Şimdi Ara

kuğulu parkta kuğuları köpeklere yem yaptılar (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
0
Favori
3.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Zombi oldukları icin

• Periah kullanıcısına yanıt

Bunu kimse almamıs ondan böyle olmus

• Şu sokağa köpek atılıyor yalanını daha ne kadar sürdüreceksiniz? Sokaklarda cins köpek falan yok. Bu konunun parayla satılan köpeklerle ilgisi yok.

Sokaktaki köpekler 10 senedir 20 senedir hatta eski filmlere bakarsan 50 senedir aynı tipte. Bildiğin kırma köpek. İri, bazıları kangalla kırma ama hep aynı.

Sokakta pet shoptan alınan goldenlar gezmiyor. Köpek 5 tane doğruruyor sonra bunlar çoğalıp her yeri sarıyor. Mesele bu.

• Sokakların ve barınakların cins köpeklerle dolu olduğu gerçeğini görmezden gelmenin hayvan düşmanlığı ve hayvan ticareti yapanlar dışında kimseye, hiçbir şeye faydası olmaz. Sosyal medyadaki ilanlara bakarak az bulunan cins köpekler bile bulabilirisiniz. İnsanlar sokakta olmasın diye geçici olarak evine alıp ilan açıyor. @PunisherLord 'da yukarıda benzer şeylerden bahsediyor.

kuğulu parkta kuğuları köpeklere yem yaptılarShow Ana Haberyoutube
    Abone Olmak için Tıklayınız → http://showtv.tv/ANcO8B Facebook Hesabı: https://facebook.com/showanahaber Twitter Hesabı: https://twitter.com/showanahaber G+ Hesabı: https://plus.google.com/+showanahaber #ShowAnaHaber #ShowHaber #ShowTV
    https://www.youtube.com/watch?v=jAVx5b6rBhY

kuğulu parkta kuğuları köpeklere yem yaptılarTükenmez Haberyoutube
    Kimi bir çocuğun karne, kimi bir sevgilinin doğum günü hediyesi, heves geçtikten sonra hepsi ya sokakların ya da hayvan barınağının birer sakini. Son yıllarda pet shop’lardan satın alınan ancak çeşitli nedenlerle bakımından vazgeçilerek sokağa bırakılan cins köpeklerin sayısındaki artış dikkati çekiyor. Yaşanan bu sorunun önemine dikkati çeken ve 2 bin köpeğin yer aldığı Fatih Belediyesi Yedikule Hayvan Barınağı'nın 22 yıllık Gönüllü Yöneticisi Meral Olcay, cins köpek almanın bir tercih olduğunu, tercihlere saygı duyduklarını belirterek, "Fakat bir canlıyı hayatınıza katacağınızda bu hayvanın en az 10-15 sene yaşayacağını düşünüp, ona göre büyük bir sorumluluk gerektirdiğini bilip, hayatımızı ona göre paylaşmalıyız. İnsanlar karne hediyesi, doğum günü hediyesi, özel gün, sevgililer günü hediyesi gibi çeşitli sebeplerden bir canlıyı alıp hediye ediyorlar. Ama o hediye edilen kişi, gerçekten bu köpeğe bakma sorumluluğuna haiz mi? O nedenle de bir canlının hediye edilmesine tamamen karşı çıkıyorum. Bir tişört, bir parfüm hediye edebilirsiniz, beğenmezse onu atabilir, kullanmayabilir. Ama bir canlıyı hediye ettiğinizde ne yapıyor? Bakamadığı zaman ya barınaklara ya da sokaklara atıyor. Bizim gibi duyguları olan bu canlıları hediye etmek son derece yanlış." diye konuştu. Sokağa ve ya barınağa terk edilmenin hayvanlarda çok ciddi bir travmaya yol açtığının altını çizen Olcay, "Terk edilme travması o hayvanın hayata küsmesine, yemek yememesine, hastalandığı zaman tedaviyi kabul etmemesine yol açıyor. Moral bozukluğu aynı zamanda bağışıklık sistemini düşürdüğü için maalesef çok çabuk hasta olabiliyorlar. 'Ben, sahibim olmadan yaşamak istemiyorum' moduna giriyor. Ancak gönüllü çabasıyla, ilgiyle, sevgiyle onları hayata döndürmek mümkün. O nedenle bütün barınaklara gönüllüler mutlaka gitmeli. Onlara bu ihtiyacı olan sevgi ve ilgiyi vermeleri gerekiyor." dedi. ‘IRK DA BOZULUYOR’ Sokakta farklı cinslerdeki köpek sayısındaki artışın, köpeklerin sağlığına etkilerini de aktaran Olcay, "Sokak köpeği denen bir tür var, bir de cins köpekler var. Kısırlaşma olmadığı zaman sokak köpeği ile cins köpek çiftleşiyor, bakıyorsunuz kocaman kafalı bir rott, vücut sosis ırkı. Yani ırk da bozuluyor. O nedenle tek umudunuz yasa. Hayvanı terkin, şiddetin, tacizin cezaları olursa caydırıcılığı da olacaktır diye düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu. "Yazlıklara giderken eğlence olsun diye köpek alınıyor, yazlık dönüşü bırakıyor. O nedenle genellikle tatil beldelerinde yaz bittiğinde o kadar çok cins köpek terk ediliyor ki tam bir facia." diyen Olcay, para ile köpek sahiplenmek isteyen kişilere de "Bir canlının para ile alınması... Onlar eşya değil, bizim gibi hisseden canlılar. Gerçekten 15 sene boyunca hastalıkta, sağlıkta, yaşlılıkta, yavruyken eğlenceli zamanlarda bakabileceklerine inanıyorlarsa bir canlı ile hayatlarını paylaşsınlar. Onun dışında hayvanların günahına girmek son derece yanlış. " uyarısında bulundu. KÖPEĞE EVİNDE BAKAMAYAN, BARINAKTA KORUYUCU AİLE OLABİLİYOR Yedikule Hayvan Barınağı'nda yürüttükleri proje kapsamında köpek sahiplenmek isteyen ancak evi müsait olmayan kişilerin, barınakta koruyucu aile olabildiğini belirten Olcay, bunun da hayvanseverler için bir alternatif olduğunu söyledi. İstanbul'un her ilçesinde rehabilitasyon merkezi veya barınak bulunduğunu anlatan Olcay, sahiplendirme dışında kısırlaştırması yapılan köpeklerin tekrar alındıkları bölgeye bırakıldığını, sokaktan gelen hayvan cins ise sahiplenme ihtimalinin yüksek ancak melez köpeklerin şansının zayıf olduğunu dile getirdi. Herkesin süslü püslü, minicik, görünüşü güzel köpek almak istediğini ifade eden Olcay, "Halbuki bunlar da bir zamanlar pet shop’larda satılan sonra da sokağa atılan köpeklerdi. Bir su ve sabuna bakıyor. Bir bakımla çok güzel bir hale gelebilir. İnsanlar sahiplenmeye geldiklerinde hep ön yargı var. Beyaz olsun, küçük olsun, tüy dökmesin, tuvalet eğitimi olsun. Öyle bir şey olmaz, o zaman almayacaksınız. Peluş köpek alın. Ön yargılardan arının, burada mutlaka sevebileceğiniz bir canlı ile karşılaşacaksınız. Ben çok şahit oldum küçük diye gelip büyük bir köpeğe aşık olan, büyük diye gelip küçük bir köpeğe aşık olan bir sürü insan oldu. O nedenle buraya ön yargılardan arınıp gelmeniz gerekiyor ki o canlının hayatını kurtarın. Evinizi bir canlı ile paylaşma mutluluğunu yaşayın. " diye konuştu. #barınak #köpek
    https://www.youtube.com/watch?v=gbdL-_c1vNc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 13 Eylül 2024; 21:22:39 >

• AREryilmaz kullanıcısına yanıt

Bulunduğum yerde aynı BİM. Kapısının önünde hem Bim çalşışanları hemde 40 - 50 yaşında kadınlar adamlar kedi besliyor. Kadının biri marketten sosis alıp kediye veriyor.

Bu kedi ilk gördüğümde bildiğin dolaba girmiş tavukların üzerinde geziyordu.

İkinci gördüğümde aynı sokak kedisi sütlerin üzerine yatmıştı. Kavga ettim orada kasada bekleyen müşterilerden biri yatsın ne olacak asütlerin üzerinde diye bana çıkıştı.

3 gün öncede poşetleme yaptığımız yerde yatıyordu çıldırdım artık buraya BİM hayvan barınağı yazın dedim bu pis kedsiyi niye hergün içeri alıyorsunuz bu yasal olarak yasak . iğrenç birşey bu kedinin yiyeceklerin içinde dolaşması dedim kimse oralı olmuyor. Şikayet ettim artık bıraktım bimden hiçbirşey almıyorum. Karşıdfa a101 var tamamen aynı kedi besliyorlar içerisinde kedi geziyor.

Yunus - Çağdaş - Şekerciler vb geleneksel marketlerde yok ancak bu Bim, A101, Şok bunların neredeyse hepsi hayvan besleme alanı haline gelmiş. Hatta bazı migroslarda bile içeri almışlardı SAosyal mnedyada gördüm.

Sinirlendiğim nokta bu sokak hayvanı PİS , bildiğin parazit taşıyor. Orada alışveriş yapanlar sütlerin üzerinde daha kötüsü meyve sebze reyonunda bu kedinin gezdiğini görüyor ve hiç tepki bile vermiyoprlar. Pislikmişi partazitmiş umurlarında değil.

Bu işte HİNDİSTAN olduğumuzun kanıtı. İnsanlar pisliğe tepki vermez hale gelmişler. Birde o KEDİ VE KÖPEK artık KUTSAL bir yartatık haline gelmiş hiçkimse dokunmuyor. Oraya tuvaletini yapsa kimse müdahale edemiyor.,

, Altı üstü kıçı kırık bir hayvcan nedir bu kadar kutsal yapan bu kediyi veya köpeği hiçbirşeye faydaları yok. Ancak öyle bir propaganda yapıldı ki bunlar insanlaştırıldı halbuki altı üstü hayvan bu kadar değer verilmesi saçma. Ben hayvanlara kötü muamele edin demiyorum ancak gereğinden fazlada değer vermeyin. Bu ne her yere sokuyorlar , insanlara dokundurtmuyorlar , sanki dünyanın en kutsal canlısı gibi bir tapınmadığımız kaldı.

Ben tahammül etmem yemek aldığım yerde pis bir hayvanın dolaşmasını , akıl sağlığı normal bir insanda tolere etmemeli böyle şeyleri. Sokaklara yiyecek boşaltmak uygarlık değil tyam tersi sorumsuzluk ve yabaniliktir bunuda insanlar anlamalı.

100 kişiye sorsak 99u Japonya'da yaşamak isrter ancak Japonya'nın uyguladığı hayvan yasasını burada uygulamaya kalksak hayvantaparlar bizi linç eder işte bu ikiyüzlülük başka birşey değil. Kendileri o küçük gördükleri hindistanlılardan vb zihniyet olarak hiç farklı değiller sadece kalıpları değişmiş o kadar fakat kafalarının içi aynı. Sokaklarda köpek dışkısı olsun , hayvan saLDIRIRSA BAŞININ ÇARESİNE BAK , KEDİNİN YATTIĞI YERDEN MEYVE AL böyle insanlar bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 13 Eylül 2024; 22:54:27 >

• Son 1 yılda benim bulunduğum yerde yürüyüş mesafesinde 3 veteriner + 3 hayvan yemi satan yer açıldı.

Sokaklar baştan aşağı hayvan yemi. Her 200 metreye bir kedi köpek yemi dökülmüş , bazı yerlerde yemek artıkları veriliyor.

İstisnasız tüm 3 harfli marketlerin önü kedi besleme noktası yapılmış.

Her yürüyüşe çıktığımda 2 - 3 tane köpek dışkısı ile karşılaşıyorum evil köpek mi sokak köpeği mi bir fikrim yok .

Marketlerde sokak hayvanları geziyor , kütüphanede sokak kedisi geziyor , hastanede köpek kedi vb var nereden gelmiş bilmiyorum.

Hayvanlar cehenneminde yaşıyorum sanki. Parayı denkleştirebilsem ilk fırsatta bu cehennemden kaçıp kurtulacağım. Zaten hayvan sorunu işin bir yönü sokaklara çöp atanlar , her kaldırıma araç park edenler , gece gürültü çıkartanlar vb vb inanılmaz bir yabanilik var. Kış gelince biraz inlerine çekiliyorlarda rahatlıyoruz önümüzdeki yaza kadar kurtulabilirsem kaçıp gideceğim.

Not: Gece saat 12 - 2 gibi dışarda işiniz olursa o yemek artığı , hayvan yemi dökülen yerlerin etrafı hep hamamböceği kaynıyor , bildiğin sokakları böcek bastı bunlar yüzünden. Dükkan ışıklarının vurmadığı her nokta hamamböceği dolu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 13 Eylül 2024; 23:19:6 >

• cidden soruyorum bu fotunun neresinde yavru kuğuyu yediğini görüyorsunuz?

kuğulu parkta kuğuları köpeklere yem yaptılar

2 gün sonra istanbulda köpekler tarafından parçalanmış eleman haberi gibi olmasın?

• Önce al; sonra öde gibi.

Markete girerken önce gör; sonra çıkarken besle.kuğulu parkta kuğuları köpeklere yem yaptılar 

Daha fazla harfli; büyük saypır markette, sağlı sollu reyonlar mama denilen şeylerle ful dolu. Hatta bir tanesinde, marketin içine girmiş kocaman köpek; şaşkın şaşkın dolaşıyor. Vatandaşlarda şaşkın şaşkın köpeğe bakıyor.

Pet şapların da işi zor bu gidişle; rekabet artıyor gibi.kuğulu parkta kuğuları köpeklere yem yaptılar 

Duvarların üstüne mama denilen şeyleri koyuyorlar; nasıl şeyse vıcık vıcık oluyor. Yemiyorlar bile israf.

Karıncalar da hücum ediyor.

Kimse almamıs ama gercekten degil mi?

Sen böyle söyleyince aklıma pembe yanaklı beyaz kedi geldi.. Birkac sene önce onu bir piknik alanında görmüstüm.. Yanakları pembeydi cünkü yanak kısımları hafiften keldi.. kuğulu parkta kuğuları köpeklere yem yaptılar 

Evet fotoğraftaki hanımefendi.. kuğulu parkta kuğuları köpeklere yem yaptılar 

Haklisin ama bu konumuzla ilgili cunku kopek sevdasinin arkasinda genelde bu tarz sorunlar var yok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 14 Eylül 2024; 17:14:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bunların sorunlarını tespit edip acıklamak milletin bunlara karsı bakısını degistirebilir.. Millet bunları normal sanıyor fakat değiller..

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.