Şimdi Ara

---Kuluçka Makinesi Yapımı---

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
48.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler ilgenenler veya yeni başlayacaklar için kuluçka makinesi yapımını aşama aşama anlatacağım...

1.İlk olarak malzeme ve araç gereçleri temin edeceğiz.yani.. 50*75*30 lik bir köpük kutu(akvaryumcularda daha küçükleri bulunur bunlardan ikisini birleştirebilirsiniz) yada 50*75*30 boyutunda sunta olabilir.yine akvaryumcularda bulunan akvaryum termostatı.70 cm ince çubuk.2 adet 40 watt ucu sivri ampul ve duy.2 mt 0,75 lik kablo.yumurta kolisi(hani yumurtalar için özel girintili çıkıntılı tabla).normal boyutta bir tabak. sünger veya kum.. iyi horozlu biryerden alınmış yumurtalar(hazır satılan yumurtalar horozsuz yerdeki tavuklardan geldiği için kesinlikle civciv çıkmaz.)termometre

2. şimdi kutumuza 15 cm yükseklikte bir delik açacağız çubuğun geçebilmesi için.her iki tarafınada açacağız.bu çubuğu takıp yumurta kolisini tam ortasından telle çubuğa sabitleyeceğiz.(koliye dışardan pozisyon vermek için)
    ampullerimizide diğer kenarlarına 25 cmlik yüksekliğe monte ediyoruz.

3.Şimdi elektrik işine geçelim.Akvaryum ısıtıcısının camını çıkarıp yada kırıp içinden ısıtıcı bölümünü söküp sadece termostatını kullanacağız.termostatın + - uçlarına 0,75 lik kablomuzu bağlıyoruz. sonra iki ampule kabloları takıyoruz.bu ampuller ısı kaynağı olacak.termostatımızın ayarını yapacağız.bazı termostatlarda akvaryum için olduğundan en fazla 25 dereceye ayarlahır daha doğrusu bir çıkıntı vardır daha fazla çeviremezsiniz.eğer böyle birşey varsa çıkıntıyı oradan yontarak kaybedin.şimdi biraz çevirin ver kutunun kapağını kapatıp içerinin ısınmasını betkleyin yaklaşık bir saat sonra kontrol edin bu şekilde termostatı tam 38,5 dereceye ayarlamaya çalışın (yumurtalar daha düşük ısılarda gelişim geçirmezler).

4.Son aşamalara yaklaşıyoruz şimdi kutuya değişik yerlerinden 4-5 adet ufak çaplı havalandırma delikleri açın.bu deliklerden sonra termostatı tekrar ayarlayın.Kutu kapağınada ufak bir cam taktırın.için görebilmek için.

5.Şimdi son aşamaya geldik.Açtığımız deliklerin 4/3 ünü koli bantı ile kapatın.Yumurtaları koliye yerleştirin. Termometrenin 38,5 derecede olduğuna emin olun yani 38,5 olunca ışıklar sönecek.38 olunca yanacak.Kutunun tabanına nem sağlaması için bir tabak içinde su koyun içine kum veya sünger koyun suyu azaldıkça takviye edin.

6.Şimdi sağlıklı civciv için yapmanız gerekenleri yazacağım.Her geçen gün koli bantlarıyla delikleri biraz daha açın.Her 12 saatte bir 45 derece açı verin.(mesela saat sabah 08.00 de sağa doğru 45 derece yaptım.akşam 20.00 de sola doğru 45 derece olacak şekilde çevirdim. bunları not alabilirsiniz.)civciv için 38,5 derece ısı , çevirme(45 derece) , nem , havalandırma çok önemlidir. tavuğun kuluçka süresi 21 gündür.21 gün sonunda çıkmayan olabilir bu ısı dengesizliğinden kaynaklanır.1 hafta boyunca aynı işlemlere devam edin.Yine çıkmazsa çalışmanız başarısız olmuş demekir.ama yinede 1-2 tanesini kırarak içinde herhangi bir oluşum var mı diye bakın eğer varsa bir süre daha bekleyin.Haaa her çevirme sırasında termometreye bakarak derecenin korunmasına bakın.eğer çok sıcaksa termometreyi ona göre ayarlayın.zahmet gerektiren bir iştir.hassastır.çok dikkat ederek işlemleri yapın.

yaptığınız çalışmaları, sorularınızı ve beni eleştirici düşüncelerinizi bu topic altında görüşebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahadir18 -- 21 Ağustos 2008; 22:35:17 >

• çok değerli bilgiler.Böylece akvaryum gibi pahalı bir hobiyi uygun bir hale getirmek mümkün olabiliyor.Biraz da resim eklerseniz daha net anlaşılacaktır diye düşünüyorum.
  • evet kesinlikle az maliyet biraz ilgi ve hassasiyet ile bu hobinin yaygınlaşmasını sağlıyacağız.Şurda yazdığım malzemeler , ve elktrik işlerini elektrikçiye yaptırdığınızı düşünseniz maliyeti 20-30 ytl yi geçmeyecektir.fakat sadece bunla bitmiyor.Buna ilgi alakalı olmak lazım.şimdi profesyonel makineler var.otomatik döndürme yapıyor.siz bir iki ayar yapıyorsunuz.21 gün sonra gelip civcivleri alıyosunuz.ama bu sistemle gerçek olayı yaşamış oluyoruz.haa bide bu civcivlerin çıkmasında benim emeğim var demek ve gururlanmak var.O makinelere para verip bu zevki yaşamamak ancak bu işin ticaretini yapanların işidir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: sungur 13

çok değerli bilgiler.Böylece akvaryum gibi pahalı bir hobiyi uygun bir hale getirmek mümkün olabiliyor.Biraz da resim eklerseniz daha net anlaşılacaktır diye düşünüyorum.

hacım civciv demiş ne akvaryumu
  • arkadaşlar konuyu açmadan önce bu konuyla ilgilenebilecek çok kişi olduğunu tahmin ediyordum.Neden derseniz bu makineyi hem kendim yaptım demek var hemde 400-500 ytl vermedim ucuza bir şey ürettim demek var. bu konuyla ilgili tüm sorularınızı cevaplayabilirim.
  • bahair18 bu makineyi sen yaptınmı?yaptıysan fotografını koyarmısın .eyer yapmaıysan bilgisayarda çiziverde
    koy bizde görelim ben yapmayı planlıyorum....şimdiden termostatı aldım bile...
  • selam arkadaşlar,kuluçka makinası hakkında benim de bir yardıma ihtiyacım var,,ben yapım aşamasını bitirdim, bütün düzeneğim hazır ama,,ben nem ölçümü için bir higrometre aldım ,makina içersindeki nemin kaç olması gerek lütfen acil yardım...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laminasyon makinesi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • http://forum.donanimhaber.com/m_36200031/mpage_1/fromTicket_/key_//tm.htm#36200031
    kendi kuluçka makinamı fotoğraflarla anlattım. linke girerseniz fikir edinebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mu_tan29 -- 5 Aralık 2009; 10:07:21 >
  • kardeş bu akvaryum ısıtıcısının düğmesini mi çıkarıp ayarlıycaz 38,5 dereceye
  • aslında ben tam olarak otomatik işini yapamadım bana nasıl yapılacağını öğretebilen varsa şimdiden teşekkür ederim kendilerine
  • arkadaşlar merhaba.kesinlikle en ucuz ve kullanışlı kuluçka makinasını yaptım :) resimler size yardımcı olur sanırım.yinede kısaca bahsedeyim.yalıtımı muhteşem olsun diyorsanız cam en güzel olanı.içini straforla kapladım.hem ısıyı hemde nemi çok iyi muhafaza ediyor.ben fanı termostada bağladım.içeride sürekli bi esintiyi gereksiz gördüm.http://www.images.gen.tr/public/viewset/11628

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi absah -- 5 Haziran 2010; 21:26:21 >
  • herkese merhaba arkadaşlar bende birtane kuluçka makinası yaptım deneme yapacağım sonucu eklerim duruma göre sıcaklık ayarında problem yok bakalım bekleyeceğiz ve göreceğiz

• 2.resim olrak detay vereceğim

• resim 3

• düğme çıkarmaya gerek yok 100 wattlık veya 50 watlık ısıtıcının termostatı 35 watt a kadardır zaten sizin yapacağınız hüzmeyi birazdaha sıkmak ve dereceyi kontrol ederek ısıyı ayarlayacaksızız basit bir yol yani ısıtıcının rezistansını söküp yerine ampül takacaksınız tabi

• mutan kardeş sana bişey sorabilir miyim
  • ben makinanın içini ısıtmak için lamba yerine ısıtıcı kullansam olur demi ?
  • Kardeş çok güzel bir paylaşım olmuş :) Ama ben bu akvaryum ısıtıcılarını doğrudan kullanmayı düşünüyorum. Yani camını kırıp kendini ısıtıcı olarak kullanmayı düşünüyorum. Mümkün mü acaba?
  • akvaryum ısıtıcısına ampul bağlamasam olurmu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.