Şimdi Ara

Kuduz köpekleri Urfa'dan Ankara'ya getiren Buket Özgünlü tutuklandı. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
1
Favori
3.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kasten öldürmeye teşebbüsten yargılanmalı. Bunu 1 kişiye değil tüm topluma yapmaya çalıştığı için, toplu katliama sebep olabileceğinden cezası üst sınırdan olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 11 Haziran 2024; 12:56:37 >
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt

Hocam yeter artık, bu kadarda insan düşmanı olmayın. Toplum sağlığı için ölümcül tehlikeli bir durumuda böyle basite almayın.

Tenkit ettiğimiz troller gibi birde olayı siyasi boyuta çekmeye çalışıyorsunuz.

• vicuk ben spaydi kullanıcısına yanıt

Cüs..

Oldu olacak icine cin kacti deyip kent meydaninda atese atalim..

Sizin bu taparlardan ne farkiniz kaldi.. 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ruh hastası

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt

Sen kime neyi anlatmaya çalışıyorsun ki? İnsanlara köpek kadar değer vermeyenlerin forumda hala yorum yapabilmesi bile acınası.

• Periah kullanıcısına yanıt

Sen köpeklere yemek verenlere hapis verin diyecek kadar hayvan sever düşmanısın ve tabi ki bunu anlamam mümkün değil.

Bak belediyeye sen dahil laf eden var mı? Yok. Sanki köylerden kaçak şeklinde o köpekleri toplamış gibi yazıp duruyorsunuz.

Şunu artık anlamanız lazım. Toplum sadece siz değilsiniz. Devamlı konularda bu şekilde dayatmalar yapıp durmayın artık.

Mesela açıp durduğunuz konularda akpnin belediyelerinin yıllarıdır yapması gerekenleri yapmaması, akpnin devlet olarak bunları denetlememesini falan hiç konuşmuyorsunuz. Çünkü hem hayvan ve insan düşmanlarının çoğu fanatik akpli(akp için forumda algı kasanlar köpek konusunda konuları sulandırıp sizi gaza getirmeye çalışıyor yukarıda görüldüğü gibi) hem de bunları konuşursanız bu sefer "yapılacak her şey yapıldı" diyemeyeceksiniz.

• coolman06 C kullanıcısına yanıt

Gerçekleri söyleyince siyasi boyuta mı çekmiş oluyorum yani? Köpekler barınaktan alınmış ama bunu gizlemeye çalışmak daha çok siyasi oluyor.

Hem insan hem hayvan düşmanı olan bir kitle olarak artık algıları ve işinize gelenleri değil gerçekleri konuşmanız lazım. Belediye kuduz olmayan köpekleri verdik diyorsa niye bunun konuşulmasını istemiyorsunuz?

Mantıklıymış köpeklere yemek verenleri hapse atma isteği.

Toplum sadece siz de değilsiniz. Toplumu tehlikeye atacak durumlarda, toplum lehine karar verilir aleyhine değil.

Tek canlı köpeklermiş gibi saçma sapan argümanlar üretiyorsunuz.

Köpeklerin doğurganlığı fazladır, yavruladıklarında en az 4 5 tane yavru doğururlar. Bunlardan en fazla 1-2 tanesi hayatta kalabilir doğal sirkülasyonda ama siz besleyerek hepsinin hayatta kalmasını sağlıyorsunuz ve bu soruna yol açıyor.

O mantıkla farelere peynir bırakalım, Hamam böceklerine ekmek kırıntıları bırakalım. Tüm hayvanları besleyelim ve şehirleri hayvanat bahçesine çevirelim. Nasıl olur ?

Ben sadece sorunu belirtiyorum. Nasıl çözüleceği umurumda değil. Ben vatandaşım sorunun çözülmesini isterim, yetkili kurumlar da çözmek için adım atar. Çözümü bulacak kişi ben değilim.

Toplum sadece siz de değilsiniz ve fikirleriniz yapılması gereken mutlak doğru anlamına gelmiyor. Sizin anlamadığınız nokta burası işte.

Fare, hamam böceği falan diyerek olayı sulandırıyorsunuz devamlı. O zaman kedileri, güvercinleri, kargaları falan da öldürelim, sonuçta onlar da sokakta yaşayan hayvanlar. Bu oldu mu sence?

Çözüm için avrupada pek çok uygulamalar yapıldı, akp 20 sene önce kanun çıkardı ama uygulamadı. Ama siz bunları konuşmak yerine "tek çözüm katliam, aksini düşünen insan düşmanı" şeklinde yazıp durduğunuz için olayı çözümsüzleştirmeye çalışıyorsunuz. Al bak, yukarıda biri daha gelmiş. Bu şekilde düşüncelerin toplumda bir karşılığı yok.

Mesela üstte yazdığım mesaja gelen tepkilerden anlaşılacağı gibi Ankara'ya getirilen köpeklerin kuduz olup olmaması, izinli alınıp alınmaması sizin umurunuzda değil. Bana saldırmak yerine biriniz çıkıp neden bunun umurunuzda olmadığını açıklayabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 11 Haziran 2024; 16:19:7 >

Sağlığıma bir zarar veriyorsa veya önlem alınmadığında evim yaşanacak yer olmaktan çıktığında evet o canlıları öldürürüm.

Fareleri de öldürüyorum. Hamam böceklerini de zehirleyerek öldürüyorum.

Toplum sağlığına zarar vermeyen canlıları ise niye öldürelim ? Sen hiç kediler tarafından yenilen bir insan gördün mü ? Güvercinler tarafından komaya sokulan bir çocuk gördün mü ? Evden okula, okuldan eve giderken kargalar tarafından saldırıya uğrayan çocuklar gördün mü ?

Sokak köpekleri ise artık önlenemez hale geldi. Her 10 kişiden 11 ini illa köpek kovalıyor.

Kısacası toplum sağlığını tehlikeye atan bir hayvan var ise itlaf edilmeli.

• toplum sağlığına ve güvenliğine zarar veren insan olsa dahi idam edilmesi taraftarıyım. sadece hayvanlar için geçerli değil...

İşte sen çözüm değil, kendi istediğinin yapılmasını istiyorsun. O yüzden çözüm diyorum, avrupa diyorum, bu köpeklerin kuduz olup olmaması diyorum ama sizde karşılığı olmuyor. Biz sizle ne zaman bunları konuşmaya çalışsak hep aynı karşılığı veriyorsunuz.

Çözüm sunuyorlar işte hocam. Köpekler barınaklara yerleştirilecek sahiplenilmeyen köpekler de uyutulacak. Romantik düşünmeye gerek yok. Yok kısırlaştırılsın, yok ölene kadar barınaklarda yaşasın. Bunun bir çözüm olamayacağını sende bende biliyoruz.

En realist yaklaşım barınaklara alıp, sahiplenilmeyen köpekleri uyutmak bu kadar basit. Bunun dışında bir çözüm olsaydı emin ol Avrupa ve diğer gelişmiş ülkeler uygulardı.

Benim isteğim dediğim gibi sokakta köpeğin olmaması. İlla itlaf edilsin demiyorum. Eğer gerçekten çözülecekse itlaf edilmeden barınaklarda yaşasınlar. Burada çözümü bulacak kişi ben değilim. Sorunun çözülmesini isteyen kişiyim. Ama başta da dediğim gibi itlaf dışı çözümler tamamen romantik yaklaşmak başka bir şey değil.

• Bu videoda görülen ablamız gibi binlercesi var. Hiç bir şekilde çözüm istenmiyor. Siz ne istiyorsunuz tam olarak ben anlamadım. Alıp kısırlaştırmaya bile karşılar. Barınaklara götürülmesine karşılar. Her şeye karşılar. Amaç nedir ? Çözüm nedir ? Gerçekten sokakta kalsınlar biz besleyek mi çözümünüz ?

"Bunun bir çözüm olamayacağını sende bende biliyoruz."

Bak olay burası zaten. Bunu dedikten sonra illa itlaf edilsin demiyorum deme mesela. Çünkü bu cümle itlaf dışında hiçbir şeyi çözüm olarak kabul etmeyeceğinizi net gösteriyor. Avrupa uygulardı diyorsunuz ama işinize gelen uygulamaları yapmayan ülkeleri görmezden gelip, konuşmaktan kaçıyorsunuz.

Yukarıda yazdığım gibi mesela akpye ve belediyelere kanunları neden uygulamadınız diye sormuyorsunuz hiç. Bunu daha forumda senin gibi düşünen biriyle hiç konuşamadım, başkasının da konuşabildiğini görmedim.

Onu geçtim, şu konuda bile köpeklerin kuduz olup olmadığını konuşamıyorum, hatta görüldüğü gibi bundan bahsetmem bile sizden büyük tepki aldı.

Ayrıca senin gibi düşünenlerin bir kısmı kedileri için de aynı şeyi düşünüyor. Onlar da kedilere katliam olmasın dendiğinde "insan düşmanısınız, toplum biziz" diye birebir aynı argümanlarla karşılık veriyorlar.

Hocam sürekli söylediğim gibi. Ben bir vatandaşım çözüm üretecek mekanizma ben değilim. Ben sorunu söylerim, bu soruna yetkili merciler çözüm üretir. Ama siz çözümlere karşısınız. Yukarıda bir video attım o bayan kardeşimiz gibi binlerce insan olmadığını iddaa edebilir misin bana ? Bu gibi insanlar yüzünden herkese ön yargı ile yaklaşıyorum. Yaptıklarının savunulacak hiç bir tarafı yok.

Bu konuya gelecek olursam da dediğiniz gibi eğer ortada bir kuduz vakası yok ve usulsüzlük yok ise çıkartıldığı mahkemeden sonra beraat eder zaten. Ama videolarda kendisi söylüyor hasta 3 tane köpek var diye. Eğer bu köpeklerde de kuduz yok ise beraat edeceğine inanıyorum.

Yani tutuklanarak ceza evine gönderilen herkes suçlu diye bir şey yok.

Örnek veriyorum suçsuzsundur. Tutuklanarak cezaevine gönderilmişsindir. Çıkartıldığın mahkeme de suçsuzluğun kanıtlandığında beraat edersin. Cezaevine gönderilmesi tedbir amaçlı olur. Kaçma girişiminde bulunulmasın diye.

Eğer gerçekten ortada bir kuduz vakası var ise;

Başta belediyede bu kararı veren insanlar olmak üzere hepsinin hapse girmesi gerekir.

Toplum sağlığını tehlikeye atmak terör suçudur.

• Karantinaya alınmış özel bölgeye nasıl giriyor, nasıl alıyor 35 tane köpeği. Bu hırsızlık gibi bir şey. Orada hiç mi görevli yok, nasıl almış enteresan.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.