Şimdi Ara

Küçük bir tavsiye istiyorum? [ekran kartı]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Core 2 Quad Q8300
    4 GB DDR3 1066 RAM

Tanıdığımdan aldığım GTS 250 kart ile GTA 4'ü kasmadan oynuyordum. Full detay değil tabiki de ama vasatta değildi. Şimdi malumunuz BF3, CODMW3 gibi oyunlar için ve hala sıkılmadığım GTA 4 için çok yüksek meblağ olmayacak şekilde bir öneri istiyorum hangi kartları düşünmeliyim 9800GT nasıldır yada GTS 250 idare eder mi oyunları en full seviyede oynamama gerek yok ama medium seviyesine de pek düşmek istemiyorum önerebileceğiniz kartları bekliyorum ve tabiki bir de PSU gerekli çünkü düşük watt değerine sahip şu an ki. Minimum kaç watt gerekir alacağım karta onu da yazarsanız sevinirim. Bilgi almadan direk satıcının laflarını duymak istemiyorum. Teşekkürler şimdiden.

• yuksek meblag derken rakam belirtirseniz?

bazisina 500 yuksektir bazisina 200
  • PSU'yla beraber 400-450 civarı olabilir

• 1.'si son derece yanıldığınız bir konu var.

250GTS 9800GT'den sonra çıkmış ve daha üstün bir karttır. GTS250'nin kıyası 9800GTX'dir.

Yada sanırım yazınızı yanlış anladım kartı tanıdığınızdan ödünç aldınız ama parasını ödeyip almayı düşünüyorsunuz.

PSU'nuz ne var. Bunu yazmadan PSU önerisi istemişsiniz.

6850 mantıklı bir seçim olmaz zira ufak bir farkla 6870 alabiliyoruz.

Ben HD6870 ile BT3'ü aa'yı açmadan doku filitrelemeyi ise 8x'de tutarak geri kalan oyun içi ayarları ULTRA düzeyde akıcı bir şekilde oynuyordum. Tabi kime göre akıcı sorusunun cevabı ortalama 30 FPS alıyorum. Bazı yerlerde 23'e düşsede genelde 30 fps. Çok çok ben 30'un üstünd oynamalıyım diyorsanız 1-2 ayarı ULTRA'dan HIGH düzeyine çekersiniz.

HD6870 için +12v kolunda 18a verebilen ortalama 450 wattlık bir güç kaynağı ile sorunsuzca çalıştırabilirsiniz. 1 yıldır kullanıyordum. test ettim yani. Ayrıca zaten yapılan hesaplamalarda HD6870 düşük güç çeken bir ekran kartı olduğu ortaya çıkıyor. Üreticilerde +12v kolunda 18a istediğini yazıyor. Watt!a pek bakmayın aldatıcıdır. Önemli olan +12v'a gelen amperdir.

HD6870'in bir üstü HD6950. Şu anda HD6950 kullanıyorum. Alalı 2 hafta oldu. BF3 de ne farketti dersen aa x8 ve doku filitresi 8x de herşey ultrada fps 38'in altına inmiyor. Üstelik ekran kartı menüsünde her şey en kalite seviyesine çekmeme rağmen. Fiyat farkı dolar kuru sağolsun epey var ama dolar bazında fark çok uçuk değil.

Ama HD6870 çok daha mantıklı derim. Nvidia kartların GTX560ti modeli rovanşta. Diğer tercihleri FP oranına pek de yakın değil. Ayrıca Nvidia tercih edersen PSU'ya daha fazla para harcaman gerekecek çünkü daha çok elektrik tüketiyorlar.

Şu anda en son çıkmaya çaloışan yeni TI versiyonları durumu değiştirebilir zira güç tüketim değerleri ve performans değerleri gayet güzelleşecek. Beklemek lazım ama fiyat ne belli değil. HD6870'e yakın bir fiyatı olsa havada kapılacak bir ekran kartı yeni versiyon GTX560TI ler.

Kolay gelsin.(not GTX560TI yeni versiyonu henüz çıkmadı, eskileride performans bakımından iyi olsada F/P oranı HD6870'in hala daha iyi)

• Bunları alabilirsin toplam = 502TL

Ekran kartı

Psu

• quote:

Orijinalden alıntı: naf-i

PSU'yla beraber 400-450 civarı olabilir

BF3'ü nasıl oynamayı düşünüyorsunuz. 5-6 saatte single mod biter. Eğer Multiplayer düşünüyorsanız bunun da bir bedeli olacak. En iyi ihtimalle karkand ve diğer 3 haritayı içeren paket yakında gelir. Bunun için Limited ed. key gerekir. forumda 65 TL'ye var. Standart ed.ise 35 TYl'ye alınabiliyor ama bu haritalra gelince yoğunluk buralarda olacak. MP içim 6870 ultra ortaya karışık pek makbul olmaz. Beta da Bazı ayarlar high 4xaa Motion blur, Hbao ve AA post kapattım o şekilde 45-50 aralığında oynadım diye hatırlıyorum. Son gün
    Caspian Border'da bu seviyede beni mağdur da etmedi pek. Zaten oyunda mutlaka yama görür. Driverlar ile de AMD durumu biraz toplar. Bu durumda eğer 500w iyi bir PSu ama sıfır alınacaksa 150Tl civarı 600w bir PSU olması daha iyi olur. Amper değeri 40a olsa 6870
    için yeterli olur. Aynı şekilde 500w PSu içinde 40a yada kanallar ayrık ise 18a 2 kanal PSU ile 6870 güzel çalışıyor. Ama artık 500w ve amper değeri iyi sürekli güç stabilitesi olan PSu bulmak zor. Ürünlerin standartları yükselirken Watt değerlerini de yükseltiyorlar.
    Orta ve orta üstü PSU üretenler 600w seviyesini taban yaptılar gibi. 100w için 50 TL fark çıkar ama o fark sadece watt farkı değildir....

Ek açıklama: Bahsettiğim skorlar Z68 anakart ve 2500k işlemci ve CL7 ram sistem üzerinde 6870 kullanarak aldığım skorlardı. AA4x konusu sanırım yanlış oldu. Çünkü bir ara onu açtım metroda dışarıda galiba 35-40 fps seviyelerine inmiştim sanırım o da AA 4x yüzünden olmuştu. Ama Betadaki skorlar genelde şimdiki skorlara göre çok fazla olmasada 3-5 fps kadar daha kötüydü. Ayrıca AMD 11.10 pre.driver pek etki etmemişti. Şimdi WHQL 11.10 ile daha iyi olduğunu söyleyenler var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 20 Kasım 2011; 4:05:55 >

• Kullandığın PSU nedir bilmiyorum fakat GTS250 yi kaldırdığına göre 6870'i kaldıracaktır. HD6870 alabilirsin.
    Bu sana orta/üst kalitede Single mod BF3 oynamanı garanti eder. (optimize edersin zaten kasılmayacak şekilde)

GTAIV e gelincede bu oyun ekran kartından çok işlemci gücüne bakıyor.
    Kullandığın 4 Çekirdekli Q8300 işlemcin ile yine bu oyunu oynamaya devam edebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Inalough -- 20 Kasım 2011; 23:39:02 >
  • Tavsiyeler için çok teşekkürler arkadaşlar. Farklı düşünceleri olan varsa yine duymak isterim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.