Şimdi Ara

Kulak Deldirme Hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
11.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Kardeşim kulağını deldirmeye karar vermiş, pek istemesem de kafama bir şey takıldı. Eczanedeki şu tabancalarla delim esnasında mikrop, özellikle hastalık (hepatit, aids gibi) ne bileyim enfeksiyon vs. kapma olasılığı falan var mı? Yani deldikleri iğne küpenin iğnesi sanırım ama, bilmiyorum neden, kafama takıldı. Ne yakından ne uzaktan o tabanca dedikleri şeyi gördüğümden bir fikir de yürütemiyorum, bilen varsa cevaplar ise sevinirim.

Belki en fazla da hastalık hakkında söylediklerim çok saçma geliyordur; ama biraz evhamlı olduğumdan kendi kendime kuruntu yaptım. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Special Moment -- 24 Şubat 2013; 19:13:59 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kulak Deldirme Hakkında

Kulak deldirme, dünya çapında yaygın bir uygulamadır ve çeşitli şekillerde yapılabilir. İki yaygın yöntem, tabancalı kıkırdak delme ve iğneli delmedir.

Tabancalı Kıkırdak Delme

Tabancalı kıkırdak delme, kulak memesinin kıkırdaklı kısmına tek kullanımlık bir küpe kartuşu ile delik açmayı içerir. Bu yöntem genellikle hızlı ve nispeten ağrısızdır, ancak bazı dezavantajları vardır. Tabancalı kıkırdak delme, iğneli delmeye göre enfeksiyon ve tahriş riskini artırabilir. Ayrıca, bu yöntem kulak memesinde daha büyük, düzensiz şekilli delikler oluşturabilir.

İğneli Delme

İğneli delme, kulak memesinin daha hassas kısmına steril bir iğne ile delik açmayı içerir. Bu yöntem tabancalı delmeye göre daha yavaş ve biraz daha ağrılı olabilir, ancak daha hassas sonuçlar verir. İğneli delme, enfeksiyon riskini azaltır ve daha küçük, düzgün şekilli delikler oluşturur.

Kulak deldirme yaptırmayı düşünüyorsanız, güvenilir ve deneyimli bir profesyonele gitmeniz önemlidir. Uygun bakım ve temizliğin yanı sıra, enfeksiyon riskini azaltmak için delmenin ardından birkaç hafta boyunca özel bir bakım solüsyonu kullanmalısınız.

Önemli Hususlar:

• Kulak deldirme, kalıcı bir değişikliktir, bu nedenle kararınızı dikkatlice verin.
    • Deldirme işlemi sırasında ve sonrasında hijyen şarttır.
    • Delinen bölge iyileşirken enfeksiyon belirtilerine (kızarıklık, şişme, akıntı) dikkat edin.
    • Kulak deldirme konusunda herhangi bir sorunuz veya endişeniz varsa bir sağlık uzmanına danışın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • eczanelerde genellikle bu islem guvenli ve acisiz olur. zaten tabancaya yerlestirilecek kupe de ilk defa paketinden aciliyor. eldiven falan da takiyorlar. sorun olmaz yani ama gittiginde malzemeleri temizlemelerini isteyebilirsin icin rahatlar.
  • Çok teşekkür ederim cevaplar için. Yani herkes yaptırıyor, küçük çocuklara bile yapıyorlar; ama işte dediğim gibi evhamlı olduğumdan ve tam olarak tabanca dedikleri aleti bilmediğimden küpenin iğnesi dışında başka bir şey temas ediyorsa kulağa belki sıkıntı olur diye düşünüyordum. :)
  • Seviyorsan git delidir bence
  • kuyumcuların bile yaptığı kulak delme işlemi gayet hijyenik olabiliyor,tabii bu bulunduğum semtle alakalı olabilir ama eczaneden pek şüphe etmeyin bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: BirDHayranı

kuyumcuların bile yaptığı kulak delme işlemi gayet hijyenik olabiliyor,tabii bu bulunduğum semtle alakalı olabilir ama eczaneden pek şüphe etmeyin bence

Eczane diye ben de öyle düşünüyorum; ama işte hepsi evhamlı olmanın derdi. :) Kimisi de şu tabancayla olanın pek de iyi olmadığını söylüyor, iğneyle olan daha iyiymiş; ama onun için de piercing yapılan yerlerden birisini bulmak bir de oranın hijyenik olup olmadığını öğrenmek gerekecek. O da uzun iş. Kardeşim de bir kere tutturdu mu illa yaptırır, ben de en iyisi olsun diye çabalıyorum. N'aparsın işte. :)
  • arkadaş 1 ay önce deldirdim. sürekli küpe ile dolanıyorum gcen çıkaram dedım simsiyah i olmuşmuş kir gibi ama kir değil kötu gorunuo
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3DMystic

arkadaş 1 ay önce deldirdim. sürekli küpe ile dolanıyorum gcen çıkaram dedım simsiyah i olmuşmuş kir gibi ama kir değil kötu gorunuo

Neden öyle olmuş peki, doktora vs. göründün mü?

Bir de ne ile deldirdin kulağını iğne mi yoksa tabancayla mı? Dikkat edilecek bir şey var mı delim esnasında önerdiğin artı bir şey?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Special Moment

quote:

arkadaş 1 ay önce deldirdim. sürekli küpe ile dolanıyorum gcen çıkaram dedım simsiyah i olmuşmuş kir gibi ama kir değil kötu gorunuo

Bir de ne ile deldirdin kulağını iğne mi yoksa tabancayla mı? Dikkat edilecek bir şey var mı delim esnasında önerdiğin artı bir şey?

siyahlaşmasının nedeni gümüş olmayan küpe kullandıgım için oldu. sen sen ol gumusten baska takma ucuz 1-2 liralık bakırmı alaşımmı ne oldugu belrsiz şeyler alma çelik veya gümüş al

• Sol kulağımda 2 ve kıkırdak sağ kulağımda 2 delik var hiçbir sorun olmadı şimdiye kadar.

Gümüşçüde de deldirebilirsiniz bir sorun olmaz ama küpeyi hemen değiştirmesin 1 ay kadar kalsın arada çevirsin küpeyi ki yapışmasın.
  • quote:

quote:

quote:

siyahlaşmasının nedeni gümüş olmayan küpe kullandıgım için oldu. sen sen ol gumusten baska takma ucuz 1-2 liralık bakırmı alaşımmı ne oldugu belrsiz şeyler alma çelik veya gümüş al

Anladım. Ben de kardeşime her denileni bir bir öğütlüyorum yapsın diye. :)

İşte kendisi kararlı deldirmeye de ben işin hijyen boyutundayım, sonrasında enfeksiyon kapsa belki çok bir şey değil de sonuçta kremle vs. halledilir; ama delim esnasında hastalık vs. kapması olası mıdır diye hep kafam karışık.
    Sağolsun arkadaşlar bunun mümkün olmadığını söylediler sonuçta deldikleri iğne küpenin iğnesi ve küpenin yeni olduğuna dikkat edersek sanırım problem olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nestea10

Sol kulağımda 2 ve kıkırdak sağ kulağımda 2 delik var hiçbir sorun olmadı şimdiye kadar.

Gümüşçüde de deldirebilirsiniz bir sorun olmaz ama küpeyi hemen değiştirmesin 1 ay kadar kalsın arada çevirsin küpeyi ki yapışmasın.

İnşallah bir şey olmaz. Dediğim gibi bu işlemi hiç bilmiyorum, hiç de tanık olmadım deldirene falan. O yüzden hastalık mastalık kapmasından korkuyordum. :)
  • quote:

quote:

Sol kulağımda 2 ve kıkırdak sağ kulağımda 2 delik var hiçbir sorun olmadı şimdiye kadar.

İnşallah bir şey olmaz. Dediğim gibi bu işlemi hiç bilmiyorum, hiç de tanık olmadım deldirene falan. O yüzden hastalık mastalık kapmasından korkuyordum. :)

Hiçbir şey olmaz. Küpeleri zaten bilinen küpelerden değil biraz daha kalın ve ilaçlı küpeler. İltihap falan oluşabilir "Bepanthen" sürebilir deldirdikten 2-3 gün boyunca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nestea10 -- 25 Şubat 2013; 0:34:17 >

• quote:

quote:

quote:

Hiçbir şey olmaz. Küpeleri zaten bilinen küpelerden değil biraz daha kalın ve ilaçlı küpeler. İltihap falan oluşabilir "Bepanthen" sürebilir deldirdikten 2-3 gün boyunca.

Hepsi aklımda. Çok teşekkür ederim. :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hepsi aklımda. Çok teşekkür ederim. :)

Rica ederim yardımcı olabildiysem.

• arkadaslar bende kulagımı deldirdim 20 ay taktım iltihap kaptı cıkardım takmadım 1 hafta kapandı aynı yerden deldirmek istiyorum herkes kulagını aynı yerden deldirme diyor şişer iltihap olur diyorlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.