Şimdi Ara

Küçük yeşil böcekler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
16.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler demin banka oturdum tepesinde ağaç vardı. Kalktığımda üzerimde 50-60 tane ufak yeşil yeşil şeyler gördüm, banktan yapışmış, polendir filan diye pek üstelemedim. Silkelendim biraz zar zor bir kısmını def ettim ama ufak bir kısmı kaldı. Zaten cansız görünüyorlardı, büyüklüğü 1mm (hatta daha ufak) filandır. Bende üstelemedim. Başta hareket ettiklerini farketmedim (büyük çoğunluğu etmiyor) ancak eve gelince 3-5 tanesinin üzerimde yürüdüğünü fark ettim Bunlar nedir bilen var mı, zararı dokunur mu bit filan değildir demi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeathWarrior -- 26 Nisan 2013; 15:32:41 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Küçük Yeşil Böcekler

Evlerinizde sıklıkla karşılaştığınız küçük yeşil böcekler, çeşitli böcek türlerini kapsayan genel bir terimdir. Bu böcekler, yaprak bitlerinden ağaçkurularına kadar farklı boyut, şekil ve özelliklere sahip olabilirler.

Yeşil Böcek Türleri

• Yaprak Bitleri: Küçük, oval şekilli böceklerdir ve yaprakların özsuyuyla beslenirler. Bahçelerde ve ev bitkilerinde yaygındırlar.
    • Ağaçkuruları: Daha uzun ve ince gövdeli böceklerdir. Ahşap ve kağıt gibi selüloz esaslı malzemelerle beslenirler.
    • Zümrüt Kelebek Güvesi Larvaları: Yeşil, tırtıla benzer larvalardır. Bahçe bitkileriyle beslenirler.
    • Oruç Böcekleri: Düzleştirilmiş gövdeli, hızlı hareket eden böceklerdir. Gıda kalıntılarıyla beslenirler.
    • Tahta Kuruları: Küçük, kanatsız böceklerdir. Kanla beslenirler ve evlerde sorun olabilirler.

Küçük Yeşil Böcekleri Kontrol Etme

Evlerinizde küçük yeşil böcekleri kontrol etmek için şu adımları uygulayabilirsiniz:

• Böceklerin giriş noktalarını kapatın (örn. çatlaklar, delikler).
    • Gıda artıklarını ve kırıntıları temizleyin.
    • Ev bitkilerinizi düzenli olarak kontrol edin ve böcekleri uzaklaştırın.
    • Böcek ilacı kullanmayı düşünün, ancak bunu son çare olarak yapın.

Önemli Not: Küçük yeşil böceklerin çoğu zararsızdır, ancak oruç böcekleri ve tahta kuruları gibi bazı türler rahatsızlık ve sağlık sorunlarına neden olabilir. Bu böceklerin varlığında profesyonel yardım almanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Vespolopus hervonmendus böceği üstünde gezdiği insanlar 3 gün içinde ölüyor başımız sağolsun şimdiden
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leonidas

Vespolopus hervonmendus böceği üstünde gezdiği insanlar 3 gün içinde ölüyor başımız sağolsun şimdiden

En azından konuyu upladın yok mudur köylü bir gardaş
  • Çam böceği derdik biz eskiden pek zarar vermezler ama kaşındırırlar en fazla babam tarlada çalışırken de tozlu yerlerden ağaçlardaki küçük siyah böceklerden gelirmiş te zaten bir çok ağaçta var boşverin silkeleyin gitsin.
  • üvey babası olmuşsun artık onların bakmak zorundasın
  • Bizim arkadaşa da olmuştu, gerisini biliyorsunuz zaten... (Cevizli seviyorum)
  • konu dışı konusu olduğu için atıyorum bu mesajımı tipim nasıl ssli konusundan çok daha kaliteli.
  • Kevzi olabilir mi ?

Edit: büyük ihtimalle kevzi bizim buralarda öyle geçer bir şey olmaz yaprak değilsen bir zararı yok sana internette pek bilgi yok kevzi hakkında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S,W,A,T -- 26 Nisan 2013; 18:31:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayata + kat
  • onların adı yaprak biti

Küçük yeşil böcekler

eğer öldürmessen bir süre sonra böyle olacaklar

Küçük yeşil böcekler
  • kedidir o kedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: wortexxx

onların adı yaprak biti

Küçük yeşil böcekler

eğer öldürmessen bir süre sonra böyle olacaklar

Küçük yeşil böcekler

o kadar büyük değil ya benimkiler. hani çok kırmızı böcekler olur ya miniminnaaacık, aynı onun ebatlarında.

not: hala yaşıyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.