Şimdi Ara

küçüklüğünde satmak için jelatin toplayan varmıydı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 96-97 yıllarında toplamıştım 2 kg falan sigara pakentlerindeki jelatinleri toplayım kilo ile satılıyormuş baya bi paraydı kilosu bi arkadaşım sölemişti ozaman topladım ama bi türlü satamamıştım sanırım kilosu
    eski para ile 4 milyondu hatırlamıyom varmıydı benimgibi toplayıp satan veya satamayan .

not: çikolata yiyordum jelatinin görünce aklıma geldi o yıllar

• bakır kablo topladığımı bilrim
  • Aynen bende bakır toplamıştım zamanında,eskiciye satıyoduk
  • Elektrik tesisati yenileniyordu ilçede,butun kablolar yer altına indiriliyordu..Bizler de ateda ceteleşmiştik "Şurdan şuraya kadar olan bölge bizim.. Gerisi amasyalı osmanın" felan muhabbeti oluyordu

Topladığımız bütün kabloları kah soyuyor , kah okul bahçesine götürüp topladığımız çam iğneleriyle yakıp plastiğini eritiyorduk..

Demircilerden - Hurdacılardan baya para kaldırdım

Bir dönem çatılardaki çinkolara bile saldırmıştık hahah
  • jelatini ilk defa duydum ama kutu kolayı baya toplayan ve satan oluyodu hatta satıp halley almıştık
  • bi ara sigara paketi satılıyordu değil mi? :D
  • Bende kağıt toplamıştım..3-4 çuval çıkıyordu günde..Bu işi meslek edinen adamlar bizim kadar toplamıyordu belki de.. Evimiz iş yerlerine çok yakın.. çok tanıdık var ilk çıkan kolileri biz alıyoduk hep
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evde bulduğum işe yarar veya yaramayan musluk vb hırdavatları leblebiciye verir keçi boynuzu leblebi alırdım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: burak1952

Evde bulduğum işe yarar veya yaramayan musluk vb hırdavatları leblebiciye verir keçi boynuzu leblebi alırdım.

• Arkadasın jelatın dedıgı sıgaranın parlak olan kısmı hanı su alemınyum folyo gıbı olan kagıt.

Zamanında ondan bılmem kactane (9000) gıbı hatırlıyorum, toplayana tekerleklı sandalye verıyorlar dıye bır olay cıkmıstı. Bende arkadasıma tekerleklı sandalye alabılmek ıcın epey toplamıstım 2-3 poset dolusu topladım ama sonra o haber yalan cıkmıstı.

küçüklüğünde satmak için jelatin toplayan varmıydı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuva-i milliye -- 11 Temmuz 2008; 17:20:00 >
  • ben de topladım sigaralardan..olayı abartıp bazı çöpleri falan kurcalıyorduk arkadaşlarla ve mikrop bulaşmış vücuduma hasta olduydum o jelatinleri annemler attıydı..hey gidi günler ya
  • Ne günlerdi be bizde toplardıkta satın alan yoktu
  • 92 yapımı demir paralarıda topluyordu bir tanıdık.. içinde altın varmış
  • 1- Depozitolu Coca Cola ' lar Tanesi 10 Krş
    2- Komşudan Çaldığımız Alüminyüm , Demir vs..
  • garip bi bitki vardı,yaprağında ufak ve yuvarlağımsı bişeyler vardı.onlardan toplayıp evin aşağısındaki baharatçıya sattığımı hatırlıyorum 9-10 sene önce
  • bende epey toplamıştım
  • quote:

Orjinalden alıntı: KayTheRock

garip bi bitki vardı,yaprağında ufak ve yuvarlağımsı bişeyler vardı.onlardan toplayıp evin aşağısındaki baharatçıya sattığımı hatırlıyorum 9-10 sene önce

Keper den bahsediyorsun sanırım

/>

• demir toplamıştım bir kere satmıştıkda beni kandırdılar galiba.hala yaradır bende.
  • quote:

Orjinalden alıntı: PIERzig

quote:

Orjinalden alıntı: KayTheRock

garip bi bitki vardı,yaprağında ufak ve yuvarlağımsı bişeyler vardı.onlardan toplayıp evin aşağısındaki baharatçıya sattığımı hatırlıyorum 9-10 sene önce

Keper den bahsediyorsun sanırım

/>

haa evet böyle bişeydi,berbat kokuyolardı,burnumuza poşet geçirip toplamaya çıkıyorduk kuzenle

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.