HErkese selamlar arkadaşlar, Hobi amaçlı muhabbet kuşu besliyorum, kuş kafeslerimin durduğu ufak bir kümes yaptım evimin terasına yaklaşık 5 m2. duvarlar 5cm ytongtan örülü 2 cephesi dıştan strafor yapıldı. dün akşam dışarsı 10 derece iken kümesin içi 14 dereceydi. çatı kısmının yarısı sunta yarısı şeffaf ondüline (eternet). sıkıntılı kısım bu çatı sanırım bütün soğuğu içeri çekecek sanırım.
kuşların sağlıklı kalması ve yavru verimi açısından ortam sıcaklığının ani değişmemesi ve ortalama 15 derecelerde kalması gerekiyor. bugünler bu şartları sağlıyor fakat kışın sertleştiği dönemde bi tedbir almak gerekiyor. bu yüzden bi ısıtıcı takviyesi yapmam gerekiyor.
hem kurulum maliyeti hem de kullanım maliyeti en düşük seviyede olacak şekilde sizden önerilerinizi bekliyorum.
5m2 bir alanı 24 saat açık kalarak ortalama 14-15 derecede sabit tutacak hangi tip ısıtıcıyı önerirsiniz. ve önerdiğiniz ısıtıcı ortalama ne kadar tüketim yapar. elektrik faturası can yakmasın.
yağlı radyatör ve konvetör ısıtıcılar en uygun seçenekler gibi ama maliyet hesaplarını bilemiyorum.
Kışın dışarısı sıfırın altına inse bile 14-15C derece sabit sıcaklık için 2000W elektrikli yağlı radyatörler işinizi görür...