Selamlar DH. Kafama takılan bir konuyu sizlerle paylaşmak istedim. Yaklaşık 2 yıl önce müstakil evimde ( 125 dilim döküm petek alt bodrum yalıtım var ) çatı katı projesi düşüncesiyle baymak brotje model 26400kw yoğuşmalı bir kombi aldım.projemden vazgeçmek zorunda kalınca,evimi müteahite verdim.kısaca sormak istediğim şu:120 m2 3.kat ( üst kat) 3+1 daire için bu kombi büyük bir kombi olduğunu düşünüyorum bu kombi yeni dairemde kullansam bana artısı eksisi ne olur yoğuşma yaparmı ? danıstığım kişiler yoğuşma yapmayacağını normal kombi gibi kullanacağımı bununda fazladan gaz sarfiyatı olarak bana faturama yansıyacağı söylendi.sizlerin bu konuda yorumu ne olur? kombide kapasiteyi düşürücü bir sistem varmıdır ya da yeni bir kombi alıp onu kullanmak daha mı uygundur yardımcı olursanız sevinirim.
ALFENA
kullanıcısına yanıt
kombiniz baymak brötje novadens ise yani premix teknolojili tam yoğuşmalı son güncel beyaz kasa ise bişey farketmez
Ben bildiğimi söyleyeyim
kazan suyu sıcaklığı 40 ve 40 ın altına ayarlanabiliyorsa . pomba modilasyonlu veya ayarlanabiliyorsa olur derim. 125 m2 küçük sayılmaz.kombinin kapasitesinin büyük olması alt sıcaklıklarda çok yakar anlamına gelmemesi lazım
ben 90-100 m2 de wiesmann 50w kullanıyorum yoğuşma suyu sesini duyuyorum.
Atılım ve Disintegration ilginize teşekkür ederim . Baymak Brötje Star Bridge 310 fi olarak geçiyor YANİ PREMİX DEĞİL daha ben yoğunlaşma kabında bir damla su görmedim. genelde 45 50 derece arasında kullanıyorum ama yoğunlaşma 0
ALFENA
kullanıcısına yanıt
o cihaz 3 eşanjörlü yarım yoğuşmalıdır tam yoğuşma yapamaz,bu tip kombiler yoğuşmasız/konvansiyonel kombiler mantığıyla çalışır,tek fark bir tane reküperatör (yoğuşma eşanjörü) monte edilmiş,bir gün içerisinde belki bir çay bardağı asitik su anca dolar