Şimdi Ara

Küçük oyunlarda kasma sorunu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde Pavilion g6 serisi bir laptop var. Bu laptopun sistem özellikleri ise şöyle.

-500 gb harddisk
    -4 gb ram
    -i5 3210m işlemci
    -hd7670m ekran kartı

sistem kağıt üzerinde bir hayli güzel gibi duruyor. Üstelik çoğu oyundanda istediğim performansı alabiliyorum. (Battlefield3 1024*768 Ultra 30fps) Ancak Tumblebugs 2 denen küçük bir oyunda kasma yapıyor. Üstelik bu sorunu bir türlü çözemiyorum . Battlefield 3 de ultrada kasmıyor iken 20mblık bir oyunda aynı çözünürlükte 20 fps alamıyorum.
    Bu arada işlemcinin de ekran kartı var. (intel hd4000 series) sanırsam sorun buradan kaynaklanıyor. İlk defa hem paylaşımlı hemde paylaşımsız ekran kartı olan bir bilgisayar kullanıyorum ve çuvalladığımı kabul etmem lazım. Şimdiden teşekkür ediyor yardımlarınızı bekliyorum.

• uppp
  • quote:

Orijinalden alıntı: Infernall

Yazılımsaldır,herşeye bağlı olabilir ama donanımdan kaynaklanmaz.Mesela ben cs 1.5de kasma yaşıyorum gtx570 ile 670de kasıyor hatta 1.5de sis atınca abooow dedim ne oluyor böyle.Openglden kaynaklanıyor
    Seninkide oyunun herşeyinden olabilir,eski oyundur ve yeni karta uyum sağlamayan yanları olabilir

''eski oyundur ve yeni karta uyum sağlamayan yanları olabilir'' en çok bu kısmı bana doğru geldi . Çünkü Nfs Most Wanted 2012 de 30 fps görüyorum ki çok rahat oynuyorum. Sanırsam yeni karta uyumu yok. Yardımınız ve bu konuya açıklayıcı bir mesaj attığınız için teşekkür ediyorum. Peki bunun bir çözümü yok mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Infernall

Tabiki çözümü var,mesela gta sa oyununda,fps 300lere vurmasına ramen,dikey senkronizasyon ayarını açınca sanki 7300s ekran kartıyla oynuyomuşum havası veriyor Oyunun ayarlarıyla oynamak bu durumu çözer,mesela varsa v sync kapat yada kapalıysa aç,kartın performansıyla alakası yok bu işin.Oyun açarken eğer seçenek geliyorsa d3d ve opengl olarak(örnek veriyorum) d3d seçilir.Bu tarz ayarlarla optimizasyonu yakalarsın denemen lazım

çözünürlük düşürebiliyorum sadece oyunda. Zaten kendim için değil kardeşim için yükledim oyunu . Neyse önemli değil zaten. Benim korkum her oyunda böyle olabilir mi diye düşünmemdi ki içim kesinlikle rahatladı Teşekkürler İnfernall

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.