Şimdi Ara

Kritik Soru: se xperia mini pro - htc desire z ? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
2.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet bunu biliyorum.Fakat SE nin vaziyetini anlatıtken Neo dan bir örnek vermiştim ve bir arkadaş aksini savladığı için tekrar cevaben bişeyler yazdıydım..Yoksa farkındayım Desire Z ve Mini Pro arasında kaldığınızın :) Desire Z almış bulunmuşsunuz sanırım,hayırlı olsun!..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mygeee

evet bunu biliyorum.Fakat SE nin vaziyetini anlatıtken Neo dan bir örnek vermiştim ve bir arkadaş aksini savladığı için tekrar cevaben bişeyler yazdıydım..Yoksa farkındayım Desire Z ve Mini Pro arasında kaldığınızın :) Desire Z almış bulunmuşsunuz sanırım,hayırlı olsun!..

malesef hala alamadım, tam desire z almaya giderken karar değiştirdim, yani hala kararsızım
  • ikisi arasından tab ki desire z, ekran boyutu çok farkettirir. ben 3.2 inch wildfire s ile bile oldukça sıkıntı çekiyorum ekran boyutun açısından
  • Valla şu aşamada bence siz klavyesiz bir cihaza yönelmek durumundasınız.Çünki klavye deyince çok daralıyor ürün yelpazesi,Desire Z den akla başka birşey gelmiyor maalesef. 3.5" den küçük bir android cihaz almak son mesajı yazan arkadaşın da dediği üzere manasız.Bence 3.7" ya da 4.2" ekranlı güzel bir klavyesiz cihaz almanız en mantıklısı.Bu büyüklükteki ekranda zaten sanal klavye size fiziksel klavyeyi aratmayacaktır.Eğer arayışınızı,bahsettiğim üzere bu doğrultuya kaydırırsanız ve fiyat aralığı söylerseniz başka bir hal alır fikirsel paylaşımlarımız..
  • klavyeye ne gerek var ya git Neo V al ama illa klavye dersen xperia mini derim ben
  • quote:

Valla şu aşamada bence siz klavyesiz bir cihaza yönelmek durumundasınız.Çünki klavye deyince çok daralıyor ürün yelpazesi,Desire Z den akla başka birşey gelmiyor maalesef. 3.5" den küçük bir android cihaz almak son mesajı yazan arkadaşın da dediği üzere manasız.Bence 3.7" ya da 4.2" ekranlı güzel bir klavyesiz cihaz almanız en mantıklısı.Bu büyüklükteki ekranda zaten sanal klavye size fiziksel klavyeyi aratmayacaktır.Eğer arayışınızı,bahsettiğim üzere bu doğrultuya kaydırırsanız ve fiyat aralığı söylerseniz başka bir hal alır fikirsel paylaşımlarımız..

Hocam 3.7 yine katlanılabilir bir ölçü de 4.2 lik ekran çok büyük be, adı üstünde pda fonksiyonlu cep telefon alacağım o kadar büyük "cep" telefonu mu olur hiç

• quote:

Orijinalden alıntı: madozz

quote:

Valla şu aşamada bence siz klavyesiz bir cihaza yönelmek durumundasınız.Çünki klavye deyince çok daralıyor ürün yelpazesi,Desire Z den akla başka birşey gelmiyor maalesef. 3.5" den küçük bir android cihaz almak son mesajı yazan arkadaşın da dediği üzere manasız.Bence 3.7" ya da 4.2" ekranlı güzel bir klavyesiz cihaz almanız en mantıklısı.Bu büyüklükteki ekranda zaten sanal klavye size fiziksel klavyeyi aratmayacaktır.Eğer arayışınızı,bahsettiğim üzere bu doğrultuya kaydırırsanız ve fiyat aralığı söylerseniz başka bir hal alır fikirsel paylaşımlarımız..

Hocam 3.7 yine katlanılabilir bir ölçü de 4.2 lik ekran çok büyük be, adı üstünde pda fonksiyonlu cep telefon alacağım o kadar büyük "cep" telefonu mu olur hiç

Hocam ben de sana Dell Streak al diyecektim 5" :D Şaka bir yana,dün hepsiburada da gördüm Nokia E7 fiyatı bayağı bi düşmüştü,Android den mahrum kalmak suretiyle düşünülebilir bu cihaz. Ama acelem yok,bir müddet bekleyebilirim de derseniz,sizin için en mantıklı model SE Xperia Pro olacaktır.Şu ana dek çoktan piyasada satılıyor olması gerekirdi ama işte Türkiye distribütörünün ilginç işleri...İyisi mi bir mail atınız siz,ne zaman raflarda göreceğiz bu modeli diye?Daha sonra çıkan modeller kaç aydır satışda,Türkiye pazarında.

• Laf aramızda ben de 'Live with Walkman' modelinin tasarımına vuruldum hemi de 3,2" :) Ama gelin görün ki yine lanet olası yüksek SAR değeri yüzünden o telefondan da soğumak zorunda kaldım.Birçok güzelim telden sırf bu yüzden vazgeçtim.Birinci kriterim SAR değeri..
  • Başlığa bakarak cevap veriyorum, desire Z diyorum.
  • yaklaşık 3 haftadır desire z mini pro ve nokia e7 arasında kalmış durumdayım. geçen hafta desire z i tam alıyordum ki kayar kapağın katlanılamaz derecede sorun yasattıgına sahit oldum .gercekten cok sınır bozucu bı durum.tam bıseyler yazarken ekran bırden elınızın uzzerıne,klavyeye dogru kendılıgınden katlanıyor.ayrıca yakınlarda cıhaza son androıd guncellemesı geldı.yanı artık raflardan kalkmaya dogru gıden bır cıhaz. gecekten tasarımı cok hos ama malesef daha buyuk sorunları var.mını proya gelecek olursak dusunme bıle derım.elıne alınca oyuncak gıbı gelıyor.donanımlı bır telefon sayet o boyutlarda o fıyata o ekranlı bır cıhaz almak pek mantıklı gelmedı bana.e7nın sorunlarınıa gırmek dahı ıstemıyorum.600 küsür mhz ıslemcı o cıhaza hafıf kalmıs gercekten..dusununce hıc bırısıne kafam yatmadı. htc 7 pro adlı bır model var yurt dısında.gercekten tum aradıgım ozellıkler var dıyebilirim.ancak malesef turkıyede pıyasada mevcut olmaan bır urun(cogu cıhaz gıbı) htc 7 pro gelseydı gozumu kırpmadan alırdım ama.bu telefonlar ıcın malesef aynı seyı soyleyemeyecegım.. keske qwerty klavye takıntım olmasaydı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyaz önlüklü doktor -- 9 Aralık 2011; 19:05:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: beyaz önlüklü doktor

yaklaşık 3 haftadır desire z mini pro ve nokia e7 arasında kalmış durumdayım. geçen hafta desire z i tam alıyordum ki kayar kapağın katlanılamaz derecede sorun yasattıgına sahit oldum .gercekten cok sınır bozucu bı durum.tam bıseyler yazarken ekran bırden elınızın uzzerıne,klavyeye dogru kendılıgınden katlanıyor.ayrıca yakınlarda cıhaza son androıd guncellemesı geldı.yanı artık raflardan kalkmaya dogru gıden bır cıhaz. gecekten tasarımı cok hos ama malesef daha buyuk sorunları var.mını proya gelecek olursak dusunme bıle derım.elıne alınca oyuncak gıbı gelıyor.donanımlı bır telefon sayet o boyutlarda o fıyata o ekranlı bır cıhaz almak pek mantıklı gelmedı bana.e7nın sorunlarınıa gırmek dahı ıstemıyorum.600 küsür mhz ıslemcı o cıhaza hafıf kalmıs gercekten..dusununce hıc bırısıne kafam yatmadı. htc 7 pro adlı bır model var yurt dısında.gercekten tum aradıgım ozellıkler var dıyebilirim.ancak malesef turkıyede pıyasada mevcut olmaan bır urun(cogu cıhaz gıbı) htc 7 pro gelseydı gozumu kırpmadan alırdım ama.bu telefonlar ıcın malesef aynı seyı soyleyemeyecegım.. keske qwerty klavye takıntım olmasaydı..

HTC nin klavyeli daha çok modeli var ama Türkiye ye gelmiyor birçoğu(bütün modellerinin).Zaten bu tarz açılır klavyeli telefonu dünyada ilk üreten firmadır HTC. Hele ki Windows tabanlı hiçbir cihazı gelmiyor artık,zaten windows tabanlı diğer markaların da cihazı gelmiyor.Bir tane sadece LG getirdi,Türkiye ye giren ilk ve tek WP7 cihaz,o da Mango 7.5 çıktıktan sonra geldi :) Satılması gereken fiyatın da iki katına satılması ayrı bir konu.. Daha önceki mesajımda da bahsettiğim üzere Xperia Pro modelini beklemeniz sizler için en doğrusu.SE na mail atarak piyasaya sürüleceği tarih hakkında bilgi almanızı tavsiye ederim.

• xperia pro gercekten donanımlı bır qwerty slıder kasalı cıhaz .degerlendırılebılır

• Son olarak Xperia Mini Pro nun siparişini Vatan Bilgisayardan verdim, ilginiz ve yardımlarınız için teşekkür ederim
  • quote:

Son olarak Xperia Mini Pro nun siparişini Vatan Bilgisayardan verdim, ilginiz ve yardımlarınız için teşekkür ederim

hayırlı olsun. kullanıcı olarak yorumlarınızı bekliyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: kozmak

quote:

Son olarak Xperia Mini Pro nun siparişini Vatan Bilgisayardan verdim, ilginiz ve yardımlarınız için teşekkür ederim

Telefon kargodaymış, elime geçince değerlendirmeleri yaparım :)
  • quote:

quote:

quote:

Hayırlı olsun forumdaş yeni telefonun..Bu minnacık canavar,benchmark lerin bir sonucunda Galaxy S2 den sonra ikinci sıraya yerleşmiş performansda,internet tarama kabiliyeti üzerine bir testt.. fiyatına göre çok çok iyi bir telefon,ah bir de ekranı biraz büyük olsaydı :) incelemenizi ve yorumlarınızı bekliyoruz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mygeee -- 13 Aralık 2011; 0:36:09 >

• quote:

Desire Z 1,5 yıl önce kadar ki model olmasına rağmen,aşağı yukarı aynı donanıma sahipler.Xperia mini pro nun ekranı çok ama çok küçük ve LED olmasına rağmen,youtube videolarına bakarsanız görüntü kalitesi hiç iyi değil.Wildfire S ile youtube de yanyana koymuşlar,wildfire ın TFT ekranı bunda çok daha canlı ve etkin duruyor.HTC nin en basit telefonu malumunuz wildfire s ve en ucuz ekran teknolojisi kullanılmış,varın siz düşünün kaliteyi HTC' deki... Gelgelelim bu xperia mini pro denen model donanım olarak Desire Z den 5 kat daha da iyi olsa ben yine de Desire Z i tercih ederdim."Neden?" sorusuna cevaben,bir tekno markete gidip,Desire Z ve diğer modeli elinizde incelemenizi tavsiye ederim.Ben şahsen Neo ve Desire Z i aynı andan elimde inceledim ve Desire Z in kaliteli ve sağlam duruşunun yanında Neo yu elimden fırlatasım geldi:) Çok basit ve ucuz plastikvari bir malzemeden yapılmış.Yazık yaa telefona 1000 lira bayılıyorsun eline naylon parçası veriyorlar.Bu durum diğer birçok markada da geçerli..Halbuki SE malzeme ve işçiliğe önem veren bir firmaydı,demek ki zamanla değişmiş maliyet faktörünü fazla önemser hale gelmiş Nokia ve Samy gibi...

Desire Z ve diğer HTC modellerini inceeyince farkedeceksiniz ki,adamlar telefonlarını özene bezene üretiyo abi.Zaten HTC nin yaklaşık 10 senedir takip ettiğim tüm cihazları böyle,kalite felsefesi hiç değişmedi.. Hele ki Desire Z apayrı kaliteli geldi bana.Muhakkak elinizde incelemenizi tavsiye ediyorum size satın almaya karar vermeden önce.Ayrıca Desire Z in Gorilla Glass ekran kullanması çok büyük bir avantaj.

Ben sizin gibi düşünmüyorum. YouTube dan HD Video açtığımda arkadaşım tam olarak şöyle söyledi: O kadar maç izledim meğer benim gözüm bozukmuş.

Desire Z den izlemedim, hem şüphesiz ekran boyutunun belirgin bir farkı olacaktir, lakin Mini Pro kesinlikle anlattığınız kadar kötü değil. Hatta kötü değil. Ayrıca belirtmek isterim ki; kasasının yapıldığı kalitesiz plastik malzeme dediginiz, bir çok kişinin hayran oldugu malzemedir.

• quote:

quote:

quote:

Mini Pro'nuz ile aranız nasıl sayın forumdaş :) İzlenimlerinizi aktarır mısınız,şu ana dek olan?

• quote:

Mini Pro'nuz ile aranız nasıl sayın forumdaş :) İzlenimlerinizi aktarır mısınız,şu ana dek olan?

Merhabalar forumdaş :)

Telefonuma sahip olalı 1 haftayı doldurdum, bu süre zarfındaki gözlemlerimden biraz bahsedeyim

- Ekranın küçük olması (en azından kıyaslanılan model Desire Z ye göre küçük olması) en büyük korkum olan internet deneyimi açısından herhangi bir sorun yaşatmadı bugüne dek. Sürekli olarak telefon üzerinden internet üzerindeki işlemlerimi gerçekleştirebildim, bu konuda gayet rahat olduğumu söyleyebilirim. Tabi bu durum kişisel beklentilerle de değişiklik gösterebilir.

- Şarj durumu korktuğum kadar kötü değil, yoğun telefon kullanan birisi olmama, gün içerisinde en az 6-7 saat nete bağlı olmama, arada birkaç saat müzik dinlememe rağmen 1.5 - 2 günden az gitmiyor şarjı.

- Beni mest eden yanı olan küçük boyutları gerçekten tüm sosyal ortamlarda da ilgi çeken ve insanları etkileyen bir özellikti, pekçok arkadaşım telefonu cüssesine rağmen sahip olduğu özellikleriyle Mini Cooper lara benzetti

- Fiziksel klavyesi gerçekten çok başarılı ve kullanışlı, bunun yanı sıra qwerty, klasik tuş takımı şeklinde klavyesi ve swype klayveye de sahip.

- McAfee Security, OfficeSuite, Flash Player, Adobe Reader, Moxier Pro, QR Code lar için Neo Reader, Astro File Manager, Whatsapp uygulamaları doğrudan telefonun içinde geldi, bu güzel birşey ama ben yinede android telefonlarda root işlemi yapmadan gömülü gelen programlar kaldırılamadığından hepsinin olmasını istemezdim.

- Kutu içeriğinde bez bir kılıf ve oldukça kaliteli bir cam filmi çıktı ki bu bence Sony Ericsson un ayrıntılara verdiği önemi gösteriyor.

- Bravia Engine görüntü işleme modülü amatör telefon kullanıcıları için çok bariz fark yaratamayacak olsa da yaptığım bazı testlerde işe yaradığını gözlemledim.

- xLoud sistemine sahip dahili hoparlörünün ses kalitesi Sony Ericsson a yakışır düzeyde, Desire Z de bu kadar kaliteli ses çıkışı olmadığını ev arkadaşım kullandığından dolayı söyleyebilirim

- Kapasitif ekranın hassasiyeti gayet güzel görünüyor ve kullanımda keyif veriyor.

- Bu arada bunu da söylemezsem objektif bir değerlendirme yapmış olmam,

Telefonda sms yazarken sms içeriğine rehber bilgisi sanırım eklenemiyor yada henüz ben bulamadım
    Forumda henüz benden başka karşılaşan olmasa da operatör üzerinden mobil ağlara bağlanmak istediğimde bazen telefon kendini kapatıp yeniden başlatıyor, bunun tam olarak neden kaynaklandığını henüz çözemedim, Sony Ericsson'a mail attım verecekleri cevabı bekliyorum

Genel değerlendirmem, Xperia Mini Pro burada kıyaslanan diğer cihaz olan Htc Desire Z den daha fazla kullanışlı ve keyif veren bir telefon gibi gözükmekte

Ek olarak, Neo daki plastik malzemenin kalitesizlik hissi verdiğini söylemiştiniz yukarıdaki yorumlarınızda, Neo yu bilemiyorum ama Xperia Mini Pro kesinlikle kaliteli ve sağlam olduğu hissini veriyor, bunu eline alan tüm arkadaşlarımda söylediler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madozz -- 21 Aralık 2011; 13:13:30 >

• Okudum da benim de bu canavardan bi tane alasım geldi :) Sanırım ekranı kareye yakın olduğu için 3" köşegen uzunluğunda fazlaca bir alana sahip (en büyük alan karededir ve kenar uzunlukları farkı arttıkça alan azalır). Bildiğim kadarıyla bu modelde xLoud yok,Live with Walkman de var bu özellik ama demek ki olmamasına rağmen dış sesi çok çok iyi. Malzeme konusuna gelince,Neo yu elimde inceleme fırsatı buldum ama Xperia mini yi sadece videolarda gördüm,videolardan göründüğü kadarıyla evet daha iyi bir malzeme yapısına sahip gibi Neo dan..Şu an için tam bir F/P ürünü olarak duruyor,yeni telleri de bekliyorum aslında ama yılbaşından sonra fiyatların artması korkusu da var.. benim eski canavarın soluğu yettiği kadar piyasayı takip etmeliyim sanırım :)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.