Şimdi Ara

Kulaklıklarda bas ve yalıtımı arttırma(özellikle sennheiser)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
6.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kullananlar bilir sennheiser kulaklık ve mikrofon konusunda en iyi markalardan biridir.Fakat sennheiser bile olsa kanaliçi kulaklıklar daha fazla yalıtım sunabileceği halde sunamazlar.
    Bu sorunu yeni keşfettiğim birkaç işlemle kolaylıkla halledebiliriz.Ne kulaklığınızdan bir parça çıkarmanız gerekir ne de başka geri dönülemez bir işlem(görüntüler telefonla çekildi.pek net olmayabiilr.)kulaklıkların kauçuk kısmı (kanaliçi modellerde) sap kısma tam yalıtım sunacak şekilde oturmaz otursa bile kulağa takıldığı anda arada boşluk olur ve hava kaçırır hava kaçırması demek bass ve yalıtımın performansının azalması demektir.1-2 tl lik bir maliyetle kuaklığınızı çok üst seviyelere çıkarabilirsiniz.

Hadi başlıyalım....
    gerekli malzemeler:bir elektrik bandı (iyi yapışkanı olanlarından),bir maket bıçağı(büyük almanıza gerek yok küçük olanlarından),bir cetvel (en az 10 cm lik olsun) bir de kulaklık(ben sennheiser cx200 street ii ile yaptım.)

1. adım:en az 10 cm en fazla 16 cm lik bir bant kesin..
    2. adım:maket bıçağı ve cetvel yerdımıyla kalın olan bantı ikiye ayırın.(eşit iki parçaya ayırmayın bir taraf ince diğer taraf kalın olsun bize ince taraf gerekli)
    3. adım:bu adım biraz el beceresi gerektiriyor.ince bantı kalaklık giriş sapıyla kauçuk sapı arasına gere gere yapıştırın..
    4.adım:bu işlemi diğer kulaklığa da uygulayın..
    not:bu olay en küçük kulkalık başlığında maksimum işe yarıyor.small olanında.diğerlerinde pek işe yaramıyor bu yüzden önerim en küçük başlıkla yapın."en küçük başlık kulağıma kürdan gibi kalıyor onu kullanmıyorum" demeyin.bu işlemden sonra o küçük başlığın kulağınıza nasıl oturduğunu göreceksiniz ve gerçekleşen yalıtım sizi şoke edecek..
    fofotğraflar..
    not:arkadaşlar lütfen yorumlarınızı esirgemeyiniz..

Kulaklıklarda bas ve yalıtımı arttırma(özellikle sennheiser)

ayrıntılı fotolar...

http://img20.imageshack.us/img20/7475/grnt024i.jpg
    http://img59.imageshack.us/img59/6379/grnt118r.jpg
    http://img52.imageshack.us/img52/6739/grnt119.jpg
    http://img64.imageshack.us/img64/1370/grnt122.jpg
    http://img641.imageshack.us/img641/7719/grnt121.jpg
    (son hali)
    http://img193.imageshack.us/img193/5196/grnt123f.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-testers -- 31 Ocak 2010; 12:44:09 >

• Benim eski Ep630'da denicektim küçük başlığı bulamıyorum.
  • denemek lazım
  • vallahi ben denedim cx200 ii de çok işe yarıyor özellikle small adaptörle oluyor ama isterseniz medium adaptörle de deneyebilirsiniz ama bu sefer 16 cm lik bant değil azami bi 20 cm lik bant gerekli..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-testers -- 31 Ocak 2010; 21:31:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tayfa-140

Benim eski Ep630'da denicektim küçük başlığı bulamıyorum.

• denemek lazim wala ama daha yeni aldim ckm50yi gerek yok bana teget abiden 2 basli slikon aldim kulak yolu falan hak getiree xd xd kulak zarini delip geciyo heralde xD paylasim icin tesekkurler ama cx200 olurda alrsam yaparim xD
  • Daha nereye arttıracaksınız onların basını
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Woofer ve Bass farkı
    5 yıl önce açıldı
    Mikrofon ses düzeyi çok az
    7 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuttFTS.
    Daha nereye arttıracaksınız onların basını

iste buna bende gulerim xd xd xd xd xd xd
  • quote:

bi dene görürsün ayrıca sadece bass değil diğer ayrıntıları da duyabilirsiniz(tiz mid vs.)ayrıca buradaki en asıl amaç yalıtımı %35 kadar arttırmak..
  • quote:

Orijinalden alıntı: rido_knight

denemek lazim wala ama daha yeni aldim ckm50yi gerek yok bana teget abiden 2 basli slikon aldim kulak yolu falan hak getiree xd xd kulak zarini delip geciyo heralde xD paylasim icin tesekkurler ama cx200 olurda alrsam yaparim xD

rica ederim..bir de sadece cx200 ii de değil tüm iem lerde(kanaliçi modellerde) yapabilirsiniz..
  • biliyorum bro aptal degilim anladim onuda gerek yok emege saygi o kadar ugrasmissin o yuzden cevap yazdim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: rido_knight

biliyorum bro aptal degilim anladim onuda gerek yok emege saygi o kadar ugrasmissin o yuzden cevap yazdim :)

rica ederim sağol..:)
  • Hayır zaten söylediğiniz kulaklıklarda bastan başka birşey yok mid tiz namına. Daha bas artsa ne olacak artmasa ne olacak. Sadece subwoofer dinlemek gibi birşey olur

quote:

Orijinalden alıntı: x-testers

quote:

bi dene görürsün ayrıca sadece bass değil diğer ayrıntıları da duyabilirsiniz(tiz mid vs.)ayrıca buradaki en asıl amaç yalıtımı %35 kadar arttırmak..

• quote:

Hayır zaten söylediğiniz kulaklıklarda bastan başka birşey yok mid tiz namına. Daha bas artsa ne olacak artmasa ne olacak. Sadece subwoofer dinlemek gibi birşey olur

quote:

quote:

kardeşim ben kendim cx 200 ii ile yaptım siz hangi kulaklıkla yaparsanız yapın ister cx300 e lsterseniz ep630 a yapın.zten burdakiasıl amaç yalıtımı arttırmak

• Ben de orj cx500 cx300 ve cx200 kullanıyorum.. Bu kulaklıkların koruyucu ızgaraları kulak kiri ve tozdan ile çok çabuk kirleniyor ve tıkanıyor..
    Bu ızgaraları korumazsanız; 6-7 ay gibi bir zaman da yavaş yavaş ızgaraların gözenekleri tıkandığı için ses gün geçtikçeboğuklaşıyor...
    ilk cx300'üm bu şekilde gözenekler dolduğundan; koruyucu ızgarayı alkolle de tam manası ile temilenemediğinden ızgara koruyucuyu çıkartmak zorun da kalmıştım..
    Tabi bir daha yerine takılamıyor..
    Daha sonra aldığım ikinci cx300'ü satın alır almaz ve hiç kullanmadan lastik adaptörlre kapsülün yani koruyucu ızgaranın önüne; küçük kulaklık sünger pedlerinden daire şeklinde
    kesip, ızgaranın tam üzerine orantılı şekilde koydum ve üzerine lastik adaptörü de sıkıca takınca; aynı zamanda hem koruyucu ızgarayı koruyorsunuz hem de izolabandla yapılan işlemi şüngerle de yapmış oluyorsunuz.. 1.5 senedir cx serilerini bu şekil kullanıyorum.. kulaklıkların ızgaraları ilk aldığım gibi pırıl pırıl ve gözenekler de açık ve tertemiz..
    arada sırada lastikleri ve sünger pedleri çıkarıp, temizliyorum.. sünger pedler sesi hiç bozmuyor.. gergin şekilde pedleri takınca zaten süngerin gözenekleri de sesi daha geçirgen hale geliyor.. Bu usül forum da bir kaç defa işlendi... kullanalar çok memnun.. tavsiye ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frux -- 1 Şubat 2010; 6:55:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: frux

Ben de orj cx500 cx300 ve cx200 kullanıyorum.. Bu kulaklıkların koruyucu ızgaraları kulak kiri ve tozdan ile çok çabuk kirleniyor ve tıkanıyor..
    Bu ızgaraları korumazsanız; 6-7 ay gibi bir zaman da yavaş yavaş ızgaraların gözenekleri tıkandığı için ses gün geçtikçeboğuklaşıyor...
    ilk cx300'üm bu şekilde gözenekler dolduğundan; koruyucu ızgarayı alkolle de tam manası ile temilenemediğinden ızgara koruyucuyu çıkartmak zorun da kalmıştım..
    Daha sonra aldığım ikinci cx300'ü satın alır almaz ve hiç kullanmadan lastik adaptörlre kapsülün yani koruyucu ızgaranın önüne; küçük kulaklık sünger pedlerinden daire şeklinde
    kesip, ızgaranın tam üzerine orantılı şekilde koydum ve üzerine lastik adaptörü de sıkıca takınca; aynı zamanda hem koruyucu ızgarayı koruyorsunuz hem de izolabandla yapılan işlemi şüngerle de yapmış oluyorsunuz.. 1.5 senedir cx serilerini bu şekil kullanıyorum.. kulaklıkların ızgaraları ilk aldığım gibi pırıl pırıl ve gözenekler de açık ve tertemiz..
    arada sırada lastikleri ve sünger pedleri çıkarıp, temizliyorum.. sünger pedler sesi hiç bozmuyor.. gergin şekilde pedleri takınca zaten süngerin gözenekleri de sesi daha geçirgen hale geliyor.. Bu usül forum da bir kaç defa işlendi... kullanalar çok memnun.. tavsiye ederim..

kardes kulaklıgı tak sesi ac pedlerını cıkar kolanyalı mendılle tıkanan yerlerını sıl acıldgını anlıcaksın:D

• Valla temizlik konusunda hiç sıkıntım yok.
    Çok şükür ki biraz da tik halini alan bir temizlik hastalığı var.
    Bunun artılarını görüyorum.
  • quote:

Valla temizlik konusunda hiç sıkıntım yok.

aynen bende de bi de size bir tüyo vereyim..bir tane diş fırçası alın(pahalı bşeye gerk yok bim de bile 1-2 tl ye var) daha sonra kulaklık pedini çıkartıp o metak izgarayı fırçalayın bende çok işe yarıyor aradaki kirleri de o biçim çıkartıyor

• quote:

quote:

Valla temizlik konusunda hiç sıkıntım yok.

aynen bende de bi de size bir tüyo vereyim..bir tane diş fırçası alın(pahalı bşeye gerk yok bim de bile 1-2 tl ye var) daha sonra kulaklık pedini çıkartıp o metak izgarayı fırçalayın bende çok işe yarıyor (((aradaki kirleri)))) de o biçim çıkartıyor

ayrinti icin saol broo xd xd xd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridianod -- 1 Şubat 2010; 17:03:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: frux

Ben de orj cx500 cx300 ve cx200 kullanıyorum.. Bu kulaklıkların koruyucu ızgaraları kulak kiri ve tozdan ile çok çabuk kirleniyor ve tıkanıyor..

bence sen kulağın içini iyi temizle bu tür kulaklıkları hep kullandım şimdide ie8 kullanıyorum hiç kulak kiri oluşmuyor ızgaranın üstünde , head-fi da gördüğüm bir anektodu paylaşmak istiyorum

quote:

Clean your ears kids

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.