|
Kuantum bilgisayar 14 bin deneyde hata yapmadı
-
-
25 sene evvel Bilim Teknik Dergisi Quantum Bilgisayarlarının klasik bilgisayarlardan farkını basit bir örnekle açıklıyordu:
100 odalı boş bir otelin bir odasında oyuncak bir ayı var ve bunu bilgisayarlardan bulmasını istiyoruz.
Klasik bilgisayarlar 100 odanın her birine tek tek bakıp bulabilir.
Ama Quantum bilgisayarları 100 odaya aynı anda bakıp oyunca ayıyı bulabilir bu ise müthiş bir hız demektir...
-
Quantum nasıl odaların arkasını görebiliyor onu da anlatacak biri var mı ?
-
Quantum bilgisayarlar normal bilgisayarların aksine Qbit dediğimiz yapılarla çalışıyor. Normal bilgisayarlarda bit vardır. Normal bilgisayarlarda 1 veya 0 vardır. Ancak quantum bilgisayarlarda 1 hem 0 hemde 1 olabilir veya tam tersi. Bu şu anlama geliyor, bir adam kendisinden milyonlarcasıyla en kısa çözümü kısa süre içinde bulabilir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Müthiş icat. Olayın içine girince bazı şeyler insanda akıl tutulması yaşatıyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bahsettiğiniz işlem Quantum bilgisayar için çok basit bir işlemdir bunu quantum değil basit arttık 4 çekirdekli i3 4ncü nesil pc lerde yapabilmektedir. Tek yapmanız gereken iyi ram, hızlı io akışı ssd yada m2, ve güzel yüksek teknolojii bir GPU tahmini bir nvidia tesla mantıklı gidecektir.
Su anda xenon 2690v4 işlemcili makineler ile neler yapabildiğimizi bir bilseniz ! :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoonStarLLC -- 14 Nisan 2024; 0:28:23 >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
25 sene evvel Bilim Teknik Dergisi Quantum Bilgisayarlarının klasik bilgisayarlardan farkını basit bir örnekle açıklıyordu: 100 odalı boş bir otelin bir odasında oyuncak bir ayı var ve bunu bilgisayarlardan bulmasını istiyoruz. Klasik bilgisayarlar 100 odanın her birine tek tek bakıp bulabilir. Ama Quantum bilgisayarları 100 odaya aynı anda bakıp oyunca ayıyı bulabilir bu ise müthiş bir hız demektir... |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X