Şimdi Ara

Kullanılmayan çekirdekleri kapatarak Single Core performansını arttırma?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bildiğiniz gibi her oyun tüm çekirdekleri kullanmıyor hatta 3 kullanırsa öpüp başımıza koyuyoruz bazen. Bizim de oynadığımız bir oyun var ve maalesef sadece tek çekirdek kullanıyor. fx6300'ü olan bir arkadaşım işlemcisinin single core performansı düşük olduğu için kasma hissediyor oyunda.

Şöyle bir şey duydum. Normalde işlemciyi 5.0 ghz yapmak zordur fakat örneğin 4 çekirdek kapatırsak kalan 2 çekirdeğin hızını 5'e rahat çıkarabiliriz. Böyle bir şey mümkün müdür? Sıcaklık nasıl olur ayrıca voltaj ayarlamaları nasıl yapılmalıdır? Yardım ederseniz çok işimize yarayacak iyi forumlar.

DN: Kasmanın ekran kartıyla alakası yok. Sorun işlemcide ondan eminiz
    Bilgisine güvendiğim birkaç kişiyi etiketliyorum umarım yardım ederler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaroldFinch2015 -- 20 Temmuz 2015; 15:39:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HaroldFinch2015

Merhaba arkadaşlar, bildiğiniz gibi her oyun tüm çekirdekleri kullanmıyor hatta 3 kullanırsa öpüp başımıza koyuyoruz bazen. Bizim de oynadığımız bir oyun var ve maalesef sadece tek çekirdek kullanıyor. fx6300'ü olan bir arkadaşım işlemcisinin single core performansı düşük olduğu için kasma hissediyor oyunda.

Şöyle bir şey duydum. Normalde işlemciyi 5.0 ghz yapmak zordur fakat örneğin 4 çekirdek kapatırsak kalan 2 çekirdeğin hızını 5'e rahat çıkarabiliriz. Böyle bir şey mümkün müdür? Sıcaklık nasıl olur ayrıca voltaj ayarlamaları nasıl yapılmalıdır? Yardım ederseniz çok işimize yarayacak iyi forumlar.

hangi oyun merak ettim

• biosta cekirdek kapatma ayari varsa olur ama cekirdek kapatilinca 4.5 ghz oluyorsa normalde, max 5 olmaz bence ve baya voltaj vermeniz gerekir.ben denemistim 8320 ile 4 cekirdek kapatip oc yapmayi pek bir sey farketmiyor.o senin dedigin 8 ghz yaparlarken cekirdek kapatmak ise yariyor.4.5 ghz yapin(1.45v 1.5v max) cekirdek kapatmadan cok abarti voltaj vermeden.yine 3.5 ghz'den iyi olacaktir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

biosta cekirdek kapatma ayari varsa olur ama cekirdek kapatilinca 4.5 ghz oluyorsa normalde, max 5 olmaz bence ve baya voltaj vermeniz gerekir.ben denemistim 8320 ile 4 cekirdek kapatip oc yapmayi pek bir sey farketmiyor.o senin dedigin 8 ghz yaparlarken cekirdek kapatmak ise yariyor.4.5 ghz yapin(1.45v 1.5v max) cekirdek kapatmadan cok abarti voltaj vermeden.yine 3.5 ghz'den iyi olacaktir.

Cevap için teşekkürler arkadaş zaten 4.5'te kullanıyor şu anda çekirdek kapatmadan. Voltaj değerlerini bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HaroldFinch2015

Merhaba arkadaşlar, bildiğiniz gibi her oyun tüm çekirdekleri kullanmıyor hatta 3 kullanırsa öpüp başımıza koyuyoruz bazen. Bizim de oynadığımız bir oyun var ve maalesef sadece tek çekirdek kullanıyor. fx6300'ü olan bir arkadaşım işlemcisinin single core performansı düşük olduğu için kasma hissediyor oyunda.

Bilgisine güvendiğim birkaç kişiyi etiketliyorum umarım yardım ederler

Tahminim herhalde MMO tarzı multiplayer bir oyun oynuyorsunuz. Ben de FX 8350 kullanıyorum FX 6300'e göre daha iyi çekirdek performansı olsa bile çok da birşey farketmiyordu, ki 4.6ghz'de kullanıyorudum.

Intel'e geçtim biraz eski mimari olmasına rağmen (SB-E) ciddi fark var bu tarz oyunlarda.

Tavsiyem eğer gönlünüzde bu tarz oyunlar oynamak var ise AMD'yi es geçmeniz. Her durumda AMD yavaşlatmayacaktır ama çoklu pvp - raid gibi ortak aktivitelerde performans farkları yüzünden istediğiniz gibi oyunu oynayamıyorsunuz. Hem siz üzülürsünüz hem de o aktiviteye birlikte katılmış olduğunuz takımdaşlarınız üzülür.

• zaten 4.5 ghz'de ve sorun mu yasiyorsunuz nasil oyunmus o oyle?bu durumda yapacak bir sey yok.
  • o işlemci ile sorun yaşıyorsanız o oyunu gta 5 ile karşılaştırmak lazım
  • İşlemci soğutucun özel birşeyse güç kaynağın sağlamsa kasa soğutman iyi ise diğer 4 veya 2 çekirdeği kapatarak rahatlıkla 5 ghz overclock olur.
    Hava 0 dereclerdeyken stok fx 6350soğutucu ile çift çekirdek 4.9 ghz yapmıştım. Cinebench testim de var.
     Kullanılmayan çekirdekleri kapatarak Single Core performansını arttırma?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.