Şimdi Ara

ufak bir kaza sonucu şasede yamulma oldu nasıl bir sorun olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
6.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçen günlerde virajı 15-20 civarında dönerken buzda kaydı ve opel astra h kasa aracım kaldırma çıktı. ilk başta dışardan bir şey yoktu ve biran rahatladım fakat araba düz gitmediğini fark ettim ertesi gün çekiciyle ankarada özel bir servise gittim . tablası kırılmış birde sanırım rot başlarında sorun vardı 2-3 şey değiştirdiler ön iki tarafında fakat bana şaşede ufak bir eğilme var dediler düzeltmemiz gerek dediler araba 3-4 gündür serviste . Şasede ufak eğiklik düzeltme aracımda bir sorun yapar mı bundan sonra ? değeri düşer mi ? aracım eskisi gibi olur mu? Beni aydınlatırsanız çok memnun olurum inan 3-4 gündür geceleri uyuyamıyorum sevgilimden ayrılmış gibiyim arabamı düşünmediğim biran bile yok aşırı stresliyim ve hiçbir şey yapasım gelmiyor belirsizlik yüzünden. Uzmanların ve tecrübesi olanlar yardım ederse çok sevinirim bu kardeşinize bir bakın :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antuu -- 5 Aralık 2016; 20:46:58 >

• Talihsiz bir kaza.Geçmiş olsun kardeş.Valla piyasanın tek eğilmiş düzeltilmiş arabası sizinki değil vede son olmuyacak.Düzeltilir tekrardan binilir.Önemli olan kaynaklı olmasın bence.Sizinkinde birşey olacağına sanmıyorum.o hızla ne kadar sorun olur zaten?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam direklerde vs eğimle yoksa kimse ona şasede hasar var demez. Çukura bile düştüğünüzde şasede kayma olabilir, şaseciler 30-50 tl arasına çektirip düzeltir. Kafanıza takmayın.

• Ellemeyin

• tayfun_aslan T kullanıcısına yanıt
    sağollasın . İşte insanın tek mal varlığı arabası olunca insanda düşünmeden edemiyor. Bazı arkadaşlarım usta para almak için demiştir diyor 15-20 yle şaşi yamulmaz diyor ama tabi kaza alttan olunca bilemiyorum . Tek isteğim aracım bana bundan sonra bir sorun açmasın ve değeri de düşmesin. Teşekkürler tekrar ..
  • Benim şaside yamukmuş ve sağa çekiyor ama asla şasiciye emanet etmem.

• @leftBehind inşallah sorunsuz olur , cevabın içinde çok sağol.
    @bekiroro malesef bende şüphelerim var eskisinde de kötü olabilir ama öylede sorunluymuş gibi olacak şuan zaten serviste yarında teslim alıcam sorun olmazsa .
    peki işlem görmüş mü olur bir kaynak olmicak sadece çekme olacak diye biliyorum ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • zincirle bağlayıp çektiriyorlar genelde. şaseci ahmet'e bir danışın isterseniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben 40la yamulttum şaseyi, düzelttiler bindim sonra
  • Valla koskoca opel hele efsane tas gibi H kasa dusuk hizda kaza yapmadan,vurmadan.Tabla,amortisor,rot hasar alirda sasi garip.

Egerki zincirle gerdirme yapilacaksa sorun olmazda cekiclenirse iz kalir.Insan arabadan sogur ister istemez geri donusu olmaz.Camurlugu degistirirsin sifir takarsin olur biterde iskelet sistemi demirbas.

Ben olsam servise gider fiyat alirdim sonra taksit yaptirirdim.Pazarlik yapar 200-300 tl fazla veririm ama garantili ve kafam rahat olurdu.

• ustanın beni yiyor olma ihtimali var mı acaba ? şaşeyi eğmek bu kadar kolay olabilir mi?
  • ufak eğiklikler olabiliyor, düzeltmekten sorun olmaz
  • Bilgisayar destekli şase düzeltme gayet yaygın. Zincir işleri çok geçmişte kaldı. Büyük bir kayma yoksa, eski haline getirdiklerinde ilk günkü gibi olur. Hiç de sorun olmaz. Kafanıza takmayın.
  • Fiat albea vardi arkadaşt kaldirma yuksek bi kaldirima vurdu ama yavas sekilde en fazl 15km hızla. Şasinin Sag tarafda bay bi egilme vardi yaptirdilar eskisi gibi duzeldi.

• öncelikle geçmiş olsun.Arabayı satmaya kalktığınızda,alacak kişi arabadan anlıyorsa şaşede işlem olduğu çok rahat anlar.Alacak kişiye derdinizi analatamazsınız.Tabi bu durum çekiç yada kaynak gibi işlem yapılırsa.Çektirme hakkında bilgim yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi debroglienindalgaboyu -- 6 Aralık 2016; 1:15:56 >
  • antuu A kullanıcısına yanıt
    Altına girip bakmadın mı ? Keşke baksaydın,benim eski linea da torsiyonun sağ tarafında hafif yamulma vardı.Eski sahibi çukura sert girmiş,rot balans yaptırıyorsun araba bir türlü dümdüz gitmiyor.Araç çok hafif sağa çekiyordu.Arka teker hafiften dışa kamber yapmıştı ve önden dikkatli bakınca belli oluyordu.Rot-balansçı yerini gösterdi,çok önemli değil tehlike arz etmez ama istersen çekiçleme yapayım ? Bende istemedim,yaptırmadım.

Sadece uzun yolda yoruyordu sonrada işe yatırım yapmak amacıyla sattım,gitti. Computest te adam yanal kayma yapıyor raporda değerler yüksek çıktı,rot-balans yaptır diyor.Be herif desene torsiyon hafif yamuk fiyat kırarız,yaptırıp alırız.

O yüzden araç alırken veya sanayiye tamire verirken muhakkak altına gir mekanik arızalı parçaya bak ve gerekirse söksün göstersin.
  • Rahat ol,ne aracin deger kaybeder,ne de kullaniminda sorun olmaz.dusuk hizla yaptigin bir kaza sonucta.millet neleri yaptirip biniyor.

• herkese çok teşekkür ederim biraz içime su serpildi 4 gündür ne kadar stresli olduğumu anlatamam şuan bile yataktan kalktım uyku tutmuyor :)) yarın inşallah arabayı alıcam gelişmeleri yazarım .
  • Konu şase olunca insan tedirgin oluyor 6 yıl önce benimde başıma gelmişti kaza sonucu şasede sorun var dediler yetkili servis oldugu halde şase işini dışarda yaptırmış şase işi olunca bende bayagı bir araştırdım hatta servisten şase işini yapan yerin telefonunu aldım onlarla konuşunca biraz rahatladım tamirden sonra bir üçbuçuk yıl daha aracı kullandım herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadım hatırladıgım kadar şase işini topkapı zeytinburnunda şaseci ahmet diye bir firmaya yaptırmışlar yukarıda birisi yazınca aklıma geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: antuu

herkese çok teşekkür ederim biraz içime su serpildi 4 gündür ne kadar stresli olduğumu anlatamam şuan bile yataktan kalktım uyku tutmuyor :)) yarın inşallah arabayı alıcam gelişmeleri yazarım .

Ufak duzeltmeden hicbir sknti cikmaz dert etmeyin.Sonucta soru isareti gibi yamulmadiya bu sase.Yukarida ki arkadasinda dedigi gibi , pc destekli duzeltme yapiliyor mis gibide oluyor bizzat arkadasim 2013 a4 une yaptirdi.220 de bile saga sola cekme yamuk gitme vs yok.

Elleme diyenler neye gore elleme diyor merak ettim.Elleme diyecek kadar hicbirsey yok ortada.hadi Diyelim var.Ufak yamulma yuzunden cope mi atsin adam aracini ? Ya da duzeltip satsin mi ? Duzeltip satsa alan adam nolcak peki ? Onun cani cam degil mi ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.