Şimdi Ara

Kulağımın arkasında birşeyler var! İstem dışı refleks gösteriyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
4.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Fotoğrafını çekip yollamaya çalıştım ama bu o kadar anlamsız geldi ki anlatamam. Doğduğumdan beri kulaklarımın arkasına dokunduğumda orada duran bir iğne ucu kıvamında çıkıntı var. Sağ kulağımda ve sol kulağımda aynı yerdeler. Bilmiyorum belki saçma bir konudur. Ama çevremde kimsede yok bu iki çıkıntı. Bilimsel olarak bunun bir açıklamasını yapabilecek biri var mı içinizde acaba? Ya da benim durumumda olan biri. Vücut anomalileri diye arattım bulamadım, kulak diye arattım bulamadım. İnanır mısınız 25 yıllık kulak-burun-boğaz doktorum da bunlara bir anlam veremediğini söyledi.

Ama şimdi sizden sıkı durmanızı istiyorum. 6. hisse inanmayan biriyim şahsen ama sanırım kulaklarımda ki o çıkıntılar etrafa sinyal mi yayıyordur nedir...

26 yaşındayım. Çocukluğumdan beri ne bir masa kenarına, ne bir duvar kenarına, ne bir şeye çarpmışlığım olmadı. Emin olun ki olmadı. Acaba istem dışı refleksler yaptıran ses sinyalleri mi yayıyorum etrafa görmeyen yarasalar gibi!? Birşeye çarpmadan yarım saniye önce vücudumun o nesneye yakın yeri kendini geri çekiyor aniden. Tamam bunu bana beynim yaptırıyor. Ama benim isteğim dışında oluyor bu. Lütfen yalan söylüyorsun muhabbetine girmeyelim şimdi. Söylemiyorum.

Biliyoum biraz fantazi gibi geldi. Bana öyle geliyordu yıllar önce ama artık kesin inanıyorum ben de bir gariplik var. Evrim bazılarına önce bazılarına sonra gelirmiş derler. Bence bu doğru... En azından kendimden biliyorum artık bunu.

Birşey istiyorum sizlerden. Kulaklarınızın arkasına bir dokunun. Benim gibi olan var mı içinizde merak ediyorum. İyi akşamlar...

Oğuz...

• bir kaç arkadaşımda arkada değil önünde kıkırdağın önunde vardı..ancak tek kulakta var.ama hiç sormadım bunlar ne işe yara diye
  • quote:

Orjinalden alıntı: korsankiller

Merhaba arkadaşlar. Fotoğrafını çekip yollamaya çalıştım ama bu o kadar anlamsız geldi ki anlatamam. Doğduğumdan beri kulaklarımın arkasına dokunduğumda orada duran bir iğne ucu kıvamında çıkıntı var. Sağ kulağımda ve sol kulağımda aynı yerdeler. Bilmiyorum belki saçma bir konudur. Ama çevremde kimsede yok bu iki çıkıntı. Bilimsel olarak bunun bir açıklamasını yapabilecek biri var mı içinizde acaba? Ya da benim durumumda olan biri. Vücut anomalileri diye arattım bulamadım, kulak diye arattım bulamadım. İnanır mısınız 25 yıllık kulak-burun-boğaz doktorum da bunlara bir anlam veremediğini söyledi.

Ama şimdi sizden sıkı durmanızı istiyorum. 6. hisse inanmayan biriyim şahsen ama sanırım kulaklarımda ki o çıkıntılar etrafa sinyal mi yayıyordur nedir...

26 yaşındayım. Çocukluğumdan beri ne bir masa kenarına, ne bir duvar kenarına, ne bir şeye çarpmışlığım olmadı. Emin olun ki olmadı. Acaba istem dışı refleksler yaptıran ses sinyalleri mi yayıyorum etrafa görmeyen yarasalar gibi!? Birşeye çarpmadan yarım saniye önce vücudumun o nesneye yakın yeri kendini geri çekiyor aniden. Tamam bunu bana beynim yaptırıyor. Ama benim isteğim dışında oluyor bu. Lütfen yalan söylüyorsun muhabbetine girmeyelim şimdi. Söylemiyorum.

Biliyoum biraz fantazi gibi geldi. Bana öyle geliyordu yıllar önce ama artık kesin inanıyorum ben de bir gariplik var. Evrim bazılarına önce bazılarına sonra gelirmiş derler. Bence bu doğru... En azından kendimden biliyorum artık bunu.

Birşey istiyorum sizlerden. Kulaklarınızın arkasına bir dokunun. Benim gibi olan var mı içinizde merak ediyorum. İyi akşamlar...

Oğuz...

• var gibi sanki bendede
  • İlginç.
  • quote:

Orjinalden alıntı: JanbO

bir kaç arkadaşımda arkada değil önünde kıkırdağın önunde vardı..ancak tek kulakta var.ama hiç sormadım bunlar ne işe yara diye

iğne ucu gibi diyo senin dediklerin et beni gibi duruyoyani aynı şeyden bahsediyosak....
  • X-Men gerçekmi oluyo yoksam
    Bende östaki borusunun kulağa bağlanan yerdeki kapakçıkları istemli olarak açabiliyorum dalarken kulaklarımda basınç olmuyor yoksa bende evrimmi geçiriyorum
  • Çok enteresan. korsankiller, peki kemik mi kıkırdak mı kulağının arkasındaki?
  • quote:

Orjinalden alıntı: korsankiller
    sanırım kulaklarımda ki o çıkıntılar etrafa sinyal mi yayıyordur nedir...

git bir yüzünü yıka, açılırsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: Magnolia..

Çok enteresan. korsankiller, peki kemik mi kıkırdak mı kulağının arkasındaki?

Kıkırdak,kemik değil...
  • sizin neden bahsettiğinizi bilmiyorum fakat kulak arkasında musculus auricularis posterior isimli kas vardır. bu kas kulak kepçesini geriye doğru çeker. Çok az insan bu kası kullanarak kulaklarını oynatabilir fakat çoğu insan nasıl kullanacağını bilmez. Primatlar bu kasları kullanarak kulaklarını ustalıkla oynatabilirler.
  • Benim gördüğüm biçok insan oynatabiliyo ve çalışan herkes kuvvetlendirebilir m. auricularis post.u.. Ama o kas belli olmaz kulak arkasında,onun bahsettiği başka birşey.
  • Tamam çıkıntılar var da, reflekslerle bunun bağlantısını nasıl kurdunuz anlamadım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sse

X-Men gerçekmi oluyo yoksam
    Bende östaki borusunun kulağa bağlanan yerdeki kapakçıkları istemli olarak açabiliyorum dalarken kulaklarımda basınç olmuyor yoksa bende evrimmi geçiriyorum

Bununla senin dediğinin pek alakası olmasa gerek.Östaki borusu gırtlak, ağız ile bağlantılıdır.Bu ancak yüksek seste ağzını açtığında iç ve dış basıncı dengelemeni sağlar.Suda öyle birşey yapabilirmisin? Senin basıncı hissetmemen için iç basıncın dış basınca yakın olması gerek.Belkide sen çok derine dalmıyorsun.

• Kulak denge organıdır ayrıca bi bağlantı bulun bu bana çok mantıklı geldi
  • Benim kulaklarımın arkasında, kafama yapışık olan yerinde ve her iki kulağımda da var. Çok küçük değiller. Belki toplu iğne başı kadar felan. Fakat kıkırdağın bir uzantısı olarak geliyor. Ayrı bi yapı değil. Ve ben de bir yerlere çarpmadan gün geçirdiğimi hatırlamıyorum... Sanırım benimkiler bozulmuş...
  • Bir de kulak kepçelerinde darwin çıkıntısı denen bir yapı vardır. Bazı insanlarda fazla belirgin değildir bazı insanlarda çok daha belirgindir. Kulak kepçesinin üst iç kısmında bir çıkıntıdır. Ne işe yaradığı hala anlaşılamamıştır. Evrimcilere göre sivri kulaklı atalarımızdan kalan bir mirastır. Kulak kepçesi içe doğru kıvrılınca kulağın sivri kısmının çıkıntısı olduğu düşünülmektedir.

http://en.wikipedia.org/wiki/Darwin's_tubercle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaotika -- 8 Eylül 2007; 20:31:41 >

• evet kulak arkasında kıkırdağın oduğu yerde elime gelen bir sivrilik var bende kendimi özel hissetmeli miyim

saka bir yana eşyalara çarpmaman ilginç tabi. ama bence bu cıkıntılarla bir ilgisi yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

Bir de kulak kepçelerinde darwin çıkıntısı denen bir yapı vardır. Bazı insanlarda fazla belirgin değildir bazı insanlarda çok daha belirgindir. Kulak kepçesinin üst iç kısmında bir çıkıntıdır. Ne işe yaradığı hala anlaşılamamıştır. Evrimcilere göre sivri kulaklı atalarımızdan kalan bir mirastır. Kulak kepçesi içe doğru kıvrılınca kulağın sivri kısmının çıkıntısı olduğu düşünülmektedir.

http://en.wikipedia.org/wiki/Darwin's_tubercle

Senin bahsettiğin çoğu insanda bulunan anatomik bir yapıdır( tuberculum auriculare). Ondan bahsettiğini zannetmiyorum çünkü eminim çevresinde ufak bi gözlem yapmıştır, çoğu kişide olduğunu da görmüştür.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.