Şimdi Ara

Rüyalanmak Orucu Bozmuyormuş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

quote:

Oruçlu olduğu halde ihtilâm olmak (kendi kendine rüyalanmak) orucu bozmaz Dokunma, oynaşma ve öpme olmadan, sadece bakmak ve düşlemekle boşalma da o orucu bozmaz Bu durumlarda sadece yıkanır gusül abdesti alınır ve orucuna devam edilir: Dokunma ve öpme ile boşalırsa, oruç bozulur; ama sadece kaza gerekir(66 M Zihnî 590, 597 )

Oruçlu olduğunu bilerek, ama elinde olmayarak boğazına su kaçsa, orucu bozulur sadece kaza gerekir Gündüz ihtilâm olan oruçlu kişinin namaz vakti geçmeyecek bir süre içerisinde yıkanması şarttır Ancak yıkanmaması oruca engel değildir Yani yıkanmazsa, namazı terk etmiş olacağı için büyük günah işlemiş olur; ama orucu oruçtur

Cünüp olarak sâbahlamak oruca engel olmaz Gündüz yıkanılması ve gusül abdesti alınması gerekir Yıkanmayı iftardan sonraya bırakırsa, namazı terketmiş ve büyük günah işlemiş olur.

Ben şahsen her rüyalanmanın sonrasında oruca devam edebilmek için banyoya gidiyordum.
    Şunu anladım ki dinimizde baya bi kolaylık varmış.

• Orucu bozan tek sey bilincin yerindeyken meni gelmesidir. Zevk suyunda ile oruc bozulmaz sadece abdestliysen tazelemen gerek o kadar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sigarayı bırakmak mutluluktur
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.