Selamlar Seneler önce satın aldığım bir Sennheiser HD-206 kulaklığım vardı ve notebook, akıllı telefon, pc gibi bilimum kaynaklardan bu kulaklık ile müzik dinlediğimde Sennheiser nasıl bu kadar düşük ses veren bir kulaklık üretmiş diye kendime soruyordum sürekli ve bir kenara atmıştım kulaklığı. PC de bile müzik dinlerken çok az ses çıkaran kulaklığı kırasım geliyorduki tesadüfen birşey keşfettim. PC'yi 3.5'luk male-male bir jack ile evdeki eski püskü bir müzik sistemine bağladım ve sesi ona verdim. Kulaklığı da bu sistemin phones yazan çıkışına taktım. Windowsda sesi sonuna kadar açtığımda azıcık sesi çıkan kulaklık bir anda çıldırdı ve şu anda %30 seviyesinden daha fazla açamıyorum, o derece yüksek bir ses veriyor kulaklık. Bu ses olaylarından falan çok anlamam biraz internetten baktım ve yüksek ohm değeri olan kulaklıklar amfi ihtiyacı duyduğunu öğrendim ama bu kulaklığın ohm değeri 24 ve amfiye ihtiyaç duymaması gerektiğini düşünüyorum. 1-Sorum şu olacak Fiio Q3 gibi dac alsam telefondan falan da müzik dinlerken bu kulaklık artık yüksek ses verecek anlamına mı geliyor? 2-Bir diğer soru da, PC'lerde bulunan ses kartı bir kulaklığı nasıl besleyemiyor? PC'den dinlerken neden bir amfiye ihtiyaç duyuyoruz? |
Bildirim