Şimdi Ara

Kulaklık + Hoparlör ses sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bütün forumları araştırdım fakat bi türlü bulamadım sorunun çözümünü .

Düne kadar ses problemim yoktu , fakat bugün film izlemek için kulaklığı taktığımda sesin hem kulaklıktan hem hoparlörden geldiğini farkettim .

Bi sürü yazı okudum fakat kesin çözüm bulan yok , en son çare servis yazılmış sanırım .

Pc'de bütün driver vs herşey güncel . Hp laptop kullanıyorum , win7 yüklü.

Dipnot : Laptop'un garantisi bitti .

Okuduğum çözümlerde anakart değişmesi gerek vs bi sürü şey yazmışlar . Garantisi bittiği için bize pahalıyamı patlar servis işi ?

Çözümü olanlar yazarsa sevinirim
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Değişmesi gerektiği konusunda pek emin değilim. Fiziksel bir bozulmadan ziyade bir yazılımsal aksaklık nedeni ile bu tür durumlar daha sık meydana geliyor. Ses kartınıza ait arayüz ayarlarından "kulaklık takıldığında hoparlör çıkışını kapat" diye ayrıca bir seçenek olması gerekir (çoğu realtek ses kartında bu seçenek vardır) bu kısmı onaylayarak durumu gözlemlemeniz mümkün. Buda sorununuza çare olmamış ise recovery yaparak (notebooklarda bu sistem gelir ama siz bunu iptal etmiş iseniz işletim sistemini yeniden yükleme olarak algılamanız gerekir) durumu düzeltme girişiminde bulunmanız daha mantıklıdır.

Anakartlar hali ile ucuz ürünler değildir, marka ve model olarak değişiklik arz ederler o neden ile kesin bir cevap vermek mümkün olamaz. Anakart değişimi yerine şayet ses kartınızda bir arıza mevcut ise usb ses kartı alarak problemin çözüm yoluna gitmek daha mantıklı bir seçim olabilir. Fiyat ve getirisini hesaplamak koşulu ile. Geçmiş olsun, kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: dopac34

Değişmesi gerektiği konusunda pek emin değilim. Fiziksel bir bozulmadan ziyade bir yazılımsal aksaklık nedeni ile bu tür durumlar daha sık meydana geliyor. Ses kartınıza ait arayüz ayarlarından "kulaklık takıldığında hoparlör çıkışını kapat" diye ayrıca bir seçenek olması gerekir (çoğu realtek ses kartında bu seçenek vardır) bu kısmı onaylayarak durumu gözlemlemeniz mümkün. Buda sorununuza çare olmamış ise recovery yaparak (notebooklarda bu sistem gelir ama siz bunu iptal etmiş iseniz işletim sistemini yeniden yükleme olarak algılamanız gerekir) durumu düzeltme girişiminde bulunmanız daha mantıklıdır.

Anakartlar hali ile ucuz ürünler değildir, marka ve model olarak değişiklik arz ederler o neden ile kesin bir cevap vermek mümkün olamaz. Anakart değişimi yerine şayet ses kartınızda bir arıza mevcut ise usb ses kartı alarak problemin çözüm yoluna gitmek daha mantıklı bir seçim olabilir. Fiyat ve getirisini hesaplamak koşulu ile. Geçmiş olsun, kolay gelsin.

Hocam cevap yazdığınızı yeni farkettim , teşekkürler öncelikle .

Bu sorun önceden karşıma çıkmamıştı zaten , çoğu forumdada bunun cevabı net olarak verilmemiş .

Üniversitede 2+1 ses sistemiyle kullanıyorum , otobüs vs araçlarda kulaklıkla idare ediyorum .

Şuan 2+1e bağlayınca farkettimki 2+0 olarak çalışıyor , yani subwoofer'da tepki yok .
    2+1'i telefonda denedim çalışıyor ama laptopta maalesef sıkıntılı .

Recovery yerine format atsakta aynı işi görür heralde .
    Arkadaşlarım var o işlerden anlayan format denicemde sanırım ama sorun formatla çözülmez gibime geliyor .

• Çok karamsarsınız , önce işletim sitemini bir yükletin düzelmez ise düşünürsünüz. Bence öyle pek abartılacak bir durum yok gibi, yazılımsal olduğunu düşünüyorum hala, sistem yüklemesi sonrası düzelmez ise yazarsınız yine o zaman düşünürüz bir çaresini, selametle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dopac34

Çok karamsarsınız , önce işletim sitemini bir yükletin düzelmez ise düşünürsünüz. Bence öyle pek abartılacak bir durum yok gibi, yazılımsal olduğunu düşünüyorum hala, sistem yüklemesi sonrası düzelmez ise yazarsınız yine o zaman düşünürüz bir çaresini, selametle.

Dediğim gibi oldu formatla düzelmedi , servisteki arkadaş içini açtı soketlerin giriş çıkış olduğu yerde arıza var dedi .
    O parçanın değişmesi gerekiyomuş.
    Serviste usb ses kartı olmadığı için o yoluda deneyemedik .

Beklemedeyim şuanlık

• RoyalSmoker kullanıcısına yanıt
    Madem üniversitedesiniz elektronik bölümünden tanıdığınız bir arkadaşınız yokmu iki dakika bakıp arızalı parçanın ne olduğunu öğrensin, akabinde bu parçaları elektrik-elektronik kompanentlerini satan yerlerden 1 -2 TL gibi cüzzi bir fiyata satın alıp yine bu arkadaşınızdan rica edip uygunca yerine montaj yaptırtabilirsiniz (ben üniveristedeyken muhasebe bölümü öğrencilerinden tanımadığım kişiler bile gelip bilgisayarları ile ilgili problemlerini sorup bazen çözmemi rica ederlerdi, hiç kimseyi tanımıyor bile olsanız sizde böyle bir ricada bulunabilirsiniz, en fazla bir kaç argo kelime duyarsınız diye düşünüyorum). 2+1 ses ssiteminin tamir ettirebileceğiniz min. fiyatın 20 -30 Tl kadar olacağını düşünüyorum ki zaten bu ürünlerin fiyatlarıda 50- 70 TL civarında diye biliyorum, bu manada (eğer marka ve çok kaliteli bir ürün değil ise) tamir ettirmek yerine 20- 30 TL daha verip hiç dğeilse 2 yıl garantisi olacak bir ürün almak çok daha iyi bir seçim olacaktır. Geçmiş olsun.

EDIT: Servisteki kısma şimdi baktım özür, zaten arızalı parça tespit edilmiş anladığım kadarı ile belirttiğim dükkanlardan bu parçayı 1,5 TL gibi bir fiyata temin edebilirsiniz, elektronik bölümüne havya mevcuttur diye düşünüyorum siz bile yerine monte edebilirsiniz eminim . Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 30 Haziran 2014; 0:55:39 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.