Şimdi Ara

Kulak içi kulaklıklarda dual driver nedir? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
8.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Eyvallah hocam eline sağlık ancak bu kadar iyi özetlenebilirdi konu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ftt

enmisafir, bu kadar hiddetlenmenize gerek yok. forumda suruyle bos-beles-yaniltici insan varken iki deneyimli ve bilgili kullanicinin birbirine 1-2 onemsiz detay nedeniyle boyle sert cikismasi kotu olmus.

DRAO, bir er-4p/s kullanicisi olarak fifo'nun soyleyeceklerine ekleyebilecek cok fazla seyim yok aslinda. fifo'nun altec im616'si ve ozellikle altec im716, mimari olarak etymotic'in urun gaminin biraz "kolore" edilmis, baslari guclendirilmis versiyonlari olarak lanse ediliyorlar. o yuzden im616'yla ilgili tecrubeler muhakkak etymotic'lerin ses karakteristiklerine onemli olcude isik tutar.

bir er-4p'yi donusturucu (converter) bir kabloyla er-4s haline getiriyorsunuz. bu fiyat olarak er-4s = er-4p + 55$ gibi bir denklem doguruyor. ama donusturucuyu ve er-4p'yi bundle olarak satan satıcılar birkac dolar daha ucuza da verebilirler tabii. velhasil, aleti amplifiye etmeyecekseniz ilk etapta converter cable'a ihtiyaciniz yok zira mp3 calariniz/ses kartiniz 100ohm'luk er-4s'i surmekte cok basarili olamayabilir zaten. "transparan, notr, dengeli, keskin, analitik, detayli, soguk, parlak" sifatlariyla nitelemem mumkun, her ayri muzik turu ya da enstruman icin baska bir sifatini kullanabilirim aletin :) baslari groovy degil; elektronica, funk, r&b, rap, hip-hop dinleyicileri, "boomy bass" arayanlar hosnut olmayabilirler er4'lerin karakteristiginden; gel gelelim, akustik, klasik, caz, heavy metal (evet) dinleyenler icin iyi bir secim olabilir. benim rahatlikla referans addedebilecegim bir "signature"i var er4'un ama cok buyuk handikaplari da var. iki onemli handikapi: 1- felaket bir "microphonics" (kablonun surtunme seslerinin beyinde yankilanmasi) sorunu var aletin, 2- tri-flange'ler cok ama cok konforsuz (bence)."kanal kulaklik kullanamiyorum, agritiyor," diyenlere icimden "ah, bir de tri-flange denesen yasama kusersin," diyorum. kullan-at (disposable) sunger uclari da var, nispeten daha konforlu bir kullanim sunuyor. ama gene de "iste konfor bu," diyemiyorsun. genel anlamda bir konfor sorunu var yani. westone gibi konforuyla unlu bir markadan sonra aci verici gelebilir. bu iki handikapin yani sira, bazi kayitlarda tizlerin gereginden keskin oldugunu hissedebilirsiniz. yer yer "sibilance" (s'lerin patlaması) gözlemlenebilir ki se530'lerin bu konuda hic problem yaratmadigi soylenegeliyor. "dolgun, kivamli" bir karakter yakalayamamanız muhtemel ancak karsiliginda detay, kolorasyondan uzak, notr bir ses aliyorsunuz.

enmisafir gerçekten bu kadar agresif olmaınıza gerek yok. Bu topiği açtığımda ilk önce bana bilgi paylaşımı yapan biri olarak sizin bu hiddetlenmenizi bir türlü anlamadım. Ne güzel konuya açıklık getirmiş ve 2 adet kulaklık tavsiye etmişitiniz. Sonra ki tekrar kendisine bilgileri için (doğru veya yanlış bunu ben bilemem ama) çok teşekkür ettiğim fifo arkadaşın bence hiç alınmanıza sebep olabilecek bir sözünü görmediğim bir durumdan burada gereksiz şiddet estiriyorsunuz. Lütfen daha fazla uzakmayalım. Sizde bana sizin bildiğiniz ve benim yukarıda anlatmaya çalıştığım ve aradığım kulaklığı bulmam için tavsiyelerde bulunsanız daha iyi olacak sanırım. Ki öyle başlamıştınız sonra olayların seyri değişti.

fft sizde öncelikle bilgileriniz için teşekkür ederim. Galiba siz fifo'nun bahsttiği Er-4p kullanıcısısınız? Yukarıda fifo ile yaptığımız yazışmaları okudunuz ise nasıl bir kulaklık aradığımı üç aşağı beş yukarı anlamışsınızdır sanırım. Er-4p fifo'nun söylemesi ile benim aradığım kulaklık olarak kafama yatmıştı ama bir yandan da fifo'nun yine uyarısı ve sizinde yine yazınızın sonunda bu kulaklğın kullanımının biraz problemli olması düşündürücü. Aldıktan sonra bir kenarda durmasını istemem.
    Sizce bu konuda benim için bu kulaklık aradığım sesler için tamam mıdır? Kullanımı ise denemeden bilemeyeceğiz herhalde.
    Birde biz buralara dual driverlı kulaklıklardan yola çıkarak geldik. Şu anda kullandığım Westone Um1'e göre dual driverlarda değişik deneyimler yaşarmıyım değişik sesler alırmıyım merakıyla araştırmaya girmişken buralara geldik.
    Er-4p ister duruma gelmemde Westone Um1 göre değşik bir deneyim yaşacağım hissini fifo'nun bilgilerinden sonra edinmem olmasıdır. Ama ne yapacağımı hala karar veremedim. Daha neler dersiniz?

• "DRAO" ben derimki dostum, ne alırsan al umarım tatmin olursun, bu kadar araştırmaya eğer aldığın kulaklık seni tatmin etmez yada fazla bir şey sunmaz ise gerçekten senin adına ben daha fazla üzüleceğim! bunu tğm samimiyetimle söylüyorum , aslında deneme fırsatımız olsada bizim gibi meraklı insanlar kullanıpta karar verebilsek, ama işte her şey aşikar ve ortada bizim yaşadığımız ğlke henüz bu konuma gelemedi gerçi bu konuya gelene kadar neler var sırada neler. Ben seni .çok iyi anlıyorum merakın ve amatör ruhun çok hoş madem bu kadar kararsız kaldın ben şahsım adına söylüyorum ve bunu burda yazılı olarak garanti ediyorum parasal sorunun yoksa beni dinlersen al e500 yada se530 (ikiside aynı) ve eğer tatmin etmezse seni aldığın fiyata ben senden satın alacağım (450$ a kadar) , her ne tarz dinliyorsan dinle hiç farketmez kullandığın cihaz her ne olursa olsun eğer mutlu olmazsan ben sözümün arkasında duracağım, yani yakın bir yerlerde olsan dicemki gel dinle ama işte. Hatta seni tanısam biraz şahsi muhabbetimiz olmuş olsa gönderiyim bir gün boyu dinle geri gönder.
    gelelim benim aşırı ve tepkili davranma durumuma, bu konuda cevap vermiyeceğim, daha fazla uzatıpta olayı başka boyutlara taşımaya gerek yok bu konuda olgunluk göstermek durumundayım

• quote:

Orjinalden alıntı: enmisafir

"DRAO" ben derimki dostum, ne alırsan al umarım tatmin olursun, bu kadar araştırmaya eğer aldığın kulaklık seni tatmin etmez yada fazla bir şey sunmaz ise gerçekten senin adına ben daha fazla üzüleceğim! bunu tğm samimiyetimle söylüyorum , aslında deneme fırsatımız olsada bizim gibi meraklı insanlar kullanıpta karar verebilsek, ama işte her şey aşikar ve ortada bizim yaşadığımız ğlke henüz bu konuma gelemedi gerçi bu konuya gelene kadar neler var sırada neler. Ben seni .çok iyi anlıyorum merakın ve amatör ruhun çok hoş madem bu kadar kararsız kaldın ben şahsım adına söylüyorum ve bunu burda yazılı olarak garanti ediyorum parasal sorunun yoksa beni dinlersen al e500 yada se530 (ikiside aynı) ve eğer tatmin etmezse seni aldığın fiyata ben senden satın alacağım (450$ a kadar) , her ne tarz dinliyorsan dinle hiç farketmez kullandığın cihaz her ne olursa olsun eğer mutlu olmazsan ben sözümün arkasında duracağım, yani yakın bir yerlerde olsan dicemki gel dinle ama işte. Hatta seni tanısam biraz şahsi muhabbetimiz olmuş olsa gönderiyim bir gün boyu dinle geri gönder.
    gelelim benim aşırı ve tepkili davranma durumuma, bu konuda cevap vermiyeceğim, daha fazla uzatıpta olayı başka boyutlara taşımaya gerek yok bu konuda olgunluk göstermek durumundayım

Öncelikle kendi bildiğiniz doğrularda savunduğunuz birşeyi sonuna kadar tartışmanız kadar doğl bir şey yok. Fakat gereksiz ve anlamadığım bir şekilde yazışmlar oldu. Neyse bu konuda en iyisini yapıp bu işi her iki tarafta artık uzatmasın ve cevap vermemenizide çok sevindim.

Kulaklığınız için yaptığınız teklifler çok hoş ama ben sizden herhalde epeyce uzakta olduğumdan gerçeklştirmek mümkün olmayacak. Keşke dinlesem çok iyi olacak. Bu tavsiye ettiğiniz ürün aşağıdaki linkteki ürün değil mi?

http://cgi.ebay.com/SHURE-SE530PTH-NOISE-ISOLATING-EARPHONES-E500PTH-SE530_W0QQitemZ320203204288QQihZ011QQcategoryZ88762QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Ebayda iyi bir fiyata satılıyor galiba. Bu kulaklığı almak için parasal sorun önemli değil rahatlıkla alabilirim. Fakat ben sizler kadar bu konularda uzman olmadığım sadece amatörce taşınabilir ürünlerimde kullanmak için alacağımdan alacağım kulaklığın vereceği performansı hissedebilecekmiyim bundanda şüpheliyim. Mesleğimde bu işlerle alakasız birşey olduğundan ve yeni merak sardığımdan o kulaklığın hakkını verebilrmiyim, yoksa herhangi bir kulaklık ilede aynı şeyleri mi hissederim aradaki farkı yaşayabilir miyim bilemiyorum. Zaten bundan dolayı karar veremiyorum. Yoksa şimdiye kadar çoktan alacaktım. Yada sonunda yine meraktan birilerini alıp deneyeceğim.

Bu yaşıma geldiğimde halde kulak içi kulaklıkların bu kadar detaylı ve özellikli olduklarını birkaç ay öce keşfettim. İlk PSP çıktığında film seyretmek, müzik dinlemek için ve arada oyun için alığımda seyahat halinde iken bir kendi kulaklığını kullanırken yetersiz hissedince Logitech'in PSP için çıkardığı kulaklığı (http://urun.gittigidiyor.com/Logitech-PlayGear-Stealth-PSP-Kulaklik-1-ytlden_W0QQidZZ7173690) almıştım. Onu kullanınca seslerin içerini girmesini engelleyen özelliğini keşfetmiştim ve çok hoşuma gitti. onsuz kullanamaz olmuştum. O zamanlar daha çok seyahat ederken çok işime yarıyor ve yeterli geliyordu. Sonra öylesine kenarda durmaya başladılar. Bu son birkaç ayda Archos 605 pmp ve bir ipod nano (yeni nesil) alınca ve Macbook pro notebook'umdada kulaklık kullanma isteği çıkınca, tesadüfen bu forumla tanıştım. Daha doğrusu bu forumun kulaklık bölümüyle tanıştım. Kısa bir araştırmadan sonra hemen hem daha uygun fiyatlı olduğu hemde hemen hemen forumdaki çoğu kişini tavsiye ettiği aynı seviyedeki kulaklıklar arasında en iyi gösterilen Westone UM1 aldım. Ürün dizayn ve kullanım olarak çok hoşuma gitti. Ama inanırmısınız logitechten bana daha farklı şeyler yaşattı mı? Buna çokta evet süper fark yaşadım diyemiyorum. Hatta ses izolasyonunda nerede ise herhalde alıştığımdan mıdır sanki logitech daha iyi geldi. Seslerde evet farklı bir fark hissediyorum ama tam bilemiyorum.
    Belkide şimdi işte benim için siz işten bu kadar anlıyor diyebilirsiniz.
    Neyse bundan sonra araştırmaya devam ettiğimden kulaklıkların derin dünyasıyla karşılaştım. Dual driver derken şimdi triple driverlar hatta kulakiçi kulaklıkların anfili olanları galiba subwoferlı olanları kafa kulaklıklarında 5 artı bir olanları bile varmış galiba.
    Acaba dual driverlarda daha farklı mı olur merakıyla buralara geldim. Şimdi bataklığa batmış gibi hissediyorum. Gerçekten sizin kulaklığınızı deneme şansım olsaydı tamam işte bu deseydim hiç düşünmedem alırdım.
    Tabii ki kafamı karıştıran şeyler bu dual driver , triple driverlerın hakikaten çok etkili olduğu doğru mudur? yoksa Etymotic firmasının kesinlikle böyle bir şey üretmemiş olduğu ve savunduğu şeylerin mi doğru olduğunu bilmiyorum.
    Yine sizin gibi arkadaşların söylediklerine göre hareket edeceğim ama takıldık kaldık. Neyse çok lafı uzattım. Bakalım nasıl halledeceğiz.
    Bu arada yukarıdaki yazıları ookuduğunu farzediyorum ama yine söyleyeyim. Gerçi siz e500'ün hepsinde kullanacağımı söylüyorsunuz ama ben Archos'ta film, sonra müzik, İpod'ta müzik, Mac'imde film ve ve sonra müzik dinliyorum. Bunlardaki farklı detaylar için kulaklıklar arıyorum. Gerçi kulaklıkla beraber müziğin ve sesin geldiği kaynakta önemli herhalde hatta filmlerin ve müziklerin kaliteside herhalde belkide kulaklıktan daha önemli. Yoksa kulaklık ne yapsın?

• Tekrar Merhaba araya girip bir kaç söz etmek istiyorum yine size baştan beri etymotic tavsiye etmemin sebebi anlatmış olduğunuz ve de benim anladığım ses beklentinizin etymotic kulaklıklara yakın olduğu, ama bir yanda da @ftt arkadaşımız harika bir şekilde anlatmış etymoticlerden aldığınız ses genelde ses analizi yapıyormuşcasına nötr bir ses renklerden biraz yoksun. Şimdi nötr ses ve renklerden yoksun olma lafı kafanızı karıştırabilir ama dinlemeden anlatması imkansız şeyler bunlar @enmisafir'in de dediği gibi olsa keşke beraber toplanıp kulaklıkları farklı farklı deneyebilsek ve bu hobiye sahip insanlar daha fazla bilgi edinebilse. Demek istediğim sizin anlattığınız ses karakteri gözünüze hoş geliyor olabilir benim beklentilerim budur diyor olabilirsiniz ama belkide kulağınızın beklentileri o anlattıklarınızla uyuşmuyordur.

@enmisafir'in başından beri savunduğu şeyi anlıyorum garanti bir iş yapmanızı, hem almışken dual-triple driver merakınızı gidermiş olun hemde memnun olmamanız için çok büyük beklentiler içinde olmanızı gerektiren bir kulaklıkla işi çözmenizi istiyor.

Dün gece elimdeki kulaklıkları uzun bir süre dinledim, biriyle zevkli gelen müzik biriyle zevkli gelmeyebiliyor. Bu işi hobi edinmiş sayıyorum sizide bütçenizde doktor olmanızdan elverişlidir tahminimce, son söz piyasanın iyi kulaklıklarını listelemişsiniz herkesde fikrini sunmuş alın aklınıza ilk yatanı inanın zamanla onunda kendini duruma göre kullandırttığını göreceksiniz.

• single dual triple gibi kavramları kafanıza takmanıza hiç gerek yok.burada aklı selim kimse bana çok sürücülü sistemlerin sesi teklerden iyidir diyemez.aslında tüm hi-fi sistemlerde bu tartışma var ve sonuç yok.tek sürücülerin artıları crossover kullanmadığı için sinyale müdahale yok yani olduğu gibi.çok sürücülerde ise crossover kullanıldığı için ki en iyisi bile olsa(hoş iem boyutlarındaki filtrelerinde kalitesi hiç iyi olmaz) illaki sese bir miktar değişim yapacaktır.o yüzden kanal sayısındaki artışın iyimi kötümü olduğu belli değil.

kulaklık tercihinde konuşacak olursak ben etylerin sesini çok sade buluyorum.eğer sadece klasik müzik dinleyicisiyseniz uygun onun haricindeki diğer türlerde ety çok yalın kalıyor.zaten arkadaşlar bunu belirtmişler.

shure e500 ,se530 için konuşmak gerekirse kısaca pahalı derim.o fiyatı hakedermi etmezmi bilmem ama ben o parayı ona vereceğime ortalama bir iem +ortalama bir headphone alırım çok daha iyi.

size değişik bir altenatif sunucam .hemde custom fit bir iem.daha fazla bilgiyiwww.livewiresforyou.com adresinden alabilirsniz

• DRAO ; evet kulaklık senin linkini verdiğin kulaklık buradan nasıl alışveriş yapıyoruz? yani gümrük posta felan? şimdi ben oradan satın almaya kalksam herhangi bir risk taşırmı? fiyatı çok uygun gözüküyor ben daha önce öok çekindim ordan almaya!
  • Evet risk taşıyor, eğer gümrüğe girerse kargo dahil fiyatı üstünden vergisini alırlar. Sanırım 30% + 18%
  • quote:

Orjinalden alıntı: berat23

single dual triple gibi kavramları kafanıza takmanıza hiç gerek yok.burada aklı selim kimse bana çok sürücülü sistemlerin sesi teklerden iyidir diyemez.aslında tüm hi-fi sistemlerde bu tartışma var ve sonuç yok.tek sürücülerin artıları crossover kullanmadığı için sinyale müdahale yok yani olduğu gibi.çok sürücülerde ise crossover kullanıldığı için ki en iyisi bile olsa(hoş iem boyutlarındaki filtrelerinde kalitesi hiç iyi olmaz) illaki sese bir miktar değişim yapacaktır.o yüzden kanal sayısındaki artışın iyimi kötümü olduğu belli değil.

kulaklık tercihinde konuşacak olursak ben etylerin sesini çok sade buluyorum.eğer sadece klasik müzik dinleyicisiyseniz uygun onun haricindeki diğer türlerde ety çok yalın kalıyor.zaten arkadaşlar bunu belirtmişler.

shure e500 ,se530 için konuşmak gerekirse kısaca pahalı derim.o fiyatı hakedermi etmezmi bilmem ama ben o parayı ona vereceğime ortalama bir iem +ortalama bir headphone alırım çok daha iyi.

size değişik bir altenatif sunucam .hemde custom fit bir iem.daha fazla bilgiyiwww.livewiresforyou.com adresinden alabilirsniz

Siz acaba Etymotiic kulaklık kullandınız mı?
    Topiği baştan sona okudunuz mu biliyorum ama yukarıda özellikle fifo ile epeyce hangi müziklerden hoşlandığımı ve neler beklediğimi anlatmaya çalışarak ve yazışarak bana uygun kulaklığı bulmaya çalıştık. Fifo bana Etymotic ER-4p kulaklığın bana uygun olduğunu söylüyor fakat çekicelerinide belirtiyor.
    Dual veya triple bende ne kadar etkili olabileceğini bilmiyorum ama birde çekincem benim kulaklarımın bu farkı anlayıp anlamayacağı. Amatör biri olarak özellikle enmisafir'in önerdiği ve okuduklarımdan da gerçekten iyi olduğunu düşündüğüm ama benim ses bilgim nedeniyle bana çok fazla geleceğine inandığım shure e500 bencede pahalı. Hayır alamayacağımdan değil ama buna vereceğim parayı dediğiniz gibi başka şeylere harcamaya tercih ederim. Sizin önerdiğiniz custom iem leride inceledim. İlginç ama değer mi?

Daha öncede yukarıda yazmıştım. Bir arkadaşın tarifi tam aradığım kulaklığı anlatıyor.
    Arkadaş diyorki ; Bence iyi bir kulaklık sadece bass yada sadece tiz sesleri iyi olan değildir.Kulaklık dengeli olmalıdır yoksa kullanım sırasında dinleme kolaylığı sağlamaz.Bazı kulaklıkların imalatçıları müşteriyi kazanma amacıyla ürünlerine yüksek bass eklemişlerdir.Ama bu durum sanal bir ekodur.Şarkının içinde olmayan bir bası dijital bir sesle kullanıcıya yansıtır.Çoğu kullanıcı da bu durumu "matah" bir olgu zanneder.Halbuki kulaklıkta makbul olanı duyamadığın sesleri duyabilmektir.Daha önce yüzlerce defa dinlediğin bir şarkıyı her dinlediğinde müziğin içinde yeni bir ses keşvediyorsan bence iyi,kaliteli ve dengeli kulaklık odur.

İşte aradığım kulaklık...

• quote:

Orjinalden alıntı: enmisafir

DRAO ; evet kulaklık senin linkini verdiğin kulaklık buradan nasıl alışveriş yapıyoruz? yani gümrük posta felan? şimdi ben oradan satın almaya kalksam herhangi bir risk taşırmı? fiyatı çok uygun gözüküyor ben daha önce öok çekindim ordan almaya!

Ben ebay'dan 79 adet değişik ürünler getirtim ama getirtiğim ürünler 150 doları geçmemesine dikkat ediyorum. Amerika ebay her zaman daha uygun oluyor. İngilterede var ama biraz daha pahalıya mal oluyor. Siteye üye oluyorsun. Paypal üzerindende ödeme yapılıyor. Satıcıların çok satış yapan puanları yüksek olanları tercih ediyorum. Çünkü ürün gönderilmeye bilir. Benim başıma 2-3 kere geldi. Ürün gönderilmişte olabilir postada kaybolmuşta olabilir ama riskleri var.
    Pahalı ürünlerin gümrüğe takılma riski fazla nasıl bir tarife uygulanıyor bilmiyorum. Eğer biraz pahalı ise satıcı ile yazışıp fiyatını düşükm tutturulup yada ticari mal olmayacak şekilde hediye bir ürün diye göndermesi istenebilir. Böylelikle gümrükte takılmama şansı artırılabilir. Ama garanti değil.
    Ürün için daha uygun fiyatta var.
    http://cgi.ebay.com/SHURE-SE530-EARPHONES-new-version-of-E500PTH-e500-pth_W0QQitemZ320197436505QQihZ011QQcategoryZ88762QQrdZ1QQssPageNameZWD1VQQcmdZViewItem?_trksid=p1638.m118
    Ürünün fiyatı 356.99, TR'ye kargo fiyatı 49.99.
    Birde bu ürünler için açık artırmaya katılıp belkide daha az fiyata almakta mümkündür.
    Aynı satıcınınhttp://cgi.ebay.com/SHURE-SE530PTH-NOISE-SOUND-ISOLATING-EARPHONES-E500PTH_W0QQitemZ320202039118QQihZ011QQcategoryZ88762QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem ürünüde var.

• quote:

Orjinalden alıntı: fifo

Tekrar Merhaba araya girip bir kaç söz etmek istiyorum yine size baştan beri etymotic tavsiye etmemin sebebi anlatmış olduğunuz ve de benim anladığım ses beklentinizin etymotic kulaklıklara yakın olduğu, ama bir yanda da @ftt arkadaşımız harika bir şekilde anlatmış etymoticlerden aldığınız ses genelde ses analizi yapıyormuşcasına nötr bir ses renklerden biraz yoksun. Şimdi nötr ses ve renklerden yoksun olma lafı kafanızı karıştırabilir ama dinlemeden anlatması imkansız şeyler bunlar @enmisafir'in de dediği gibi olsa keşke beraber toplanıp kulaklıkları farklı farklı deneyebilsek ve bu hobiye sahip insanlar daha fazla bilgi edinebilse. Demek istediğim sizin anlattığınız ses karakteri gözünüze hoş geliyor olabilir benim beklentilerim budur diyor olabilirsiniz ama belkide kulağınızın beklentileri o anlattıklarınızla uyuşmuyordur.

@enmisafir'in başından beri savunduğu şeyi anlıyorum garanti bir iş yapmanızı, hem almışken dual-triple driver merakınızı gidermiş olun hemde memnun olmamanız için çok büyük beklentiler içinde olmanızı gerektiren bir kulaklıkla işi çözmenizi istiyor.

Dün gece elimdeki kulaklıkları uzun bir süre dinledim, biriyle zevkli gelen müzik biriyle zevkli gelmeyebiliyor. Bu işi hobi edinmiş sayıyorum sizide bütçenizde doktor olmanızdan elverişlidir tahminimce, son söz piyasanın iyi kulaklıklarını listelemişsiniz herkesde fikrini sunmuş alın aklınıza ilk yatanı inanın zamanla onunda kendini duruma göre kullandırttığını göreceksiniz.

fifo dediğine sonuna kadar katılıyorum. Hangisini alsam muhakkak bir süre sonra başka kulaklık dinlemediğimizden alışkanlık yapacaktır diye düşünüyorum. Ama biraz daha araştırmak istiyorum. Yardımlarınızın devamını bekliyorum.

• en flat ses (insan için) alt frekansları biraz fazla olandır.bu şundan kaynaklanıyor insan kulağı hr frekasnı eşit duymuyor.üstlerde fazla altlarda az duyuyoruz yani ety sesi bana yapay geliyor.evet er6i dinledim bence güzel değildi.

bu demenk değildirki ie4 gibi bol baslı kulaklıklar iyidir .hayır bununda bir dengesi var.mesela hd650 frekans tepkisine bakarsanız altlarda hafifi bir yükselti var.basın biraz fazla olması bundan önemli.
  • quote:

en flat ses (insan için) alt frekansları biraz fazla olandır.bu şundan kaynaklanıyor insan kulağı hr frekasnı eşit duymuyor.üstlerde fazla altlarda az duyuyoruz yani ety sesi bana yapay geliyor.evet er6i dinledim bence güzel değildi.

bu demenk değildirki ie4 gibi bol baslı kulaklıklar iyidir .hayır bununda bir dengesi var.mesela hd650 frekans tepkisine bakarsanız altlarda hafifi bir yükselti var.basın biraz fazla olması bundan önemli.

Peki sizin bana önereceğiniz bir kaç kulaklık var mıdır? Yada sizinde inandığınız evet kulaklık bu dediğiniz model var mıdır?
  • iem olarak derseniz şu aralar çok merak ettiğim livewires var.custom fit ve fiyatı çok uygun.headfida okuduğum yorumlarda gayet güzel .hatta sayfalarca yorum var inglizceniz varsa okuyabiliriniz.
    http://www.head-fi.org/forums/f4/livewires-california-dreamin-259853

tabi custom olmaının dezavanatajıda sıkıldığınız zaman satma gibi bir imkanınız yok.evladiyelik tam size uyan bir kulaklığınız olacak.

onun haricinde kanal tipi ve basediln fiyatın altında olmasına rağmen rabet gören bir diğer kulaklıkta audio technica c700.

bence artık bazı insaların "sennheiser dünyanın en büyüğü" "shure dan başkasını tanımam""rampada um1" tarzındaki yorumları bırakıp çevresinde olup bitene bakması lazım.yoksa hala ep630 vs. cx300 devam eder.o yüzden hep değişik alternatifler veriyorum

• quote:

iem olarak derseniz şu aralar çok merak ettiğim livewires var.custom fit ve fiyatı çok uygun.headfida okuduğum yorumlarda gayet güzel .hatta sayfalarca yorum var inglizceniz varsa okuyabiliriniz.
    http://www.head-fi.org/forums/f4/livewires-california-dreamin-259853

tabi custom olmaının dezavanatajıda sıkıldığınız zaman satma gibi bir imkanınız yok.evladiyelik tam size uyan bir kulaklığınız olacak.

onun haricinde kanal tipi ve basediln fiyatın altında olmasına rağmen rabet gören bir diğer kulaklıkta audio technica c700.

bence artık bazı insaların "sennheiser dünyanın en büyüğü" "shure dan başkasını tanımam""rampada um1" tarzındaki yorumları bırakıp çevresinde olup bitene bakması lazım.yoksa hala ep630 vs. cx300 devam eder.o yüzden hep değişik alternatifler veriyorum

Bu custom modelleri çok güzel ama bilemiyorum.

Değişik alternetifler arıyorum zatem. Bana sennheiser, shure pek al dedirtmiyor. Onların yerine alternatifler arıyorum.

• http://www.audiocubes.com/category/Headphones_Earphones/product/Denon_AH-C700_Stereo_Earphones.html

güzel alternatif .fiyatı uygun(yukarıda tartışılan modellere göre)kargo fedex oldumu sorunsuz gelir.hayırlı olsun:)
  • quote:

http://www.audiocubes.com/category/Headphones_Earphones/product/Denon_AH-C700_Stereo_Earphones.html

güzel alternatif .fiyatı uygun(yukarıda tartışılan modellere göre)kargo fedex oldumu sorunsuz gelir.hayırlı olsun:)

Bu kulaklığı birkaç arkadaş daha söyledi, fakat ilk defa duyduğumdan bir araştıracağım. İyi bir alternatif olabilir.

Teşekkürler...

• Başlığı değiştirdim. Dual driverlı kulaklıkları çok merak ettiğimden bir tane almak için tavsiyelerinizi bekliyorum.

Lütfen kullananlar veya deneyimi olanların yardımını ve tavsiyelerini bekliyorum.

Teşekkürler...
  • Selamlar,
    bende son bir kac haftadir ayni markalari iceren bir arastirma yapiyorum. kendi arastirmalarimin ozeti ve guncel fiyatlar soyle

1) ue super.fi 5 pro, $163 ebay. dual driver lar arasinda adi en cok konusulan kulakliklardan biri, ozetle etymotic er-4p nin baslari daha iyi hali deniliyor, er-4p lerin yine de daha detayli ses verdigi soyleniyor. Shure se530 alip, elindeki eski super.fi 5 pro nun daha iyi oldugunu soyleyen de var. Bir ust modeli olan triple.fi 10 pro ile kiyasladiklarinda cok kotu kaldiklarini soyleyenlerde var, tizlerde 10 pro ile ayni, midler daha az detay, baslarda ise 10 pro larin oldukca gerisinde oldugu soyleniyor. Kulagi buyuk olan kisiler izolasyonundan memnun, buyuk bir kesim kulaga giren kismin buyuk oldugunu iyi izolasyon sagliyamadiklarini (dolayisi ile ses kalitesi de kalmiyor) soyluyor. Kulaklik takili pozisyonda dista bir cikinti kaliyor, kask giyerek veya yatarak (yan yatmak) muzik dinlemek istiyenler icin buyuk bir eksi deniliyor. Degisebilir kablolari avantaj. Bu kulaklik epey sure favorimdi.

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=140222764456&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=004

2) etymotic er-4p, $140 ebay. ilounge in ender "A" puan verdigi kulakliklardan biri. Sitede Shure se500 (veya 530) a kadar bu kadar detayli ses duymadiklarini soyluyorlar.Sira disi temiz ses'e ve cok iyi soundstage (enstrumanlarin ve vokalin genis bir alanda yer aldigi hissi) sahip oldugu soyleniyor. Burda da bahsedilen eksilerinden biri ,kulak ici kulakliklari deneyip rahatsiz bulanlar (ben shure e2c yi deneyip kesinlikle kullanamiyacagima karar vermistim, oysa satin alan arkadasim sonunda alistigini soyledi :) er-4p lerin derin yerlestirilme seklini rahatsiz edici bulabilirlermis. Sanirim satin almis olsam bende alisirdim. Zira sagladigi sira disi izolasyon da bu sayede oluyor sanirim. Ikinci bir eksisi bas yonunden zayif bulunmasi. Bir cok kisi bas meraklisi yeni yetme degilim ama yinede yetersiz kaliyor seklinde yorum yapmis. Bir kisi etymotic ve super.fi 5 pro yu ipod touch ile test edip etymotic'in sesini, klinik ve ciliz (clinic and thin) olarak degerlendirmis. super.fi in daha canli ve dolgun geldigini, daha keyifli dinlendigini soylemis. Kablolardan hareket halinde gelen gurultuden bahsedilmis. Genel olarak amfi ile kullanilmasi tavsiye ediliyor.

http://cgi.ebay.com/Etymotic-ER-4P-Portable-In-Ear-Earphones-Black_W0QQitemZ310038522961QQihZ021QQcategoryZ88762QQrdZ1QQssPageNameZWD1VQQcmdZViewItemQQ_trksidZp1638Q2em118Q2el1247

3) ue triple.fi 10 pro. $310 ebay. ue super.fi 5 in eksi ve artilarina aynen sahip, bunun disinda, daha detayli mid ve bas'lara sahip deniliyor. Bu kulakliklara etymotic er-4p in detayina sahip, bas olarak ise er-4p nin eksiginin tamamlanmis halide deniliyor. BIr cok kisi se530 dan daha iyi oldugunu soyluyor. ue 'ler tiz lerde se530 dan daha canli ve iyi bulunuyor. se530 dan yuz dolar daha ucuz msrp fiyata sahip, fakat msrp fiyattan kim alisveris ediyor ki,, ebay fiyati ile se530 un ustunde oldugu icin esas tercihim olmasina ragmen vazgectim.

http://cgi.ebay.com/Ultimate-Ears-Triple-Fi-10-PRO-Ear-phone-Gun-Metal_W0QQitemZ280217280856QQihZ018QQcategoryZ111693QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

4) shure se530, $279.9 ebay. ilounge in A puan ini almis bir diger kulaklik. Tum review larinda referans kalitesini belirlemis, hep bu kulakliga gore kiyaslama yapiyorlar. ipod un orjinal kulakligindan kotu diyende var, evlerindeki binlerce dolarlik sistemlerden daha iyi ses verdigini soyleyen de.. yine de genel olarak, en yuksek detaya, en iyi mid kalitesine, en iyi balansa sahip oldugu soyleniyor. Bunun yani sira, westone larla birlikte takilmasi en rahat kulaklik olarak soyleniyor. Soundstage in cok iyi oldugu soylenmis . e10pro ve er4p ye sahip birisi her ikisininde se530 den daha iyi ses vermedigini, se530 ozellikle uzun sureli dinlemede digerlerinden daha keyifli oldugunu belirtmis. Eksileri arasinda, kulaklik jack inin kulakta kivrilan kisminda catlaklar olustugunu belirtenler olmus. Ue'lere gore en buyuk avantajinin kulaga takildiginda ue ler gibi disarda kalmamasi oldugunu dusunuyorum. BUnun disinda kulaklik jacklarinin degisemiyor olmasi epey buyuk bir eksi bence.

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=300214639284&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=020

Yukaridaki kulakliklarin hicbirini dinlemedim, sadece review lardan alintilar yaptim. Review lari ise sadece karsilastirdiklari kulakliklarin hepsine sahip kisileri dikkate alarak sectim. Kisacasi dinlemedigi kulakliklari kotuleyen veya oven kisilerin yorumlarindan alintilar yapmadim. Burda yazdiklarim disinda da tercih edilebilecek modeller var elbet. Fakat benim karsilastigim en cok konusulan modeller bunlardi. En azindan bu modelleri almayi dusunenlere uzun sureli review okuma zahmetinden kurtarip kisa bir ozet olusturmus oldugumu umuyorum.

Gonlum ue triple.fi 10 pro dan yanada olsa, shure'un fiyatini cok uygun buldugum icin onlarin siparisini verdim. Etymotic benim icin iki eksi yani (bas ve takilma zorlugu) bulunmasa, bu fiyata rakip tanimiyordu. Eger 10 pro $310, se530 da $410 dolardan ucuza bulunamiyor olsaydi ue super.fi 5 pro yu alip mutlu bir sekilde yasardim sanirim. $500 lik fiyati ile bile bu yorumlara ve puanlara deger gorulen bir kulakligin $280 a alinabiliyor olmasi, herseyi degistirdi. se530 bu fiyatla butun dengeleri kesinlikle bozuyor. ue triple.fi 10 bu yuzden otomatik eleniyor (malesef)

Eger ebayden alisveris edebiliyorsaniz, se530 en iyi secim olucaktir. bu fiyata cikamiyorsanizda, ekstra detay icin etymotic er-4p, ekstra bas icin super.fi 5 pro
    (bu kadar yazidan sonra birilerinin basite indirilmis bir tavsiyeye ihtiyaci olabilir diye dusunerek yaziyorum, aksini soyliyenlerde olabilir, saygi duyarim :)

savas oguz

• çok faydalı bir konu olmuş.. teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.