Şimdi Ara

Kulak deldirmek orucu bozar mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
10.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Deliğin yeri değil işlevi önemli bence. Kadınlarda da var kulakta delik bozmuyor.
  • Ben de gidicem su deligi duzgun ortalasin bari

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin fikrinizdir karisamayiz ama bence küpe hoş durmuyor özellikle oruçlu esnafın onunden gecersen dayak yiyebilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vay arkadaş ramazan geldi sahur yüzünden bütün yobazlar forumda
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackStyle34

quote:

Orijinalden alıntı: Rochie Roch

Evet beyler... Kulağımı deldirmeye karar verdim yarın deldireceğim de niyetlensem mi?

Orucu bozmazda erkekligi bozabilir

Türkçü olarak atalarına hakaret ettiğinin farkında bile değilsin. Orta asyadaki eski atalarının küpe taktığından bir habersin.
  • Türk kültüründe küpe takmak

Günümüzde, tarihimizde erkek kısmısının küpe takması konusunda en büyük tartışma Selim Şah'ın (I.Selim) bazı portlerinde yer alan sol kulağındaki küpeyle alakalı.
    Yok taktıydı takmadıydı falan fişmekan kabilinden tartışmalarla Selim'in cinsel tercihine yönelik aşağılık iddialarda bulunuluyor. Bir rivayete göre Mısır seferinde , bazı paşaların maiyetindekilere çeşitli renklerde küpeler takarak halk içinde küpe takanlara paşaların işleri açısından kolaylık sağlanması veya maiyetteki şahsiyetlere imtiyaz tanınması konusundaki bir uygulamayı görüp kendisi de Allah'ın kölesi olduğunun vurgusunu görsel olarak yansıtması açısından böyle bir tercihte bulunmuş.

Türkler'de küpe kullanılmasına ilişkin ispatlı, ispatsız çeşitli söylentiler de mevcut, şu bağlantıdan görülebilir.

Asıl önemli bulgu, Kıpçaklar'da baş gösteriyor şöyle ki:
    Kıpçak töresinde bilgece kanunlar koyulmuş. Ülke, evladı için yaşardı. Onların için kaygının en büyüğü gösterilirdi. Daha sonrasında atasına sahip çıkabilmesi için çocuğu koruyabildiği en üst düzeyde koruyup dirayetli tutmaya çalışırdı.
    Ailede küçük oğul baba evinde kalıp atasına, anasına yardım eder büyük oğul ise genelde orduda hizmet ederdi.

Herhangi bir sebeple ailede bir oğul olursa delikanlının kulağına bir küpe takılırdı. Askerde komutan küpeli askeri görünce onu tehlikeli görevlere vermezdi çünkü Türk töresi ona bu yetkiyi vermezdi. Soyu içerisinde sonuncu erkek olan kişi ise kulağında iki küpe taşırdı. Türk töresi, soyunu sürdürebilmesi için onu bilhassa korurdu.
    Orduda herkesin hizmet etmesini zorunlu kılan zamanlarda erkekler için askerlik mecburi ve şerefli bir hizmetti ve askerliğini yapmamış erkeğe kız bile verilmezdi. Kız vermeyi bırakın, kızlar askerlik yapmamış erkeği var bile saymazlardı. Küpe, böylesine sert ve kesin törenin hüküm sürdüğü Türk topraklarında bir ailenin neslini sürdürebilme imkanını koruması açısından cengaverler için sadece toplumsal bir nişan görevi görmüştür.

• quote:

Orijinalden alıntı: Arch-Angel

quote:

quote:

quote:

quote:

Kulağını deldirecek bir zihniyete sahipsen hiç oruç tutma kardeş.

Niye ki sen mi kabul ediyorsun benim orucumu, dinci gerisi güzel kardeşim?

HAŞA benim ne haddime. Sadece öneride bulunmuştum ben. Yaparsın yapmazsın senin tercihin.

Hayırlı ramazanlar hadi

La bebe akıllı ol hadi madi ne ayaksin sen? Akıllı ol mubarek Ramazan günü sinirlendirme beni.

Saygı görmek istiyorsan saygı gösterirsin.

• Kulahakkına girersin
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.