Şimdi Ara

Kulakiçi kulaklıklıklarla ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben forumu uzun süredir takip ediyorum ve kulaklık almayı düşünüyordum kulakiçi kulaklık olan sennheiser cx300 e karar vermiştimki böle kulaklıklar kulağına zarar verir dedi bikaç büyüğüm ama nasıl olur falan derken sonuçta kulağının içine kadar giriyor herkes aldığı bi ürünü kötülemez forumda dediler ben ne alacağımı şaşırdım lütfen yardım edin bana yol gösterin bi uzmanın açıklaması falan vardır belki internette beni onlara yönlendirirseniz sevinirim ancak böle içim rahat eder

• uzun süre yüksek seviyelerde dinlemessen bi şey olmaz. gönül rahatlığıyla alabilirsin.
  • Uzun süre dinlersen zaten tüm kulaklıklar kulak içi veya dışı farketmez duyu hücrelerine ve iletim yollarına zararlıdır. Uzun süre yüksek sesle dinlemeni tavsiye etmem ama başka türlü de müziğin keyfine varılmıyor ki değil mi??
  • kesinlikle normal kulakliklardan daha zararsiz. çünki normal kulaklik ses izolasyınu yapmadigi için gürültülü bi ortamda sesi sonuna kadar açmak zorunda kaliyoruz ama izolasyonlu bir kulaklikla buna hiç gerek kalmiyo ve kisik seste dinliyosun. ayrica normal kulakliklar ile kisik seste dinledigin fazla zevk alamazsin (en azindan ben alamiyodum). şimdi kulandigim ep630 ile kısık seste bile müzikten çok zevk aliyorum.

burdan daha ayrintili bilgi edinebilirsin.

http://forum.donanimhaber.com/m_9065479/mpage_1/key_iem//tm.htm#9065479
  • çoculuğumun büyük bir kısmı annemlerin oğlum televizyonu çok yakından izleme gözlerin bozulur uyarılarıyla geçti yaşım büyüdüğünde bu sefer bu uyarılar kulaklıkla müzik dinleme üzerine yoğunlaştı

ancak ben artık insan kulağının alt ve üst duyma eşiği denen kavramlarla hareket ettiğini bilimsel kaynaklardan öğrenmiş bir yetişkin olarak bir ses duyma eşiğinin üzerine çıktığında seslerin kulaktaki dengeleyiciler devre dışı kaldığından bozulduğunu ve beynin nöronlara bir uyarı sinyali gönderdiğini bildiğimden ve hiçbir insanın da hem sesler bozulup hem acı duyarken bu eyleme devam etmeyeceğini bildiğimden bu hurafelere inanmıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: evo5558

kesinlikle normal kulakliklardan daha zararsiz. çünki normal kulaklik ses izolasyınu yapmadigi için gürültülü bi ortamda sesi sonuna kadar açmak zorunda kaliyoruz ama izolasyonlu bir kulaklikla buna hiç gerek kalmiyo ve kisik seste dinliyosun. ayrica normal kulakliklar ile kisik seste dinledigin fazla zevk alamazsin (en azindan ben alamiyodum). şimdi kulandigim ep630 ile kısık seste bile müzikten çok zevk aliyorum.

kız arkadaşım müzik dinlemek insanın zekasını artırıyo felan demişti neyse..
    evo5558 arkadaşıma katılıyorum
    cidden sesi açmadan kısık seviye bile yetiyor cx300 al almışken onu tavsiye ederm

• yardımlarınız için teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: unutmamali89

quote:

Orjinalden alıntı: evo5558

kesinlikle normal kulakliklardan daha zararsiz. çünki normal kulaklik ses izolasyınu yapmadigi için gürültülü bi ortamda sesi sonuna kadar açmak zorunda kaliyoruz ama izolasyonlu bir kulaklikla buna hiç gerek kalmiyo ve kisik seste dinliyosun. ayrica normal kulakliklar ile kisik seste dinledigin fazla zevk alamazsin (en azindan ben alamiyodum). şimdi kulandigim ep630 ile kısık seste bile müzikten çok zevk aliyorum.

kız arkadaşım müzik dinlemek insanın zekasını artırıyo felan demişti neyse..
    evo5558 arkadaşıma katılıyorum
    cidden sesi açmadan kısık seviye bile yetiyor cx300 al almışken onu tavsiye ederm

evet klasik müzik dinlemek zekayı geliştirir. çünkü bir eser içinde yüzlerce farklı geçiş vardır ve insan klasik müzik dinlerken, beyni arka planda bir sonraki notayı bir sonraki geçişi kestirmek için çalışır, bu da beyni ve nihayetinde insan zekasını geliştirir.

unutulmamalıdır ki her tür müzik zekayı geliştirmez, aksine aynı ritme sürekli aynı geçişlere sahip müzikler; örneğin bir çok pop eseri gibi, beyni tembelleştirir.

hem rock olsun hem zekamı geliştirsin diyosanız ben de size; Dream Theater, Anathema, Queensryche vs diyorum. ii dinlemeler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caferacer -- 28 Ekim 2006; 21:58:16 >

• Anathema süper parçaları var
    içden ve ritimler
    kullandıkları müzik aletleri herneyse çok detaylı bir grup
  • İzolasyon olması mükemmel birşey ya. Diğer kulaklılarda gürültülü ortamlarda sesi sonuna kadar açmak gerekiyor ama böyle olunca daha rahat arkadaşın dediği gibi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.