Şimdi Ara

Kuantum fiziği ve görelilik teorisinin birleştirilmesinin. yolunu buldum!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • konuya ilgi olursa yavaş yavaş açıklayacam.

• Anlat dinleyelim
  • kuantum ile göreliliği birleştirme çabaları şu ana kadar fazla başarılı olamadı. bunun sebebi iki teorinin yaklaşımının uzak uçlarda yer almasıdır. görelilik büyüğe büyükten yaklaşarak kesin sonuçlara odaklanır. kuantum ise küçüğe büyükten yaklaşır ve atom altı parçacıkların genel istatistiki özelliklerine göre maddenin genel karakterini tahmin eder.
    benim aklıma bir fikir geldi birleştirme konusunda. şöyle açıklayım. büyüğün büyüğü olan galaksilerden büyük dediğimimiz kendi ölçeklerimize aynı yöntemle inebiliriz. yani mega büyükten normal büyüğe aynen kuantumda küçüğe büyükten iner gibi inip istatistiksel formüller çıkarabiliriz gibi geliyor. ama bunu birileri muhakkak düşünmüştür.
    youreads te yazıp kopyaladım...
  • Loop Quantum Gravity teorisini arastirmanizi oneririm .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz o zaman göreliliğin de kuantumun da aslında doğru olmadığını , fizik yasaları dediğimiz bazı kanunları bile çiğneyecek yeni bir 3. teori dogru olacak diyorsunuz ..

Sicim Kuramını benimsiyorum dediniz . Sicim kuramı madde ve enerjinin yapitaslarini "matematiksel" ortamda gayet guzel acikliyor .. 10^500 tane farkli sekle burunebiliyor sicimler hatta .. Ama sadece matematikte ..

Sicim Kuramının asil tosladigi yer uzay-zamanın kendisi .. Yani vacuum ortamı .. Madde ve enerji disindaki butun bosluk+zamanın madde ve enerjiler arasindaki etkilesimle olustugunu soyluyor ve bu bana aptalca geliyor .. Uzay-zamanı en iyi aciklayan kuram dedigim gibi Loop Quantumdur .. Uzay-zaman tamamen ayrı bir yapı .. Sicim Kuramı bulasmamali buraya ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • doğru veya hatalı mevcut bilgimi kullanarak ön gürüde bulunmak isterim ki

2 ter-ori biribirine rakip değil takım arkadaşıdır.

küçükten başladığımızda quantum sorulara cevap verebilirken belirli bir büyüklükten sonra genel görelilik teoirisi ile devam etmek bize zaman kazandırabiliyor.
    quantum ile devam edemiyor olmak onu hatalı yapmaz.
    bunun kısa vadede bilim camiasında anlaşılacağını düşünüyorum.
    tabi bilim matematikle ifade edilmediği sürece bu görüşü kabul etmez.
    çok sevdiğim bir kaç teorik fizikcide 2 sini kaynatmak için yıllardır çalışmakta ve braın green veya Alan Guthı dan sürpriz beklyorum..
    kaku gibi ler kamerlarla tanıştıkça ne yazık ki kafaları bulanmaya başlıyor..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.