Şimdi Ara

KUMANDADAN AÇILAN BAGAJ YAPMAK İSTİYORUM YARDIM LÜTFEN!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
29.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. bende mazda 323 hb 1991 model var. buna pratik olması için kumandadan açılan bagaj yapmak istiyorum. bayağı bi internette araştırdım ama bu konuyla ilgili fazla bişey bulamadım. bir merkezi kilit beyni motor bağlantıları şeması buldum onu ekleyeyim.

bendeki beyin de buna benziyor sadece pin diye gösterilen pembe kablo yeri boş ve jumper da var ama jumperın önünde bagaj açma (+/-) dediği yer yok galiba.

anahtarım da 4 tuşlu bir alarm açma kapama var. bi zil üzerinde çarpı olan tuş var ne işe yaradığını keşfedemedim. bu tuşla bagajı açmak istiyorum. diğer 2 tuştan biri kapıları açıyor diğeri kapatıyor.

bu şekilde nasıl bağlamam gerekiyor. bu tuşla nasıl bagaj kilidine elektrik gönderirim + yada - farketmez.

http://urun.gittigidiyor.com/garaj/uzaktan-kumandali-merkezi-kilit-seti-inwells-55072656

bu linkteki 3825 yazan kumandanın aynısı

• bu arada arkadaşlar evde internet yok sadece mesai saatlerinde bakabiliyorum...
  • resmi bu

Markası betamax şeması olan varsa gönderirse sevinirim.

aşağıdaki şemada pembe (pink) olarak gösterilen kablo yeri boş

burada da jumper var m.kilit motorlarına 0,4-4,5 sn akım gitmesibi ayarlıyor.

burda da reset düğmesi var sanırım

kumandası da bunun aynısı. hoparlör resmi olan tuşa basınca 4lü ler yanıp sönmeye başlıyor. çan resmi olana basınca kumandanın mavi ışığı yanıyor ama hiçbirşey olmuyor. olursa çan tuşuyla yapmak istiyorum. olmazsa hangi tuşla olursa onunla yapayım :o)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi palantir333 -- 2 Mayıs 2012; 9:58:53 >

• şeması elimde yok ama internette bulduğum buna benziyor

kablo renkleri sırasıyla uyuyor sadece pembe kısmı boş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi palantir333 -- 2 Mayıs 2012; 10:20:24 >
  • Şimdi kardeşim aracının orjinalinde merkezi kilit sistemi var mı? varsa kapıları kilitlediğinde bagajı da kilitlemesi lazım. Kilitliyorsa işin kolay. Kapılarda bulunan kilit motorlarından arkaya da takman yeterli olur. Yoksa merkezi kilitten çekeceğin tesisat değil motoru bagaja uydurman biraz zorlar seni.
  • orjinalinde var mı bilmiyorum ama sadece bu var galiba. arkada bagaj açma motoru yok. bir tane merkezi kilit motoru takacağım arkaya. o kısım kolay sadece arkaya taktığım motora gidecek kablo ve kumandayı ayarlamayı yapamıyorum. nerden hangi kabloyu getireceğim. + da olsa - de olsa farketmaz. öyle bi kablo olmalı ki kumandaya bastığımda sadece arkadaki motora elektrik göndermeli. bunu nerden nasıl çekeceğimi bulamadım.
  • Pembe kablo yoksa kumandadan açamazsınız.Anca şu şekilde yapabilirsiniz.İç tarafa bir buton koyarsınız düğmeye bastığınızda bagaj açılır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • pembe kablo yok ama kablonun yeri var. beyinden pembe kablonun da pini çıkmış sokete giren kısmında. belki önceki sahibi bagaj yok diye sökmüştür kabloyu. ama resimde de gsterdiğim gibi sokette pembe için boş yer var.
  • siyahın hemen yanında 2. yada 3. resimde. hatta pini bile görünüyor içinde.
  • bagaj zaten içeriden açılıyor. ben kumandadan da açmak istiyorum.
  • Bagaj açmalı ve bagaj açmasız beyinler için aynı kalıp dökülüyor fabrika uğraşmamak için öyle yerin olması normal. Kumandada da öyle bir tuş yok bagaj için yapılacağını sanmıyorum.Yine de ısrarcıysanız avometreniz varsa o kısmı ölçün kumandanın tuşlarına basarak elektrik gelip gelmediğini ölçebilirsiniz.
  • bu konuda yapılacak hiçbirşey yok mu arkadaşlar
  • nasl yapıldıgını bilmiyorumda.evde kullandığımız alarm sisteminin kumandasının aynısı (desi alarm).
  • ben yaptırdım hemde bu cihazla benim arabamın bagaj açma teli kopmuştu kilitleniyor açılmıyordu bende bağaja doğanların kapı kilit açma motorlarından bi tane aldım (6tl) montajını kendim yaptım kablosunu çekip içerden düğme ile açıyordum bu sırada arabanın aksilikleri devam etti bu seferde kapıların kilitleri anahtarla açılıp kitlenmiyordu bende uzaktan kumandalı alarm taktırmaya gittim bu bagaj açma olayını anlattım "kumandadan açmak istiyorum" dedim adamda bağlantısını istedi gösterdim bağladı şimdi açma düğmesine uzunca bastığımda (3 saniye) bagajın kiliti açılıyor tıpkı içerden açmış gibi sana da tavsiyem ölçü aletin varsa dediğim gibi uçlarına bak uzunca bas belki vardır seninkinde de isteyene ankarada yardımcı olabilirim
  • baktım ama tekrar bi bakayım. uzun basınca - mi + mı veriyor acaba sizinkinde
  •  KUMANDADAN AÇILAN BAGAJ YAPMAK İSTİYORUM YARDIM LÜTFEN!!!

Ben de konuyu hortlatmak istiyorum. Aliexpressten aldığım kumanda sisteminde bagaj açma opsiyonu da var. Bagaj açma için kabloyu bağlasam da denedim fakat yapamamıştım. Bagaj açma içşn ayrılan kablonun (-) eksi kutup olduğunu sonradan fark ettim. yani motora önce (+) artı kutup sonra da kumanda kutusundaki eksi kablo bağlanacak.

kumanda üzerinden herhangi bir tuşa 1.5 (birbuçuk) saniye uzun basarsanız sinyaller 3 defa yanıp sönerek bagaj motoru açılıyor. Henüz iyi bir motor bulamadığım için bağlantı yapmadım sadece test ettim. Bendeki motor hem büyük hem de zayıf kalıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: hyilmaz99

Ben de konuyu hortlatmak istiyorum. Aliexpressten aldığım kumanda sisteminde bagaj açma opsiyonu da var. Bagaj açma için kabloyu bağlasam da denedim fakat yapamamıştım. Bagaj açma içşn ayrılan kablonun (-) eksi kutup olduğunu sonradan fark ettim. yani motora önce (+) artı kutup sonra da kumanda kutusundaki eksi kablo bağlanacak.

kumanda üzerinden herhangi bir tuşa 1.5 (birbuçuk) saniye uzun basarsanız sinyaller 3 defa yanıp sönerek bagaj motoru açılıyor. Henüz iyi bir motor bulamadığım için bağlantı yapmadım sadece test ettim. Bendeki motor hem büyük hem de zayıf kalıyor.

iyi günler, bagaj çıkışları genelde - kutup olarak çıkıyor alarm modülünden. araya bir röle ekleyerek çıkışı + ya dönüştürüyorsunuz. zaten merkezi kilit motorunun bagaj dilini açması için içine çekmesi gerekiyor bu yüzden de arka tarafa + götürmeniz gerekiyor. röle ekleyerek hem gücünü arttırırsınız hem de kutup değiştirebilirsiniz. kolay gelsin

• arkadaşlar konuyu sonuca bağladığım için tekrar yazmak istedim videolarla mümkün olduğunca göstermeye çalıştım. her araçta çalışma prensibi aynı eğer içten açma kolu varsa yani telli ise motoru tel ile paralel bağlıyorsunuz gerginliğini ayarlayıp. telli değilse de kilidin içine geçen dil kısmını tel ile çektirecek biyerden telin ucunu geçirin büyük ihtimal kilidin kendi yayının yuvasına girecektir. tel olarak bisiklet teli kullandım sabitlemek içinse yine bisikletçilerde sıkıştırma vidası diye satılan bi parça var. sorusu olana yardımcı olmayı isterim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.