Şimdi Ara

Kullandığım En İyi Yol Tutuşu Olan Araba 2020 508 di. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
3.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

hocam boşa dil dökme anlatamazsın bu fanboylara

bu fanboyların gözünde pejo hep çöptü, tenekeydi; dedeleri içinde öyleydi. dededen gelen cahillik işte salıp bırakmak lazım.

binen biliyor 508 in ne kadar iyi araba olduğunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakpinar1222 -- 7 Şubat 2022; 10:34:16 >
  • F10'a iyi bir bakım yaptırın da ondan sonra bakın. Yok freni iyiymiş, yok şanzumanı iyiymiş daha neler. Zf8'in yağını değiştirin o zaman nasıl vites atıyor görürsünüz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 159 la kıyaslayın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yorumlara takılmamak lazım, 508'in zaten sürüş dinamikleri konusunda segment lideri olduğunu neredeyse tüm editörler söyledi, o yüzden şaşırmadım.

Tabi insanlar bunu Peugeot'nun başarmış olmasını kabullenmekte zorlanıyor. (Peugeot aracım yok, almayı da düşünmüyorum.)

Premium araçların yol tutuş, frenleme, konfor gibi konularda sıradan araçlara fark attığı dönem geride kaldı. Belli bir seviyeye kadar (D segmenti veya havalı süspansiyon opsiyonu olmayan E segmenti, yani Mercedes C-E, BMW 3-5, Audi 4-6 modelleri) rakiplerinden bu konularda çok da üstün değil, genelde malzeme kalitesi ile fark yaratıyorlar. Ben Mondeo'nun da testlerde hep 1. olduğu bir dönemi hatırlıyorum mesela...

• 508 e bende tipi görnüşüme hayran kaldım ama baktım ben araca sığamıyorum 190 boyumla üzülerek vazgeçtim :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

4x4 her zaman iyidir diye bir şey yok. Yol tutuşun olduğu zemin ne olduğu önemli. Islak mı kuru mu hangi tip asfalt veya hangi tip lastik kullanılıyor bunlara bakman lazım. Ayrıca arkadan çekişle ilgili virajda gaza basarken iyidir diye bir genelleme olamaz. Tam tersi virajda önden çekişin artılarının olduğu noktalar da var.

Her audi'deki quattro aynı quattro olmadığı gibi her AWD de aynı 4 tekerden çekişe sahip değil. Honda CRV ve HRV'deki 4x4 ile Mitsubishi Pajero'daki 4x4 aynı değil. Hatta Honda'daki göstermelik bile denilebilir Pajero'nun yanında. Kilitli diferansiyelden de öte alt teknolojiler var bazı 4x4'lerde. Subaru'yu niye insanlar övüyor? Bu arka planda yatan değişik teknolojiler yüzünden.

Arkadan çekiş karlı veya kaygan zeminli yollarda drift maksadı haricinde iyi bir şey değil. Yolda kalan sürüsüyle BMW ve Mercedes görebilirsiniz. AWD araçlar ise her yere keçi gibi çıkacak diye bir şey yok. YouTube deryasına dalıp, forumda anlatılan araçların nasıl bu konularda tökezleyebildiğini de görebilirsiniz. Aracın modelinin yanına FAIL yazın zaten örnekleri gelir hemen...

Lamborghini geçen Mitsubishi'ler; GTR tokatlayan önden çekişli Civic'ler... Bu arada bu dediğim civic evet motoru güçlü ama araç dışarıdan bir sleeper yani şaka arabası. Öyle koca koca slip lastikli falan değil. Neyse, Japon araç hastası değilim hatta sevmem ama çekiş konusunda kıyaslamaları dikkatli yapmak lazım.

• Mythology kullanıcısına yanıt

Karda yüzeyi genişletmek yerine azaltmak gerekmiyor muydu ? Yani Aynı araçta 205 taban yerine 185 taban karda daha iyi olur diye aklımda kalmış, hatta ralli araçlarının kar lastikleri daha dardır vs.

• wolfien W kullanıcısına yanıt
    Arkadan itişli premiumlarda ön teker olabildiğince aracın burnuna sifir noktasina konumlandirilip, motor ve şanzıman daha geriye ve diklemesine yerlestirildigi icin akslar arasi ağırlık dagilim oranlari cok daha kusursuzdur standart markalara göre.

Bircok bmw de dağılım 50/50 dir mesela. Bu çok önemli teknik bir detaydir. Oyle suspansiyonla yayla şunla bunla sonradan elde edilebilicek bir kabiliyet te degildir. Pahalı ve lüks bir muhendislik hizmetidir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • parker48 kullanıcısına yanıt

Amaç karda batmamak ise yüzeyi genişletmek önceliklidir. Paletli araçların karda daha kolay gitmesinin sebebi budur mesela. Temas yüzeyi daha geniş olduğundan karlı zemine tutunur.

Karı-buzu yarmak için temas yüzeyi daraltılır. Ralli araçlarının lastikleri çivilidir ve buza tutunması daha iyidir. O yüzden araç lastiklerinin karlı zemini geçip bir an önce buzlu zemine ulaşması lazım ki tutunabilsin ve hız yapabilsin.

• yakpinar1222 Y kullanıcısına yanıt

Valla öyle hocam Peugeot un şanzımanı kesinlikle daha konforlu özellikle ilk 3 viteste BMW zdf i hiç sevmiyorum bu 5. BMW ve şanzımanını özellikle soğuk motor da konforlu bulmuyorum ve atış hızı dsg den oldukça yavaş Peugeot ile aynı diyebilirim

• Adam konu açmış anlatıyor "F10 Sahibiyim daha önce de, çeşitli BMW lerim oldu, Peugeot 508 i çok beğendim, yol tutuşu harika" falan diyor, bazı çok bilmişler "Yok sen yanılıyorsun, Peugeot BMW den daha iyi yol tutamaz, senin araban eskimiş" diyorlar, güler misin ağlar mısınKullandığım En İyi Yol Tutuşu Olan Araba 2020 508 di.  Adamın kendi arabasını, bu fanboylar daha iyi biliyorlarKullandığım En İyi Yol Tutuşu Olan Araba 2020 508 di. 

• Muhtemelen dengenin kaynağı hafifliktir. 308'de büyük ölçüde öyle çünkü.

• 508'in geyik testi çok başarılıydı. Focus'tan iyi yol tutuşu vardı. Şaşırmadım.

• tefennili kullanıcısına yanıt

Bende anlam veremedim 2 yıldır F10 kasa var kötü araba demiyorum ama 508 daha iyi yol tutuyor virajda yatmadığı için 508 daha keskin dönüyor frenler de çok daha iyi ama millet neden ısrarla olamaz diyor anlamıyorum ha inanmayan olursa F10 yok diyen olursa söylesin özel resim çekip atayım

• The Division Bell kullanıcısına yanıt

Bundan bahsetmiyorum ki ben; 25-30 yıl önce premium bir araç sıradan bir marka araca göre çok daha hızlı, sessiz, konforluydu, çok daha iyi yol tutar, çok daha iyi dururdu. Bir tarafta Broadway, R12, Kuş serisi varken diğer tarafta E190'lar vardı. Fark o kadar büyüktü ki, öyle rakamlara, test sonuçlarına bakmaya bile gerek kalmazdı... Günümüzde 508, Mondeo, Mazda 6, Insignia gibi araçlar malzeme kalitesi hariç bahsi geçen premium araçlara denk sürüş özelliklerine sahip.

• 508 benim de Giulia'dan sonra D segmentinde direksiyon tepkilerini en beğendiğim araç.

5 serisi kullanmadım ama, 508 rakibi olan 3 serisinden kesinlikle önde.

• Hocam o zaman Opel Astra J kullanmadınız demektir, Ford Focus bu konuda çok övülür , haklılar da Focus'da da güven veren bir yol tutuşu var ancak Astra J bana bir tık daha iyi geliyor.

Lastiklerin de elbette farkı var ama aracın direksiyon tepkisi, ön düzen açıları, arkanın hızlı toparlanması vs de bu konuda önemli.

• parker48 kullanıcısına yanıt

Çok bildiğini zanneden insanların yorumuna aldanarak 195 lastik yerine 185 goodyear lastik aldım, yağmur, kar, çamur, kuru zemin, hepsine yol tutuş daha kötü. Sanırım bir tek yakıt tasarrufuna yaradı o da 0.1lt/100km.

• 508 gt suanda alinabilecek en ideal arac o sinifta 1.6 225 motoru harika yol tutusu tamam iyi premiumlar kadar olmasada o sinifta cok iyi.
    1 yil kullanip satmistim tek problemi ici cok karanlik birazda dar 186 boyla pek rahat edememistim.
    Kullandığım En İyi Yol Tutuşu Olan Araba 2020 508 di.

• Hades. H kullanıcısına yanıt

Kış lastiğinin tutunma sistemi dişler arasına giren karın yerdeki kara yapışması sonucu çekiştir. Bizim insanımız basıncı artırıp tutunma sağlamaya çalışıyor ama yanlış. Bu durum buz için çivili lastikte geçerli. Diğer zeminlerde zaten geniş taban avantajlı

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.