Şimdi Ara

Kulak deldirmek orucu bozar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
10.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet beyler... Kulağımı deldirmeye karar verdim yarın deldireceğim de niyetlensem mi?

deldirdim beyler oruç da tutuyorum.

şu an kız küpesi var ama en az 1-2 gün dursun dedi aldığım halka küpeye geçeceğim sonra, hemen yarın yaparım bunu diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rochie Roch -- 3 Temmuz 2014; 19:12:54 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kulak Deldirme Orucu Bozar mı?

Ramazan ayında oruç tutarken kulak deldirmenin orucu bozup bozmadığı sorusu, sıkça merak edilen bir konudur. Bu soruya verilecek cevap, fıkıh mezheplerine göre farklılık göstermektedir.

Hanefi Mezhebine Göre:

Hanefi mezhebine göre, oruçluyken kulak deldirmek orucu bozmaz. Çünkü kulak deldirme, vücuda gıda veya sıvı girmesine neden olmaz. Ancak Hanefiler, oruçluyken bu tür işlemlerin yapılması hoş karşılanmadığını ve mekruh olduğunu belirtmektedirler.

Şafii Mezhebine Göre:

Şafii mezhebinde ise kulak deldirmenin orucu bozduğu kabul edilir. Şafiilere göre kulak deldirmek, vücuda bir yara açılmasına neden olduğu için orucu bozar.

Maliki ve Hanbeli Mezheplerine Göre:

Maliki ve Hanbeli mezheplerine göre de kulak deldirme orucu bozmaz. Ancak bu mezhepler de Hanefiler gibi, oruçluyken kulak deldirmenin mekruh olduğunu ifade etmektedirler.

Sonuç:

Sonuç olarak, kulak deldirmenin orucu bozup bozmadığı sorusunun cevabı, fıkıh mezheplerine göre değişmektedir. Hanefi mezhebine göre kulak deldirmek orucu bozmazken, Şafii mezhebine göre bozar. Maliki ve Hanbeli mezheplerinde ise kulak deldirme orucu bozmaz, ancak mekruh kabul edilir. Bu nedenle, oruçluyken kulak deldirmeyi düşünüyorsanız, kendi mezhebinizin görüşünü dikkate almanız önerilir. Ayrıca oruçluyken bu tür işlemleri yapmaktan kaçınmak daha faziletlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İçine su kaçarsa delikten bozar
  • kulağı yemezsen sorun olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kupeyı yemezsen sorun olmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kulağını deldirecek bir zihniyete sahipsen hiç oruç tutma kardeş.

• ılıklık yoksa deldirmezsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rochie Roch

Evet beyler... Kulağımı deldirmeye karar verdim yarın deldireceğim de niyetlensem mi?

Orucu bozmazda erkekligi bozabilir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Birak orucu delikanliligi bozar lan

• quote:

Orijinalden alıntı: Arch-Angel

Kulağını deldirecek bir zihniyete sahipsen hiç oruç tutma kardeş.

Blok.
  • quote:

Niye ki sen mi kabul ediyorsun benim orucumu, dinci gerisi güzel kardeşim?
  • quote:

quote:

HAŞA benim ne haddime. Sadece öneride bulunmuştum ben. Yaparsın yapmazsın senin tercihin.

• quote:

quote:

quote:

HAŞA benim ne haddime. Sadece öneride bulunmuştum ben. Yaparsın yapmazsın senin tercihin.

Hayırlı ramazanlar hadi
  • Erkekliği bozulurmuş heh 10 yaşındaki çocuğa tecavüz eden adam küpe takmıyordu ee çokmu erkek geçin bunları insanları giydiklerine vs. göre değerlendirmeyin.
    Zaten o erkeklikten bahsedenler kendisi aile baskısı gibi nedenlerden dolayı yapamadıkları için kıskanıp kimsenin yapmasını istemeyen tipler
  • Hocam vücuda uyuşturucu, ilaç filan vermeyeceklerse bir zararı olmaz oruca. Yani iğne girip çıkacak sonuçta sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blue Lightning

Erkekliği bozulurmuş heh 10 yaşındaki çocuğa tecavüz eden adam küpe takmıyordu ee çokmu erkek geçin bunları insanları giydiklerine vs. göre değerlendirmeyin.
    Zaten o erkeklikten bahsedenler kendisi aile baskısı gibi nedenlerden dolayı yapamadıkları için kıskanıp kimsenin yapmasını istemeyen tipler

Allah ailemden razi olsun bu gibi konularda bana baski uyguladigi icin

• bozulmaz diye tahmin ediyorum ama uyuşturucu spray kullanma istersen ama sen bilirsin acıma olmuyor merak etme

bu arada benim kulağımda 3 tane delik var ve buna kimsenin laf etmeye hakkı yok siz aile baskısından veyahut çevrenizde hoş karşılamayan mahalle çocuklarıyla takıldığınızdan aykırı gelebilir buda doğal birşey tabikide banada sizin gibi çok laf söyleyen oldu cevabım bir diğeri yolda canını sıkma

hatta ve hatta ağustostan sonra ya sol kıkırdak deliğin altına yada sağ kıkırdağı deldireceğim bu bir zevk meselesi kimsenin karışma gibi lüksü olamaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: -OD-

bozulmaz diye tahmin ediyorum ama uyuşturucu spray kullanma istersen ama sen bilirsin acıma olmuyor merak etme

bu arada benim kulağımda 3 tane delik var ve buna kimsenin laf etmeye hakkı yok siz aile baskısından veyahut çevrenizde hoş karşılamayan mahalle çocuklarıyla takıldığınızdan aykırı gelebilir buda doğal birşey tabikide banada sizin gibi çok laf söyleyen oldu cevabım bir diğeri yolda canını sıkma

hatta ve hatta ağustostan sonra ya sol kıkırdak deliğin altına yada sağ kıkırdağı deldireceğim bu bir zevk meselesi kimsenin karışma gibi lüksü olamaz

ben deldirip gideceğim eve tepkiye de hazırım kendi kararım sonuçta

sol kulak mememi deldireceğim hocam, siyah halka şeklinde takmayı düşünüyorum onun dışında deldirmem sanırım.

teşekkürler paylaştığınız için

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hayırlı ramazanlar hadi

La bebe akıllı ol hadi madi ne ayaksin sen? Akıllı ol mubarek Ramazan günü sinirlendirme beni.

• Kan aldırmak bile bozmaz hocam sıkıntı yok

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: -OD-

bozulmaz diye tahmin ediyorum ama uyuşturucu spray kullanma istersen ama sen bilirsin acıma olmuyor merak etme

ben deldirip gideceğim eve tepkiye de hazırım kendi kararım sonuçta

sol kulak mememi deldireceğim hocam, siyah halka şeklinde takmayı düşünüyorum onun dışında deldirmem sanırım.

teşekkürler paylaştığınız için

birde deldirmeden önce söyle aşağıdan delmesin ortalasın yoksa sarkma yapabilir haberin olsun

sen şuanda bir küpeye odaklanmışsın o küpelerin yerlerinde yeller esecek ben artık bugün hangisini taksam diye düşünüyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.