Şimdi Ara

Müstakil Ev Isıtma Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, apartmandan üç katlı 300mt2 müstakil eve taşınacağız. Isı yalıtımı yok. Camlar ısıcam olacak. Şehre daha doğalgaz gelmediği için kombiyi kafadan eledik. Klima yani elektrikle ısınma ya da katı kazanlı kalorifer düşünüyoruz. Tesisatı yapılı ancak petekleri ve kazanları yok.

Salon giriş katında ancak tavan direktmen ikinci kata uzandığından klima çalışırsa konveksiyon mantığıyla ısınan hava üst kata çıkacak, salon ısınamayacak. Kalorifer ile homojen bir ısınma yapılacağından daha mantıklı görünüyor.

Kazan kaç kalori olmalıdır? Yer Mersin.

• Mersinde pek ihtiyacınızın olmayacağını sanıyorum çünkü cehennem gibi sıcak yav kat kaloriferi diye bişey var işinizi göreceğini zannediyorum ama eski bi sistem maliyeti ne olur bilemem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yürüyenmerdiven

Mersinde pek ihtiyacınızın olmayacağını sanıyorum çünkü cehennem gibi sıcak yav kat kaloriferi diye bişey var işinizi göreceğini zannediyorum ama eski bi sistem maliyeti ne olur bilemem

Hocam zaten katı yakıtlı kazan da kat kaloriferi oluyor. Cehennem sıcağında haklısınız ancak yılın 2 ayı soğuk geçiyor gerçekten de. Alternatif olarak odun sobası var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Twincharged Injection

quote:

Orijinalden alıntı: yürüyenmerdiven

Mersinde pek ihtiyacınızın olmayacağını sanıyorum çünkü cehennem gibi sıcak yav kat kaloriferi diye bişey var işinizi göreceğini zannediyorum ama eski bi sistem maliyeti ne olur bilemem

Hocam zaten katı yakıtlı kazan da kat kaloriferi oluyor. Cehennem sıcağında haklısınız ancak yılın 2 ayı soğuk geçiyor gerçekten de. Alternatif olarak odun sobası var.

Valla hocam kayseriye gelde soğuğu gör sen buz tutuyoruzz buzz ama 300 m2 yi odun sobasıyla ısıtman zor 2 ay için değmez

• quote:

Merhaba arkadaşlar, apartmandan üç katlı 300mt2 müstakil eve taşınacağız. Isı yalıtımı yok. Camlar ısıcam olacak. Şehre daha doğalgaz gelmediği için kombiyi kafadan eledik. Klima yani elektrikle ısınma ya da katı kazanlı kalorifer düşünüyoruz. Tesisatı yapılı ancak petekleri ve kazanları yok.

Salon giriş katında ancak tavan direktmen ikinci kata uzandığından klima çalışırsa konveksiyon mantığıyla ısınan hava üst kata çıkacak, salon ısınamayacak. Kalorifer ile homojen bir ısınma yapılacağından daha mantıklı görünüyor.

Ben de Mersin'deyim. Doğalgaz 2 yıldır var Mersin'de, sizin ev nerde?
    Eğer 1-2 yılda DG ile ısınmaya geçme durumu olacaksa, katı yakıt kazanına 2-3 milyar boşa verilmez. Ya da 2. el bulunursa düşünülebilir.
    Ama ben klima öneririm. Zaten yazın soğutma için gerekecek. Salonun yüksek tavanlı oluşu sadece klima için değil her türlü ısınma için handikap. Kaloriferin ısıttığı hava da konveksiyonla yükselecek sonuçta. İnverter klima tek başına veya gerekirse soba takviyesiyle mantıklı olur. Alternatif olarak 2. el katı yakıt kazanı olabilir...

• quote:

Orijinalden alıntı: memint

quote:

Merhaba arkadaşlar, apartmandan üç katlı 300mt2 müstakil eve taşınacağız. Isı yalıtımı yok. Camlar ısıcam olacak. Şehre daha doğalgaz gelmediği için kombiyi kafadan eledik. Klima yani elektrikle ısınma ya da katı kazanlı kalorifer düşünüyoruz. Tesisatı yapılı ancak petekleri ve kazanları yok.

Ben de Mersin'deyim. Doğalgaz 2 yıldır var Mersin'de, sizin ev nerde?
    Eğer 1-2 yılda DG ile ısınmaya geçme durumu olacaksa, katı yakıt kazanına 2-3 milyar boşa verilmez. Ya da 2. el bulunursa düşünülebilir.
    Ama ben klima öneririm. Zaten yazın soğutma için gerekecek. Salonun yüksek tavanlı oluşu sadece klima için değil her türlü ısınma için handikap. Kaloriferin ısıttığı hava da konveksiyonla yükselecek sonuçta. İnverter klima tek başına veya gerekirse soba takviyesiyle mantıklı olur. Alternatif olarak 2. el katı yakıt kazanı olabilir...

Hocam Buluklu Mahallesi olarak geçiyor Gozne yolunda. Cimsa Konaklarının yanında bir site.

Klima ve sobaya yöneldik suan bir salon kliması alacağız galiba.

• İsabetli olur...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    100m2 ev kombi önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.