Şimdi Ara

Kulaklıklarda bas ve yalıtımı arttırma(özellikle sennheiser) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
6.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: rido_knight

quote:

Orijinalden alıntı: x-testers

quote:

Orijinalden alıntı: Tayfa-140

Valla temizlik konusunda hiç sıkıntım yok.
    Çok şükür ki biraz da tik halini alan bir temizlik hastalığı var.
    Bunun artılarını görüyorum.

aynen bende de bi de size bir tüyo vereyim..bir tane diş fırçası alın(pahalı bşeye gerk yok bim de bile 1-2 tl ye var) daha sonra kulaklık pedini çıkartıp o metak izgarayı fırçalayın bende çok işe yarıyor (((aradaki kirleri)))) de o biçim çıkartıyor

ayrinti icin saol broo xd xd xd

rica ederim

• tam akg 324 p ye göre bi mod
  • quote:

Orijinalden alıntı: frux

Ben de orj cx500 cx300 ve cx200 kullanıyorum.. Bu kulaklıkların koruyucu ızgaraları kulak kiri ve tozdan ile çok çabuk kirleniyor ve tıkanıyor..
    Bu ızgaraları korumazsanız; 6-7 ay gibi bir zaman da yavaş yavaş ızgaraların gözenekleri tıkandığı için ses gün geçtikçeboğuklaşıyor...
    ilk cx300'üm bu şekilde gözenekler dolduğundan; koruyucu ızgarayı alkolle de tam manası ile temilenemediğinden ızgara koruyucuyu çıkartmak zorun da kalmıştım..
    Tabi bir daha yerine takılamıyor..
    Daha sonra aldığım ikinci cx300'ü satın alır almaz ve hiç kullanmadan lastik adaptörlre kapsülün yani koruyucu ızgaranın önüne; küçük kulaklık sünger pedlerinden daire şeklinde
    kesip, ızgaranın tam üzerine orantılı şekilde koydum ve üzerine lastik adaptörü de sıkıca takınca; aynı zamanda hem koruyucu ızgarayı koruyorsunuz hem de izolabandla yapılan işlemi şüngerle de yapmış oluyorsunuz.. 1.5 senedir cx serilerini bu şekil kullanıyorum.. kulaklıkların ızgaraları ilk aldığım gibi pırıl pırıl ve gözenekler de açık ve tertemiz..
    arada sırada lastikleri ve sünger pedleri çıkarıp, temizliyorum.. sünger pedler sesi hiç bozmuyor.. gergin şekilde pedleri takınca zaten süngerin gözenekleri de sesi daha geçirgen hale geliyor.. Bu usül forum da bir kaç defa işlendi... kullanalar çok memnun.. tavsiye ederim..

Dostum dediğin formülü kullanıyorum.Valla ALLAH senden razı olsun cx 200 kulaklığımda ne kadar temizlesem de(ki her dinlemeden sonra ıslak mendille veya kolonyayla temizlerim.)gene de tıkandı ızgaralar ve çıkartmak zoruna kaldım.ama yeni cx 300 ii mde bu formülü uyguladım 2 aydır kullanıyorum ara sıra süngerleri temizlemek için çıkarıyorum da ızgaralar hala ilk günkü gibi valla pırıl pırıl.

• Burdaki bant bildiğimiz elektrik bandı değil mi ?
  • Bunu EP-830 da denemiştim ama pek bi farklılık görememiştim nedense
  • Az önce yaptım Ep630'da.
    Ama bant silikona yapışıyor sadece.
    Diğer zemine yapışmıyor. Bu yüzden sürekli yerinden oynuyor.

Ama sanki etkisi vardı izalasyon ve bass vuruşlara.
  • quote:

Burdaki bant bildiğimiz elektrik bandı değil mi ?

evet.fakat bu gri banlardan kullanıyorum ben onlar çok yapışkan..
  • quote:

Az önce yaptım Ep630'da.
    Ama bant silikona yapışıyor sadece.
    Diğer zemine yapışmıyor. Bu yüzden sürekli yerinden oynuyor.

Ama sanki etkisi vardı izalasyon ve bass vuruşlara.

o zaman bantı biraz geniş tutman lazım hem slikonu hem de sap tarafa yapışması gerekli.ve de bantı öyle para yapıştırır gibi değil de gere gere yapıştırın.zaten bant gerdikçe esnemeye başlayacaktır ve çok iyi yapışacaktır.fotoğraflarıma bakarsan işlemleri görebilirsin. mümkünatı yok yerinden oynamaz ben kendimde kullanıyorum ve çok başarılı bir yalıtım sunuyor. http://img641.imageshack.us/img641/7719/grnt121.jpg buradaki resime bakarsan biraz yardımcı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-testers -- 24 Şubat 2010; 18:14:14 >

• Boş bir zamanımda tekrar denerim tamam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darbelux

Bunu EP-830 da denemiştim ama pek bi farklılık görememiştim nedense

Tam yapamamış olabilirsin.resimlere bakarak fikir sahibi olabilirsin..
  • quote:

Boş bir zamanımda tekrar denerim tamam.

ok bir ara mükemmel bir modifikasyon buldum onun anlatımını yapacağım şans eseri bulduğum bir modifikasyon oldu
  • pedleri takmadan bantı sardım düzgün okumadığım için şimdi de pedi kalın sapa sokmaya çalışıyorum
  • şimdi adam gibi yaptım.ama küçük pedle verim alamadım.küçük kalıyor.orta boyla da deneyesim yok.gene de sesin normal haliyle küçük pedden gelenden iyi olduğunu söyleyebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: peacelick

şimdi adam gibi yaptım.ama küçük pedle verim alamadım.küçük kalıyor.orta boyla da deneyesim yok.gene de sesin normal haliyle küçük pedden gelenden iyi olduğunu söyleyebilirim

küçük pedle yapıldığı zaman biraz fazla bant lazım 18cm kadar.yani şöyle diyeyim küçük pedin içinin tamamen dolması lazım.parmağınızla pedi bastırdığınız zaman ped hiç esnememeli.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.