Şimdi Ara

küba ve haiti: dipdibe iki dünya (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
0
Favori
4.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Küba'da düşünceye saygı yok arkadaşlar. Muhalif söylemlerin yeri hapishanelerdir.
    Siz düşünmeden belki yaşayabilirsiniz ama ben asla....
  • "Komünizm bitti" diyenler aslında kapitalist vahşetin yaratacagı sınırların olmadıgı komünal bir sistemin varlıgından haberdar olmayanlardır.
  • Bazı arkadaşlar Kübadaki fakirlikden bahsetmiş o sizin anladığınız anlamda fakirlik açlıkdan ölen yok sağlık hizmeti alamayan yok evladını parasızlıkdan okutamayan yok
    okullarda bilgisayar öğrenmeyen yko paralı üniversite yok
    diğerleri iphone ceptelefonu araba bunlar lüks tüketim ürünüdür bunlrı alamayan insanlara yoksul bunlar o yüzden fahişelik yapıyorlar demek ise düşündürücüdür

Bana biri Küba'da yaşayan bir insanın temel ihtiyaçlarından hangisinin sağlanamadığını ve insanların bu yüzden yoksul olduğunu biri söylesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Randall -- 5 Nisan 2010; 11:28:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknikkonular

Küba'da düşünceye saygı yok arkadaşlar. Muhalif söylemlerin yeri hapishanelerdir.

Nerden çıktı bu?Orası Kuzey Kore değil,başında Fidel Castro gibi baba adam vardı,şimdi kardeşi Raul Castro var.Halk çok seviyor onları.Kübayi,Amerikali zenginlerin fuhuş ve kumarhane yerinden kurtardı,adam gibi yer haline getirdi.

Oradaki okur yazar oranı Amerikadan bile daha fazla.Devlet temel ihtiyaçlarını karşılıyor.Ulaşım parasız,sağlık parasız,eğitim parasız.

Ayrıca örnek veriyorum,Kuzey Kore'de dışarıya kaçmanın cezası ölümdü,fakat Fidel 80'lerde bunu kaldırdı,giden gitti,kalan kaldı.Gidenlerde Floridada gangsterlik ve uyuşturucu pazarlayıcığılı yapıyor.

Kübalı doktorlar ve hemşireler alanında bir numara,zamanında Çernobil Faciasinda zarar gören çocuklara 'parasız' tedavi etmişlerdi.

İnsaliğin son kalesi diyorum ben Kübaya.Viva la Fidel.

Ayrıca kömünizm değil,sosyalizm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hammerdown -- 5 Nisan 2010; 11:41:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: oktayd

küba -kuzey kore-venezuella ülkeleri halkına en iyi bakan devletlerdir şu anda.
    üçü de komünizm temelleri üzerinden ayakta durmaktadır.bazı arkadaşlarımız komüzimin ''k''sini bilmeden yorum yapmalarını gülerek karşılıyorum.
    Diger bi nokta ise hala kapatilizmi savunan arkadaşlarımız var.dünyanın en büyük sorunu olan kapitalizm Türkiye'de bazı çevrelerce sevilmekte ve alkışlanmakta.Bu da türkiye'ye özgü bişey olsa gerek.

Genelde sizin yazdığınız yazılara katılıyorum ve aynı ideolojiyi benimsiyorum. Ama Kuzey Kore'nin halkına iyi baktığını hiç te düşünmüyorum. Komünizmden çok diktatörlükle yönetilen bir ülke bana göre. Çünkü halkını düşünen hiçbir ülke bu kadar çok askeri harcama yapmaz. Güney Kore'yle birleşseler bence daha iyi bile olur.

• Şimdi komünizim e atıp tutucam diyeceklerki sen anlamıyorsun.Atatürk bile demiş bu ülkeye komünizm ters diye eğer uygun görseydi bizde ona göre yaşardık.Neyse kesiyorum.
  • Çizginin bir tarafından petrol çıkarken diğer taraftan çıkmamasına nediyosunuz peki beyler...?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zivro

Çizginin bir tarafından petrol çıkarken diğer taraftan çıkmamasına nediyosunuz peki beyler...?

Çok felsefik konuşmuşsun, ne dediğini anlayamadım?

Ek olarak: Atasını Atatürk yerine bir başkası (Che, Fidel Castro'dan bahsediyorlar herhalde) kabul eden Türk gençliği diyenler, Küba'da Atatürk büstünün olduğunu da biliyormuydunuz acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Keke In Da House -- 5 Nisan 2010; 19:14:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Syclopse

quote:

Çizginin bir tarafından petrol çıkarken diğer taraftan çıkmamasına nediyosunuz peki beyler...?

Diyorum ki suriye , ırakta petrol çıkarken türkiyeden çok az çıkması
  • quote:

quote:

quote:

Batman'daki sanayi sitesinin altından petrol sızıntısı oluyormuş. Hatta zaman zaman oradaki dükkanlarda patlamalar oluyormuş. Umarım cevabını almışsındır. Karadenizde de hatırı sayılır miktarda petrol olduğu söyleniyor. Ama bize çıkarttırmıyorlar o petrolleri söylencesine kesinlikle katılmıyorum. Arama yapmıyoruz ki petrol çıkaralım.

• quote:

Orijinalden alıntı: hammerdown

quote:

Orijinalden alıntı: teknikkonular

Küba'da düşünceye saygı yok arkadaşlar. Muhalif söylemlerin yeri hapishanelerdir.

Nerden çıktı bu?Orası Kuzey Kore değil,başında Fidel Castro gibi baba adam vardı,şimdi kardeşi Raul Castro var.Halk çok seviyor onları.Kübayi,Amerikali zenginlerin fuhuş ve kumarhane yerinden kurtardı,adam gibi yer haline getirdi.

Oradaki okur yazar oranı Amerikadan bile daha fazla.Devlet temel ihtiyaçlarını karşılıyor.Ulaşım parasız,sağlık parasız,eğitim parasız.

Ayrıca örnek veriyorum,Kuzey Kore'de dışarıya kaçmanın cezası ölümdü,fakat Fidel 80'lerde bunu kaldırdı,giden gitti,kalan kaldı.Gidenlerde Floridada gangsterlik ve uyuşturucu pazarlayıcığılı yapıyor.

Kübalı doktorlar ve hemşireler alanında bir numara,zamanında Çernobil Faciasinda zarar gören çocuklara 'parasız' tedavi etmişlerdi.

İnsaliğin son kalesi diyorum ben Kübaya.Viva la Fidel.

Ayrıca kömünizm değil,sosyalizm.

Hocam ben ne yazmışım sen ne yazmışsın, benim dediğim Küba'da var olan dikta bir rejim.... Tabi ki halka yönelik sosyal politikalar olumlu buluyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: AnotheRDie

Karma ekonomi modelini her zaman için sevmiş, savunmuşumdur. Tam kapitalist ya da sosyalist bir ülke asla var olamaz.

Ama Kübaya imrenmemek de elde değil.

Karma ekonomi modelini Dünya'ya getiren kişi Atatürk'tür.
    Bende herzaman karma ekonomi modelini desteklemişimdir.Ne kapitalist düzendeki gibi herşey özel sektörün olmalı nede herşey devletin olmalı.
    Bunun orta yolu ülkeler için en makbul olanıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FearFroMe

quote:

Karma ekonomi modelini her zaman için sevmiş, savunmuşumdur. Tam kapitalist ya da sosyalist bir ülke asla var olamaz.

Bende herzaman karma ekonomi modelini desteklemişimdir.Ne kapitalist düzendeki gibi herşey özel sektörün olmalı nede herşey devletin olmalı.

Karma ekonomi modelini Dünya'ya getiren Atatürk değil, Fransızlardır.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FearFroMe

quote:

Karma ekonomi modelini Dünya'ya getiren Atatürk değil, Fransızlardır.

Haklı olabilirsiniz teşekkür ederim

• quote:

kubada petrolmu var cok bilmis arkadasım ?

chavez yolluyor petrolu kubada doktor yolluyor

biraz oku arastır
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkiyem

quote:

kubada petrolmu var cok bilmis arkadasım ?

chavez yolluyor petrolu kubada doktor yolluyor

biraz oku arastır

quote:

quote:

quote:

• bunları buralarda tartışacağınıza sosyalist forum'larda tartışsanız??
    Ha pardon, sosyal hukuk devletiniz kapatmıştı sosyalist forumu....
  • quote:

Orijinalden alıntı: umbaba

bunları buralarda tartışacağınıza sosyalist forum'larda tartışsanız??

Biz yaşasın kapitalizm diyoruz zaten,öyle güzel bir sistem ki,her gün tanrıya şükrediyorum böyle mükemmel bir sistemin bulunduğu için.Sosyalizm ne be arkadaş eşitlikmiş peh,aslında insan tam bir canavar,tüketim canavarı,bunu hayatta değiştiremeyiz,çünkü düzen bu değilmi?.Bu sosyalistlerde bir garip.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umbaba

bunları buralarda tartışacağınıza sosyalist forum'larda tartışsanız??

Türkiye'mi sosyal hukuk devleti? Anayasada öyle ama uygulamada?
  • Alın birde buradan bakın:

2009 Happy Planet Index
    http://en.wikipedia.org/wiki/Happy_Planet_Index

1 Costa Rica 76.1
    2 Dominican Republic 71.8
    3 Jamaica 70.1
    4 Guatemala 68.4
    5 Vietnam 66.5
    6 Colombia 66.1
    7 Cuba 65.7
    8 El Salvador 61.5
    9 Brazil 61.0
    10 Honduras 61.0
    11 Nicaragua 60.5
    12 Egypt 60.3
    13 Saudi Arabia 59.7
    14 Philippines 59.0
    .
    .
    .
    .
    .
    41 Thailand 50.9
    42 Haiti 50.8
    43 Netherlands 50.6
    .
    .
    .
    79 Iraq 42.6
    80 Cambodia 42.3
    81 Iran 42.1
    82 Bulgaria 42.0
    83 Turkey 41.7
    .
    .
    .

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.