Şimdi Ara

Kullanıcıların telefon tercihinde başa baş çekişme; iOS mi yoksa Android mi ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
0
Favori
10.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • inanın vijdan azabı çekiyorum çokmu üstüne gittim adam olmuş mühendis arkadaşın :)
  • bütün yorumları okudum,birçoğuna da katıla katıla güldüm.Allah sizden razı olsun iyice güldüm sayenizde.hele de o süper ötesi donanımlı,her konuya hakim üstün insan mühendis dostumuz.dostum bunu okuyorsan sana sesleniyorum,memleketimizin sana çok ihtiyacı var gerçekten...

bunları söylerken şunu da belirteyim,ben de senle aynı meslektenim,ama senden farkım şu;ben memleketimle ve onun halkıyla gurur duyuyorum.

mesleki olarak bi yerlere gelinebilir ama insanları aşağılamak ne kadar yanlış,bunu insanımız bi öğrenebilse keşke...ama en donanımlı mühendisimiz böyleyse ne yapsın bu memleket insanı...

büyüdükçe küçülmesini bilmek lazım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: linux35

quote:

Orijinalden alıntı: jok3rsitan

basit yoldan aynı anda 9-10 tane uygulama açın aradaki farkı görmek için :)

android nasıl ecel terleri döküyor izleyin :)

apple'ı anca apple geçer nokta...

keskin bi açıklama oldu ama (napalım gerçekler acı...)

Yapacağım yorumu yanlış anlamayın...9 uygulamada android zorlanıyorsa ve ios bunu başardığı için seviniyorsa bir bilgi vereyim ki muhtemelen biliyorsunuzdur.N900 Maemo osta 30 uygulamayı açsanda ecel teri dökmez. Bilgi için...Yoksa androidinde iosunda değilim.Ama rekabet iyidir.

Aynı anda acacak 30 tane uygulama bulursan neden olmasın ?

• quote:

Orijinalden alıntı: expert23
    bütün yorumları okudum,birçoğuna da katıla katıla güldüm.Allah sizden razı olsun iyice güldüm sayenizde.hele de o süper ötesi donanımlı,her konuya hakim üstün insan mühendis dostumuz.dostum bunu okuyorsan sana sesleniyorum,memleketimizin sana çok ihtiyacı var gerçekten...

bunları söylerken şunu da belirteyim,ben de senle aynı meslektenim,ama senden farkım şu;ben memleketimle ve onun halkıyla gurur duyuyorum.

mesleki olarak bi yerlere gelinebilir ama insanları aşağılamak ne kadar yanlış,bunu insanımız bi öğrenebilse keşke...ama en donanımlı mühendisimiz böyleyse ne yapsın bu memleket insanı...

büyüdükçe küçülmesini bilmek lazım...

ulkemle, tarihiyle ve irkimla gurur duyuyorum elbette, ama halkimla duymuyorum, siz evet verip masallara inanmaya devam edin bizim gibi statuko denilen kisileri yikin devirin hadi babacim hadi isimiz var gucumuz var

ayrica yazmistim silmisler tekrar yaziyorum, oylesine guzel bir ulke ki burasi su an aracimi satip gidecegim yerde ayni modelin guncelini ayni donanimla ustune para koymadan alabiliyorum, sana yedigin kaziktan dolayi afiyet olsun derim sadece, cunku o gurur duydugun halkin 65 senedir kendini kimin duzgun yonetecegini bir turlu belirleyemeyen, cok insanla konustuk aydinlatmaya calistik olmadi, sen kucuk gorme kimseyi benim gibi yapma yoluna devam et, gun gelir sen de anlarsin bir gun biraksan anitkabiri put mabedi diye yikacak bu halkin ne oldugunu, bizim cok diyalogumuz oldu bir suru insanla ozellikle '07 genel, '09 belediye ve '10 referandum icin, ben sizin gibi internetten ahkam kesmiyorum yasayarak gordugum icin insanlari cok net soyluyorum, eyalet zimbirtisi cikip da o sozde kurdistan oze burununce gorurum ben bu sosyalist tavirlarinizi eger gercekten samimiyseniz

• Üstadlar, hocalar, konu saptı gidiyo vallahi. Bu kadar büyütecek ne vardı yaa ?? Sadece bazı kelimeleri biraz yumuşatarak kullansaydınız (tartışanlar) bu gerginlik olmıycaktı..
  • uzun yorumları okumaktan nefret eden bırı olarak dırek soruyorum sızce hangısı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: walem

uzun yorumları okumaktan nefret eden bırı olarak dırek soruyorum sızce hangısı ?

Iyi misin?
  • Android'in benim için şu an en büyük avantajı widget'lar ve notifikasyon sistemi. Kimse kusura bakmasın apple güzel iş çıkarıyor ama hala notifikasyon olayına müdahale etmedi. android'de olsun webos'de olsun mesajlar, uyarılar çok güzel bir şekilde duyuruluyor. Uygulama pazarında da fark kapanıyor. Bi kaç oyun dışında iphone için olup da android için olmayan (en azından benim işime yarayacak) bir uygulama bulamadım. handset sayısıyla doğru orantılı olarak da developer eğilimi android'e doğru kayacaktır. belki küçük bir detay ama ben telefonu bilgisayara bağlayıp doğrudan disk olarak göstermeyi bile tercih nedeni sayarım. kullanım açısından değil ama zihniyet açısından. aynı fiyat/performans oranında apple'ın karşısında kim varsa onu seçerdim.
  • Apple sadece bu başarıyı iphone sağladı android ise çeşitli markanın yüzlerce modeliyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

quote:

Orijinalden alıntı: linux35

quote:

basit yoldan aynı anda 9-10 tane uygulama açın aradaki farkı görmek için :)

android nasıl ecel terleri döküyor izleyin :)

apple'ı anca apple geçer nokta...

keskin bi açıklama oldu ama (napalım gerçekler acı...)

Yapacağım yorumu yanlış anlamayın...9 uygulamada android zorlanıyorsa ve ios bunu başardığı için seviniyorsa bir bilgi vereyim ki muhtemelen biliyorsunuzdur.N900 Maemo osta 30 uygulamayı açsanda ecel teri dökmez. Bilgi için...Yoksa androidinde iosunda değilim.Ama rekabet iyidir.

Aynı anda acacak 30 tane uygulama bulursan neden olmasın ?

http://www.symbianworld.org/6046-nokia-e52-multitasking-74-apps-pawning-samsung-omnia-i8910-hd/

bu konuda son rekor bildigim kadariyla symbian os'te su anda...

• quote:

Orijinalden alıntı: ellesharr

quote:

Orijinalden alıntı: 1337

Android 2.2 ile tanışmadan ben akıllı telefon sahibiyim demeyin. iPhone kullanmak isteyenleri rahat bırakın onlar akıllı bir telefon istediği kadar telefonun bir aksesuar ve güç gösterisi olduğuna inanıyorlar. Dün gidip kuzenime iPhone 4 aldık. Ona başka telefon tavsiye edemezdim çünkü adam akıllı Android telefon satılmıyor ülkemizde maalesef. Orta paketi seçtik 24 ayda toplam 3750 civarı bir tutar ödeyecek. Ona HD2 aldırıp NAND Android Rom güncellemesine kadar SD karta yüklenen Androidleri kullanabileceğini anlatmadım bile. Yurt dışındaki insanların Androidi ne kadar benimsediklerinide söylemedim. Sadece bi kere kendi telefonumdan facebook a girip normal bir videoyu açtım. Başka bir telefonun bu kadar kullanışlı bir biçimde aynı evdeki bilgisayarından giriyormuşçasına istediği sitede dolaşacağını videoları çok rahat bir şekilde izleyebileceğini wifi router özelliğinin ise işe yarar bir özellik olduğunu söyledim sadece. Ama söylemem ile kaldı çünkü fazla basmıyor teknolojiye kafası e bide Android telefonu yurt dışından getirteceğimi (Desire, nexus one) söyledim. sadece söyledim çünkü ben vicdanımı rahatlattım :) . Benim ülkemin insanı kazıklanmaya alışık. Kusura bakmayın ama böyle. Şimdi gidip iPhone 4 alın ve oturduğunuz kafede masanızın üstüne koyun. Eminim rahatlayacaksınızdır

yazık sana ya her şey bitmiş ödediğimiz parada batmış sana :) zaten iphone teknolojiden anlamayanların alcağı bişey ne zekisin senin kafa bence hiç bişeye fazla basmıyor :) Acıdım sana git adroidinle kendini tatmin et hadi bakalım :)

Adabınla konuş senin ne fanatik olduğunu bilmeyen yok heralde şu forumda terbiyesizleşme adamı terbiyesizliğe zorlama !!!

• Beyler konu fazlasıyla sapmış içeriğinden.

Öncelikle arkadaşlar burda dh çatısı altında saygı ve hoşgörü çerçevesinde paylaşımlarda bulunsak ne hoş olurdu.

Ben tarafsız bi biçimde kendi görüşümü beyan ediyorum okuyan arkadaşlar yazdıklarım hakkında cevap vericek olurlarsa lütfen yargılar,sorgular tavırlarda yazmasınlar.

Apple fazlasıyla kapalı kutu. Geliştirdiği İOS'u sadece iphoneler üzerinde kurulu fakat Android de birçok markanın telefonlarının içinde.

Apple tek başına 3-5 firmaya kafa tutuyor mevzusu değil bence şuanki konumuz. Fanatikliği bi kenarı bırakırsak Kullanıcı hoşnutluğu sağlaması acısından ele alalım.

Android gerçektende iyi ve başarılı bi şekilde gelişimini sürdürmekte.

Birçok kullanıcının JB yapma sebebi iphone da özgürlük aramasından kaynaklanıyor, bilinen birşey bu.

İşte fark birazda burada Apple kapalı kutu ve kendini açmıyor özelleştirmeye fazlasıyla olanak tanımıyor.

Android daha fazla bize rahatlık ve özgürlük tanısada. Tam anlamıyla Stabilite kazanmış bi yazılım değil.

Android in birçok telefonun içine girmesi onu piyasadaki en iyi android telefonla ele alanlarıda en vasat android telefonla ele alanlarıda meydana çıkaracaktır.

Stabil olmadığı için bu sorunlar gözümüze büyük görünmekte.

İlerliyen vakitlerde Android gelişimi ilerlediğinde uygulama eksikliği denen şeyde ortadan kalkıcak zaten. Android market büyük bi hızla gelişiyor.

Arayüz olarak İOS'dan alıntı diyen arkadaşlarımız olabilir. Ben Kimin ilk yaptığına değil kimin iyi yaptığına odaklanmak isterim.

Şuan için Android İOS'dan bir adım geride olabilir.

Fakat Apple bu şekilde devam ederse yani Android'ten öyle veya böyle bi şekilde açık ara öndeyim diyebilceği bir adım atmazsa Android'in geleceği parlak görünüyor.

En son olarak bunlar benim gözlemlediklerim. Kendi yorumum. Hepinizin fikirlerine saygı duyuorum.

Telefonlar üzerindeki yazılımlarda Kullanıcıya hangisi daha işlevsel geliyorsa onun tercih edilmesinin mantıklı olduğunu düşünüyorum.

Zira donanımsal olarak aralarında pek bir fark göremiyorum.

En doğruyu ben bilirim gibisinden bir dayatmam yok yanlış anlamayın.

Eğerki yanlış bir bilgi verdiysem, doğrusunu hoşnut bir tavırla anlatıcak arkadaşlarımıza şimdiden teşekkürlerimi iletirim.

Not: Şuanda akıllı telefonlardan hiçbirini kullanmıyorum N72 kullanıyorum. Almak için SGS düşünüyordum başta. Samsung Türkiyenin tavrı ve şuanki android yazılımlarının stabilite olmaması durumu benim açımdan problem olduğu için İphone 4 düşünüyorum.

• quote:

arkdaşlar epic citadel'i yükleyin iphone'nuza itunes dan arattırın bulacaksınız

elimizdeki cihazın nasıl bişi olduğuna inanamayacaksınız psp'den bile daha net görüntü kalitesine sahip bir cihazdan bahsediyoruz :)

ayrıca telefon :)

orada dur sen hic wave ekrani gormedin heralde ipoheneyi kirarsin ekran dedimi orda dur...?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadanorg

quote:

elimizdeki cihazın nasıl bişi olduğuna inanamayacaksınız psp'den bile daha net görüntü kalitesine sahip bir cihazdan bahsediyoruz :)

orada dur sen hic wave ekrani gormedin heralde ipoheneyi kirarsin ekran dedimi orda dur...?

bence sen retina ekran görmemişsin ;) galaxy s ile iphone 4 arasında kaldım ve almadan önce 2 telefonu da yan yana inceledim 2 ekran da birbirinden güzel ... 3gs ekranına benzemiyor yeni ekran ...
  • quote:

quote:

quote:

bence sen retina ekran görmemişsin ;) galaxy s ile iphone 4 arasında kaldım ve almadan önce 2 telefonu da yan yana inceledim 2 ekran da birbirinden güzel ... 3gs ekranına benzemiyor yeni ekran ...

wave baska galaxs baska ben wave ekranindan bahsediyorum. bence en iyi ekram wave de ....? o kadar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

wave baska galaxs baska ben wave ekranindan bahsediyorum. bence en iyi ekram wave de ....? o kadar.

peki kalkalım o zaman .

• kim ne derse desin ben akıllı olanı tercih ederim.vasın yutubda bi kaç video açmasın umrumdamı.yeterki o sistemi kullanabileyim.çok kolay ve bi okadarda kullanmaktan zevk veriyor insana..android anca taklit yapıyor..
  • Telefon dünyasındaki gelişmeleri takip ettiğim kadar okulda derslerimi takip etseydim şimdi üniversitede profesördüm...
  • Neden herkes kendi fikrini ve tercihini diğer insanlara empoze etme gereksinimi hisseder ki.

Yok onun programı çok, ötekinin kasılması var, ötekinin görüntüsü iyi, berikinin donanımı kötü.

Zevkler ve renkler tartışılmaz diye birşey duymadınız mı siz? Hadi onu da geçtim herkesin bütçesi farklı adamın iphone a parası yetmez ama onun yapabildiği şeyleri yapabilen başka bir telefon ister gider android tabanlı cebine uygun bir cihaz tercih eder.

Kullandığınız cihazlar telefon, ha akıllı ha akılsız. Hangi telefon kimin için ne kadar işini görüyorsa ve o işi görmesi için verdiği fiyat ne kadar düşükse, o cihaz o kişi için idealdir.

Aşın bazı şeyleri artık!
  • quote:

Orijinalden alıntı: grafiker

2011 de android i tek çatı altında toplamaları lazım büyük bir ihtimallede olacak ozaman bu başarı bence daha fazla artacaktır....

Söylediklerine kesinlikle katılıyorum. Google'ın bu işe attığını duymuştum.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.