Şimdi Ara

Küçük Bir Çizik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar yeni üyeliğim hayırlı olsun :)
    Gelelim asıl mevzuya :
    Ben birkaç gün önce arkadaşla GTA 4 takası yaptım ve cd nin arkasında üsten bakıldığında görülmeyen sadece yan pozisyonda kuvvetli ışık vurduğunda görülen 5 mmivarnluğunda tüy kalınlığında ve yüzeysel, derine inmemiş bir çizik var.Çizik cdnin göbek kısmında değil kenarında 8 mm uzaklıkta.Bd rom sorunsuz bir şekilde camping ve online modları oynandı ve bir sorun çıkmadı.Zaten cd okunurken bir problem veya ses gibi belirtiler yok fakat ben yine de kuşkuluyum.Dediğim gibi çizik bu kadar zayıf bir çizik ancak ben henüz camping modun başlarındayım ve bu çizil ileride bir soruna yol açar mı?Şu an için dediğim gibi hiçbir sorun yok ve gayet düzgün çalışıyor.Geri dönüş yapmanızı bekliyorum Bir soru daha var bu kadar küçük bir çizik (tepeden bakıldığında görülmesi imkansız ve yandan bakıldığında kuvvetli ışık bursa bile zar zor görülüyor)
    lensi bozar mı?Evet sorular bunlar.Şimdi niye bu kadar hassassın falan demeyin çünkü normal bir cd olsa tamam ama blu ray sonuçta; hem maddi yönden hemde küçük alanlarda yazılı olan taşıdığı veriler yönünden biraz kuşkulandım.

• hiçbirimizin evindeki medyaların hepsi %100 çiziksiz değildir elbet çizikler olacaktır hele böyle çizikler çok normaldir.kafaya takmayın eğlenmenize bakın çok küçük çizikler sorun yaratmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Olur Öyle Şeyler

hiçbirimizin evindeki medyaların hepsi %100 çiziksiz değildir elbet çizikler olacaktır hele böyle çizikler çok normaldir.kafaya takmayın eğlenmenize bakın çok küçük çizikler sorun yaratmaz
    Blu-ray diskler çok sağlamdır. Bu konuda içiniz rahat olsun. Bir problem çıkarmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daxteroy

Blu-ray diskler çok sağlamdır. Bu konuda içiniz rahat olsun. Bir problem çıkarmaz.

Alıntıları Göster
    Okadarcık çizikten hiç birşey olmaz merak etme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakkagan

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    benimde pes 10 gitti çatladı ortasından çatlak bi şekilde 2 hafta oynadım şimdi çalışmıyor yeni bi pes10 a para bayıldım bende son çare ps3 slim kullanıyorum
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    İçime su serptiniz gerçekten çhepiniz çok saolun.Bu arada slim kullanıcısıyım ve cd çatlatma gibi bir durumla karşılaşırsam garantime güveniyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: hmdhmdhmd2

İçime su serptiniz gerçekten çhepiniz çok saolun.Bu arada slim kullanıcısıyım ve cd çatlatma gibi bir durumla karşılaşırsam garantime güveniyorum

Alıntıları Göster
    yaw bu disc nasıl çat diye çatlıyor arkadaş. yıllardır konsol+pc kullanırım ilk defa burda okuyorum böyle bir şeyi. hayır disc e temas eden bir parçada yok. bütün işi lazerle yapıyor makine. sıcaktanmı çatlıyor noluyor nasıl oluyor? ne saçma bir şey bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: bay.manyak

yaw bu disc nasıl çat diye çatlıyor arkadaş. yıllardır konsol+pc kullanırım ilk defa burda okuyorum böyle bir şeyi. hayır disc e temas eden bir parçada yok. bütün işi lazerle yapıyor makine. sıcaktanmı çatlıyor noluyor nasıl oluyor? ne saçma bir şey bu.

Alıntıları Göster
    Benim ps içinde yaklaşık 3 aydır aynı cd duruyor.Acaba bir sakıncası varmı !! Bende çıkartıp takarken çizilmesin diye hiç çıkartmıyorum . Zaten 2 oyunum var :)
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    aynı çatlaktan bende de var. sanırım cd, kabına takıp çıkarırken (cd'yi sabitleyen mekanizma yüzünden) böyle minik çatlaklar oluşuyor. sonra oyun ps3 içinde döndükçe, ısıyla beraber (sonuçta dönerken içeride ısınıyor bir miktar) çatlak genişliyor. muhtemelen en sonunda da bu çatlaklar yüzünden cd kırılıcak ya da kullanılmaz hale gelecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bay.manyak

hocam benim teorim cd kabının ortasında tutan mekanizma yüzünden oluyor. oyunu tak çıkar sırasında. biraz da haşin davranıyorsak takıp çıkarırken olabilir yani. çok normal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duna

aynı çatlaktan bende de var. sanırım cd, kabına takıp çıkarırken (cd'yi sabitleyen mekanizma yüzünden) böyle minik çatlaklar oluşuyor. sonra oyun ps3 içinde döndükçe, ısıyla beraber (sonuçta dönerken içeride ısınıyor bir miktar) çatlak genişliyor. muhtemelen en sonunda da bu çatlaklar yüzünden cd kırılıcak ya da kullanılmaz hale gelecek.

Alıntıları Göster
    Evet bu çatlaklar Cd kutusuna koyarken ve çıkarırken oluyor. Arkadaşında söylediği gibi oyun cihazda oynatılırken ısınması sonucunda çatlak ilerleyerek kullanılmaz hale geliyor. PS3 oyunlarımda bu çatlaklardan olmasada orjinal PS2 oyunlarımda var. Fakat şimdiye kadar kullanılmaz duruma gelmediler.

• quote:

Orijinalden alıntı: cloud35

Evet bu çatlaklar Cd kutusuna koyarken ve çıkarırken oluyor. Arkadaşında söylediği gibi oyun cihazda oynatılırken ısınması sonucunda çatlak ilerleyerek kullanılmaz hale geliyor. PS3 oyunlarımda bu çatlaklardan olmasada orjinal PS2 oyunlarımda var. Fakat şimdiye kadar kullanılmaz duruma gelmediler.

Alıntıları Göster
    en iyisi medyaları önce kaliteli zarflara koyup o haliyle blu-ray kutusunda koymak. yalnız zarf iyi olmalı kalitesiz kağıtlarda medyayı mahvediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyi aile robotu babür -- 15 Ocak 2010; 6:46:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iyi aile robotu babür

en iyisi medyaları önce kaliteli zarflara koyup o haliyle blu-ray kutusunda koymak. yalnız zarf iyi olmalı kalitesiz kağıtlarda medyayı mahvediyor.

Alıntıları Göster
    Asıl üyeliğinizden devam ediniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rds

Asıl üyeliğinizden devam ediniz.

Alıntıları Göster
    ya takmayın kafaya bu kadar, birşeyin üstüne ne kadar titrerseniz o kadar problem çıklartır.. iyisimi bakın keyfinize ....
  • quote:

Orijinalden alıntı: TURK-ŞAD

ya takmayın kafaya bu kadar, birşeyin üstüne ne kadar titrerseniz o kadar problem çıklartır.. iyisimi bakın keyfinize ....

Alıntıları Göster
    o bence bd kabına koyarken oluşuyor çatlama mevzusu slimle alakası yok. dikkat ediceksin kaba koyarken çıkartırken.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cannavaro1903

o bence bd kabına koyarken oluşuyor çatlama mevzusu slimle alakası yok. dikkat ediceksin kaba koyarken çıkartırken.

Alıntıları Göster
    bir belgeselde gordum cd nin çok hızlı donmesiyle medtalar kırılabılıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: birol özsoy

bir belgeselde gordum cd nin çok hızlı donmesiyle medtalar kırılabılıyor

Alıntıları Göster
    Ben araştırdım arkadaşların dediği gibi cd yi çatlatan kaplarındaki mekanizma.Önce tak çıkar cd çentiliyor sonra çentik büyüyüp küçük bir çatlağa dönüyor.Bu çatlak ps3 içinde dönme hızıyla ve sıcaklıkla çatlak büyüyor yani ps 3 ün suçu yok.Yalnzı birşey soracağım.Ben cdleri cd zarfında saklasam kağıt zarflar ileri geri hareketlerle cd yi bozar mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: hmdhmdhmd2

Ben araştırdım arkadaşların dediği gibi cd yi çatlatan kaplarındaki mekanizma.Önce tak çıkar cd çentiliyor sonra çentik büyüyüp küçük bir çatlağa dönüyor.Bu çatlak ps3 içinde dönme hızıyla ve sıcaklıkla çatlak büyüyor yani ps 3 ün suçu yok.Yalnzı birşey soracağım.Ben cdleri cd zarfında saklasam kağıt zarflar ileri geri hareketlerle cd yi bozar mı?

Alıntıları Göster
    Çalışmasında sorun yaratmayacak ince çizikler oluşabilir. Bunun yerine kaliteli bir cd çantasında saklarsanız daha iyi olur bence. Ayrıca disc' i dikkatli bir şekilde kutu içerisine çıkarıp takıyorsanız çatlak oluşmayacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: cloud35

Çalışmasında sorun yaratmayacak ince çizikler oluşabilir. Bunun yerine kaliteli bir cd çantasında saklarsanız daha iyi olur bence. Ayrıca disc' i dikkatli bir şekilde kutu içerisine çıkarıp takıyorsanız çatlak oluşmayacaktır.

Alıntıları Göster
    Arkadaslar ayni problem benim de 2 oyunumda mevcut birisi kullanilamaz hale geldi, digeri calisiyor ancak MW2 nin resmini koyan arkadasinki gibi. Ben orta kisima tam oturtmuyorum artik oyunlari. Sadece sabitliyorum ve kutuyu kapatiyorum. Size de boyle kullanmanizi tavsiye ederim.

• Bu seferde cd zarfına sok, çıkar yaparken çizilecek. Bence en iyisi oyunların kutularını ayrı yerde saklayip oyun diskini eski tip (müzik , film, dergi... Vs Cd/DVD kutusu) cd kutularında saklamak. O tip kapların ortalarında sert bir mekanizma yok. Cd'nin göbeğine zarar veremez.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.