Bildirim
Kullandığım telefonlar nostaji SS li (5. sayfa)
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
-
Hatırladığım kadarıyla:
Maxon (tuğla diye dalga geçerdi herkes)
Bosch (modeli hatırlamıyorum)
Philips (modeli hatırlamıyorum)
Siemens (modeli hatırlamıyorum)
Motorola (modeli hatırlamıyorum)
Motorola MPX 200 (efsane Windows smart phone)
Samsung Galaxy
Xperia
Bir başka Galaxy
Şimdi de Xiaomi Mi Note 3
Konu güzel. Sıralamayı şaşırmış ve arada atladiklarim da olabilir...
Edit: arada bir yerlerde Panasonic de var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasarda -- 25 Şubat 2020; 23:10:59 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İlk telefonum: panasonic g 450
Babam Bunu uzun süre kullanmıştı, yaklaşık 3 yıl. Ondan sonra ben kullanmıştım yaklaşık 2 yıl kadar. O zamanlar yani 98-2000Arası cep telefonu pek yaygın olmadığı için çaldığı zaman millet dönüp bakardı bu ses nereden geliyor diye
2.si g 600İ memory tuşu vardı, konuşmayı kaydedebiliyordunuz.
3. Motorola t190 . Minik bir şey ama kullanması çok zevkliydi. Bunu yaklaşık 1 yıl kullanıp anneme vermiştim. Zira küçük ve zarif oluşu ile tam bir bayan telefonuydu.
4. Herkesin kullandığı nokia 3310. Resmini koymuyorum. Bunu babam kendi için almıştı, ona cihazı anlatırken kısa süreli kullanmıştım.
5. Nokia 5510. Kullanmaktan en fazla zevk aldığım telefondu. Gerçekten çok severdim, klavyesi muhteşemdi, internete bağlanabiliyordu, içine mp3 atabiliyordunuz ve bağlantı portları oldukça fazlaydı. Tabi bu portları kullanan kabloların hepsi kutudan çıkmıyordu, o nedenle portlar hiç kullanılmamıştı.
6. Kullanmaktan en çok zevk aldığım diğer cihaz samsung e 900 idi. Üni hayatı boyunca kullanmıştım yaklaşık 4 yıl boyunca. D 900i o zamanlar çok satardı ama bu cihaz hem pil gücü olarak daha iyiydi hem de dokunmatik tuşlara sahipti.
7. İphone 4s . İşe başladığım zaman almıştım, bu küçük dev halen evde durur. Resmini koymuyorum.
8. Sony z ultra. Tablet desem değil, telefon desem değil. O zamanlar böyle bir furya olmuştu. Sony z ultra, samsung mega, htc ismini hatırlayamadığım bir modeli ile rekabet kızışmıştı. Ama bu büyüklükte gir telefonu kullanmak o zmanlar oldukça zordu zira arayüz ve donanım bugünkü kadar yüksek ve kullanışlı değildi. Ben sonyden keyif almıştım aslında. Kamerası bernattı, ekranı ve kulaklık kalitesi iyiydi. Pili de iyi gidiyordu ve çok çok inceydi. Tabi kulağınıza götürdüğünüzde yanağınız dahil olmak üzere yan profilinizi komple kapatıyordu cihaz. Minyon tipliyseniz, yürüyen telefon oluyordunuz. Velhasıl, kullanışsız olduğu için çok kullanamamış ve satmıştım.
Bunlar kullandıklarımın arasında bende en çok iz bırakan cihazlar. Bunlar haricinde de bir çok cihaz kullandım, Siemens, htc, sony gibi. Sonyden süz ultra haricinde yukarıda da Arkadaşlarca deginilen t100 kullanmıştım. Ama ben pek ısınamamıştım nedense.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
sırasıyla hepsini hatırlamıyorum ama en sevdiğim Sony ericsson w810i idi.
lan olm duygulandım la. w810i ile neler yaşadım neler. o zamanlar ergendik pek bi garip duygular içindeydim. vay be
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F1CD3AB5A -- 25 Şubat 2020; 23:10:10 > -
-
İlk telefonum Nokia 8110 'du. Ben o ilk telefonu alınca sanmıştım ki, hayat boyu artık onu kullanıcam. Meğer öyle değilmiş o iş.
İkinci telefonum 6110'du ve o zamanlar melodi logo vs olayları vardı. Herkes 5110 kullanıyordu o dönem. 3210 çıktı ama beni kandıramamıştı. Sonunda 6210 çıktı ve gidip fark ödeyip telefonu değiştirdim. İki gün sonra bir arkadaşımı gördüm ve o da birkaç gün önce telefon değiştirmişti 6110'unu satarak. Baktım elinde yine gıcır gıcır bir 6110. Diyor ki ben aptallık etmişim, neyse ki aradım taradım yine sıfır 6110 bulup aldım. Resmen pişman oldum üst modele geçtiğimde. Bir şekilde 6110'a bağlanmıştım çünkü.
Bu hikayeler uzun ve modeller hafızamızdaki hikayeleriyle de aklımızda yer ediyor. Şimdilik daha çok uzatmayım. Ama diyeceğim şu ki, kamera ve ekran olayı çıktı, telefonların büyüsü bozuldu. Tılsımları kaçtı.
-
BOSCH 509 Bunu gazete vermişti yanlış hatırlamıyorsam.Lacivert ve gri rengiydi benimki
a1018 sırf melodi yapılaibliyor diye almıştım ozamanlar önemli bir özellikti D:
Motorola T192.Bunuda gazete vermişti. Ekranı dahil heryeri soyuluyordu çok dandik bir telefondu
Panasonic GD 90 Çok tatlı telefondu ozamanlar küçük telefonlar daha revaçtaydı ince ve zarif duruyoru. Ekran rengide değişiyordu diğer markalarda yoktu. severek kullanmıştım.
Nokia 3210 Antensiz ilk telefonlardan. Tuşların basış hissi çok güzeldi duraklata duraklata az yılan oyunu bitirmedik.
Ericson t68. Bunların kamera aparatları falan vardı hala durur evde piksel piksel de olsa fotoğraf çekebiliyordu :D
Motorola C450 Renkli ekran fakat kamerası yoktu.
Sony Ericsson S710 Çok kalın telefondu. Kapağını tek parmakla soldan yukarı doğru iterek açardık. Fena telefon değildi.
Samsung e900.Küçüktü severek kullandım ekranın altındaki tuşları dokunmatikti. çalışır vaziyette çekmecemde duruyor hala
samsung chat 335 yada 3353 diye geçer. BB ye para yetmeyince bunu almıştım. buda hala duruyor kenarda baya bi kullandım.
GM Discovery malzemesi dandikti yüzüstü bırakmadı.Garantisi bitene kadar kullandım sonrada 2. el olarak sattım
Lenovo k5 LG G4 ü servise vermiştim idarelik bunu aldım evde duruyor hala dandik bir telefon ama yoklukta iş görüyor yine :D
LG G4 Çok beğenerek almıştım 8 yada 9. ayda bootloop oldu yenisiyle değiştirdiler. O günden beri aynı telefonu kullanıyorum.
Aralarda kısa süreli kullandığım başka marka model telefonlarda oldu fakat nispeten uzun süreli kullandıklarımı ekledim
Edit:
Nokia 1020 yi eklemeyi unutmuşum. Kamerası efsaneydi.aynı tasarımla android işletim sistemi ile güncel versiyonu cıksa bir sonraki telefonum bu olur kesinlikle. Malum windows phone uygulama sıkıntıları vardı . bozulunca yerine yenisini gönderdiler bende kullanmadan sattım g4 almıştım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oknglr -- 25 Şubat 2020; 23:54:11 >
-
1- Samsung S5620 Monte(1 yıl)
2-Samsung Galaxy Ace S5830(2 yıl)
3-Samsung Galaxy S3(En uzun süre kullandığım telefonum oldu,rom ata ata 4.5 sene dayandırabildim,rami biraz daha fazla olsaydı kesinlikle daha uzun süre kullanırdım,1 GB'ı hiçbir şekilde yetiremedim)
4-Huawei P9 lite 2017(2 senedir kullanıyorum)
Aldığıma alacağıma pişman olduğum ilk telefonumdur. Kağıt üzerinde Galaxy S3 ile aynı kapasiteye sahip ama reelde S3'ün yarısı kadar filan kapasiteye sahipmiş gibi hissettiriyor. Hafıza kartına uygulama taşıma güvenlik sebebiyle kapalıymış, root yapayım desem bootloader kilidini açmak için kod vermiyorlar, elim kolum bağlı kaldım valla. İlk fırsatta değiştirmeyi düşünüyorum. Güzel telefon ancak kapasitesi gerçekten yetersiz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9888 -- 25 Şubat 2020; 23:49:57 >
-
Android çağı öncesi sıarsıyla kullandığım telefonlar;
1. Alcatel One Touch Easy (Tek güzel yanı şarjınız yok ise pil ile kullanılabilmesi idi)
2. Motorola T2280 (Hanoi Kuleleri)
3. Nokia 3210 (Kullandığım, tipi en güzel telefonlardan birisidir)
4. Ericsson T28 (Alamancı akraba hediyesi. Ağır abi telefonu.)
5. Siemens C55 (Kullanım kolaylığı ve boyut açısından açık ara kullandığım en iyi cihaz. Sıfırını bulsam 2nci cihaz olarak tutardım elimde.)
6. Samsung E200 (Sürgülü, bir zamanların modası olan E250 ile aynı vakitte çıkmış, ondan on kat iyi olan bir cihaz. Dandik Samsung işletim sistemi haricinde tabii...)
7. Samsung Wave (Çıktığı dönem için ekranı bir devrim niteliğinde idi, Tizen işletim sistemi yerine Android 1 ile çıksaydı Galaxy serisini Wave serisi olarak anardık diye düşünüyorum...)
-
Nokia 2100
Nokia 3100
Nokia 5800
Samsung Galaxy Gio
Samsung Galaxy S Gt-9003
Sony Xperia M4
Casper Via A1 Plus (hala kullanıyorum) -
İlk sony ericson u hatırlıyorum. Anteni vardı farklı farklı renklerde çıkartıp takabiliyordun. Ben de bitane motorola vardı tuş takımı kapaklı çok güzel bir telefondu. Çekiyodun anteni uzuyodu falan
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Nokia 500 (2012-2016)
Sony Xperia M4 (2016-.....)
NOKİA CİHAZLARLA NELER YAPILABİLİR ?(Nokia x2-00,6230,6300,6230i, Sony ERİCSOON K790İ,Samsung D600 kullandım)
ÖRNEK 1.
Devamı pc ye gecince . Halen aktif olarak kullanıyorum. Sorularınızı bekliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andires42 -- 26 Şubat 2020; 0:50:25 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ericsson T10
Nokia 3210
Nokia 3310
Nokia 2100
Nokia 3100
Nokia 7250
Nokia 6600
Nokia 6260
Samsung D900i
Nokia 5130
Samsung galaxy ace 2
İphone 5s
İphone 8 Şuan kullandığım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi megaprince -- 26 Şubat 2020; 0:51:51 > -
-
Güzel konu olmuş.
Birbirinden alakasız sayısız telefon kullandım ama benim için hiçbiri Nokia N-Gage'in yerini tutamaz.
Üniversite yıllarımda ders aralarında, otobüste, stajda elimden düşürmezdim. Zamanına göre oyunları çok kaliteliydi. Hele ki telefonla konuşurken o yan tutuş ve insanların size garip garip bakması... Paha biçilemez.
-
Htc için kaç para istiyorsunuz? ilk androidimdi benim de ve biraz özlem duydum görünce :) -
İlk telefonum nokia 5130xm idi. Önceden okula dershaneye falan giderken yanıma verilen ebeveyn telefonlarını dahil etmiyorum. Sonra e72, lg g2, z5 ve şuan xz1. Toplam 5 adet, bişey değil. :) 2 nokia 1 lg 2 sony. Ama sony'e töbe. Garanti kapsamında ücretli onarım yapıp cihazı garanti kapsamından çıkarmak ilginç, başka bir firmada böyle birşey yaşayacağımı sanmam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flypow3r -- 26 Şubat 2020; 1:57:0 >
Samsung e 250
nokia e 72
turkcell maxiplus 5
samsung galaxy young
samsung galaxy s3 mini
sony xperia m4 aqua
iphone 5s
lg g4
samsung galaxy s6
samsung galaxy note 4
samsung galaxy c5
iphone 6
samsung galaxy s7 edge
lg g flex
iphone 6s
samsung galaxy m30s
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlperBey9 -- 26 Şubat 2020; 2:18:25 >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X