Şimdi Ara

küba ve haiti: dipdibe iki dünya (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
0
Favori
4.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şuan Komunıst bir ulke olan Çin halk cumhurıyetıne tum kapıtalıst dunya bagımlı halde
  • quote:

Orijinalden alıntı: FearFroMe

Dışardan güzel gözükür komünizm.Küba şuan hayaliniz.Birde gidip gelmiş insanlara sormak lazım.Hayal kırıklığı yaşıyıp geliyorlar.
    Şuan sadece siyasi düşüncenizi savunmak için yazı yazmaya çalışmışsınız.Gerçek Küba böyle değil içinde daha farklı.

Kaç kez gittiniz Küba'ya merak ettim. Küba içinde nasıl? Bizim bilmeyip sizin bildiğiniz nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Witch_King_

Şuan Komunıst bir ulke olan Çin halk cumhurıyetıne tum kapıtalıst dunya bagımlı halde

Çin'in yönetimi komunizm ekonomisi kapitalist sistem
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihbarut

Komünizm bana dinsizliği çağrıştırmasaydı oturup dinlerdim.
    İnsanlara aldıkları sorumluluk, yaptıkları işin ağırlığına göre devlet bütçesinden maaş ödenmesi için illa komünizm ile mi yönetilmek gerekiyor.
    İnsanların mutluluk ve huzuru için karınlarını doyurmak yeterli mi?
    Ölüm korkusunu nasıl gidereceksiniz?
    Daha fazlasına sahip birinin, olmayanı ezip üzmesini nasıl engelleyeceksiniz?
    İnsanları hangi potada eritip tek bir vücut haline getirebilecek, burjuvalar-halk, üsttekiler ve ayak takımı şeklindeki ayrımı ortadan kaldırabileceksiniz.
    Bugün yüksek sesle söylenmese de ülkemizde böyle bir ayrım yok mu? Elinden tutup kaldırmak mı var tükürüp geçmek mi var yanından?
    Ben insanların tek bir vücut olduğu bir yer biliyorum ama evrenin bu ucunda değil...

sana ne desek dinsizliği çağrıştıracak. din elden gidiyor diye taşlayacaksın. dogmatik şeylere karşı düşünce açıklamam zaten yararsız olucak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esenler otogarı alt katı -- 7 Nisan 2010; 19:05:52 >

• Yahu biz kübayi ovmuyoruz ki beyler.Amerika süper diyoruz.Kapitalizm çok yaşasın diyoruz,hayatta boyle guzel bir sistem gormedik diyoruz.Küba'nın fahişeleri turistlere yaltaklanmak için yanıp tutuşuyor.İnsanlar açgözlü diyoruz,bu hayatta değişemez çünkü.Amerikada herkez kapitalizmden mutlu yahu.Gulluk gulistanlık yaşıyorlar.

Amerika ambargo yapıyor(İnsan haklarına aykırı olan ilaçıda gondermiyor.)çünkü Kübalılar insan haklarına aykırı davrandı.Kamulaştırdı bütün malı.Amerikalı zenginler kızdı bunlara haklılar cunku.Küba Amerikanın fuhuş ve kumarhane mekanı olmalıydı.
    ----------------------------------------------------------------------
    Ülkemizden insan kaçmaması için ülkemiz için çalısmalıyız.Bazı şeylerden kısmak gerek.
    ----------------
    Evet kübaya gitmedim ama baya araştırma yaptım,videolar gordum,gezi yazıları okudum.Ondan buna karar verdim zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: VeNoM

quote:

İnsanlara aldıkları sorumluluk, yaptıkları işin ağırlığına göre devlet bütçesinden maaş ödenmesi için illa komünizm ile mi yönetilmek gerekiyor.
    İnsanları hangi potada eritip tek bir vücut haline getirebilecek, burjuvalar-halk, üsttekiler ve ayak takımı şeklindeki ayrımı ortadan kaldırabileceksiniz.
    Bugün yüksek sesle söylenmese de ülkemizde böyle bir ayrım yok mu? Elinden tutup kaldırmak mı var tükürüp geçmek mi var yanından?
    Ben insanların tek bir vücut olduğu bir yer biliyorum ama evrenin bu ucunda değil...

işte bu kadar..

yok ordada ikiye ayrılıyorsunuz.. bir kısmı cehnneme,iyi ya da kötü olsun inancsızsa sonsuza kadar,inanclıysa en fazla 700 yıl cehhenmde sonra tekrar cennete ... diğer cok cok cok cok az bir kısım direk cennete..

geçin bunları.. du dünyadaki ne geri kalmış toplumlar müslüman nufusu yoğun olduğu toplumlar.. öbür tarafta avutun durun kendinizi..

• quote:

quote:

işte bu kadar..

hala komünizmi dinsizlik olarak algılıyorsanız oturup size zaten anlatmam bile komünizmi

• Merhaba,
    Bir kaç şeye cevap vermem gerekiyor. Birincisi İslam mensuplarını geri mi bırakıyor? Bu soru gerek müslümanların gerekse dine uzak insanların aklını kurcalar. Çünkü şuan ne kadar islami devlet varsa çapulcudur. Doğal olarak "mensupları çapulcu olan bir din, insaları çapulcu yapmaktadır". Sonucununa varılır. Şimdi günümüz müslümanlarının kararmış dimağlarından uzaklaşarak bu soruya yanıt arayalım.

İslam insanlığa ne yapıyor? Bu hangi islamı sorduğunuza bağlı çünkü ben iki tane islam tanıyorum. Birinci islam, Bir grup bedevinin Pers İmparatorluğunu, Bizansı, Anadoludaki Türk Kavimlerini hem şeklen hem de kalben fethetmesini sağlayan islam, ikincisi ise bugün arap yarımadasında, türkiyede ve dünyanın diğer ülkelerinde boynu bükük ezik ve boğazına geçirilmiş haleye bağlı zincirle sokaklarda süründürülüp alay edilen islamdır.

Peki aralarındaki fark kimden veya neyden kaynaklanmaktadır. Ne dinini ne de kitabını anlayamadığı için Şizofrenik hayallerle, iç dünyasında yol bulmaya çalışan insalardır müslümanlar bugün... Kitabın açıklamalarını fenni ilimlerle birleştiremediği için her şeyin birgün bir peri masalındaki gibi büyülü sözlerle düzeleceğine inan insanlardır bugün müslümanlar... Anlayamadığı için uyduran uydurduğu için kaypak, işine gelmediği zamanda uydurduğundan vazgeçen insalardır müslümanlar, Arapçasından yanık yanık Kuran dinlerken, anlamadıkları türkçe mealinin "Allah belanızı versin" dediği insanlardır müslümanlar. Sonra da "ben kuran okurken huzur bulmuyorum" diye yakınanlardır.

"İnsanlarla çıkar ilişkisi olduğunda kendine doğru yontanlar kahrolsun"diyen ayeti 50 tane tefsirden okuyup bir kez olsun amel etmeyenlerdir müslümanlar.

Bu sebeple bana islam kötü demeyin çünkü her nerde gördüyseniz islamı bana da gösterin çünkü dünya üzerinde göremiyorum kendisini...

• quote:

komünizmi dinsizlik olarak algılıyorsanız

İnsan da bir tür hayvandır deyip girdiği ülkede ahlak bırakmayan,
    Farklı görüşte diye binlerce insanı hapse tıkıp hayvandan beter koşullarda yaşatan, mallarına konmakta beis görmeyen
    Kendi dinsizliği yetmiyormuş gibi inançlı insanları da inançlarından alıkoymak için gizli ve açık entrikalar çeviren suikastler düzenleyen

Kısaca sadece dinini değil insanlığını da kaybetmiş, beyni yıkandığı için bunun farkına dahi varamayan insanları dinsiz diye nitelemek normal olsa gerek çünkü din

- İnsanı şerefli yarattık ve yarattıklarımızdan bir çoğuna üstün kıldık diyor
    - Sen zorba değilsin, Allah'tan korkana kuran ile öğüt ver, sonra dönüşleri banadır hesabını ben sorucam diyor. (Nitekim Osmanlı padişahları emrindeki zımmileri müslüman olun diye hiç bir zaman zorlamamışlardır).
    - Bilgisizliği ile sana sataşana selam de geç diyor. Bırak bilgisi sebebiyle yararlı fikirler üretenleri hapse tıkmayı...
    - Haksız yere bir insanı öldürmeyi tüm insalığı öldürmeye denk tutuyor.

Hasılı kelam bu kommunizm ancak simbiyotik organizmalarda işe yarıyor gelişmiş canlılar, sevgi merhamet hoşgörü, yardım severlik gibi üstün duygular da barındırdığından onları kapsayamıyor... Belli ki insan hayvan değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: nevarbe

quote:

Orijinalden alıntı: Ulaş!

quote:

Orijinalden alıntı: nanaka9

işçiye 17$ maaş veren bir ülkeyi övüyorsunuz sizi tebrik ederim
    Nedense hemen hemen her gün Amerikaya kaçarken ölen kübalı göçmenlerin haberlerini duyarız.
    Küba günümüzde kapitalist ülkelerin genelevi haline gelmiştir.Merak eden varsa Google amcadan araştırıp öğrenebilir.

işçi 17 $ maaş alır çünkü işçinin bütün ihtiyaçları zaten karşılanıyordur..Eğitim,sağlık ve ya herhangi bir temel hakkını elde etmek için para ödemezler..Google ı açıp bakmaya gerek bile yok..bize sorsan da yeter ;)

Komünizm iyi bi nane olsa Atatürk onu getirirdi kafanı yorma!! Atatürk'ü bırakıp kendine başka Atalar edinen Türk gençliği titre ve kendine gel

cahil cahil konuşma Atatürk komünizmi günlerce işlemiş ve şu sonuca varmıştır.Bu sistem bizede uymaz sizede uymaz bu sistem İngitire gibi işci sınıfı olan ülkelere göredir.Yani arkadaşım komunüzm aslında kötü bir şey olduğu için değil türkiye cumhuriyetine uymadğı için getirmemiştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeune Ottoman

Hala komunist ülkeleri övenler var

Yazık

Senin gibi amarikayı öveceğimi Kübayı överim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dx

quote:

Orijinalden alıntı: Witch_King_

Şuan Komunıst bir ulke olan Çin halk cumhurıyetıne tum kapıtalıst dunya bagımlı halde

Çin'in yönetimi komunizm ekonomisi kapitalist sistem

Kapitalsit değil.Karma ekonemiye benzer ancak Karma ekomonide değil..
  • quote:

Merhaba,
    Bir kaç şeye cevap vermem gerekiyor. Birincisi İslam mensuplarını geri mi bırakıyor? Bu soru gerek müslümanların gerekse dine uzak insanların aklını kurcalar. Çünkü şuan ne kadar islami devlet varsa çapulcudur. Doğal olarak "mensupları çapulcu olan bir din, insaları çapulcu yapmaktadır". Sonucununa varılır. Şimdi günümüz müslümanlarının kararmış dimağlarından uzaklaşarak bu soruya yanıt arayalım.

İslam insanlığa ne yapıyor? Bu hangi islamı sorduğunuza bağlı çünkü ben iki tane islam tanıyorum. Birinci islam, Bir grup bedevinin Pers İmparatorluğunu, Bizansı, Anadoludaki Türk Kavimlerini hem şeklen hem de kalben fethetmesini sağlayan islam, ikincisi ise bugün arap yarımadasında, türkiyede ve dünyanın diğer ülkelerinde boynu bükük ezik ve boğazına geçirilmiş haleye bağlı zincirle sokaklarda süründürülüp alay edilen islamdır.

Peki aralarındaki fark kimden veya neyden kaynaklanmaktadır. Ne dinini ne de kitabını anlayamadığı için Şizofrenik hayallerle, iç dünyasında yol bulmaya çalışan insalardır müslümanlar bugün... Kitabın açıklamalarını fenni ilimlerle birleştiremediği için her şeyin birgün bir peri masalındaki gibi büyülü sözlerle düzeleceğine inan insanlardır bugün müslümanlar... Anlayamadığı için uyduran uydurduğu için kaypak, işine gelmediği zamanda uydurduğundan vazgeçen insalardır müslümanlar, Arapçasından yanık yanık Kuran dinlerken, anlamadıkları türkçe mealinin "Allah belanızı versin" dediği insanlardır müslümanlar. Sonra da "ben kuran okurken huzur bulmuyorum" diye yakınanlardır.

"İnsanlarla çıkar ilişkisi olduğunda kendine doğru yontanlar kahrolsun"diyen ayeti 50 tane tefsirden okuyup bir kez olsun amel etmeyenlerdir müslümanlar.

Bu sebeple bana islam kötü demeyin çünkü her nerde gördüyseniz islamı bana da gösterin çünkü dünya üzerinde göremiyorum kendisini...

Bakın aslında Komunismizmin temelinde Dinsizlik yatmaz.Akıl ve bilim yatar ve kimsenin inançlarında karışılmaz...

• quote:

Merhaba,

cevabın için sağol..ama kafama takılan bir kac soru var.
    1-allah insanalara kendini anlatamıyor mu? islam nden anlaşılamıyor..halbuki allahın gücü onu anlamamıza yetecek kadar kudretli.. neden anlamamızı istemiyor..anla dese yeter..herkes anlardı..
    2-biz allahı anlayamacak kadar zeki değilsek ,bu bizim bu kadar zeki yaratmayan sonrada bizim anlayamayacağımız sekilde konusan tanrının sucu değil mi*
    bence cehaletinizin, dinlerin beyin yıkamasından kaynaklandığını kabullenmek yerine, onların inananlar tarafından yanlış anlaşıldığını ,yada anlaşılamadığını iddia ederek kendinizi avutuyorsunuz...

• quote:

Orijinalden alıntı: turkiyem

Bethrezen bende kübada bulundum fuhus yapmak istersen yaparsın burdada ordada burda azmı kadın var fuhus soktorunde kendi elmizle gelenev isletmiyormuyuz?

orda issizlik diye bir kavram yok devletin verdigi isle yetinmezsen herkesden farklı yasamak istersen o zaman fuhusa basvurursun cunku herkese is as saglık egitim var.

Gizlenen Atatürk Belgeselini izleyin.

Komunizmi getirmek icin ne iscimiz var ne sanatcımız var sovyetlerin komunizmini alamayız bunlar olmadan diyor.

Artı Atatürk e soruyolar meclis konusmalarında kemalizm nedir diye.

Kemalizm devlet sosyalizmidir diyor

Menderese kadar sosyalizm ile yonetilmedikmi? Tek parti Butun Kaynaklar devletin ? Borcumuz yoktu en azından basımız dikti

Bugunku gibi somurge degildik

• quote:

Orijinalden alıntı: popeye85

quote:

Merhaba,

1-allah insanalara kendini anlatamıyor mu? islam nden anlaşılamıyor..halbuki allahın gücü onu anlamamıza yetecek kadar kudretli.. neden anlamamızı istemiyor..anla dese yeter..herkes anlardı..
    2-biz allahı anlayamacak kadar zeki değilsek ,bu bizim bu kadar zeki yaratmayan sonrada bizim anlayamayacağımız sekilde konusan tanrının sucu değil mi*
    bence cehaletinizin, dinlerin beyin yıkamasından kaynaklandığını kabullenmek yerine, onların inananlar tarafından yanlış anlaşıldığını ,yada anlaşılamadığını iddia ederek kendinizi avutuyorsunuz...

1-Allah (cc) insanlara kendini çok güzel ifade ediyor, vicdan sahibi her birey Allah'ın varlığını tasdik etmektedir, Allah'ı tasdik etmeyip inkar edenler işlerine gelmediği için Allah'ı inkar etmektedirler..Çünkü Allah var kabul ediyorum dese bu sefer Allah'ın istediği hayatı yaşa hadi bakalım diyecekler, bu ise kendi kendilerine oluşturdukları fantastik ideolojilere ters gelmektedir ki rahatları bozulacaktır..
    2-Sen Allah'ı anlayacak kadar zekisin merak etme, fakat kafasında saplantı haline getirdiği fikirlerini bir tarafa bırakması lazım kişinin ki adam akallı düşünüp muhakeme etsin.Allah'ın senin anlayamacağın tarzda konuşması gibi bir durum söz konusu olamaz, olsa olsa sen anlamıyorsundur.Kendi kapasiten yetmiyorsa yapabileceğimiz bir şey yok..Yetersizliğini örtbas etmek için kutsala saldırmak sizin ideolojinizin en temel saplantısı..İslam son derece anlaşılır bir dindir.İşinize gelmediği için anlamak istemiyorsunuz, olay bu kadar basit..
    Esas sen cehaletini yazdıklarınla ulu orta ifşa ediyorsun farkında değilsin..
    fatihbarut zaten yazılacakları güzelce yazmış..Anlayana yazmış tabii..

• quote:

quote:

komünizmi dinsizlik olarak algılıyorsanız

İnsan da bir tür hayvandır deyip girdiği ülkede ahlak bırakmayan,
    Farklı görüşte diye binlerce insanı hapse tıkıp hayvandan beter koşullarda yaşatan, mallarına konmakta beis görmeyen
    Kendi dinsizliği yetmiyormuş gibi inançlı insanları da inançlarından alıkoymak için gizli ve açık entrikalar çeviren suikastler düzenleyen

Kısaca sadece dinini değil insanlığını da kaybetmiş, beyni yıkandığı için bunun farkına dahi varamayan insanları dinsiz diye nitelemek normal olsa gerek çünkü din

- İnsanı şerefli yarattık ve yarattıklarımızdan bir çoğuna üstün kıldık diyor
    - Sen zorba değilsin, Allah'tan korkana kuran ile öğüt ver, sonra dönüşleri banadır hesabını ben sorucam diyor. (Nitekim Osmanlı padişahları emrindeki zımmileri müslüman olun diye hiç bir zaman zorlamamışlardır).
    - Bilgisizliği ile sana sataşana selam de geç diyor. Bırak bilgisi sebebiyle yararlı fikirler üretenleri hapse tıkmayı...
    - Haksız yere bir insanı öldürmeyi tüm insalığı öldürmeye denk tutuyor.

Hasılı kelam bu kommunizm ancak simbiyotik organizmalarda işe yarıyor gelişmiş canlılar, sevgi merhamet hoşgörü, yardım severlik gibi üstün duygular da barındırdığından onları kapsayamıyor... Belli ki insan hayvan değil.

Sovyetler evet birçok yanlış yapmıştır bunları inkar etmekte saçmalıktır.Fakat yanlışları dahada yanlış bir biçime sokup anlatmak daha büyük hatadır.Sovyetler hakkında bir çok yalanda bunlara girer.Tutuklu ve öldürülen kişi sayısının fazlalığı ile ilgili.Yönetime veya yönetim biçimine karşı çıkanlar ülke bütünlüğüne tehtid oluşturanlar cezalandırılır .Türkiye'de böyle Osmanlı'da böyleydi veya başka ülkelerdede böyledir..Ve Sovyetlerin hataları komünizmi bozamaz.Komünizm italyan işçi marşındada denildiği gibi dil,din farkı bilmeden aynı anadan doğmuş gibi yaşamaktır.Komünizmin dinle derdi yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArjesT -- 8 Nisan 2010; 18:08:38 >

• Koreyi öven vardı :D
    Ülkedeki rekorlar dereceler başbakana ayit.
    Ülkedeki insanlar açlıktan farkirlikten geberiyor nükleer teknoloji yatırım yapıyorlar:D
    Basbakan sırf kendine ait yılda yüzbin dolarlık içki harcaması vardı :D.

Muttluluk pek doğru gelmedi
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: popeye85

quote:

Merhaba,

1-Allah (cc) insanlara kendini çok güzel ifade ediyor, vicdan sahibi her birey Allah'ın varlığını tasdik etmektedir, Allah'ı tasdik etmeyip inkar edenler işlerine gelmediği için Allah'ı inkar etmektedirler..Çünkü Allah var kabul ediyorum dese bu sefer Allah'ın istediği hayatı yaşa hadi bakalım diyecekler, bu ise kendi kendilerine oluşturdukları fantastik ideolojilere ters gelmektedir ki rahatları bozulacaktır..
    2-Sen Allah'ı anlayacak kadar zekisin merak etme, fakat kafasında saplantı haline getirdiği fikirlerini bir tarafa bırakması lazım kişinin ki adam akallı düşünüp muhakeme etsin.Allah'ın senin anlayamacağın tarzda konuşması gibi bir durum söz konusu olamaz, olsa olsa sen anlamıyorsundur.Kendi kapasiten yetmiyorsa yapabileceğimiz bir şey yok..Yetersizliğini örtbas etmek için kutsala saldırmak sizin ideolojinizin en temel saplantısı..İslam son derece anlaşılır bir dindir.İşinize gelmediği için anlamak istemiyorsunuz, olay bu kadar basit..
    Esas sen cehaletini yazdıklarınla ulu orta ifşa ediyorsun farkında değilsin..
    fatihbarut zaten yazılacakları güzelce yazmış..Anlayana yazmış tabii..

muhatabım fatih barut isimli üyeydi gerçi.. neyse..

1-akıl ve vicdan sahibi olmayanları kim yarattı.. niye yararttı..
    akıl ve vicdan saihib milyarlarca müslümanın hali niye bu kadar kötü.. niye bu kadar geriler...

2- ne de bayılırısnız baskasnın yerine konusmaya..benim görüşümü ne biliyorsun yada diğer inancsızların..biz doğarken islam inncıyla büyütüldük senin gibi.. ne olduysa sonra oldu..keyfimizden allahı reddelim demedik.. içki içmek içinmi,zina etmek içinmi ,adam öldürmek içinmi allahı reddettik snce.. müslüman olarakta yapılıyor bunlar.. namz kılmadan müslüman olan milyonlarca insan var.. oruc tutmayan zina eden.. insan keyfi için inancından vazgeçmez..sallamayın kafadan.. inanmadığımız içöin vazgeceriz..

dahada yazarımda gerksiz.. şimdi sırf seninle tartısayım diye diğr arkadasların tepkisin cekmiyeyim ,konuda dağılmasın..

• quote:

Orijinalden alıntı: TurkishFist

Koreyi öven vardı :D
    Ülkedeki rekorlar dereceler başbakana ayit.
    Ülkedeki insanlar açlıktan farkirlikten geberiyor nükleer teknoloji yatırım yapıyorlar:D
    Basbakan sırf kendine ait yılda yüzbin dolarlık içki harcaması vardı :D.

Muttluluk pek doğru gelmedi

senden benden daha rahat yaşıyolar emin olabilirsin.
    kapatilist kesmin istedigi pencereden bakıyosun.kaç kere koreye gittin ?

ayrıca komünizmi dinsizlikle suçlayan arkadaşlara cevap vermemenizi istiyorum.
    çünkü onlar okumayan kesimdir.Evlerinde kuran sadece duvara asılıdır.Duyduklarıyla yetinirler sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktayd -- 8 Nisan 2010; 23:42:56 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.