Şimdi Ara

Kulaklıklarda Burn-in uygulaması (Test) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
2
Favori
22.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: onur316

quote:

Orijinalden alıntı: Karanlık Ülke

quote:

Hortlatacam konuyu ama, benim 4 adet Sennheiser kulaklığım var (HD202, MX470, MX 170, MX80) ve hepsinin kullanım kılavuzunda ''Burn-in işlemini Sennheiser tavsiye etmemektedir. Bu işlem kulaklığa oldukça zararlıdır. Bu işlem sırasında veya sonrasında kulaklık sürücüsünde (hoparlöründe) oluşacak hasarlar garanti kapsamı dışındadır.'' Yazıyor. Ve ben de şahsen tavsiye etmiyorum acele etmeye gerek yok zaten zamanla kulaklık kendi kendine burn-in oluyor siz dinledikçe. Benim şu anda 10 adet kulaklığım var ve hepsinde de böyle oldu ilk aldığımdaki ses ile 2-3 hafta sonraki ses aynı değil. Oldukça kalitesi artıyor sesin.

Elinde hâlâ MX-80'nin olması ne kadar güzel. O kulaklık çoktan kalktı, o kulaklık kaç defa bozuldu Teknosa'dan yenisini aldım. Şu an çalışan bir tane var.Diğer bozulanlardan bir tanesi garantiye verdim MX-170 verdiler. Bu arada bozulan yeri hep jak kısmıydı. MX-170 "L" şeklinde jak olması cebime soktuğumda kırılmamasına dolayısıyla daha da dayanmasını sağladı. Birde PX-100 vardı o harikaydı. Şimdi AKG K452 aldım. Görüceğiz bakalım K452 ses kalitesi nasıl daha alışamadım sayılır onun için burn-in yapsam mı yapmasam mı arada kaldım ama şimdi karar verdim müzik dinleye dinleye açılmasını bekleyeceğim.

Mx80 efsanedir ya :) Zamanında 15 TL ye alınabilecek tartışmasız en iyi kulaklıktı ki hala kullanıyorum gece telefonda film falan izlerken. Zaten şu anda MX seri koleksiyonu yaptığım için Mx270 ve 375 kaldı onları da aldımmı rahatlayacam :) ve AKG K452 gerçekten iyi kulaklıktır prodüktör arkadaşım kullanıyor onda dinledim cidden çok temiz bir sese sahiptir, hayırlı uğurlu olsun uzun seneler kullan :) Burn-in e gelirsek evet en doğrusunu yaparsın sabredip zamanla kendisinin pişmesini beklersen hem ömründen çalmazsın hem daha sağlıklı olur işin içine garanti sıkıntısı girmez. Hocam bu arada bir sorum var sizin MX80'de sağ ve sol kulaklık kısmı kabloda oynuyormu yani kablo kulaklığın içine girip çıkıyor gibi oynuyormu biraz da olsa?

Geç yazdım kusura bakmayın, evet oynuyor sanki bir kablonun orasına biraz kalın yapmışlar böyle içinde yuvarlak şeyin içinden çıkıp giriyor. Mesela elim yanlışlıkla kabloya takılınca oraları ittiriyordum. MX-170'de böyle bir durum yok yani kulaklığınızda bir problem yok. Umarım sizde kulaklığınızı uzun süre kullanırsınız.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hortlatacam konuyu ama, benim 4 adet Sennheiser kulaklığım var (HD202, MX470, MX 170, MX80) ve hepsinin kullanım kılavuzunda ''Burn-in işlemini Sennheiser tavsiye etmemektedir. Bu işlem kulaklığa oldukça zararlıdır. Bu işlem sırasında veya sonrasında kulaklık sürücüsünde (hoparlöründe) oluşacak hasarlar garanti kapsamı dışındadır.'' Yazıyor. Ve ben de şahsen tavsiye etmiyorum acele etmeye gerek yok zaten zamanla kulaklık kendi kendine burn-in oluyor siz dinledikçe. Benim şu anda 10 adet kulaklığım var ve hepsinde de böyle oldu ilk aldığımdaki ses ile 2-3 hafta sonraki ses aynı değil. Oldukça kalitesi artıyor sesin.

Elinde hâlâ MX-80'nin olması ne kadar güzel. O kulaklık çoktan kalktı, o kulaklık kaç defa bozuldu Teknosa'dan yenisini aldım. Şu an çalışan bir tane var.Diğer bozulanlardan bir tanesi garantiye verdim MX-170 verdiler. Bu arada bozulan yeri hep jak kısmıydı. MX-170 "L" şeklinde jak olması cebime soktuğumda kırılmamasına dolayısıyla daha da dayanmasını sağladı. Birde PX-100 vardı o harikaydı. Şimdi AKG K452 aldım. Görüceğiz bakalım K452 ses kalitesi nasıl daha alışamadım sayılır onun için burn-in yapsam mı yapmasam mı arada kaldım ama şimdi karar verdim müzik dinleye dinleye açılmasını bekleyeceğim.

Mx80 efsanedir ya :) Zamanında 15 TL ye alınabilecek tartışmasız en iyi kulaklıktı ki hala kullanıyorum gece telefonda film falan izlerken. Zaten şu anda MX seri koleksiyonu yaptığım için Mx270 ve 375 kaldı onları da aldımmı rahatlayacam :) ve AKG K452 gerçekten iyi kulaklıktır prodüktör arkadaşım kullanıyor onda dinledim cidden çok temiz bir sese sahiptir, hayırlı uğurlu olsun uzun seneler kullan :) Burn-in e gelirsek evet en doğrusunu yaparsın sabredip zamanla kendisinin pişmesini beklersen hem ömründen çalmazsın hem daha sağlıklı olur işin içine garanti sıkıntısı girmez. Hocam bu arada bir sorum var sizin MX80'de sağ ve sol kulaklık kısmı kabloda oynuyormu yani kablo kulaklığın içine girip çıkıyor gibi oynuyormu biraz da olsa?

Geç yazdım kusura bakmayın, evet oynuyor sanki bir kablonun orasına biraz kalın yapmışlar böyle içinde yuvarlak şeyin içinden çıkıp giriyor. Mesela elim yanlışlıkla kabloya takılınca oraları ittiriyordum. MX-170'de böyle bir durum yok yani kulaklığınızda bir problem yok. Umarım sizde kulaklığınızı uzun süre kullanırsınız.

Ne önemi var iş güç arasından DH'ye çok vakit ayıramıyorum bende geç yazıyorum. Tamam demekki sorun bana özel değilmiş. Demekki MX80 in küçük dezavantajlarından biri de buymuş :)

• ahali.. burn in zaten kendiliğinden oluyor zamana bırakın..
  • yalnız riskleri de var bunu unutmamak gerek
  • Takip

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üreticilerin böyle bir olayı kabul etmediklerini bilmenizi ve digital olmayan sistemlerin zamanla yorgun olacağından bozulma ve arızaların fazla çalışmasından dolayı olduğunu unutmamak gerekir. Müzik ve Ses kişiden kişiye değişen, bana hoş gelen sesin bir başkasına rahatsız edici geleceğini bilinmesi gerekir.
  • Araba motoru gibi açılıyor mübarek Bilmediğimiz neler varmış vaybe ..
  • Burn-in olayına şehir efsanesi diyenler de azımsanmayacak kadar fazla.
    Hiçbir faydasının olmadığını dile getirenler de var.
    yani bilemiyorum..
  • burn in mevzusu biraz placebo etkisi gibi bişey ama telefona mikrofonlu bir kulaklık ihtiyacım oldu ve samsung kulaklık aldım radio noise ile yüksek sesle 12 saat açık bıraktım ses ayni değişme yok.Başlığı açan arkadaş baslar tizlerde biraz değişme oldu filan demiş bende bunu anlamıyorum arkadaş nedir bu türk insanın bas tiz hastalığı.. oysa en kolay üretilen sesler bunlar bence,Cok iyi bir kulaklık tüm frekansları kusursuz yüksel sensibility ile üreyen kulaklıktır ve pahalı bu meretlerde..
  • Burn in gercektir efsane falan degildir.

Kimi kulakliklarda ses cok degisir, kimisinde az degisir ama mutlaka degisir.
  • Konu çok okunmuş ancak üzerinde pek bir şey yazılmamış. Burada rastladım, birkaç tane yabancı sitede, bazı ürün kullanım kılavuzlarında okuduklarımı ekleme gereği duydum. Burn-in denen iş sadece kulaklıklara has bir durum değil. Bir çok müzik cihazı, turn table'den tutun bağlamaya kadar hepsi için geçerli. Genelde elektronik cihazların, özellikle de analog özellikli olanların gerçek performanslarını ortaya koyma süreci 100-300 saatten sonra başlıyor. Yani bir çok kere dillendirildiği gibi, 24 saat içinde pek bir şey elde etmeniz mümkün değil. Ayrıca, kulaklıklar için burn-in konusunu önerenler de bu işlemin bir kerede 8-10 saati geçmemesi gerektiğini belirtiyorlar. Ayrıca da sesi sonuna kadar açmak kesinlikle önerilmiyor. Normal dinleme sesi, ya da biraz üzeri önerilen. Sonuna kadar açıp 24 saat gibi bir süre kesintisiz çalıştırılmasının kulaklıklara zarar verebileceği söyleniyor. Ayrıca profesyonel HI-FI üreticisi bazı markalar kulaklıklarının en iyi performansa ulaşmasının doğal bir süreç olduğunu, buna ulaşması için de zorlama yöntemlerden kaçınılması gerektiğini öneriyorlar. Kısa bir özet geçersek, benim edindiğim izlenim, Burn-in işleminin iyi netice verebilmesi için belli kriterler var. İlki, zorlamamak, süreyi uzun tutmak. İlla ki yapacaksanız 8-10 saatlik sürelerde en az 10-15 kez tekrarlamanız. Bunu yaparken de, genellikle dinlediğiniz tarzlardan oluşan bir müzik listesi oluşturarak bunu çalmanız. Ancak unutulmaması gerelen en önemli konu, burn-in yapacağınız cihazın kalitesi. Yani zaten çok iyi netice almak için çok iyi bir cihaza sahip olmanız gerektiği. Tekno marketlerde sepet içinde satılan kulaklıklardan burn-in ile performans artışı beklemek oldukça hayal kırıklığı yaratabilir. En fazla psikolojik başarı elde edersiniz. Bol müzikli günler dilerim.

• köşede kenarda dursun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu hortlatmış gibi olmayayım ama testlerim sonucu burn-in yapmanın psikolojik olmadığı kanaatindeyim.

Aşağıdaki linkte white noise, pink noise, radio noise, frequency sweeps içeren referans sample'ı açıp 5 saat orta ses seviyesinde kulaklığı kendi haline bırakın. Bu işlemi birkaç gün tekrar edin.

• Psikolojik olmadığı konusunda kesine yakın sonuçlar elde etmek için "blind test" (gözü kapalı sınama) yapmak lazım geldiğini düşünüyorum. Aynı marka ve modelden hatta aynı üretim serisinden 4-6 kulaklık alınır, numaralandırılıp mesela 10 kişilik bir gruba "aralarında fark var mı" diye zengin orkestrasyonlu ve dengeli spektral enerjiye sahip 2 veya 3 şarkı dinletilir. Daha sonra kulaklıkların rastgele yarısı aynı burn-in işlemine tabii tutulur. Daha sonra konu gruba yine "aralarında fark var mı" diye tekrar dinletilir. Bu dinlemeler esnasında dinleyicilerin kulaklıkları görmesine izin verilmez vs. vs.

Böyle olursa psikolojik etkinin minimize edilebileceğini düşünüyorum, aksi takdirde her türlü geri bildirim yüksek seviyede sübjektif kalmaya mahkum olacaktır.
  • Kesinlikle psikolojik değil. her aldığım kulaklık 10-15 gün sonra çok daha güzel çalmaya başlıyor.
  • bunu jbl t500 kulaklığımda bizzat yaşadım ilk 1 2 hafta pişmandım aldığıma eskiden kullandığım t100 modeliyle aynı ses veriyor diye düşünüyordum 2 hafta sonra nolduysa kulaklık bambaşka ses vermeye başladı (biraz abarttım). Ben psikolojik olmayacak miktarda değişiklik hissettim bence bu olay yalan olamaz.
  • Yalan olacagini sanmam. Sonucta kulaklik elektromekanik bir cihaz nasil arabalarda rodaj oluyorsa bundada burn in olur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konuyu hortlatmış gibi olacağım ancak yazmak istedim. Ucuz yollu çakma bir tws kulaklık aldım sesi baya boğuktu üzerinde bir perde var gibi. Youtube muzik'den 4 saat civarı burn-in parçalar çaldım yüksek ses ile. Ses bariz değişti ve dinlenebilir hale geldi. Yani dandik kulaklıklarda çok işe yarıyor. İyi markalar zaten sanırım burn-in tamamlayarak gönderiyor.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.