Şimdi Ara

Kulaklıklarda Burn-in uygulaması (Test)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
2
Favori
22.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni satın alınan kulaklıklarda burn-in yapılmasının gerekli olup olmadığı konusu daha önceleri forumda konuşulmuş sonuca ulaşılamamıştı sanırım. Bir kısım Burn-in sonucunda kulaklığın açılarak tam performans vereceğini diğer kısımda yeni teknoloji ile üretilen kulaklıklarda bunun gereksiz olduğunu hatta kulaklığa zarar verebileceğini savunmuş.

Geçen günlerde arkadaşla beraber birer tane Technics RP-F300 satın aldık. Burn-in' e gerek var mı? yok mu? diye tartışırken elimizde yeni alınmış aynı model iki kulaklık olduğu için deneme yapmaya karar verdik. Kulaklardan bir tanesine 24 saat süreyle burn-in uygulanacak diğerine herhangi özel bir işlem yapılmayacaktı.

Technics RP-F300 ün özellikleri ;

Frequency Response 10Hz - 27000Hz
    Sensivity : 102 dB/mW

Burn-in işlemini herhangi bir müzik parçası ile uygulamak yerinehttp://www.burninwave.com/ adresinde bulunan çeşitli ses dosyaları ile yapmayı tercih ettik bunlar ;

White Noise ( Radio )
    Pink Noise
    Ultra frequency sweep (10-30000 Hz)
    Low frequency sweep (20-200 Hz)
    Repeating ultra high freq sweep (0- 30000 Hz)
    Shower (Water) Sound
    Silence

Kulaklık 24 saat boyunca açık kaldı. Yukarıdaki dosyalar 24 saat boyunca playlist yoluyla dönüşümlü olarak en yüksek ses seviyesinde kulaklığa uygulandı.

24 saat sonunda iki kulaklığı aynı bilgisayarda çalan aynı parça ( CD track ) ile denediğimizde Burn-in uygulanan kulaklığın sesinin bas ve tizlerde diğer kulaklığa göre daha hoş olduğunu gördük. Konunun psikolojik v.s olabileceğini düşünerek üçüncü bir arkadaşı denek olarak kullanmaya karar verdik Arkadaşa bir kulaklığa özel bir işlem uygulandığından veya iki kulaklık arasında herhangi bir fark aramasıyla ilgili herhangi yorum veya görüş bildirmedik. Tiyatro uygulaması ile iki kulaklığı ayrı ayrı denettik. Kendiliğinden kulaklıkların modellerinin veya üretim yerlerinin aynı olup olmadığını sordu

Sonuç olarak ses konusu kulağa göre değişen subjektif bir konu kesin bir sonuca ulaşmak zor. Beni gördüğüm (duyduğum) kadarıyla burn-in abartılı farklar ortaya çıkarmasada hissedilebilen farklar ortaya çıkartıyor.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kulaklıklarda Burn-in Testi

Kulaklıkların ses kalitesini iyileştirdiği iddia edilen burn-in testi, bir çift yeni kulaklığı belirli bir süre belirli seslerde çalma işlemidir. Bu, kulaklık sürücülerinin gevşemesine ve ses performansının gelişmesine yardımcı olması amaçlanır.

Burn-in işlemi, kulaklıkların tüm frekans aralığını kapsayacak şekilde pembe gürültü, beyaz gürültü veya müzik gibi çeşitli seslerle çalmayı içerir. Bu sesler genellikle 24 ila 48 saat arasında çalınır, ancak bazıları daha uzun süreler önerir.

Burn-in'in kulaklıkların ses kalitesini gerçekten iyileştirip iyileştirmediği konusunda bir fikir birliği yoktur. Bazı kullanıcılar burn-in işleminden sonra seste iyileşme bildirirken, diğerleri hiçbir fark gözlemlemez.

Kulaklıklarınızı burn-in işlemine tabi tutmaya karar verirseniz, aşağıdaki ipuçlarını izleyebilirsiniz:

• Kulaklıkları orta seviye bir ses seviyesinde çalın.
    • Kulaklıkları çeşitli ses türleriyle çalın.
    • Kulaklıklarınızı ses kaynaklarına yakın yerleştirmeyin.
    • Burn-in işleminde kulaklıkları denetlemeyin.

Burn-in işleminin istenen sonucu elde etmek için gerekli olduğu garanti edilmemektedir. Bazı kulaklıklar burn-in'e yanıt vermeyebilirken, diğerleri hasar görebilir. Kulaklıklarınızı burn-in işlemine tabi tutmadan önce üreticinin talimatlarını kontrol etmeniz önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kardeş bende böyle bir konuyu kulaklık bölümünde açmıştım kulaklığı burn in yaptıktan sonra acayip bir şekilde ses oturuyor test ettim ve onayladım burn in gerçekten işe yarıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: dost..:)

kardeş bende böyle bir konuyu kulaklık bölümünde açmıştım kulaklığı burn in yaptıktan sonra acayip bir şekilde ses oturuyor test ettim ve onayladım burn in gerçekten işe yarıyor
    Benim Philips HP195tede işe yarar mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xonar

Benim Philips HP195tede işe yarar mı

Alıntıları Göster
    özel bir burn-in olayı yapmadan da birkaç hafta müzik/film dinleyince kulaklık ve ses sistemlerinin seslerinin daha iyi oturduğunu düşünüyorum. Yada benim kulağıma öyle geliyor. Doğru mudur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xeon82

özel bir burn-in olayı yapmadan da birkaç hafta müzik/film dinleyince kulaklık ve ses sistemlerinin seslerinin daha iyi oturduğunu düşünüyorum. Yada benim kulağıma öyle geliyor. Doğru mudur?

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bu burn-in nedir bi zararı olur mu nasıl bişey türkçe makale ya da kaynak varsa paylaşabilir misiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mtelektro

arkadaşlar bu burn-in nedir bi zararı olur mu nasıl bişey türkçe makale ya da kaynak varsa paylaşabilir misiniz ?

Alıntıları Göster
    alla alla çok farkediyor mu o kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ŞahEser

alla alla çok farkediyor mu o kadar

Alıntıları Göster
    incelemen için tesekürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    IPS panel de burn in sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: silistra

incelemen için tesekürler

Alıntıları Göster
    up
  • quote:

Orijinalden alıntı: Murat_5320

up

Alıntıları Göster
    Hi-Fi sistemlerde sistemin pişmesi dediğimiz olayın belkide daha minimize halidir, denebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KillForYou!

Hi-Fi sistemlerde sistemin pişmesi dediğimiz olayın belkide daha minimize halidir, denebilir.

Alıntıları Göster
    Sirf sistemin değil, sistemde bulunan kablolarinda pişmesi vardir. Hoparlörlerde ise bobinin yanma süreci vardir. Bu süreci tamamladiktan sonra belirgin diyebiliceğimiz düzeyde basslar ve tizlerde, midlerde artiş gözlenir. Kalite ve ses bakımından.

Burn-in dediğimiz olayın bir zarari yoktur. Sadece belirli ses düzeylerini geçmediğiniz sürece. Bu olay dinletikçede gelişebilir ama siz anlıyamazsiniz gelişmeyi..

• quote:

Orijinalden alıntı: gokhan2

Sirf sistemin değil, sistemde bulunan kablolarinda pişmesi vardir. Hoparlörlerde ise bobinin yanma süreci vardir. Bu süreci tamamladiktan sonra belirgin diyebiliceğimiz düzeyde basslar ve tizlerde, midlerde artiş gözlenir. Kalite ve ses bakımından.

Burn-in dediğimiz olayın bir zarari yoktur. Sadece belirli ses düzeylerini geçmediğiniz sürece. Bu olay dinletikçede gelişebilir ama siz anlıyamazsiniz gelişmeyi..

Alıntıları Göster
    Konu bayağı eski ama sorayım arkadaşlar: elimde kulakiçi kulaklık var. (V-Moda Vibe II) son seste belirtilen parçaları dönüşümlü olarak çalsam kulaklığa bir zarar gelir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Highway to Hell

Konu bayağı eski ama sorayım arkadaşlar: elimde kulakiçi kulaklık var. (V-Moda Vibe II) son seste belirtilen parçaları dönüşümlü olarak çalsam kulaklığa bir zarar gelir mi?

Alıntıları Göster
    Burn-in yaparken son ses kullanılmalı diye birşey yoktur. Son seste burn-in yapmak kulaklıklara zarar verebilir. Burn-in yaparken normal dinleme seviyesinin biraz üstü veya kulağınızı sürekli dinleme için rahatsız edecek ses seviyeleri kullanılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bynekm

Burn-in yaparken son ses kullanılmalı diye birşey yoktur. Son seste burn-in yapmak kulaklıklara zarar verebilir. Burn-in yaparken normal dinleme seviyesinin biraz üstü veya kulağınızı sürekli dinleme için rahatsız edecek ses seviyeleri kullanılır.

Alıntıları Göster
    burninwave.com sitesine girilmiyor. Başka site var mı bunun gibi?
  • Kulaklıkta burn in kafaya oturma ve ses olarak oluyor. Ancak son ses seviyesinde açık bırakmak mesela Grado'nun garanti belgesine göre garanti dışı bırakıyor. En güzeli doğal burn in sürecine bırakmak, kulaklığın her halini zevkle dinlemek.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dustdevil

Kulaklıkta burn in kafaya oturma ve ses olarak oluyor. Ancak son ses seviyesinde açık bırakmak mesela Grado'nun garanti belgesine göre garanti dışı bırakıyor. En güzeli doğal burn in sürecine bırakmak, kulaklığın her halini zevkle dinlemek.
    ilk defa duydum böyle bişeyi. Creative ep630 aldıktan sonra denicem bakalım sonuç ne olucak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drknkrc

ilk defa duydum böyle bişeyi. Creative ep630 aldıktan sonra denicem bakalım sonuç ne olucak.

Alıntıları Göster
    8 saat cep telefonunda son seste burnin yaptım basslar yumuşadı tizzler güzelleşti :) tavsiye ederim herkese , tabi benim telefonumun son sesi çok şiddetli değil toplam 13 barken ben normalde 9-10 da dinliyorum en son 13 zaten 13 de 4+4 saat burn oldu ve ses çok daha güzel :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Momo-Oz

8 saat cep telefonunda son seste burnin yaptım basslar yumuşadı tizzler güzelleşti :) tavsiye ederim herkese , tabi benim telefonumun son sesi çok şiddetli değil toplam 13 barken ben normalde 9-10 da dinliyorum en son 13 zaten 13 de 4+4 saat burn oldu ve ses çok daha güzel :)

Alıntıları Göster
    10 tl lik kulaklıkta bile pişiyor. Woofer cooker müzikleri işe yarıyore.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nipp10

10 tl lik kulaklıkta bile pişiyor. Woofer cooker müzikleri işe yarıyore.

Alıntıları Göster
    Hortlatacam konuyu ama, benim 4 adet Sennheiser kulaklığım var (HD202, MX470, MX 170, MX80) ve hepsinin kullanım kılavuzunda ''Burn-in işlemini Sennheiser tavsiye etmemektedir. Bu işlem kulaklığa oldukça zararlıdır. Bu işlem sırasında veya sonrasında kulaklık sürücüsünde (hoparlöründe) oluşacak hasarlar garanti kapsamı dışındadır.'' Yazıyor. Ve ben de şahsen tavsiye etmiyorum acele etmeye gerek yok zaten zamanla kulaklık kendi kendine burn-in oluyor siz dinledikçe. Benim şu anda 10 adet kulaklığım var ve hepsinde de böyle oldu ilk aldığımdaki ses ile 2-3 hafta sonraki ses aynı değil. Oldukça kalitesi artıyor sesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: onur316

Hortlatacam konuyu ama, benim 4 adet Sennheiser kulaklığım var (HD202, MX470, MX 170, MX80) ve hepsinin kullanım kılavuzunda ''Burn-in işlemini Sennheiser tavsiye etmemektedir. Bu işlem kulaklığa oldukça zararlıdır. Bu işlem sırasında veya sonrasında kulaklık sürücüsünde (hoparlöründe) oluşacak hasarlar garanti kapsamı dışındadır.'' Yazıyor. Ve ben de şahsen tavsiye etmiyorum acele etmeye gerek yok zaten zamanla kulaklık kendi kendine burn-in oluyor siz dinledikçe. Benim şu anda 10 adet kulaklığım var ve hepsinde de böyle oldu ilk aldığımdaki ses ile 2-3 hafta sonraki ses aynı değil. Oldukça kalitesi artıyor sesin.

Elinde hâlâ MX-80'nin olması ne kadar güzel. O kulaklık çoktan kalktı, o kulaklık kaç defa bozuldu Teknosa'dan yenisini aldım. Şu an çalışan bir tane var.Diğer bozulanlardan bir tanesi garantiye verdim MX-170 verdiler. Bu arada bozulan yeri hep jak kısmıydı. MX-170 "L" şeklinde jak olması cebime soktuğumda kırılmamasına dolayısıyla daha da dayanmasını sağladı. Birde PX-100 vardı o harikaydı. Şimdi AKG K452 aldım. Görüceğiz bakalım K452 ses kalitesi nasıl daha alışamadım sayılır onun için burn-in yapsam mı yapmasam mı arada kaldım ama şimdi karar verdim müzik dinleye dinleye açılmasını bekleyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Karanlık Ülke

quote:

Orijinalden alıntı: onur316

Elinde hâlâ MX-80'nin olması ne kadar güzel. O kulaklık çoktan kalktı, o kulaklık kaç defa bozuldu Teknosa'dan yenisini aldım. Şu an çalışan bir tane var.Diğer bozulanlardan bir tanesi garantiye verdim MX-170 verdiler. Bu arada bozulan yeri hep jak kısmıydı. MX-170 "L" şeklinde jak olması cebime soktuğumda kırılmamasına dolayısıyla daha da dayanmasını sağladı. Birde PX-100 vardı o harikaydı. Şimdi AKG K452 aldım. Görüceğiz bakalım K452 ses kalitesi nasıl daha alışamadım sayılır onun için burn-in yapsam mı yapmasam mı arada kaldım ama şimdi karar verdim müzik dinleye dinleye açılmasını bekleyeceğim.

Mx80 efsanedir ya :) Zamanında 15 TL ye alınabilecek tartışmasız en iyi kulaklıktı ki hala kullanıyorum gece telefonda film falan izlerken. Zaten şu anda MX seri koleksiyonu yaptığım için Mx270 ve 375 kaldı onları da aldımmı rahatlayacam :) ve AKG K452 gerçekten iyi kulaklıktır prodüktör arkadaşım kullanıyor onda dinledim cidden çok temiz bir sese sahiptir, hayırlı uğurlu olsun uzun seneler kullan :) Burn-in e gelirsek evet en doğrusunu yaparsın sabredip zamanla kendisinin pişmesini beklersen hem ömründen çalmazsın hem daha sağlıklı olur işin içine garanti sıkıntısı girmez. Hocam bu arada bir sorum var sizin MX80'de sağ ve sol kulaklık kısmı kabloda oynuyormu yani kablo kulaklığın içine girip çıkıyor gibi oynuyormu biraz da olsa?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.