Şimdi Ara

kulak deldircem amma lakin fakat acaba galiba sanırsam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya ben kulağımı deldircem tam 3 şey merak ediyorum:
    1)caizmi
    2)alerji iltihap acıma ws yaparmı ilerde takmayınca falan
    3)a)top derlermi
    b)eczaneden mi deldircez
    c)ne tür küpe gider küçük mü böyükmü resimdeki şahısım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delikatil -- 15 Ekim 2007; 1:59:19 >

• 1 heralde caiz

2 hayır

3 ??

eczane değil de herhangi bi gümüşçüde deldirebilirsin dikkat edeceğin şey ne ile deldiği ve temiz olup olmadığı mesela küpeyle delcekse küpenin temiz olup olmadığını kontrl et eğer ki tabancanın iğnesiyle deliosa iğnenin 0 olanını iste ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi everwake -- 15 Ekim 2007; 2:04:48 >
  • 1caiz
    2yapmaz
    3diyenler olaur
  • 1- günümüz bakış açısından bakılınca yabancı özentisi olarak bence caiz değildir.

2- temzliğine dikkat ediyorsan altın ve gümüş dışında şeyler takmazsan birşey olmaz. Ama uzun süre takmazsan yara gibi kabuk tutup kapanır.

3- a Kesin diyen çıkar
    b kuyumcular deliyor. Eczanelerde de var.
    c TOP kelimesini daha az duymak istiyosan küçük.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laciwert -- 15 Ekim 2007; 2:01:57 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: laciwert

1- günümüz bakış açısından bakılınca yabancı özentisi olarak bence caiz değildir.

yabancı özentiliği nedir yahu adamın dinini mi alıyosun ki ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: delikatil

ya ben kulağımı deldircem tam 3 şey merak ediyorum:
    1)caizmi
    2)alerji iltihap acıma ws yaparmı ilerde takmayınca falan
    3)top derlermi

Yavuz sultan selimde küpe takıyordu. Şahsen ben takıyorum kimse şuana kadar birşey demedi zaten öle birşey diyemezlerde anında adamın dişlerini eline veririm. Kendine yakışçağını düşünüyorsan takderim. Türkiyede artık erkeklerin küpe takması sıradan bir hale geldi zaten...

• O zaman "Ya olduğun gibi görün Ya göründüğün gibi ol" diyorum sana!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • top diyen olur mesela seni küpeli görürsem topitop diye seslenirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: everwake

quote:

1- günümüz bakış açısından bakılınca yabancı özentisi olarak bence caiz değildir.

yabancı özentiliği nedir yahu adamın dinini mi alıyosun ki ?

yabancılara özentim yok takılara özentim var günah deilse deldircem.ben dövmede düşündüm hoş die ama baktım nihat hatipoğlu peygamberimiz (sav) in hadiste direkt karşı çıktıgını söledi vazcaydım.ama küpe de sorun yok heralde ilmihalde bakmadım ama
  • quote:

Orjinalden alıntı: delikatil

c)ne tür küpe gider küçük mü böyükmü resimdeki şahısım

• dövme bambaşka bişey tabi vücudunda kalıcı bir şey yaptırıyorsun. Ben burada caiz değil dedim ama büyük günahtır demedim. Müslüman olmayan toplumlardaki adetlere uymak uygun değildir demek istedim. Yanlış anlama. (Tabiki iyi olan şeyleri sadece onlar yapıyor diye yapmamak aptallıktır).
  • quote:

O zaman "Ya olduğun gibi görün Ya göründüğün gibi ol" diyorum sana!

bazilari varki ozenti kro gibi duruyor bence,
    ,bana top derlermi diye bi kelime kullanmissin bunun korkusu suphesi icinde varsa sana tavsiyem takma bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gael -- 15 Ekim 2007; 2:10:30 >
  • quote:

olduğum gibi görünüyorum diyim ozaman ;)

Yavuz'un dldirme olayı şu;

Bir köle görür ve neden kulağında küpe var der. Sahibi (ya da brisi tam bilmiyorum ) o benim kölem (ya da birinin kölesi olduğu için) olduğu için küpe takıyor der. Yazuz da ben de Allahın kölesiyim ben de takacam der ve takar

delikatil;

dövme kimine göre caiz, kimine göre değil. Göreceli bir kavram caiz olmama sebebi derinin içinde olması abdest olayı..

Şahsi fikrim bir sakıncasının olmaması o onuda çünkü ;

deri eğer ki dedikleri gibi kapanıyorsa hava almaz çürür .. Ama hava alır yani gözenekler açıktır o yüzden deri çürümez. E o zaman su da girer çıkar vs. vs. o konuda bir sakınca yok..

Ama Allahın verdiği bedeni değiştirme amacı var bu da Allahla kul arasındadır. İsteyen yapar istemeyen yapmaz. Yapan kafir değildir yapmayan da dini bütün adam değildr bu kadr basit..

• quote:

Orjinalden alıntı: gael

quote:

,bana top derlermi diye bi kelime kullanmissin bunun korkusu suphesi icinde varsa sana tavsiyem takma bence

bakalım kardeş birader takıyor da banada deldir dedi.düşünce olarak beynimi zorladı bir an
  • quote:

Orjinalden alıntı: gael

quote:

+1

ben takıyorum top diyemez kimse bana diyeni doğrarım

Kendin ol ne yapmak istiyosan yap

Topluma göre yaşama senin bir benliğin bir kişiliğin var kimse de karışamaz..

• quote:

Orjinalden alıntı: everwake

quote:

olduğum gibi görünüyorum diyim ozaman ;)

Yavuz'un dldirme olayı şu;

Bir köle görür ve neden kulağında küpe var der. Sahibi (ya da brisi tam bilmiyorum ) o benim kölem (ya da birinin kölesi olduğu için) olduğu için küpe takıyor der. Yazuz da ben de Allahın kölesiyim ben de takacam der ve takar

delikatil;

dövme kimine göre caiz, kimine göre değil. Göreceli bir kavram caiz olmama sebebi derinin içinde olması abdest olayı..

Şahsi fikrim bir sakıncasının olmaması o onuda çünkü ;

deri eğer ki dedikleri gibi kapanıyorsa hava almaz çürür .. Ama hava alır yani gözenekler açıktır o yüzden deri çürümez. E o zaman su da girer çıkar vs. vs. o konuda bir sakınca yok..

Ama Allahın verdiği bedeni değiştirme amacı var bu da Allahla kul arasındadır. İsteyen yapar istemeyen yapmaz. Yapan kafir değildir yapmayan da dini bütün adam değildr bu kadr basit..

ya öle diyolarda bilmiyorum peygamberimizin o konuda kesin ve net bir hadisi varmış hatipoğlu dile getirdi ona da güveniyorum .

neyse küpeyi düşüncez

• Şimdi deldirmeden önce, ruh olarak dengeli ve gerçekçi beklentileri olan bir kişiyseniz ki bunu bir psikloğa görünüp onun koyduğu teşhise göre fikrinizi belirleyin derim.
  • hemşerim psikoloğa verecek param olsa kredi kartımı öderim.yada psikoloğa gider unutamadıklarımı unutma formülü isterim.yok işde.para yok.psikoloğa gitmem gerekçekse hiç deldirmem.zaten ilerde devlet işi yapıcam büyük ihtimal.kamu yönetimi okuyorum
  • heh küpe, dövme sana nerde belki mani olur iş araken, askerlik, polislik okursan vs..

iyi düşünüp deldir gerçi takmzasan kapanır da dövmeyi sildirmek çok zor..
  • bir yerine fazladan delik açma sebebini öğrenebilirmiyim , sanırım üniversiteye gidiyorsun özenti gençlik
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.