Şimdi Ara

Kubuntu 7.10 ve RealBasic 2007 r4

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben Linux için ücretsiz olan Realbasic 2007 r4 Standart Edition kullanıyorum. Aynı programı Windowsdada kullanıyorum. Proje açıp Run düğmesine basınca aşağıdaki hatayı alıyorum. windowsda böyle bir hata almıyorum. Acaba sorun ne olabilir.
    sudo dpkg -i REALbasicLinux.deb ile kurulum yaptım. Synapticde sorunsuz kuruldu gözüküyor. Bağımlıkıl sorunu yok galiba. Ubuntu/Kubuntu 7.10 ile realbasic biraz sorun var diye duydum. Yardım edebilirseniz sevinirim.

Tam Ekran İçin Tıkla

Kubuntu 7.10 ve RealBasic 2007 r4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umityildiz -- 5 Kasım 2007; 18:03:38 >

• Kodu görebilir miyiz?
  • Yeni bir proje açıyorum. Hiç kod yazmıyorum. Windowsda bir sorun yok. Ancak Linuxda sorun oluyor. Örnek uygulamarıda açınca sorunlar oluyor. Aynı örnekleri windowsdada açınca çoğunda sorun olmuyor. Gui tasarımcısında ID name: alanında Value Window1 tanımlanmış. Ancak nedense böyle bir hata veriyor.
  • Peki programı konsolda çalıştırıp konsol çıktılarında neler yazdığına bir bakar mısınız?
  • quote:

umit@umitveengin:~$ /opt/REALSoftware/REALbasic2007r4/REALbasic2007

(REALbasic2007:6991): GLib-CRITICAL **: g_hash_table_insert: assertion `hash_table != NULL' failed
    [RB] Unable to load plugin RBGameInput.rbx
    [RB] Unable to load plugin RBQT.rbx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umityildiz -- 5 Kasım 2007; 19:26:26 >
  • Şöyle bir dener misiniz?
    export LC_ALL=C
    /opt/REALSoftware/REALbasic2007r4/REALbasic2007
  • Teşekkürler.
    Verdiğinizi denedim. Sorunum çözüldü, sağolun. Ancak linuxu yeniden başlatınca konsoldan verdiklerinizi girmezsem hata devam ediyor. Bu verdiğiniz komutu (export LC_ALL=C ) nasıl sisteme girebilirim. Tekrar el ile girmek pratik olmuyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: umityildiz

Teşekkürler.
    Verdiğinizi denedim. Sorunum çözüldü, sağolun. Ancak linuxu yeniden başlatınca konsoldan verdiklerinizi girmezsem hata devam ediyor. Bu verdiğiniz komutu (export LC_ALL=C ) nasıl sisteme girebilirim. Tekrar el ile girmek pratik olmuyor.

Programın kısayolunun özelliklerini açıp, "komut" kısmında yazanların başına şunu ekleyin (; dahil):
    export LC_ALL=C;
  • Teşekkürler. Dediklerinizi yapınca sorun çözüldü, sağolun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.