hangi kulaklığı takarsam takayım her zaman soldan az ses sağdan tam ses geliyor.
windows ses denetiminde sağ ve sol dengesini kontrol ettim hatta ses gelen tarafı % 5 yapıp iki tarafın sesini eşitledim sonra sesi programlarla yükseltmeye çalıştım başaramadım :( driverını lenovonun sitesinden indirdim yükledim :( silip windows update ile çözmeye çalıştım :( donanım kimliğinle aradım :( driver easy ve driver pack solution ile otomatik yüklettim :( hüsran hüsran hüsran giriş bozuk olsa soldaki o az sesi de vermezdi :( orjinal sistemini home basic'i bozup win7 pro(biosta güncellemiştim) yüklediğimden beri var :( recovery dosyam bozuk garanti bitik :(
tahminimce stereo dan mono ya düşürebilirsem girişi çalışıcak lenova 20079 anakarlı ve 570 home basic girişi düzgün bir arkadaş driverını göndere bilirse birde onu denemek isterim
lenovo g570(20079)BIOS Sürümü 40CN33WW(V2.19) windows 7 x64 pro
Conexant Cx20590 @ Intel Cougar Point PCH - High Definition Audio Controller [B-3] PCI Conexant (14.09.2011) 8.54.4.51 HDAUDIO\FUNC_01&VEN_14F1&DEV_506E&SUBSYS_17AAC013&REV_1000 HDAUDIO\FUNC_01&VEN_14F1&DEV_506E&SUBSYS_17AAC013
--------[ AIDA64 Business Edition ]-------------------------------------------------------------------------------------
Sürüm AIDA64 v3.20.2600/tr Karşılaştırmalı Test Birimi 4.1.581-x64 Anasayfa http://www.aida64.com/ Rapor Türü Hızlı Rapor Bilgisayar LENOVO-PC Oluşturan Lenovo İşletim Sistemi Microsoft Windows 7 Professional 6.1.7601.18247 (Win7 RTM) Tarih 2014-01-13 Saat 04:04
--------[ Windows Ses ]-------------------------------------------------------------------------------------------------
midi-out.0 0001 001B Microsoft GS Wavetable Synth mixer.0 0001 0068 Hoparlör (Conexant SmartAudio H mixer.1 0001 0068 Stereo Karışımı (Conexant Smart mixer.2 0001 0068 İç Mikrofon (Conexant SmartAudi wave-in.0 0001 0065 İç Mikrofon (Conexant SmartAudi wave-in.1 0001 0065 Stereo Karışımı (Conexant Smart wave-out.0 0001 0064 Hoparlör (Conexant SmartAudio H
--------[ PCI / PnP Ses ]-----------------------------------------------------------------------------------------------
Conexant Cx20590 @ Intel Cougar Point PCH - High Definition Audio Controller [B-3] PCI Intel Cougar Point HDMI @ Intel Cougar Point PCH - High Definition Audio Controller [B-3] PCI
--------[ HD Audio ]----------------------------------------------------------------------------------------------------
[ Intel Cougar Point PCH - High Definition Audio Controller [B-3] ]
Aygıt Özellikleri: Aygıt Tanımı Intel Cougar Point PCH - High Definition Audio Controller [B-3] Aygıt Tanımı (Windows) Intel(R) 6 Series/C200 Series Chipset Family High Definition Audio - 1C20 Yol Türü PCI Yol / Aygıt / İşlev 0 / 27 / 0 Aygıt Kimliği 8086-1C20 AltSistem Kimliği 17AA-3975 Uyarlama 05 Donanım Kimliği PCI\VEN_8086&DEV_1C20&SUBSYS_397517AA&REV_05
MCI Aygıt Özellikleri: Aygıt AVIVideo Adı Video for Windows Tanım Video For Windows MCI sürücüsü Tür Digital Video Device Sürücü mciavi32.dll Durum Etkin
MCI Nitelikleri: Birleşik Aygıt Evet Kütüğe Dayalı Aygıt Evet Çıkarılabilir Hayır Çalınabilir Evet Ters Çalınabilir Evet Kayıt Yapabilir Hayır Veri Kaydı Yapabilir Hayır Veriyi Dondurabilir Hayır Veriyi Kilitleyebilir Hayır Kareyi genişletebilir Evet Girişi genişletebilir Hayır Test Edilebilir Evet Ses Yetenekli Evet Görüntü Yetenekli Evet Donuk Resim Yetenekli Hayır
[ CDAudio ]
MCI Aygıt Özellikleri: Aygıt CDAudio Adı CD Sesi Tanım Cdaudio aygıtları için MCI sürücüsü Tür CD Audio Device Sürücü mcicda.dll Durum Etkin
MCI Nitelikleri: Birleşik Aygıt Hayır Kütüğe Dayalı Aygıt Hayır Çıkarılabilir Evet Çalınabilir Evet Kayıt Yapabilir Hayır Veri Kaydı Yapabilir Hayır Ses Yetenekli Evet Görüntü Yetenekli Hayır
[ MPEGVideo ]
MCI Aygıt Özellikleri: Aygıt MPEGVideo Adı DirectShow Tanım DirectShow MCI Sürücü Tür Digital Video Device Sürücü mciqtz32.dll Durum Etkin
MCI Nitelikleri: Birleşik Aygıt Evet Kütüğe Dayalı Aygıt Evet Çıkarılabilir Hayır Çalınabilir Evet Ters Çalınabilir Hayır Kayıt Yapabilir Hayır Veri Kaydı Yapabilir Hayır Veriyi Dondurabilir Hayır Veriyi Kilitleyebilir Hayır Kareyi genişletebilir Evet Girişi genişletebilir Hayır Test Edilebilir Evet Ses Yetenekli Evet Görüntü Yetenekli Evet Donuk Resim Yetenekli Hayır
[ Sequencer ]
MCI Aygıt Özellikleri: Aygıt Sequencer Adı MIDI Sıralayıcı Tanım Microsoft MCI MIDI Ardışımlayıcı Tür Sequencer Device Sürücü mciseq.dll Durum Etkin
MCI Nitelikleri: Birleşik Aygıt Evet Kütüğe Dayalı Aygıt Evet Çıkarılabilir Hayır Çalınabilir Evet Kayıt Yapabilir Hayır Veri Kaydı Yapabilir Hayır Ses Yetenekli Evet Görüntü Yetenekli Hayır
[ WaveAudio ]
MCI Aygıt Özellikleri: Aygıt WaveAudio Adı Ses Tanım MCI driver for waveform audio Tür Waveform Audio Device Sürücü mciwave.dll Durum Etkin
MCI Nitelikleri: Birleşik Aygıt Evet Kütüğe Dayalı Aygıt Evet Çıkarılabilir Hayır Çalınabilir Evet Kayıt Yapabilir Evet Veri Kaydı Yapabilir Evet Ses Yetenekli Evet Görüntü Yetenekli Hayır
Ses (SAPI5): Adı Microsoft Anna - English (United States) Tanım Microsoft Anna - English (United States) Ses Adı M1033DSK Ses Yolu C:\Program Files (x86)\Common Files\SpeechEngines\Microsoft\TTS20\en-US\enu-dsk Yaş Yetişkin Çinsiyet Kadın Dil İngilizce (Amerikan) Sağlayıcı Microsoft Sürüm 2.0 DLL Dosyası C:\Program Files (x86)\Common Files\SpeechEngines\Microsoft\TTS20\MSTTSEngine.dll (x86) CLSID {F51C7B23-6566-424C-94CF-2C4F83EE96FF} Frontend {55DFB4F7-4175-4B3B-B247-D9B399ADB119}