Şimdi Ara

Kulak Çınlaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Üst ekleme:Herkese tekrardan iyi günler belki sonradan bilgi almak isteyenler olur diye yazıyorum.Öncelikle kulak çınlamam geçmedi ve çınlamayan sağ kulakta da ufaktan bi vızıltı girdi, artık doktor hastane işinden sonuç çıkmayacağını bildiğim için doktora falan gitmek istemiyorum çınlamaya çoğunlukla alıştım fakat ilerisi için endişeleniyorum çünkü çınlama seviyesi artmış durumda ve bu daha nereye kadar gidecek o konuda endişeliyim, çınlama şiddeti stresli anlarda yükseliyor ve kafaya takılmaya başlıyor ayrıca bununla bağlantılı olup olmadığını bilmiyorum fakat gözlerimde parazitli görme gibi bir sorun başladı özellikle tek renkli zeminlere falan bakarken baktığım yerde uçuşan noktacık gibi şeyler görüyorum bunun ne olduğunu bilmiyorum fakat bu çınlama gibi rahatsız edici birşey değil.Çınlamaya gelince ABD'de bir firma Fx-322 isimli bir ilaç üzerinde çalışıyor bu ilaç işitme kaybını tedavi etmeyi planlıyor işitme düzelince çınlamanında geçeceğini umuyor linkten bakabilirsiniz https://www.frequencytx.com/.Bu ilaç bu işin ilk adımı yani direk tedavi edebileceğinden şüpheli olsamda bir miktar iyileşmede fena olmaz ve bu alanda başka çalışmalar yapılabilir.

Son olarak burayı okuyanlar için yazıyorum.KESİNLİKLE YÜKSEK SESTEN UZAK DURUN.

Herkese iyi günler forumda yaşayan varsa bilgi alabilmek için konu açıyorum.Yaklaşık 1 ay önce burnumdan eskisi kadar nefes alamadığımı fark ettim ilk başta önemsemedim bu durumu fakat nefes alamıyordum resmen bu 2 hafta daha devam etti ve 1 gün sol kulağımın üzerine 30 dakika kadar yatmıştım kulağım yastığa yapıştı kalkınca kulağım tıkalı gibiydi sonra bi anda sol kulağıma çınlama girdi ve 15 saniye sonra geçti fakat sessiz ortamda duyabildiğim kafayı takarsamda her yerde duyduğum bi çınlama sol kulağımda kaldı o gece yattım sabaha geçer dedim sabah geçmedi doktora gittim kir varmış ondandır dedi kiri temizledi ve işitme testi yaptı bişey çıkmadı duymam normal ilaç falan vermedi.1 hafta bekledim çınlama geçmedi başka doktora gittim durumu anlattım doktor önce kulağıma sonra burnuma baktı burnun ne zaman kırıldı burnun da eğrilik var, burnundaki etler çok büyümüş dedi ondan nefes alamıyosundur dedi sonra işitme testi ve bide basınç testi yaptır gel dedi.yaptırdım işitme testim normal çıktı fakat basınç testinde sol kulağının basıncı biraz fazla östaki borun çalışmıyor gibi bişey dedi sol kulağında sıvı birikimi var dedi ve burun damlası b vitamini ve vasoserc verdi bunlar seni rahatlatır dedi.Acaba kulak çınlaması bundan olurmu kalıcı mıdır delirmek üzereyim uyurken çok sorun oluyor bu sese zamanla alışılır mı yada kulağı çınlayıp birkaç aya geçen oldu mu cevaplarsanız sevinirim.Forumda birçok konu var fakat konu sahipleri bida cevap yazmamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheIOzI -- 19 Mart 2021; 10:5:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Başına gelen yok mu?

• bi tansiyonuna baksana ya da takip et. yüksek tansiyon sürekli kulak çınlaması yapar.

• Pink Floyd kullanıcısına yanıt

Baktık hocam malesef tansiyondan da değil.

• Görülmesi için :)

• Fx-322 isimli ilaç faz2 de fos çıkmış çınlamaya devam.

• Bahsettiğin görme sorunu, nörolojik temelli visual snow diye bilinen, Türkiye'de pek bilinmeyen ama Amerika'da oldukça yaygın bir hastalık bende de var ve boyun sorunları yaşadığım zaman daha da artıyor. Aslında Pek çok kişi de var bazıları önemsemiyor ya da fark etmiyor. Kulak çınlaması ile birlikte visual snow bende de arttı ve buna bahsettiğin burun tıkanıklığı da eşlik ediyor. Siz bana boyun düzleşmesi konusunda yazmıştınız. Ben bu etkilerin boyun kaynaklı olduğuna inanıyorum çünkü boyun iskeletindeki ya da kasındaki deformasyon nörolojik etkiler ortaya çıkarıyor. Bu etkileri sinirlerin en hassas olduğu kısımlarda hissederiz. Gözlerin büyük kısmı sinirlere dayanır. Boyundaki sorun yüzünden beyne giden kan düzensiz olur. Bu da yeterli kan akışı olmamasına sebep olur. Sonuç olarak visual snow normalden daha fazla artar ve buna kulak çınlaması da eşlik eder. Çınlama beyinden gelen bir sinyaldir. Tabi tüm bunlar benim yaptığım araştırmalar sonucu tahmin ederek ortaya koyduğum bilgiler yani ben doktor felan değilim sadece yılardır kulak çınlaması, boyun, visual snow sorunları yaşadığım için hep araştırıyorum. Yani görüştüğüm doktorlardan hiç bu tarz bilgiler duymadım ve şimdiye kadar. Beyin cerrahı, nöroloji, fizik tedavi, ortopedi, kbb, göz doktorlarına ve şimdi adını hatırlayamadığım birkaç bölüm doktoruna ve hatta bazılarına 3 defa felan gittim. Sonuc olarak boyun düzleşmesi teşhisi dışında bişey yok.

Bu arada eskiden ben de b12 eksikliği vardı b12 eksikliği de çınlamaya ve visual snow gibi çeşitli bitirilir etkilere sebep olabiliyor. Eğer henüz ölçtürmediysen ölçtür bence. Sağlık ocağında ölçülüyor. Ama ben b12 alıp değerini full yapmış olmama rağmen yine bu sorunlar var onu da söyleyeyim.

Sonuç olarak çınlamanin bir sürü sebebi var ama boyun kaynaklı olma ihtimali diğer ihtimallerden çok daha yüksek çünkü bilimsel araştırmalar bunu gösteriyor.

Eğer eğik duran biriysen ya da gece yanlış bir pozisyonda yatıyorsan sen de benim gibi boyundan şüphelenmelisin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kulak Çınlaması (TİNNİTUS)
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • benımde 2 gündür bendede başladı bu çınlama.aile hekimine gidip kan tahlili yaptırdım. koletsrol, şeker, alt gibi değerler yüksek çıktı. Diyetisyene yönlendirdi ama öncesinde dahiliye uzmanına görünücem bakalım.

Bu arada kulak çınlaması tahlil yaptıktan sonra başladı.

• McCarty kullanıcısına yanıt

Bende ilk sese alıştıydım fakat gelen 2. Kulaktaki ses berbat hakikaten hayat kalitemi yerle bir etti.

• 5gündür başımdan geçenleri anlatayım. aslında ilk güne dönelim.

yaptığım bir işten dolayı sürekli eğil kalk eğil kalk yaparken başım ilk kez bukadar kötü döndü.

O akşam sanki başım dönüyor gibi hissetsem de başım dönmüyordu tuhaf bir histi.

diğer gün aile hekimliğine gidip kan tahlili yaptırdım. karaciger yağlanması,glukoz,trigliserid gibi değerler yüksek çıktı.

Sanırım o akşam hissettim kulakta çınlamayı. bu sırada başım yine dönüyor gibi ama dönmüyor hissi vardı tuhaf yani anlatmak zor gerçekten.

Sonra hastaneden dahiliye'den randevü aldım. malum devlet hastenelerinden randevü almak kolay değil. ama sıkı bir takip ile 8Nisandaki randevüyü 5Nisan sonra 31 mart Sonra'da 29 Mart pazartesine düşürmeyi başardım.

28mart pazar günü kulak çınlaması, Başağrısı, başımın sıkıştırılmış hissi ile uyandım. nereden aklıma geldiyse Tansiyonumu ölçeyim dedim. birde ne göreyim 16/9 tansiyonum çıktı. direk acil'e gittim. orada biraz stres yapınca bu sefer 20/10 tansiyonum ölçüldü. 2 tane dil altı hapı verildi. + baş ağrısı için de parol serum bağlandı.

neyse ki 1 saatlik süreçte hem tansiyonum düştü 15/9 hemde baş ağrısı geçti.

Acil'de idrar testli yapıldı. Böbreklerden şüphelenildi. temiz çıktı. Kan testimde temiz çıktı. yukardaki malum değerler yine aynı tabii.

Bu arada 28mart saat 05:00'de enabız üzerinden randevüyü kontrol ederken o güne ait boş randevüyü buldum. normalde 31indeydi. 2 gün daha kazandım.

Dahiliye uzmanına gittim. anlattım durumu bana ufak dozda tansiyon ilacı verdi. sonra diyetisyene yönlendirdi.

şuan diyet yapmaktayım. 2 gündür de ilacımı içiyorum.

Bu yazıyı yazmadan önce farkettim ki kulaklarımdaki çınlama / frekans sesi bazen duyulmuyor bazen de çok az... henüz tam iyileşmedim.

Akşam üstü tansiyonumu ölçtüğümde ise 13/8 çıktı. gerçi yine yüksek ama önceki günlere göre daha iyiyim. şükürler olsun.

Birden kulaklarda çınlama duyarsanız tansiyonunuzu kesinlikle ölçtürün.

• elit-insan E kullanıcısına yanıt
    Sizde geçti mi visual snow ne zamandır var ilaçla geçiyormu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.