Sınava 2. gün gireceğim ama az önce Küçükyalı'ya gittim yarın için sıra numarası almak için. Öğle tatiline geldiği için numara dağıtan kişi yoktu ama bana dağıtılan numaraların bugün için olduğunu yarın sabah erken dağıtılmaya başlanacağı söylendi 2. gün için orda görevli bir asker arkadaş tarafından. Şu an için içeriye 1500 kişinin alındığını ve numaralarında öğleden önce 1700 lerde olduğu bilgisini de aldım. Ayrıca ne kadar doğru bilemem ama o asker arkadaş bugün %50 si bitti zaten dedi sınava gireceklerin. Farklı bilgileri olanlar varsa paylaşırsa sevinirim.
bugün allahın izniyle küçükyalı seferinden yorgun argın bitkin hatta gebermiş ama sonunda halletmiş olarak döndüm şunu belirteyim sabah 9 a doğru oraya varabildim ve 1370li bi numara aldım ve işim tam olarak 18 00 de bitti o arada kalan zaman hayatımın en isyan dolu saatleriydi tabi yarın ve ondan sonraki gün orda gireceklerin gözü korkmasın bence ilk gün diye yığılma oldu sonraki günler daha rahat geçecek diye umuyorum ama yinede en geç 7 buçuk gibi orda olmaya bakın ki işiniz erken bitsin çünkü içerde bi çok ıvır zıvırla sizi oyalıyorlar eğer benim gibi trenle oraya gidecekler varsa maltepede inip az yukarı yürüdükten sonra üzerinde kartal maltepe içi k.yalı yazan yeşik minibüslere binin ben başka bi tanesine bindim kışlanın 100 metre yakınına kadar gidiyo dedi herif ve indiğimiz yerden en az 3 km yürüdük şöförlere güven olmuyor ama dediğim minibüslere binerseniz kışlanın hemen altındaki köprüye kadar götürüyor ve size az bi bayır çıkmak kalıyor gideceğiniz yer mezarlığın hemen üstü nizamiyenin dışındaki otopark gibi yerde bekletiliyorsunuz ordaki askerler ellerindeki rakamları dağıtıyorlar bu sıra numaralarınız oluyor yakanıza iğneliyorsunuz sonra 50 şerli gruplar halinde nizamiyeye sokuluyorsunuz cep telefonlarınız alınıyor ve otobusle sınav oluncak yere yani başka bir bekleme maratonuna gidiyorsunuz ordada 50 şerli gruplar halinde içeri alınıyorsunuz ordan içeri girdikten sonrası kolay ilk önce kayıt sonra sarı zarf kontrolü sonra yeni bir numara sonra mülakat(toplu soru sorma eylemi yani konservatuar mezunu varmı beden eğitimi mezunu varmı gibi) sonra tabip imzası ve sınav tabi bunlar hemen gelişmiyor ara ara bekletilyorsunuz he birde bi ara yemek verdiler pilav yoğurt ve tatlı aslında saçma formalitelerden ibaret sabır ölçen bir koşuşturmaca burda gireceklere şimdiden başarılar gerçi başarılar biraz saçma bir kelime oluyor çünkü ordaki görevli astsubay vıttırı vızzık bir sınav olduğunu kendi ima etti yani hepsini doğru yapayım diye kasmayın ben daha erken eve dönebileyim diye alayını sallayıp verdim bitiren çıkabliliyordu çünki:D
saolasın masum serseri,açıklayıcı bi anlatım olmuş,teşekkürler.yarın ordayım ben de.
sabah 8de ordaydm 6da çıkmıştım yola 1001 nolu numarayı aldım ama sınava ancak 4.40 civarı girebildim 6 gibi kışladan ayrılabildim çok bekledik ama sınav çok kolaydı zorlayıcı 3 5 soru vardı sadece
08.00 de içeri 50 şerli gruplar halinde yaklaşık 5-10 dakika da bir almaya başladılar..
telefon götürebilirsiniz, orada danışmaya bırakırsınız. saç sakal sorun değil. bir sürü uzun saçlı, top sakallı, kirli sakallı kişi vardı içeride..
ben 918 no ile 10.30'da girdim 16.30 da çıktım.. dışarı çıktığımda dışarıda kimse yoktu. anladığım kadarıyla herkesi içeri almışlardı.
04:00'den önce sıra numarası alamıyormuyuz arkadaslar?Saat kacta veriliyor tam olarak sira numaraları?
Bu sabah 5 buçukta oradaydım ve oldukça kalabalıktı millet geceyarısı 12 de gelmiş, sıraya girdim. 6 gibi numara dağıtmaya başladılar, 6:30 da dünden numaralar devam ettiği için rakam büyüktü ama bu sabah için 600 lü numaralara tekabil eden numaramı aldım. İçeriye girmem ise 10-10.30 arası bir zamandı. işimi halletmem saat 13 ü buldu. Ve evet yine yemek dağıtılıyordu çıkışta ama acelem olduğu için askerdeki ilk yemeğimi yemek nasip olmadı:)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme