Hayvan ticareti engellensin deniyorda; bunlar satın alınıp sokağa atılan hayvanlar mı, yoksa bilinçsiz çoğaltmanın ürünü mü? Havuza gelen suyu kesmen için vergi+ sağlık sig. + sokağa atana ağır para cezası+ hapis cezası verilmesi lazım gibi. Satın almak isteyen bunları duyunca zaten çekimser davranır. Hani sokağa izmarit atana ceza var ya; ama sokağa hayvan atana, yemek artığı atana, ifrazatını yaptırana yok gibi. Misal; koyun, keçi, inek, at, papağan, muhabbet kuşu, balık da satın alınıyor; ama sokağa atan yok gibi. Atılsa da sahiplenen çok olur gibi. Ayrıca; insan tavuk,ördek,kaz,bıldırcın yemiyor mu? Yiyor gibi. Ee küpek te 2 tane kuğu yemiş ne var yani. Siz de kasaptan alıp besleyin; sıkılmışlar artık mumadan. Nasıl hayvanseversiniz (hayvanyer); kendinize butlar-kanatlar; küpeğe muma.Pes vallahi. |
kuğulu parkta kuğuları köpeklere yem yaptılar (6. sayfa)
-
-
hayvan ticaretini yapan kim? yine kendisine hayvan sever diyen tayfa. hem ticaretini yapıyorlar. hem devlet ticareti engellesin diyorlar. hem de sorunun sebebi hayvan ticareti diyorlar. hayvan ticareti bence de engellensin. itirazım yok ama hayvan ticareti engellense de değişen birşey olmayacak. ticareti yapılan köpekler zaten cins köpek. cins köpeği sokağa bırakırsan 1 aydan fazla sokakta yaşayamaz. çoban kırması köpekler sokağa bırakılan cins köpekleri 1 ayda parçalıyor. cins köpekler üreme döngüsüne giremeden pert oluyorlar. bu yüzden sokakta cins köpek kırması göremiyoruz. gördüğümüz köpekler hep aynı cinsten kangal kırması köpekler. çünkü o köpekler daha büyük ve dayanıklı, sokak şartlarında daha uzun süre yaşayabiliyorlar.
hayvan ticareti gibi olaylar konuyu çarpıtma, başka yöne yönlendirme, işi sulandırma ve bazı saf tipleri kandırma yöntemidir. bunun gibi başka yöntemleri de var. aklıma gelenleri sıralayayım:
1. devlet hayvan ticaretini engelleseydi bu kadar çok köpek olmazdı. Yalan. gerçeğini yukarıda yazdım.
2. devlet kısırlaştırma yapsaydı bu kadar çok köpek olmazdı. Yalan. kısırlaştırma devletin değil belediyelerin görevi. son 20 yıldır CHP'nin elinde olan İzmir BB gibi belediyeler kısırlaştırma yaptı mı? yaptıysa sorun neden çözülmedi. son 6-7 yıldır AKP'den CHP'ye geçen İstanbul ve Ankara BB gibi belediyelerde kısırlaştırma yapıldı mı? yapıldıysa ne değişti?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
önüne gelen ben kedi istiyorum, ben kedi istemiyorum, ben köpek istiyorum, ben köpek istemiyorum diyor. bu işin ekoloji ve zooloji bilim adamlarına bırakılması lazım. sen kısıtlı bilginle kedilere su verelim, mama vermeyelim fareleri avlasın diyorsun. peki ya aç bıraktığın kediler ortalıkta kuş bırakmazsa ne olacak?
kedi sayısı artar ve kuş sayısı azalırsa, böcek sayısı artar. böcek sayısı artarsa tarım ürünlerinde haşere olmasın diye kimyasal tarım ilacı kullanımı artar. kimyasal tarım ilacı kullanımı artarsa bu tarım ürünlerini yiyen insanlarda kanser oranı artar. yani senin kedilere sadece su verelim demenle belki de milyonlarca insan kanserden ölecek.
bu yüzden ekoloji bilgisi kısıtlı kişilerin bu konularda fikir beyan etmesi ve bu beyanlara göre karar verilmesi çok ciddi sonuçlara yol açabilir.
bu tür konuların sıradan halka sorulması, onların kişisel fikir ve görüşlerine göre hareket edilmesi yanlıştır.
bu konulardaki kararların bu konularda çıkarı olmayan ekolojik denge ve zooloji konularındaki gerçek bilim adamlarına bırakılması daha doğru olacaktır. ancak onlar tüm hayvan türleri arasındaki ekolojik dengeyi araştırıp doğru hayvan popülasyonunu belirleyebilirler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 13 Eylül 2024; 14:28:31 >
-
Asil yalan olan senin iki lafindan biri. Bu hayvanlar insanla evrimlesmis. Zaten tum memeliler icinde en zeki canlilardan ikisi. Binlerce yildir insana hizmet etmisler, hala da ediyorlar. Yok edip kurtulalim demek, senin akilli oldugunu gostermez. Cikarlarin icin ne kadar alcalabilecegini gosterir.
Hayvan ticaretini yapanlar kendine hayvan sever diyen tayfa demen zaten senin bilgisizligin. Bu hayvanlar icin caba harcayan insanlar zaten vesile oluyor hekimlerce yapilan kisirlastirmanin coguna.
Akil var mantik var. Cins kedi, kopek sokaga dusmez mi? 1 ayda olurmus. Cins kopek sadece sus kopegi zannediyor. Pitbull'u, Rottweiler'i, Alman kurdu, bunca cins terrier'i 1 ayda olurmus. Kim diyor cins kopek kirmasi goremedigini? Sokak sokak hakim bir de ulkeye.
Adam sokaktan, barinaktan alip yetistirecegine, cins yavru almayi tercih ediyor. Sadece bu bile senin elindeki sahipsiz nufusu arttiriyor, bunu idraktan acizsin.
Akp chp ne alaka? Bu ulkede olup biten her sey hukumetin gorevi. Belediyeye verilen gorevi de denetlemek hukumetin gorevi. Chp hukumette olursa, yapmazsa onun sucu olur. Senin derdin baska, sen chp'ye sallayacan, ama yemezler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PunisherLord -- 13 Eylül 2024; 15:36:42 >
-
İzmir'de birşey beklememek lazım. Kısırlaştırma da, barınakta maliyet. Onun içinde sokakta kalması daha mantıklı birileri için. Birileri giderden kar ediyor; birileri de gelirden.
Daha eski zamanda Y partisinin S li olanıda belediyeyi yönetiyordu; bu tip bir sorun yoktu. Düşündürücü.
Sokakta ki köpeği sahiplenmez tabii ki; güvenlik riski var. Köpeğin geçmişini bilmiyorsun, agrasyon var mı, sahiplendikten sonra sahiplenenlere adapte olacak mı? Bunlar risk.
Hayvan ticareti legal, kayıtlı ve satın alındıktan sonra denetime tabii olursa sorun olmaz.
Sorun terk etmenin kolay olması; ne kadar zor olursa alım-satım da o kadar düşer. Yıllık 20 bin TL vergi al bakalım; nasıl düşüyor görelim.
Tam tersi sokaktan sahiplenene de vergi indirimi yap bakalım; sonuç ne oluyor.
Köpek edinmek moda gibi olmuş; çantanın yerini, oyuncağın yerini almış gibi bireleri için.
Onun içinde sokaktan sahiplenmek yerine; cins köpek almak gösteriş-prestij aracı olmuş gibi.
-
Arkadaslar çözüm belli. Sokaklarda fazla sayıda olan kedi ve köpekler tespit edilip hızlıca uyutulacaklar.
Hergün milyonlarca hayvan doğada zatenn birbirini parcalıyoruz, zaten bu beslediğiniz hayvanlarda etçil badka hayvanları öldürüyorlar. Dolayısıyla nedir bu gereksiz duygusallık?
Ha evine alırsın bu benim oyuncağım, oglum, kızım, dayım yegrnim, annem, babam dersin ona ben karısmam.( Sonucta sizin psikolojik sorunlarınız beni ilgilendirmiyor) Fakat sokakta Bırakamak yanlış. Her Bim ve A101in içi sokak kedisi dolu nasıl bunu mideniz kaldırıyor anlamıyorum?
Altı üstü hayvan bunları bu kadar abartmayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 13 Eylül 2024; 16:18:30 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Türkiyede durum çok kötü. Toplum pisliğe ve kire alıştıruldı. Radyo açıyorum ne mutlu çantasında sokak kedisine yiyecek tasıyan diyen dengesizler var.
Milletn sebze, meyve aldıgı reyonda sokak kedisi yatıyor.
Bir insanın kendine Öz Saygısı olsa o kediyi alır bildiğin fırlatıp atar, o marketide dava eder çünkü bu çok iğrenç birsey.
Biz insanız, sejrde yasıyoruz, eğitim almışız nasıl bu kadar pis bir muameleyi kabul edebiliyoruz aklım almıyor inanın.
Sokak kedisi meyvelerin içinde yatıyor millette gidip oradan meyve alıyor. Kıl parazit içindedir orası.
Toplumda bir temizlik hassasiyeti kalmadı. Sokaklar bildiğin hayvan dışkısı, marketlerde sokak kedisi geziyor. Nasıl bu kadar midesiz olduk biz. Heryerde yiyecek dökülüyor, sıcağın altında kuruyor ve orası kokuyor bildiğin. Bisikletleriyle dolaşan 40 - 50 yaslarında kadın ve adamlar var sokaklara yiyecek döküyorlar her 500 metrede bir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 13 Eylül 2024; 16:29:34 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
hiç birşey yapılmasa bile market, restoran, hastane, eczane gibi yerlere kesinlikle sahipli veya sahipsiz hayvan sokulmaması şeklinde kesin kurallar konup çok ağır para cezaları gündeme getirilmeli. örneğin marketin içine kedi sokan bir markete yıllık cirosunun %1'i kadar idari para cezası verilmeli. market, restoran, hastane, eczane gibi yerlere hayvan sokmaya çalışanlara da 100.000 lira civarı ağır para cezası verilmeli. bu ceza hoplatmalı ki cezayı bir kez yiyen bir kez daha tekrarlamaya çalışmasın.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Dostum neredeyse her Bim ve A101in önünü sokak kedisi besleme alanı yapmışlar. Kenarda pislik içinde bir yer var. Bunların yarısında da o kedi marketin içinde geziyor. A101de bildiğin patatesin içinde falan yatıyor.
Ben alışverişi kestim artık çünkü midem bulandı inan. Bunlar HAYVAN bunlara bu kadar değer verilmez. Bizde dibir dengesizlik var, Toplum aklı meleklerini yitirmiş gibi.
Dediğim gibi Temizlik kimsenin umurunda değil sokaklar kokuyor bildiğin, hele o yiyecek dökülen yerlerde gece 12fe hamam böceği sürüleri oluşmaya basladı.
Bildiğin gece 12 - 1de sokakta 100 200 tane hsmamböceği var o yiyecek dökülen yerlere geliyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 13 Eylül 2024; 16:34:1 >
o yiyecekleri dökenler bu işten nemalanan insanlar. adam bu işten para kazanıyor. toplum sağlığını düşünür mü? sorun devletin olaya el koymayıp, işi oluruna bırakmış olmasından kaynaklanıyor. muhalefet partilerini de zaten mama lobisi tamamen ele geçirmiş. çocuğu ölen anne babalara şov yapma diye bağırıp çağıran tipler muhalafet partilerini doldurmuş.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Birde sağlık bakanlığı yönetmeliğine göre zaten markete sahipli veya sahipsiz hayvan giremez. Hijyen nedeniyle bırakın sokak kedisini sahipli kedi girmesi bile ceza gerektiren nir konudur. Çünkü burada bildiğin açık veya kapalı sekilde yiyecek satılıyor. Hayvan dolaşacak yer değildir market.
Boşuna demiyorum bunların tek bildikleri yalan iftira diye. Yalan olmadan argüman üretemezler. Bu üye muhtemelen seni de mama lobisi trolü olarak görüyordur, yakında bunu sana söyleyip bloklar. Çok zorlarsan sonra fena kin tutuyorlar ama.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 13 Eylül 2024; 16:42:52 > -
Şu cazgırları, tek savunması bagırıp çirkefleşmek olan Sjw kitlesine boyun eğdiğimiz için pislik içinde yasamak zorunda bırakıldık. Oda yetmez sokak da bildiğin üzere kaç insan parcalansa, kaç kişi yaralandı ona bile ne kadar güç bela önlem alınabildi.
Yabancı youtube kanalları var Türkiye için kedi köpek cenneti yazmışlar. Kendi şehirlerinde 1 tane yok sokakta gezen hayvan herifler buraya sanki safariye geliyorlar heryer hayvan dolu. Orada huzur içindeler burada bizim yabaniliği ize bakıp eğleniyorlar yada bir köpek falan turisti ısırıyor onun videosu çıkıyor vb.
Biz Hndistan'ı acıyıp ortalıkta inek maymun geziyor dye küçük görüyorduk. Bizim son 20 yılda Hindistandan ne farkımız kaldı , kutsal kedi ve köpeklere tapan bir halka döndük. Ortalık pislik içinde kimsenin umurunda değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 13 Eylül 2024; 17:9:12 >
-
Sabah aksam bloklasin, ben bloklamadigim zaman kendini blokluyor aslinda zaten devamli konu acip, algi yaratmaya calisan bunlar. Ben seni bloklarim bloklasam, kafam rahat eder en azindan.
Ya adamlar sosyal zeka yoksunu olduklarinin farkinda degil. He biz bayiliyoruz sokakta kedi, kopek var. Ben mi koydum kediyi kopegi sokaga? Hayvan mi dedi ya benim sahibim olmasin, ben sahipsiz olayim diye? 22 yildir bu isi 50 kere cozecek adamlara gik yok, chp de chp. Ya ben chp'li falan da degilim. Ama ne alakasi var abi, yigidi oldur, hakkini ver.
Bir sekilde orta yolla, uzlasiyla cozecegiz. Gucun yetiyorsa sen zorbalikla coz. Ben kabul etmeyecegim. Medeniyet bunlarda paket halinde eksik, o guncelleme gelmemis bunlara Allah korusun ulkede ufaktan medeniyet kirintisi olur korkulari. Kediymis kopekmis onlar bahane.
-
Bunun için önce yalanı, iftirayı bırakıp düzgünce konuşabilmeleri lazım. Ama bunlar sokağı falan geç kendi yazdıklarını bile inkar ediyorlar, göremeyecek haldeler. Bloklayıp kaçmak zaten yıllardır forumlarda yapılan bir şey. Bunları ciddiye alıp düzgünce konuşmaya çalışırsan sen suçlu oluyorsun, demedikleri kalmıyor.
Sosyal medyada hayvan düşmanı hesapların bağlantıları, gerçek amaçları falan ortaya çıkıyor zaten. Dediğin gibi bu kitle için kedi-köpek tamamen bahane.
-
chp belediyeciliği budur. adamlar konu ya it ya iş bankası olunca muhalefet yapıyor.
Ychp kopektaparlarin isgali altinda
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X