Ha bi " Fırın Fan Club " eksikti oda oldu, bakalım başka neler gelicek başımıza.
quote:
Orijinalden alıntı: recaus
etliekmek
bazı yerlede etli ekmeğe pide diyorlar konyalılar deli oluyor
quote:
Orijinalden alıntı: med_cezir197
quote:
Orijinalden alıntı: recaus
etliekmek
bazı yerlede etli ekmeğe pide diyorlar konyalılar deli oluyor
Sivas'ta da yaparlar.Çok güzel olur
Güzel olmuş eline sağlık.
etli ekmeği de severim anca pide favorimdir
quote:
Orijinalden alıntı: med_cezir197
quote:
Orijinalden alıntı: recaus
etliekmek
bazı yerlede etli ekmeğe pide diyorlar konyalılar deli oluyor
ne farkı var ben ilk yediğimde şaşırmıştım bildiğin pide işte
quote:
Orijinalden alıntı: carl johnson
quote:
Orijinalden alıntı: med_cezir197
quote:
Orijinalden alıntı: recaus
etliekmek
bazı yerlede etli ekmeğe pide diyorlar konyalılar deli oluyor
ne farkı var ben ilk yediğimde şaşırmıştım bildiğin pide işte
pide bundan 2 3 kat daha kalın olur bukadar uzun olmaz ve malzeme daha bol olur birsürü çeşidi olmakla beraber favorim kuşbaşılıdir ordu ve samsunda çok güzel yaparlar yemek isteyen gelsin bu iksi dışında nerede yediysem hamurunu tutturamıyorar
edit: istanbulda abim biyere götürmüştü samsun pidecisi diye orası iyi yapıyor demişti gittik tıklım tıklım doluydu içime oturmuştu sanırım samatya sahiline yakın biyerdeydi cerrahpaşanın aşağısında
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RISC64 -- 7 Haziran 2011; 22:08:49 >
Fırın derken taş fırın mı eve çimento falan mı alcaz
NOT: istiyorum
hocam alt kısmına ne döşedin fırının ?
ayrıca baca kısmı neden yuvarlak kısımın ortasında değilde ön tarafta?
yanmış kömürleri temizleme nasıl kolaymı ?
yakma işlemi nasıl ?
bende yapmayı düşünüyorumya..
quote:
Orijinalden alıntı: sezing
hocam alt kısmına ne döşedin fırının ?
ayrıca baca kısmı neden yuvarlak kısımın ortasında değilde ön tarafta?
yanmış kömürleri temizleme nasıl kolaymı ?
yakma işlemi nasıl ?
bende yapmayı düşünüyorumya..
alt kısmına ateş tuğlası döşedim.arasına derz dolgu falan yapmadım..sıkı sıkı döşedim anlayacağın.. baca eğer yuvarlak kısmın ortasında olursa o fırın ne ısınır nede ekmek pişer..bacanın ön tarafta olmasının nedeni ateşin kubbeyi yalayarak cehennem gibi ısıtması için..kubbeyi yalayan ateş dumanını ön taraftan atıyor..buda fırının soğumasını engelliyor ve daha sıcak olmasını sağlıyor..web sitemde detayları paylaştım baştan sona resimli olarak orayı incele bence..:) yanmış kömürleri temizlemek kolay..alt taraf düzgün bir yüzey oldugu için çekçek gibi bir malzeme ile temizlenebiliyor küller vs. yakma işlemide sağ yada sol tarafta yakabilirsin ateşi..fırının ısınması yaklaşık 30-40 dakika alıyor..
bizde yaptık geçen ay hacı.altına cam kırıkları döşedik üstüne yanmaz tuğla onun üstünede beyaz toprakla sıva