Şimdi Ara

Ev Tipi Lağmacun Fırını Yapımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
2
Favori
2.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eski bilgisayarımın kasa kısmını değerlendirmek istedim lağmacun fırını yapmak için çalışmalara başladım sonucunuda aldım. bilirsiniz lağmacun çiğ kıyma ve hamurdan meydana geldığı ıçın ev de fırınlar pişiremez hem hamurun altının pişmesi gerek gevremesi için hemde çiğ kıymanın üstten harlı ateşle çabuk pişmesi lazım bu da evtipi fırınların tasarımına aykırı , bu fırın ile ortalama 2 dk da bir lağmacun pişirebiliyorum hem üstü hem altı piştiği için çok güzel oldu bir de fırınn iç kısmında çöp şiş yapmayı planlıyorum etten damlayan yağlar yanıp duman çıkartmayacağı için (çünkü ateş üstte kalıyor) ev ortamında sıkıntısız olacağı inancındayım
     Ev Tipi Lağmacun Fırını Yapımı
     Ev Tipi Lağmacun Fırını Yapımı
     Ev Tipi Lağmacun Fırını Yapımı
     Ev Tipi Lağmacun Fırını Yapımı
    Bunlarda kebap fotoğrafları
     Ev Tipi Lağmacun Fırını Yapımı Ev Tipi Lağmacun Fırını Yapımı Ev Tipi Lağmacun Fırını Yapımı Ev Tipi Lağmacun Fırını Yapımı Ev Tipi Lağmacun Fırını Yapımı Ev Tipi Lağmacun Fırını Yapımı Ev Tipi Lağmacun Fırını Yapımı Ev Tipi Lağmacun Fırını Yapımı Ev Tipi Lağmacun Fırını Yapımı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zokur -- 27 Mart 2014; 0:16:53 >







  • Resimdeki mor ışık nedir?

    Hemde tebrikler gerçekten işe yarayacak bir tasarım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: secollah

    Resimdeki mor ışık nedir?

    Hemde tebrikler gerçekten işe yarayacak bir tasarım
    Çok ilginç bir ve güzel bir çalışma olmuş. Takdire şayan. Geliştirilebilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: secollah

    Resimdeki mor ışık nedir?

    Hemde tebrikler gerçekten işe yarayacak bir tasarım

    Teşekkür ederim Mor ışık rezistans'tan gelıyor ısınınca ışıma yapmış bende siz deyince farkettim UV gibi çıkmış
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zokur

    quote:

    Orijinalden alıntı: secollah

    Resimdeki mor ışık nedir?

    Hemde tebrikler gerçekten işe yarayacak bir tasarım

    Teşekkür ederim Mor ışık rezistans'tan gelıyor ısınınca ışıma yapmış bende siz deyince farkettim UV gibi çıkmış

    Alıntıları Göster
    güzel calısma olmus tebrikler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: meco

    güzel calısma olmus tebrikler

    Alıntıları Göster
    Gerçekten geliştirilmesi gereken bir tasarım.Hakikaten fikrinize hayranım.Artık lokantadaki lahmacun tadını evlerde de alabileceğiz :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akorukmez

    Gerçekten geliştirilmesi gereken bir tasarım.Hakikaten fikrinize hayranım.Artık lokantadaki lahmacun tadını evlerde de alabileceğiz :)

    Alıntıları Göster
    bu şekilde bir teleffuza da ilk defa rastlıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akorukmez

    Gerçekten geliştirilmesi gereken bir tasarım.Hakikaten fikrinize hayranım.Artık lokantadaki lahmacun tadını evlerde de alabileceğiz :)

    Alıntıları Göster
    ben adanada yaşıyorum ve Hamur fırına ait 20 kuruşa tanesini yaoıyorlar. benim için bu şuan için cazibesi olmaz daha doğrusu adana antep mersin hatay urfa vb. iller için ama birgün iç anadoluda veya kırsalda bir yerlerede yaşamak zorunda kalırsak lahmacun tadını almak için takdire edilesi bir çalışma.
  • paradoks01 kullanıcısına yanıt
    Ne guzel memleket lahmacunun tanesini 4 liradan yiyoruz adida antep lahmacunu oluyor...
  • lokantada öyledir muhtemelen. ama bizim buralarda genelde iç hazırlanır..şöyle diyeyim 1 kg kıyma ile yaklaşık 50-60 adet çıkar. 10 kişi rahat doyar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: paradoks01

    lokantada öyledir muhtemelen. ama bizim buralarda genelde iç hazırlanır..şöyle diyeyim 1 kg kıyma ile yaklaşık 50-60 adet çıkar. 10 kişi rahat doyar.
    50-60 tane cıkar 10 kişi doyar naptın abi sen adam başı 3 tane yese doyar bence


    başarılı olmuş. tebrik



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cturna -- 18 Şubat 2014; 13:07:44 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cturna

    50-60 tane cıkar 10 kişi doyar naptın abi sen adam başı 3 tane yese doyar bence


    başarılı olmuş. tebrik

    Alıntıları Göster
    pideler yaptık az önce ev ahalisi çok beğendi bu kadar çabuk piştiğine inanamıyorlar . Yapmayı düşünenlere şiddetle öneririm kullanılan malzemeler demir saç, birleştirmek için somun cıvata rezistans kullanıldı fırına kapak yapmanızada gerek yok bende vardı çıkarttım çok çabuk piştiği için sürekli gözlemlemek gerekiyor kapak beni oyalıyordu kullanma gereği duymadım
     Ev Tipi Lağmacun Fırını Yapımı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zokur

    pideler yaptık az önce ev ahalisi çok beğendi bu kadar çabuk piştiğine inanamıyorlar . Yapmayı düşünenlere şiddetle öneririm kullanılan malzemeler demir saç, birleştirmek için somun cıvata rezistans kullanıldı fırına kapak yapmanızada gerek yok bende vardı çıkarttım çok çabuk piştiği için sürekli gözlemlemek gerekiyor kapak beni oyalıyordu kullanma gereği duymadım
     Ev Tipi Lağmacun Fırını Yapımı

    Alıntıları Göster
    Tebrik ederim. Güzel çalışma olmuş. Evde lahmacunu elektirikli pizza tenceresinde yapıyorum, çokta güzel oluyor.
     Ev Tipi Lağmacun Fırını Yapımı
    Fiyatı da 50-60 tl gibi birşey...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhsin kamer

    Tebrik ederim. Güzel çalışma olmuş. Evde lahmacunu elektirikli pizza tenceresinde yapıyorum, çokta güzel oluyor.
     Ev Tipi Lağmacun Fırını Yapımı
    Fiyatı da 50-60 tl gibi birşey...

    Alıntıları Göster
    Abi süper ya




  • Hocam sunu bi anlatsanda bizde yapsak nasi calisir nasil yapilir fln
  • cturna kullanıcısına yanıt
    Bende Adana dayım,, burdaki lahmacunlar küçük ortalama 12cm. bağzı yerlerde 1 adeti = bizim 5 lahmacuna eşdeğer. Çok güzel çalışma olmuş; tebrikler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

    Bende Adana dayım,, burdaki lahmacunlar küçük ortalama 12cm. bağzı yerlerde 1 adeti = bizim 5 lahmacuna eşdeğer. Çok güzel çalışma olmuş; tebrikler
    Çok güzel çalışma hocam tebrikler. Bizimkilerde 50 tl civarında bu şekilde bir fırın almışlardı. Evde kendi ekmeğimizi pizzamızı pidemizi yapıp yiyoruz.
  • Çok güzel çalışma olmuş
  • 50 liraya satılan davul fırınlar iş görür mü? Yamulmuyorsam onlarda alt ve üstte olmak üzere iki tane rezistansı var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AdmGdk

    50 liraya satılan davul fırınlar iş görür mü? Yamulmuyorsam onlarda alt ve üstte olmak üzere iki tane rezistansı var.

    Lağmacun davlumbaz fırında da pişer pişmesine ama tek tek pişireleceği için fırının ağzını aç kapa aç kapa sıcaklık kaçıyor bu sefer pişirme süresi uzuyor ve lağmacunlar soğuyor pişenleri üst üste koyup kapalı bir kapta bekletincede yumuşuyorlar yani randıman vermiyor , şimdi diyeceksiniz ki senin fırında kapak yok sıcaklık kaçmıyormu kapağıda vardı ama çıkarttım pişmesine olumlu bir etkisi yoktu hatta ayak bağı oluyor diye çıkarttım bu fırının davlumbaz fırınlarından ve türevlerinden farkı ateşi ile yakıyor olması el yaklaştırılmıyor aynı mangal gibi harlı ateşi var. Ayrıca en güzel yanı kebabı çok güzel pişiriyor dumansız normalde etten damlayan yağlar eteşe düştükçe duman çıkartır ama bunda ateş yukarda kaldığı için duman olmuyor tabi mangalın verdiği isli tadı veremiyor




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.