Şimdi Ara

küçük bir sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ondan sonra windows xp sp 3 kullanıyorum

power supply 400 watt

ve ben bu anakart a core 2 duo e7500 işlemci taksam 1 problem olurmu ?

şimdiden teşekkürler.

• kimse ilgilenmeyecekmi arkadaşlar ?
  • Anakart ve işlemcinin soket yapıları uyumluysa bir problem olmaz. Overclock ayarlarını hatalı olarak değiştirmediğiniz sürece..
  • uyumlu uyumlu benim sormak istedigim bu 64 bit 32 bit olayları var yani bununla ilgili nasıl sorun oluşabilir işlemciler 32 bitli 64 bitlimi üretiliyor nasıl oluyor bunu merak ediyorum
  • işlemci desteği söz konusu yanlış bilimiyorsam. yani işlemcin intel ise intelin işlemcisine ait programı var. neyi destekleyip desteklemediğini gösteriyor. yani kuruyorsun bakıyorsun destekleyip desteklemediğini kabak gibi göteriyor. bir işlemci hem 32 hem de 64 bit destekleyebilir. sadece 64 bit destekleyeni var mı dersen hiçbir fikrim yok. işlemcilerin tamamını içeren tablo üzerinden de kontrol yapılabilir. müracaat amd ya da intel destek sayfaları. daha hızlı bir sonuç alabilirsin. berbat bir yazı yazmışım, belki de bugüne kadar ki en kötü yazım olmuş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speakerphone2010 -- 28 Mayıs 2011; 15:22:16 >
  • anakartınız p5kpl-am se 64 bit ready yani 64 bit mimarisini destekliyor . e7500 işlemci de 64 bit mimariye sahip. yani bu işlemci bu anakartta çalışır.
  • evet orası güzel :D benim işletim sistemim windows xp sp3 peki bunda 1 sorun olurmu uyuşup uyuşmayacağı hakkında 1 şey söylermisiniz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • isletim sisteminin islemci ile alakasi yoktur. Anakartiniz 775 soket olduguna gore chipsetine gore islemci secebilirsiniz. 7500 demissiniz peki bios guncellediniz mi? guncel olmayan bios nedeniyle ya anakartiniz islemcinizi acamazsa ne yapacaksiniz?
  • açar açar 4 çekirdekliyi bile açıyo herhalde kutusunda öyle yazıyodu bunu mu açmıyacak ? :D
  • 4 cekirdek 1066fsb olani acar. yeni gelen 2 cekirdek ama 1333fsb islemciyi gormeyebilir. acmadigi zaman anlarsiniz demek istedigimi...
  • Hiçbir problem yaşamazsınız . Sisteminizin 64 bit destekliyor olması sizin 64 bit işletim sistemi kullanabileceğiniz anlamına gelir . 32 bit tercih ederseniz o da çalışır. sisteminiz 64 bit desteklemiyor olsaydı 64 bit işletim sistemi kullanamazdınız olay bundan ibaret.
    Kuracağınız xp 64 bit de olabilir 32 bit de .
  • http://support.asus.com/cpusupport/list.aspx?SLanguage=en&p=1&s=22&m=P5KPL-AM%20SE&os=&hashedid=7lA7ukHVu9DpMqHh

burada acikca belli ama gene de belirteyim. acilan islemci hangi pcb versiyonunda hangi bios ile actigini acikca belirtmis. o pcb ye sahip degilse acmayabilir demenin diger bir yolu.
    mesela 7500 u ne aciyormus 311 acabiliyormus. 310 yada 309 islemciyi calistirir ama tanimayabilir. yada hic acmayabilir. bunun garantisini kimse veremez. bu yuzden biosu guncellemek gerekir islemci degistirmeden once sonrasında sıkıntı yaşamamak için...

• quote:

Orijinalden alıntı: exeter

4 cekirdek 1066fsb olani acar. yeni gelen 2 cekirdek ama 1333fsb islemciyi gormeyebilir. acmadigi zaman anlarsiniz demek istedigimi...

fsb ye 1600 oc diyor

ayrıca ram için ddr2 1066 oc yazıyor

yani 1333 ü açmazmı ?

yani ram de sınırım 1066 deyilmidir ?

bide son olarak bu bios güncellemesini nerden yapabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ococita -- 31 Mayıs 2011; 10:41:10 >
  • biosu anakartın sitesinden güncellersin
    eğer ekran kartına power yetiryorsa o işlemciyede yeter sıkıntı yapmaz google a psu ölçüm yaz 1-2 site var güç gereksinimlerini yazıyor sistem özelliklerini gir kaç w psu gerekli ordan görebilirsin tabi ordaki önerilenin biraz üstünde olması iyi olur

ramler 1066 işelmcin 1333 anakartında 1600 diyelim 1066 da çalışır sistem en düşük hangisi ise onun hızında çalışır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FOXXTR -- 31 Mayıs 2011; 11:21:38 >
  • işlemcinizin soket yapısıyla uyumluysa sorun olmaz..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.