Şimdi Ara

küba ve haiti: dipdibe iki dünya (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
0
Favori
4.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başkaları hesabına çalışmaktan, yerine getirilmeyen isteklerden ve yalnız bırakılmışlıktan yılmış halk kitleleri üzerine her yerde büyük ağırlıkla yüklenen ruhsal baskı biçimlerinden biri dindir. Doğaya yenik düşen ilk insanların tanrılara, şeytanlara, mucizelere ve benzeri şeylere inanmasına yol açışı gibi, sömürülen sınıfların sömürenlere karşı mücadeledeki yetersizliği de kaçınılmaz olarak ölümden sonra daha iyi bir yaşamın varlığına inanmalarına yol açar. Din, bütün yaşamı boyunca çalışan ve yokluk çekenlere, bu dünyada azla yetinmeyi, kısmete boyun eğmeyi, sabırlı olmayı ve öteki dünyada bir cennet umudunu sürdürmeyi öğretir. Oysa yine din, başkalarının emeğinin sırtından geçinenlere bu dünyada hayırseverlik yapmayı öğreterek, sömürücü varlıklarının ceremesini pek ucuza ödemek kolaylığını gösterir ve cenette de rahat yaşamaları için ehven fiyatlı bilet satmaya bakar. Böylelikle din, halkı uyutmak için afyon niteliğindedir. Din, sermaye kölelerinin insancıl düşlerini, insana daha yaraşan bir yaşam isteklerini içinde boğdukları bir çeşit ruhsal içkidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Çav bella

quote:

Orijinalden alıntı: nevarbe

quote:

Orijinalden alıntı: Ulaş!

quote:

Orijinalden alıntı: nanaka9

işçiye 17$ maaş veren bir ülkeyi övüyorsunuz sizi tebrik ederim
    Nedense hemen hemen her gün Amerikaya kaçarken ölen kübalı göçmenlerin haberlerini duyarız.
    Küba günümüzde kapitalist ülkelerin genelevi haline gelmiştir.Merak eden varsa Google amcadan araştırıp öğrenebilir.

işçi 17 $ maaş alır çünkü işçinin bütün ihtiyaçları zaten karşılanıyordur..Eğitim,sağlık ve ya herhangi bir temel hakkını elde etmek için para ödemezler..Google ı açıp bakmaya gerek bile yok..bize sorsan da yeter ;)

Komünizm iyi bi nane olsa Atatürk onu getirirdi kafanı yorma!! Atatürk'ü bırakıp kendine başka Atalar edinen Türk gençliği titre ve kendine gel

cahil cahil konuşma Atatürk komünizmi günlerce işlemiş ve şu sonuca varmıştır.Bu sistem bizede uymaz sizede uymaz bu sistem İngitire gibi işci sınıfı olan ülkelere göredir.Yani arkadaşım komunüzm aslında kötü bir şey olduğu için değil türkiye cumhuriyetine uymadğı için getirmemiştir.

Komünist partisini de Atatürk kurdurtmuştur ama kurdurtma amacı Rusyadan silah ve para yardımı alabilmek içindi ve başarılı olunduda tam adamlardan bi ton cephene ve para yardımı aldık. Ayrıca komünizime madem Atatürk Türkiye Cumhuriyeti için olmaz dedi neden hala Atatürkçü diye geçinenler komünizim komünizim diye sayıklayıp duruyor ?

• quote:

allah insanalara kendini anlatamıyor mu? islam nden anlaşılamıyor..halbuki allahın gücü onu anlamamıza yetecek kadar kudretli.. neden anlamamızı istemiyor..anla dese yeter..herkes anlardı..

Merhaba
    Anlaşılması gereken çok ciddi bir durum var. Allah Yarattığı her iradeyi özgür bırakmayı dilemiştir. Bu bir insan olarak benim çok hoşuma giden bir şey.
    Özgürçe karar vermek kadar güzel ne olabilir.
    Ancak bu öyle bir özgürlüktür ki Allah'a bile karşı çıkma özgürlüğü var. Mesela melekler insanın yaratılmasına karşı çıkmışlar ( Allah'ı çok sevdikleri için yeni bir kardeşi kıskanmışlar, heh heh). Ama yeni kardeşlerini tanıyınca sevmişler, hatta kendilerinden daha bilgili olduğu için de Allah'ın emri ile ona secde etmişler. Bu dini ritueli herkez bildiği için ayrıntılarına girmedim.
    Ancak bu özgürlüğünü Allah'a isyan etme şeklinde kullanan da olmuş ve işte orada problem başlamış. Şeytan ve yoldan çıkarttıkları bu defa iyi kötü demeden herkeze zulmetmeye başlamış. Dünyayı cennetten ayıran ne varsa işte bu asiler sebebiyledir.
    Ancak Allah her iradeyi özgür bırakması sebebiyle kıyamete kadar iyi ve kötü arasındaki bu savaşa, gökten yıldırımlar indirip bütün kötüleri mahfetmek şeklinde müdahale etmiyor. Zulme uğrayan insanlar da faturayı haşa Allah'a kesiyor. Oysa azıcık derin düşünsek O'nun sadece özgür bıraktığını bizimse içimizdeki eğilimler de dahil olmak üzere kötüyle savaşmayarak başımıza gelenleri hak ettiğimizi görürüz.
    Yani sorunun cevabı Allah anla deseydi özgür irade olmazdı ben olmazdım sen de olmazdın, sadece Allah olurdu.
    Allah "anlayabilirsin" demiştir.

İkinci mesele "Allah anlaşılmak istemiyor mu". Allah kuranı anlaşılsın diye gönderdiğini, anlaşılsın diye kolaylaştırdığını, kuranda tekraren buyurduğu halde neden anlaşılmadığına bakalım.

- Bir; okumadan anlaşılmaz. Kuran Okumuyoruz.
    - Temiz düşünmeyi bilmiyoruz. Kafamız tilkilerle dolu olduğu için, düşünce sistemimiz bozulmuş. Temiz düşünceye sahip olmayan, kendine göre yorumlar, kuranı okusa daha beter sapıtır.
    - Yalan söylüyoruz, inanma kabiliyetimizi kaybetmişiz. Güzel bir söz var, "Yalancının en büyük cezası başkalarının ona inanmaması değil, onun kimseye inanamasıdır" diye.
    - Mealler yetersiz. Arapça bilen bir adamın sırtına koca kuranı yükleyip al bunu çevir demişler. Olur mu? Kuran meali Multidisipliner bir çalışma gerektirir. Tarihçi, Coğrafyacı, Doktor, Uzay bilimleri ve hangi ayet hangi bilmi içeriyorsa o bilmin erbabı arapçayı kelime köklerine kadar derinlemesine bilen biri ile birlikte çalışacak ki ancak ayetin anlamı kesin olarak budur diyelim. Şimdi hep yorumdan ibaret. Kesin bir mana üzerinde birleşme olmuyor.

- Niyet önemli. Takip ettikleri yola göre insanlar ikiye ayrılır. Tanrı olmaya çalışanlar ve kulluğun zirvesine çıkmaya çalışanlar (ki Allah karşısında ne kadar alçalırsan o kadar yükselirsin, secdede olduğu gibi). Tanrı olmaya çalışanlar, hiç kurana bakmasın çünkü daha birinci ayette "Bu kitap Allah'tan korkanlara yol gösterir" diyor.
    Tanrı olmaya çalışmak bir yanılsamadır, bir deliliktir. Aralarından imkan bulanlar Firavun ve hitler gibi binlere milyonlara yıllarca acı çektirirken imkan bulamayanlarsa tımarhaneye kapatılır (fıkralarda bile sıklıkla ben napolyonum diyen delilerden bahsedilir). İşin kötü tarafı bu delilik toplumun her kesiminde, zengilik, yakışıklılık, zeka vb diğer insanlardan fazlasına sahip olanlarda az ya da çok görülür.
    -Kuran akıllılara hitap eder, deliler faydalanamaz.

-Son olarak kuranın kendisi ile ilgili verdiği bir öğütle bitireyim.
    Kuranın aslı hüküm ayetleridir. İbadet etmeyi ve ahlaklı olmayı öğütler. Bunları anlamak için hiç bir şey olmak gerekmez hangi dile çevirirsen çevir net olarak çevrilir. Bunları anlayıp yapan en üstün insandır. İster köyünde koyunları ile yaşasın, isterse bir üniversitede rektör olsun eşittir.

-Kendileri veya yakınları da olsa haktan sapmazlar ayetini duyar, belediye başkanı ise akrabasına devleti peşkeş çekmez
    - Akrabaya, yetime ve düşene yardım et emrini duyar, yardım eder.
    - Borç verdiğinde mühlet verir veya unutur.
    - Birinin ayıbını arkadan konuşmaz, yüzüne vurmaz, sadece düzeltir.
    - Kaba değildir.
    - Kıldığı namaz onu tatmin eder, tatminsizlik sebebi ile sapıtmış değildir.

Aklıma gelen ayetler bunlar. Sadece bunlarla bile çok şey olur. Her gördüğümüz sakallı, böyle olsaydı o zaman islam hakkında ne düşüneceğinizi bir kez daha düşünün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihbarut -- 9 Nisan 2010; 10:53:14 >

• quote:

Başkaları hesabına çalışmaktan, yerine getirilmeyen isteklerden ve yalnız bırakılmışlıktan yılmış halk kitleleri üzerine her yerde büyük ağırlıkla yüklenen ruhsal baskı biçimlerinden biri dindir.. Din, bütün yaşamı boyunca çalışan ve yokluk çekenlere, bu dünyada azla yetinmeyi, kısmete boyun eğmeyi, sabırlı olmayı ve öteki dünyada bir cennet umudunu sürdürmeyi öğretir. Oysa yine din, başkalarının emeğinin sırtından geçinenlere bu dünyada hayırseverlik yapmayı öğreterek, sömürücü varlıklarının ceremesini pek ucuza ödemek kolaylığını gösterir ve cenette de rahat yaşamaları için ehven fiyatlı bilet satmaya bakar. Böylelikle din, halkı uyutmak için afyon niteliğindedir. Din, sermaye kölelerinin insancıl düşlerini, insana daha yaraşan bir yaşam isteklerini içinde boğdukları bir çeşit ruhsal içkidir.

Bir müslüman olarak ne kadar doğru söylediğinizi teyit etmek isterim.

Ancak bahsettiğiniz din, dinsizler tarafından toplumlara onları sömürmek için empoze edilen dindir. Allah’ın gönderdiği din değildir.
    Dinsizliği din diye öğrettikleri toplumlarda sizin gibi dine karşı çıkanlar dinsiz oluyor. Savunduklarınız doğru,savaştığınız yanlış, din de sizin söylediklerinizi söylüyor, bundan endişeniz olmasın

quote:

Doğaya yenik düşen ilk insanların tanrılara, şeytanlara, mucizelere ve benzeri şeylere inanmasına yol açışı gibi, sömürülen sınıfların sömürenlere karşı mücadeledeki yetersizliği de kaçınılmaz olarak ölümden sonra daha iyi bir yaşamın varlığına inanmalarına yol açar

Tanrı ve göremediğimiz diğer şeyleri insan kafasında yaratmıştır, yoktur diyorsunuz. Öyleyse ben de şunu sorayım.

Siz annenizin karnında bir tek hücreydiniz. Latinlerin zygot dediği. Annenize sorar mısınız, orada sizi nasıl yaratmış? Eğer bilmiyorsa oraya başka el değmediğine gore kendi kendinizi yaratmışsınız demektir. Bana tek bir hücreden nasıl meydana geldiğinizi, hangi genetik şifreden hangi proteinleri sentezleyip sıraya dizdiğinizi anlatır mısınız?
    Çünkü basit bir virus bile 12.000 tane baz içeren DNA şifresine sahiptir, kendinizi yarattıysanız 3000 milyon bazlık DNA dizininizi biliyor olmanız gerekir bu bilgi sizde olmalı, bana bildirebilir misiniz?
    Eğer cevap veremiyorsanız, öyleyse bu bilgi kimdedir beni ona yönlendirin.

• Konu yine amacından sapmış.Peygamber Muhammed 'komşusu açken yatan bizden değildir' der.Kapitalist sistemde her tarafta dilenci,aç,evsiz, doludur,bi taraftada klozeti altında yapılma insanlar vardır,ve kapitalizm eşitlik isteyenlere(sosyalizm) dinsiz der,ve insaların dini duygularıyla oynayıp yine sömürmeye devam eder.

Şahsen Tanrıya inaniyorum ama eşitlik istiyorum.Kapitalistlerin en çok sevdiği şey dini kullanmaktır.Dini kullanıp,paralarına para katmaktır.
  • dalgamı geciyorsun :) yoksa laf kalabalıgımı

300 milyon hucrenin dna dizilisini senmi biliyorsun

doganın kanununu bu dogal emilasyon
  • @fatihbarut

Özgürçe karar vermek kadar güzel ne olabilir.
    özgürlük baska ,kötü yola sapmak baska.. evladın uyusturucu satıcılarıyla konusmaya ,arkadaslık etmeye baslasa ona bu özgürlüğü tanırmıydın? istediği kişiyle evlenmesine izin verirsin bu bir özgürlüktür.. onun göz göre göre yoldan sapmasına izin verirsen kötü bir ebeveynsindir..

Dünyayı cennetten ayıran ne varsa işte bu asiler sebebiyledir.
    ilk isyan eden iblis değilmidir.. allah neden onu oracıkta cezalandırmadı.. neden bizi yoldan cıkarması için ona göz yumdu.. sırf bu yüzden milyarlarca insan bu dünyada cehennem tehdidi altında yasıyor.. iblisisn cennete girp yasak elmayı yemei için aderm ve havavyoı yoldan cıkması ise ayrı birsey.. allah buna neden engel olmadı..cennet ne kadr güvenli ki yoldan cıkmıs bir sapkın buraya kacak olarak girip cennet sakinlerini yoldan cıkarabiliyor...

Allah "anlayabilirsin" demiştir.
    iyi öğretmenle kötü öğretmen arasındaki fark aslında biglisinden değil biglisini iyi aktarmaktan kaynaklanır.. tanrı kusursuz bir yaratıcı ise kendisini o kadar iyi ifade ederdi ki çok çok düşük bir azınlık sırf kıllık olsun diye kabul etmezdi en fazla..
    ama müslüman olmayan ve islamı da diğer dinler gibi uydurma olarak göre nice zeki insanlar var... hatta daha ilginci inanclıların eğitim ortalamı falan filan cok cok düşük inancsızlara göre..
    dünyanın en eğitimli en zeki insanlarını nasıl kendine inandıramaz allah..(gözünü seveyim allah onları öyle yarrattı yad aslında inanıyorlarda gurularna yediremiyorlkar diye inancsızlar adına konusma lütfen)

Kuranın aslı hüküm ayetleridir. İbadet etmeyi ve ahlaklı olmayı öğütler
    hz. peygamber en ahlaklı insan olduğuna göre sana ahlak konsunda fikir danısmak isterim.. köle ve cariye edinmek ahlakmıdır... islamda bu yasaldır..hz.muhammedin köleleri ve cariyeleri vardır..kuranda hiç bir hüküm kölelliği yasakalamsıtır... üstüne basıyorum bak YASAKLANMAMISTIR... bunu ahlak dahilinde değerlendirirmisin..

Aklıma gelen ayetler bunlar
    peki bunları sana tanrı söylemeseydi sen akıl edemezmiydin..yani allah olmasa calar cıpar tecavüz eer öldürümüydün...

-ayrıca köle ile hür bir olur mu
    -ey inananlar öldürmede kisas size farz kilindi hüre hür köleye köle kadina kadin
    -ya da evlatlığın eşiyle evlenmesi içn gelen ayet.. hz.muhammedden sonra kc kişi bu sekilde evlenmiştir mesela.. çok önemli bir mevzu olmalı ki hem ayet gelmiş hemde birebir peygamber uygulamıs.. kaç kişi bu sekilde evlendi..
    -ayrıca hakaret içeren ayetler.. tanrı niye hakaret eder anlamıs değilim.asağılık maymun falan diye..
    -ellerin kursun ebu leheb diye kime beddua eder.. ya da niye lakab takar..

şimdilik aklıam gelnler bunlar..
    saygılar..

• Turkiyem'e cevap

quote:

Sovyetler evet birçok yanlış yapmıştır bunları inkar etmekte saçmalıktır.Fakat yanlışları dahada yanlış bir biçime sokup anlatmak daha büyük hatadır.Sovyetler hakkında bir çok yalanda bunlara girer.Tutuklu ve öldürülen kişi sayısının fazlalığı ile ilgili.Yönetime veya yönetim biçimine karşı çıkanlar ülke bütünlüğüne tehtid oluşturanlar cezalandırılır .Türkiye'de böyle Osmanlı'da böyleydi veya başka ülkelerdede böyledir..Ve Sovyetlerin hataları komünizmi bozamaz.Komünizm italyan işçi marşındada denildiği gibi dil,din farkı bilmeden aynı anadan doğmuş gibi yaşamaktır.Komünizmin dinle derdi yoktur.

quote:

Sovyetler hakkında bir çok yalan da bunlara girer

Lise yıllarında Bulgaristandan gelen dinle alakasını görmediğim bir arkadaşımız, Bir gün sınıfın ortasında kominist görüşlü arkadaşlara “olum bana anlatmayın ben içinden geliyorum” diye bağırdı. Din dil ırk ayrımı yapmaz diyorsunuz ama vatandaşlarımızın komunist ülkelerde neler çektiklerini iyi biliyoruz. Anlayacağınız dostluk kardeşlik gibi iyi niyetleri öne çıkartan bu sistemlerin devreye konulduklarında Allah korkusu olmaksızın, çalışmadıklarını ve zulme hizmet etmekten çekinmediklerini tarih mütekerrir defalar göstermiştir.

quote:

Yönetime veya yönetim biçimine karşı çıkanlar ülke bütünlüğüne tehtid oluşturanlar cezalandırılır .Türkiye'de böyle Osmanlı'da böyleydi veya başka ülkelerdede böyledir..

İkinci abdulhamit jön türklerden olan Namık Kemali Maltaya yönetici olarak sürdüğünde Namık Kemal misafirlerini sabahlıkla karşılıyordu, jön türkler Abdul Hamiti ve ailesini sürdüklerinde tıktıkları viranede önüne pilav koyup kaşık bile vermediklerinden elleri ile yemek zorunda kalmışlardı. Biz böyle cezalandırıyoruz onlar öyle cezalandırıyorlar. (Jön türklerden Tevfik Fikret’in bu konudaki tövbesi aşağıdadır. Öyle güzel ki okumanızı tavsiye ederim.

Mabeyn Başkâtibi Tahsin Paşa’nın hatıralarından

Nerdensin şevkatli Sultan Hamid Han,
    Feryadım varır mı barigahına?

Ölüm uykusundan bir lahza uyan.
    Şu nankör…’in bak günahına!

Tarihler ismini andığı zaman,
    Sana hak verecek, hey koca Sultan;

Bizdik utanmadan iftira atan
    Asrın en siyasi Padişahına!

Divane sen değil, meğer bizmişiz.
    Bir çürük ipliğe hülya dizmişiz!
    Sade deli değil, edepsizmişiz!
    Tükürdük atalar kalbigahına.

Sonra, cinsi bozuk, ahlakı fena,
    Bir sürü türedi, girdi meydana.
    Nerden çıktı bunca veled-i zina?
    Yuh olsun bunların ham ervahına!

Rıza Tevfik)

quote:

Komünizmin dinle derdi yoktur.

Kommunizmin dinle derdi vardır. Çünkü din, insan düşüncesinin ürünü olan hiçbir sistemin insana dayatılmasını kabul edemez. Yarattığı insanı kendisi korumak ister.
    Ben Allah’ın elçisinin bir hatırasını anlatayım. Siz de bana Leninin benzer bir hatırasını bulup anlatın.

Adamın biri Peygambere geldi. Ey Allah’ın peygamberi ben oruçluyken eşim ile birlikte oldum dedi. Peygamber 60 gün oruç tut diye cevap verdi. Benim buna gücüm yetmez deyince, 60 fakiri doyur dedi, bunun için de imkanım yok deyince, 60 hurma al ve 60 kişiye dağıt dedi. Adam bunu da bulamam dedi. Peymgamber adama bir sepet hurma getirmelerini söyledi. Getirdiklerinde adama bunları al ve Medine’nin fakirlerine dağıt dedi. Adam Vallahi medinenin en fakir ailesi biziz deyince. Peygamber efendimiz gülümsedi ve “Haydi git ve bunları ailenle ye” diye cevap verdi.

İnsan için Allah tarafından onun faydası merkezli kurulan sistemin esnekliğini görebiliyor musunuz?
    Peki bugün 3 tane sahtekarı engellemek için kurulmuş 1000 tane bürokrasik engelin oluşturduğu sistemin hayatamızda yarattığı gerilimi, gerilimin yarattığı hastalıkları, trafik kazalarını, darpleri, ölümleri, bunları nasıl açıklayacaksınız?

• Arkadaşlar bir şeyin farkında mısınız?
    Gaza geldiğinizin?
    Donkişot, hikayelerde okuduğu ejderhayı bulsun diye karşısına ilk çıkan yel değirmenine saldırmış ya.
    Siz kapitalist kelimesinin içini doldurabiliyor musunuz?
    Neye karşı, neyle savaşıyorsunuz bunun farkında mısınız?
    Çünkü bir gün ölüp gidicez, diyecekler ki ne uğrunda yaşadın ne uğrunda öldün?
    Özgür bir iradenin en değerli hediyesi hayattır. Sahip olduğunuz bu hediyeyi kime verdiğinize nerde tükettiğinize dikkat edin.
    Açıkçası kıyamet için yevmüt teğabün, pişmanlık günü denir.
    Bence iyi ölçüp biçin.

Dayanamıycam bir olay daha anlatıcam.
    Hz. Osman cömert bilinen biri olduğu halde kıtlık zamanında 1000 develik kervanına fiyat verenlere daha fazla veren var deyip satmamış.
    Şikayet etmişler Hz Ömer'e
    Sonra anlamışlar ki hepsini dağıtacak. Allah 1'e 10 verirken sizin verdiğiniz fiyatlara neden satayım demiş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihbarut -- 9 Nisan 2010; 17:04:42 >

• quote:

quote:

dalgamı geciyorsun :) yoksa laf kalabalıgımı

dalga geçmediğimi açıkça yazdım dikkatli okuyun.

300 milyon hucrenin dna dizilisini senmi biliyorsun

Ben bilmediğim gibi yarattığımı da iddia etmiyorum. Allah ın yarattığını, böyle büyük bir bilgiye ancak yaratıcının sahip olacağını söylüyorum.

quote:

doganın kanununu bu dogal emilasyon

Doğal emilasyon diye birşey yok, yandaşlarınız gibi anlaşılmaz bilimsel ifadelerin arkasına gizlenecekseniz bunu doğru yapın.

Bahsettiğiniz doğayı bana tanımlar mısınız? Ben içinde bir çok canlının uyum içinde yaşadığı bir sistem olarak biliyorum. Siz nasıl bir doğa hayalliyorsunuz ve neden Allah demek bu kadar zor gelliyor da, doğa ağzınızdan kolayca çıkıveriyor.

Bununla birlikte eğer doğa kanunlarının sizi yarattığını düşünüyorsanız, öyleyse minnatarlığınızı beyan etmek için doğaya secde etmeniz gerekir. Aksi takdirde nankör olursunuz.
    Kör olarak dünyaya gelseniz ve organ nakli için uygun bir donör bulunsa bu adam gözünün birini size verse sevinir, adama minnet duyarsınız. Peki doğuştan size iki tane göz veren doğaya neden minnet duymuyorsunuz?

• Dini savunan arkadaşlar,Kurandan ahzab suresini okusunlar 50 ve 53.olan özellikle .Nebe suresini okusunlar.
    Tebbet suresindeki,lanet eden tanrı!yı görsünler.Hud suresinin 2.ayetindeki 'Ben ondan gönderilmiş bir uyarı ve müjdeyim' adlı gafı görsünler.

Fil suresini okuyup,kabenin sular altında kalmış fotoğraflarını görsünler.Ali İmran 97. ayetinde kabe'nin emniyetli
    yer olduğunu söyler.
    Her neyse .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hammerdown -- 9 Nisan 2010; 15:26:45 >
  • fatihbarut

seni dinleyen yok sanırım burda kopyala yapıstır fetosun laflarını burda gelip okudukca kimsede dinlemicek :)
  • quote:

evladın uyusturucu satıcılarıyla konusmaya ,arkadaslık etmeye baslasa ona bu özgürlüğü tanırmıydın?

İnsan, evladına bu tür bir özgürlük tanımaz ama yaratan yarattığına özgürlük tanımış, korkarım insanlardan bir kısmı da cehenneme gidecek, ister hoşumuza gitsin ister gitmesin bu gerçekle yaşamak ve kendi canımızı cehennemden kurtarmak zorundayız

quote:

ilk isyan eden iblis değilmidir.. allah neden onu oracıkta cezalandırmadı.. neden bizi yoldan cıkarması için ona göz yumdu.. sırf bu yüzden milyarlarca insan bu dünyada cehennem tehdidi altında yasıyor.. iblisisn cennete girp yasak elmayı yemei için aderm ve havavyoı yoldan cıkması ise ayrı birsey.. allah buna neden engel olmadı..cennet ne kadr güvenli ki yoldan cıkmıs bir sapkın buraya kacak olarak girip cennet sakinlerini yoldan cıkarabiliyor...

Bu sorunun bir tek cevabı var. Allah’ın Tanrı olması verdiği kararlar sebebiyle kimseye hesap verecek olmaması** Ben kendi adıma en azından seçme şansı verdiği direk cehenneme sokmadığı için teşekkür ediyorum.
    Ve size ikinci bir kendizi hayal etmenizi istiyorum. Uçsuz bucaksız bir enginlikte, birlikte olduğunuz kalabalıkla, karanlıkta sonunuzu beklerken, uzaktan bir ışık demetinin yaklaştığını ve haşmeti size ürküten milyarlarca melekten oluşan bir ordunun Allah’a eşlik ettiğini gördüğünüz anı düşünün. Yine aynı şeyi sorup. “Allah da kim oluyor ki beni imtihana tabi tutuyor” diyebilecek misiniz?
    Böyle dünyadayken binlerce perdenin arkasından hesap sormak kolay…
    **O yaptıklarından sorumlu değildir onlarla sorumludurlar(ayet).

quote:

hz. peygamber en ahlaklı insan olduğuna göre sana ahlak konsunda fikir danısmak isterim.. köle ve cariye edinmek ahlakmıdır... islamda bu yasaldır..hz.muhammedin köleleri ve cariyeleri vardır..kuranda hiç bir hüküm kölelliği yasakalamsıtır... üstüne basıyorum bak YASAKLANMAMISTIR... bunu ahlak dahilinde değerlendirirmisin..

Allah inanan insanları överken “fekkü ragabeh” köle azat eden sıfatını kullanmıştır. İncelenirse bir çok günahın cezası köle azat etmektir. İslam köle azat etmeyi teşvik etmiş ama ne kadar köle varsa serbest bırakın dememiştir. Zaten mümkün de değildir.
    Köle savaş esiri anlamına gelmektedir. Savaş sırasında karşı orduda bulunan kadın ve erkeklerin savaş sonunda malup edilmesi ile elde edilir. Savaş sırasında çekinmeden senin canını alabilecek, sana silah çekmiş ama gücü yetmediği için bunu başaramamış bir düşmanın, malup edildikten sonra öldürülmesi yerine hayatının kendisine bağışlanması onu borçlu kılar. Bu kölenin can borcudur isterse sonradan müslüman olsun sahibi kendisine bu borcu bağışlamadığı sürece veya aralarında anlalışıp kölenin çalışıp para kazanması ile kendisini satın alması durumu müstesna köle köle kalır, cariye cariye kalır.
    Bu her hukukta böyledir. Ayrıca bu hukuk uygulanmazsa, karşı ülkeler savaş esiri aldığı halde bizimkiler bırakmak zorunda kalacaklarından, karşı taraf bizim esirlerimize dilediğini yaparken biz bırakmaz zorunda kalır zarar görürdük. İslam kimseye zarar verecek bir emir vermez.

quote:

peki bunları sana tanrı söylemeseydi sen akıl edemezmiydin..yani allah olmasa calar cıpar tecavüz eer öldürümüydün...

Allah insana iki tane hidayet rehberi vermiştir. Biri içerden diğeri dışardandır. İçimizdeki yaratılışımızın güzel olmasıdır. Çocukların güzelliğini ve saflağını inceleyin. Dışımızdaki ise hatırlatmadır.
    Kuran verdiği öğütler için zikir ifadesini sıkça kullanır. Anlamı hatırlatmaktır. Yani kuran yeni bir insan inşa etmez. Güzelim yaratılışını unutmuş olana o güzelliği hatırlatılır.
    Yani Allah bana ayetleri ile bildirmese de çevremdekiler ve beni eğitenler beni bozmadığı sürece güzel kalabilirdim. Ancak insan çevresel etmenlerle ne yazıkki bozulur. Kuran da insana özünü hatırlatır ve düzeltir.

quote:

tanrı niye hakaret eder anlamıs değilim.asağılık maymun falan diye..

Siz filmin ikinci yarısını izliyorsunuz. Breaveheart filmini izlemeyen yoktur. Ancak izlemediğinizi ve William Wallace’ın, Tekfurun boğazını kestiği sahneden izlemeye başladığınızı varsayın. “Ulan adama bak, tavşan gibi duran herifin boğazını nasıl kesti demez miydiniz”
    Oysa aynı adam,filmin sizin izlemediğiniz bölümünde W. Wallace’ın hiç bir günahı olmayan karısını, çaresiz gözlerle yardım ararken acımadan kesmiştir.
    Anlayacağınız Allah birine lanet okuyorsa kim olduğuna bakmadan, karar vermeyin. Terazinin bir gözünü boş bırakıp tartamazsınız. Adil sonuçlar vermez.

quote:

ya da evlatlığın eşiyle evlenmesi içn gelen ayet.. hz.muhammedden sonra kc kişi bu sekilde evlenmiştir mesela.. çok önemli bir mevzu olmalı ki hem ayet gelmiş hemde birebir peygamber uygulamıs.. kaç kişi bu sekilde evlendi..

Belki biz insan hayatını küçümsüyoruz. Kuran “Biz kitapta hiç bir şeyi eksik bırakmadık” buyuruyor.
    Sizin bahsettiğiniz ve bir çok kommunistin peygamberimize saldırmak için kullanabileceği nadir olaylardan biri olan Hz. Zeynep, Hz. Zeyd ve Peygamber Efendimiz’in içinde yer aldığı bu olayı hassasiyetleri ile birlikte anlatayım.

Hz. Zeynep soylu ve güzel bir kadındı. Peygamber efendimize gelerek kendisi ile mehir almadan onunla evlenmek istediğini söyledi. Peygamber efendimiz, kendi ifadesi ile güzel kadınlardan hoşlanan biri olduğu halde Hz. Zeynep’in evlatlığı Zeyd ile evlenmesini kendisine söyledi (Bu etapta Allah’ın vahyi olduğunu düşünüyorum). Hz. Zeynep bunu Peygamberin emri olduğu için kabul etti. Ancak tahmin edileceği gibi Hz. Zeyd ile olan evliliğinden mutlu olmadı ve bunu hisseden Hz. Zeyd peygambere gelerek. Ya Rasulallah bizi boşa dedi. Hz. Peygamber o sırada sizin bahsettiğiniz evlatlığın hanımı ile evlenme konusundaki ayeti de vahiyle almıştı. Ancak toplumun geçmişteki adet ve görenekleri sebebiyle kendisini kınamasından korkuyordu. (Bunlarda nitekim ilgili surede geçmektedir). Bu sebeple Allah'tan kork ve eşini elinde tut dedi. Sonuç itibarı ile Hz. Zeyd’i boşadı ve kendisi evlendi.
    Bu olaydan bizim alacağımız ibret sadece evlilik değildir. Allah’tan gelen bir hakikat olduğunda toplumun o zamana kadar Kabul ettiği ve doğru saydığı ancak hurafeden ibaret olan şeylerle savaşırken korkmamamız ve topluma karşı durmaktan çekinmemiz gerektiğidir.

quote:

köle ile hür bir olur mu

Köle ile hür hak bakımından eşittir. Bakınız Fatih Sultan Mehmet’in kadı’nın kendisi hakkında verdiği ellerinin kesilmesi kararına boyun eğmesi. Ancak kölenin bir savaşta yanlış tarafta savaşarak haklı olanlara (müslümanlara) silah çekmesi onun değerini düşürür.

• quote:

fatihbarut

seni dinleyen yok sanırım burda kopyala yapıstır fetosun laflarını burda gelip okudukca kimsede dinlemicek :)

fetos kim bilmiyorum, kopyalayıp yapıştırdığım da yok. Dinlenmekle değil anlatmakla mükellefim.
  • quote:

Hud suresinin 2.ayetindeki 'Ben ondan gönderilmiş bir uyarı ve müjdeyim' gafını görsünler

İlgili ayette beşir ve nezir - Müjdeleyici ve uyarıcı ifadesi geçiyor gaf nerde anlayamadım.

quote:

Dini savunan arkadaşlar,

Fil suresini okuyup,kabenin sular altında kalmış fotoğraflarını görsünler.
    Her neyse .

Kabe sadece seller altında kalmamış, mancınıklarla yıkılmış, kabe çevresinde kan döküldüğü mazlumların kesildiği de olmuştur. Bununla birlikte anlayamadığınız şu.
    Allah zalimlerin sadece bir kısmını diğerlerine ibret olsun diye şanına yakışır şekilde mahfeder. Diğerlerini de gönderdiği kitap ve elçilerle bundan haberdar eder.
    Aksi takdirde zaten zalim diye birşey olmazdı ve hepimiz güllük gülistanlık yaşardık

quote:

Ali İmran 97. ayetinde kabe'nin emniyetli
    yer olduğunu söyler.

Siz 1300 yıl önce nasıl bir vahşet olduğunun farkında değildiniz herhalde. Kabe'nin kutsal kılınması sebebiyle, çevresinde bulunan kureyş islamdan önce de savaşlardan minimal etkilenen kabile olmuştur. Bu hatırlatılarak onlardan minnet duyması ve Kabe'nin sahibine iteati isteniyor.

quote:

Tebbet suresindeki,lanet eden tanrıyı görsünler

yukarıda yazdım bir kez daha yazıyorum.

Siz filmin ikinci yarısını izliyorsunuz. Breaveheart filmini izlemeyen yoktur. Ancak izlemediğinizi ve William Wallace’ın, Tekfurun boğazını kestiği sahneden izlemeye başladığınızı varsayın. “Ulan adama bak, tavşan gibi duran herifin boğazını nasıl kesti demez miydiniz”
    Oysa aynı adam,filmin sizin izlemediğiniz bölümünde W. Wallace’ın hiç bir günahı olmayan karısını, çaresiz gözlerle yardım ararken acımadan kesmiştir.
    Anlayacağınız Allah birine lanet okuyorsa kim olduğuna bakmadan, karar vermeyin. Terazinin bir gözünü boş bırakıp tartamazsınız. Adil sonuçlar vermez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihbarut -- 9 Nisan 2010; 16:48:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihbarut

Arkadaşlar bir şeyin farkında mısınız?
    Gaza geldiğinizin?
    Donkişot, hikayelerde okuduğu ejderhayı bulsun diye karşısına ilk çıkan yel değirmenine saldırmış ya.
    Siz kapitalist kelimesinin içini doldurabiliyor musunuz?
    Neye karşı, neyle savaşıyorsunuz bunun farkında mısınız?
    Çünkü bir gün ölüp gidicez, diyecekleri ne uğrunda yaşadın ne uğrunda öldün?
    Özgür bir iradenin en değerli hediyesi hayattır. Sahip olduğunuz bu hediyeyi kime verdiğinize nerde tükettiğinize dikkat edin.
    Açıkçası kıyamet için yevmüt teğabün, pişmanlık günü denir.
    Bence iyi ölçüp biçin.

Dayanamıycam bir olay daha anlatıcam.
    Hz. Osman cömert bilinen biri olduğu halde kıtlık zamanında 1000 develik kervanına fiyat verenlere daha fazla veren var deyip satmamış.
    Şikayet etmişler Hz Ömer'e
    Sonra anlamışlar ki hepsini dağıtacak. Allah 1'e 10 verirken sizin verdiğiniz fiyatlara neden satayım demiş...

Biz insanlık ve ezilmişler için bu düşünceyi savunuyoruz.Allah korkusu olanlarında dünyaya neler yaptığını gördük.(Bknz:Araplar,İran vs.)Osmanlı'nın kanlı isyan bastırıplarınıda örnek verseydin keşki.Biz nasıl sovyetleri ve diğer kavramları eleştirebiliyorsak sizinde bazı şeyleri eleştirmeniz gerek.Son hikayendende komünizmle ilgili bişey çıkaramadım sırf hikaye olsun diye yazmışın sanırım.

• Bazen anlamak için aklına ilk gelen değil, fikir zincirinin 2. ve 3. basamaklarını da kullanman gerekir.

Verdiğim mesaj, bir ideoloji uğruna canınızı feda edecekseniz bunun size de insanlığa da faydalı olması gerektiğiydi.
    Ömrünüzü Allah için harcarsanız, ücretini cömerçe öder. Kommunizmle harcarsanız öbür tarafta Leninden alırsınız karşılığını...
    Ancak bu korkarım, Lenin tarafından bir özür olacak.
    Kusura bakmayın ben de bir insanım, bir fikir ürettik ama fayda vermedi ne yapalım şeklinde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihbarut -- 9 Nisan 2010; 17:13:49 >
  • Türkiyem kusura bakma,bu konu böyle gitmeyecek.İlla ayet yapıştıracam şuraya.

"ey iman edenler! siz zamanını gözetlemeksizin, bir yemeğe davet edilmedikçe, peygamber'in evlerine girmeyin. ancak davet edildiğiniz vakit girin. yemeği yediğinizde hemen dağılın, sohbete dalmayın. çünkü bu hareketiniz peygamber'i üzmekte, fakat o (size bunu söylemekten) utanmaktadır. ama allah, hakkı söylemekten çekinmez. peygamber'in hanımlarından bir şey istediğiniz zaman perde arkasından isteyin. bu, hem sizin kalpleriniz, hem de onların kalpleri için daha temiz bir davranıştır. sizin allah'ın resûlünü üzmeniz ve kendisinden sonra onun hanımlarını nikâhlamanız asla caiz olamaz. çünkü bu, allah katında büyük (bir günah) tır."

ey peygamber! mehirlerini verdiğin hanımlarını, allah'ın sana ganimet olarak verdiği ve elinin altında bulunan cariyeleri, amcanın, halanın, dayının ve teyzenin seninle beraber göç eden kızlarını sana helâl kıldık. bir de peygamber kendisiyle evlenmek istediği takdirde, kendisini peygambere hibe eden mümin kadını, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere (helâl kıldık). kuşkusuz biz, hanımları ve ellerinin altında bulunan cariyeleri hakkında müminlere neyi farz kıldığımızı biliriz. (bu hususta ne yapmaları lâzım geldiğini onlara açıkladık) ki, sana bir zorluk olmasın. allah bağışlayandır, merhamet edendir.

Ahzab 50.ve 53. ayetleri.Onu bunu geçinde şunları açıklayın.Bir suru ayet var,şuraya koyacağım ancak şu ikisi bile yeter.

• konumuz sucuk olsa bile eninde sonunda islama gelecektir konu.
    neden?
    çünkü müslüman arkadaşlara en ufak bişey anlatmaya çalışsak din elden gidiyor taş yok mu taş moduna geçiyorlar.
  • quote:

konumuz sucuk olsa bile eninde sonunda islama gelecektir konu.

Konumuz sucuk değil, kommunizm. İslam da bir yönetim biçimi ve yolları kesişiyor. Bu konuda her konuştuğunuzda İslamı karşınızda bulacaksınız buna alışın
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.