|
KTM, şimdiye kadarki en teknolojik motosiklete imza attı (2. sayfa)

-
-
Konfor deyince adresin KTM olamaz zaten. Yazan kimse kafadan atmış. 1400 beygirlik traktör bu. Hatta konforlu deyip de kaç silindir olduğunu bile yazmamış. Ama arazide iyi gidiyor. Asfalta da bununla çıkmayıver.
-
Velev ki aşırı kaliteli bir sensör kullandılar. Olup olacağı 24bit ADC ile okuyacaklar. Yani sizin veriniz 24 BIT. Her saniye data alsanız 1 yıl aktif çalışan motor 100mb etmiyor, ki böyle bir datalog lazım mı ayrı bir soru.
Özetle bahsettiğiniz şey ile ram ya da rom miktarının alakası yok.
Düzeltme: Cevaba cevap üzerinden gitmediyseniz eğer, bahsi geçen hatanın haber ile yine alakası olmuyor. KTM sağlamdır değildir bilmiyorum, ama söylediğiniz hata oldukça basit. Öğrencilere ders projesi olarak veriyoruz. Sensörü oku, ona göre tepki ver. YA DA sensörü oku, data topla, eğri uydur ve tahminde bulun. Daha ilerisi şimdiye kadarki datadan bir model oluştur, ufak bi yapay zeka yapıştır ve anlık sensör verisi ile gidişatı tahmin et, uyar, vs. Bunların hepsi üniversite seviyesinde ders projesi olarak yapılıyor, bitirme bile değil. Üstelik de çok uzun ekipmanlarla.
Sizin yaşadığınız sorunun genelleştirip herhangi bir teknolojiye ya da markaya uyarlamak doğru değil. Kaldı ki ben neden teknolojik bir şeyler var da demedim. Bir önceki arkadaş yetersizlikten bahsetmişti, ona cevap verdim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorn -- 29 Ekim 2024; 19:14:13 >
-
Salt GB üzerinden kullanılan sistemi çöp ilan ettiğinize göre gömülü sistemler hakkında oldukça bilgilisiniz. Lütfen beni aydınlatın.
Bu ve önceki mesajınız ile nvidia'nın "çöp" çiplere eşek yüküyle vram ekleyip satma politikasının başarısına sebep kitleyi aklıma getirdiniz. Demek sizler sayesinde o "gaming" maksatlı "ağbi 8 gb ram var bunda" denilerek satıldı vaktinin çöp kartları.
Dipnot: teknoloji firması olarak pentium 4 işlemcili ama 8gb ramli yapı kuralım. 3gb'tan büyük, demek ki daha teknolojik.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorn -- 29 Ekim 2024; 19:7:24 > -
ben gömülü sistemler hakkında da bilgiliyim, insan psikolojisi hakkında da bilgiliyim de, sizin kibirli kişiliğinizi herhangi şekilde aydınlatmak mümkün değil. sizin cahilliğiniz, türkçeyi doğru algılayamamanız ve diğer problemlerinizi düzeltmek pek mümkün değil. bu konu milli eğitim sisteminin göreviydi ve başarısız oldu. halk işe yaramaz siyasetçilere oy verip durduğu için, devamında kalitesiz-yetersiz eğitimle kitleler eğitildiği için ortaya çıkan sonuçlardan birisiniz.
sorunun kaynağını aynaya bakarak görebilecek durumda olsaydınız, zaten en başından "Infotainment" bilgisayarının ne olduğunu bilirdiniz, yapılan eleştiriyi de anlardınız, konuyu alakası olmayan yerlere çekmeye çalışıp bir straw man oluşturmaya da çalışmazdınız. sizin gibi kibirli cahillere boşuna "teknoloji sitesi cahili" demiyoruz...
-
Hocam çıkartılan OS imajına göre verilen donanım yeterli de olabilir. Ama arkadaşın "güncelleme olmayıversin" yaklaşımı hepten yanlış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raxetul -- 30 Ekim 2024; 15:9:6 > -
@raxetul güncelleme olmasın demedim, güncel bilgisayar olmamasına şikayetin "nasıl bir güncelleme bekliyordunuz" şeklinde cevap verdim. yani var olana göre nasıl bir yenilik istiyorsunuz diye.
@estf demogojiye çok güzel bir şey, zira sizi her daim haklı kılar. psikoloji bilginizin genişliğini gösterdiniz, tebrikler.
ve yine "Infotainment" bilginizi GB üzerinden ölçmeye devam ederek gömülü sistemler ve genel teknoloji bilginizi ortaya koydunuz, ikinci kez tebrikler.
Yüce gönlünüz bahşederse bir sorum olacak, "Infotainment" için kaç GB gerekir? Bu GB ne amaçla lazım olacak bize? Bir de mümkünse makale vs paylaşın zira türkçem kıt olduğu için ancak ansiklopedik metinleri anlayabilirim.
ekleme; türkçem kıt olduğu için ikinci kerede anladım, konuyu farklı yerlere taşımak derken neyi kastediyorsunuz? herhangi işlem gücü verisi yok, kullanılan işlemcilerin mimari bilgisi yok bu haberde. ben mesajınıza binaen size cevap verdim ama siz siyasete kadar taşımışsınız. Bir sürü itham ve hakaret ile.
Tekrar bir üzerinden geçelim, sizin mesajınızı tekrar kopyalıyorum:
"o kadar "teknoloji" kelimesiyle övünüp 2024 yılında 3gb ram 32 gb depolamalı çöp bilgisyar koymasa güzeldi.
12 gb ram 512 gb hafızalı telefonlar 200 dolar seviyelerine geldi, o motorun alıcı segmenti 200-500 doları para saymayan tipler, bu açıdan ktm teknolojisiyle utanması gereken bir firma oluyor."
yaptığınız yorum salt gb üzerinden. ben nesini yanlış okuyorum acaba? ben nasıl bir cevap vermişim tekrar bakalım:
"Salt GB üzerinden kullanılan sistemi çöp ilan ettiğinize göre gömülü sistemler hakkında oldukça bilgilisiniz. Lütfen beni aydınlatın.
Bu ve önceki mesajınız ile nvidia'nın "çöp" çiplere eşek yüküyle vram ekleyip satma politikasının başarısına sebep kitleyi aklıma getirdiniz. Demek sizler sayesinde o "gaming" maksatlı "ağbi 8 gb ram var bunda" denilerek satıldı vaktinin çöp kartları.
Dipnot: teknoloji firması olarak pentium 4 işlemcili ama 8gb ramli yapı kuralım. 3gb'tan büyük, demek ki daha teknolojik."
Nerede konuyu başka yere çekme gördüğünüzü açıklar mısınız?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorn -- 31 Ekim 2024; 21:19:16 >
-
Hocam boşver, reklam ve pazarlama taktikleri sayesinde GB manyağı acaip bir kitle oluştu. Üstelik herşeyi bildiklerini sanacak kadar da cahil cesareti var bunlarda. Aynı reklam ve pazarlama taktiklerini megapixel savaşlarında da gördük. Firmalar her yıl megapixeli artmış sensörlü yeni telefon veya kamera çıkararak sazan avladılar yıllarca.
Arkadaş daha o belleğin ve depolama çipinin motosiklette ne amaçla kullanılacağını, yetip yetmeyeceğini bilmeden yorum yapmış çünkü reklamlarla ve pazarlama taktikleriyle aldatılan kitleden birisi. daha fazla GB, daha fazla Megapixel olunca daha kaliteli çıktı üreten cihaz aldığını sanıyor. Konunun uzmanı olmadığı için anlamıyor bunu.
Yorum yapmış olmak için yorum yapmış işte. Motosiklette otomobildeki gibi bir infotainment beklentisinin olması da motosikletten anlamadığına işaret.
-
Eyvallah hocam, aynı dili konuşan birine rast gelmek güzel. 2008 senesi ilk 9600gt aldığımda bile 512mb gayet yeterken 9400gt 1gb vram ile bol bol satardı. Hatta 9600 yerine 9400 almam gerektiği bile söylenmişti, hey gidi hey. Tabii o zaman 8600gt almamanın pişmanlığı hala bir yaradır.
İlk teknolojik atılım diye okuyunca şerit takibi vs geldi aklıma. Sonuçta fren, kısmi çevre kontrolü vs getirilmiş. Gidon kontrolü tek başına yeterli olmaz, bir arabaya göre sürücünün makineye etkisi çok daha yüksek, belki gövde eğimi için bir kontrol daha eklenebilir derken aklıma kuryelerimiz geldi, hangi şeridi takip edeceğiz diyerek vazgeçtim
Ama şöyle 600-750cc cruiserda şerit takip ve adaptif mesafe kontrolü olsa, motor gümbürtüsüne karışmış tatlı bir müzik eşliğinde elleri ensede bağlayıp ovalar platolar geçsem hiç hayır demezdim
-
Yakında 600-700 cc motorlara da gelir. Teknoloji ucuzladıkça yani Bosch fiyatları düşürdükçe giderek daha çok motosiklette göreceğimizi düşünüyorum. LED farlar ve ABS de öyleydi ilk çıktığında ama şimdi AB dahilinde ABS'siz motosiklet sattırmıyorlar.
Şu an Bosch'un teknolojisini Moto Guzzi, Yamaha, Kawasaki, BMW, Ducati vb. en üst segment motosikletlerinde kullanıyor zaten. KTM sadece bu teknolojinin en son sürümünü koymuş motosikletine yoksa KTM de zaten adaptif hız sabitleyicili, kör nokta uyarıcılı ve çarpışma uyarıcılı motosiklet vardı ürün gamında. Bu son versiyon 4 ilave yeni özellik ekliyor bunlara. Yakında diğer markalarda da görürüz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X