Şimdi Ara

. (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
482
Cevap
0
Favori
8.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tekcan heper

cevabın nedir
    Ahzap suresinden mi bahsediyorsunuz? Hz zeynep olayı? Ve sana bunu kanıtlarsam mantıklı sebeplerle yolundan dönecek misin? :D

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SnavS kullanıcısına yanıt
    eeeeeeeeee takır takır cevap veriyordun ne oldu ,tamam bundan sonra çalıştığın yerden sorucam
  • quote:

eeeeeeeeee takır takır cevap veriyordun ne oldu ,tamam bundan sonra çalıştığın yerden sorucam
    Sakin ol. Yukarda yazdım ona cevap ver :)

• soruma cevap ver ayetlere geçme
  • quote:

burdaki delikanlı sen ol ,seni destekleyen,sana baban gibi davranan ,her zorluğunda sana destek çıkan insan,senin sorunlar yaşadığın ve boşandığın ve onu kızı yaşındaki eşinle evleniyor, bu ahlakimidir

Alıntıları Göster
    bu soruya cevap ver
  • quote:

burdaki delikanlı sen ol ,seni destekleyen,sana baban gibi davranan ,her zorluğunda sana destek çıkan insan,senin sorunlar yaşadığın ve boşandığın ve onu kızı yaşındaki eşinle evleniyor, bu ahlakimidir

Alıntıları Göster
    bu soruya cevap ver
  • quote:

Orijinalden alıntı: SnavS

Ahzap suresinden mi bahsediyorsunuz? Hz zeynep olayı? Ve sana bunu kanıtlarsam mantıklı sebeplerle yolundan dönecek misin? :D

Alıntıları Göster
    hz zeyd olmasın o

neyse yarın devam ederiz internette sorun var herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekcan heper -- 19 Aralık 2018; 0:39:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: seyfi_19

Bu mesaj silindi.
    ateist olsalar benimde sıkıntım olmayacak :)
    ömründe bir tane dahi kutsal kitap okumamış kişiler geliyor ,niye şöyle niye böyle
    tek kaynakları ateist siteler ve oradakilerde akıllarınca bazı açık bulduğunu zannettikleri ayetleri getirip dalga geçmeye çalışıyor
    aslında dini hiç bilmediklerinden aslında kendileriyle dalga geçtiklerinin bile farkına varmıyorlar

ben bu bölümde gerek dini bilgisi olduğu halde ,ateist olmuş kimseye rastlamadım ,bir tane dahi çıksa onunla düzgün koşullarda tartışmak isterdim :)
    ha bu arada en çok saldırgan olanları hiç din bilgisi olmayanlar ,çünkü o şekilde bilinçsizliğini kapatmaya çalışıyorlar :)

evrim hakkında şaka yollu bir şeyler yazsan çılgına dönerler ama kendileri dinle ,dini değerlerle dalga geçmeye bayılırlar

gerçi bilgi konusunda inançlıyım diyenlerde pek farklı değil ya neyse
    bazı kişiler tanıdım binlerce kitap okumuş ama bir defa olsun kutsal kitap okumamış
    niye okumuyorsun diye soruyorum ,kem küm edip duruyorlar :)

bir araştırma yapılsa Kuran' en fazla okuyan kesim hristiyanlar çıkacaktır
    bir abd.linin evinde hem Kuran hemde İncil olduğunu kendi gözlerimle gördüm , Kuran'ı da okuyor musun diye sorduğumda ,tabi ki niye okumayım demişti
    müslümanlar Kuran okumaktan kaçıyor ,hristiyanlar sürekli okuyor ,akıl alacak gibi değil :)

neyse birazda sen uğraş ama pek yol gidebileceğini zannetmem ,din bilmeyen ateiste ne anlatabilirsin bilemem gari :)

• quote:

hz zeyd olmasın o

neyse yarın devam ederiz internette sorun var herhalde

Alıntıları Göster
    Evlendiği kişi hz zeynep zeydin eşi. Şimdi öncelikle hz muhammed efendimize peygamberlik 40 yaşında indi. İlk evlilik yaşı ise 25. 6 7 yaşında hz aişe ile evlendi olayı tamamen yalan öyle bişey yok. Ve Peygamber efendimize 4’den fazla eş alınabilmesi Allah tarafından helal kılındı, çünkü peygamber olduğu için illa ki farklılıkları olacaktı. Peki efedimize neden 4’den fazla evlilik helal kılındı? Veya haşa şevhet düşkünü müydü? Çünkü sen hz muhammed kadın düşkünü demeye çalışıyorsun. Hepsini açıklayayım. Öncelikle peygamberlerde “ismet” sıfatı vardır. Yani günahsız demek, peygamberler günahsız olmak zorundalar günaha dahi giremezler. Hz muhammedin yanında her zaman sahabeler olur beraber gezerlerdi. Sence hz muhammed 6 yasında bi kızla evlense o sahabeler onun yanında dururmuydu? İslamiyette blu çağına girilmediği taktirde evlenemiyorlar, Yani sen hem sahabelere blu çağına girilmeden evlilik haram diyeceksin hemde 6 yasında kızla evleneceksin, akıl kabul etmiyor değil mi? Bunları neden önce anlattım. Çünkü sen çevrendekilere sizin peygamberiniz 6 7 yasında kızla evlendi demişsindir kesin :) Erkekler 13 14 yasında blu çağına giriyordu ve o zamandan sonra evlenilebiliniyordu, evlenme ihtimali varken bile hz muhammed 25 yasında evlendi, ve evlendiği kişi 40 yasında idi. Sence sevhet düşkünü biri neden 25 yasına kadar bekler evlenmek için? Ve neden kendinden 15 yaş büyük birisi? Şimdi olaya girelim yavaştan. Peygamber efendimiz 49 yaşına geldiğinde eşi hz hatice vefat ediyor. Ve 53 yaşına kadar hiç evlenmiyor. Yani peygamber olalı 13 yıl geçmiş ve o süre boyunca tek eşi Hz hatice. Sence senin kafandaki gibi biri olsa peygamber olduktan sonra istediği kadını eşi yapamaz mıydı? Ama onun tek eşi haticeydi ve öldükten sonra bile 4 yıl yalnızdı. Şimdi ne oldu da 53 yaşından sonra birden fazla eşi oldu? Hz muhammedin 53 yasından sonra evlendiği her kadın duldu sadece biri hariç heps duldu. Ve neden dullarla evlendiğini yukarıdaki mesajlarımda söyledim. 65 yasında br eşi bile var peygamber efendimizin hemde 4 çocuklu. Sence 65 yasında 4 çocuklu bi insanın şevhet düşkünlüğünden dolayı evlendiği düşünülebilir mi? neden 65 yasında biriyle? Bunuda sen düşün bakalım. Zamanında islam yükselmeye başlarken müsrikler peygamber efendimize gidiyor ve diyor ki (burayı iyi oku) Muhammed, sana mekkenin en güzel kızlarını verelim.. başımıza reis ol para pul kız hepsini verelim yeter ki bu davandan vazgeç! Hz muhammed de; bir elime ayı, bir elime güneşi verseniz yinede davamdan vazgeçmem diyor. Bunu neden anlattım anladın mı acaba? Hani hz muhammed kadın düşkünü demeye getirdin ya durumu :) emin ol bu teklifi sana yapsalar sen bile kabul ederdin. Şimdi Hz zehnep olayına gelirsek zeyd ile hz zeynep boşanınca Peygamber efendimiz de zeyneple evlenmek istemedi. İnsanlar ne der diye çekinirdi. Ama peygamber efendimize direk Allahtan vahiy indi biz onu sana helal kıldık diye. Bu sebeple Peygamber efendimiz allahın emrine uymak zorunda kaldı. Sen bunun neyini. Büyüttün ki bu kadar çok basit bi durum bu :D

• gerçekten ilginç, bu ayeti kaçırmışım ... bir an hakaretmi ediliyor demiştim... Kuranda bu kadar net ayeti başlığa taşıdığın için teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seyfi_19 kullanıcısına yanıt
    iki sure yada arapça saçmalık yazınca kendilerini hz ebubekir sanıyolar.
    şöyle okuyorum,okuyorum,sorumun cevabını bulamadım.

tekrar senin anlayacağın şekilde sorayım

şimdi sen bir dergaha takılıyorsun,dergahın herkes tarafından sevilen şıhı sana özel ilgi gösteriyor,ve senin baban yaşında,sen yetim büyüdüğün için, bu ilgi senin hoşuna gidiyor,gel git zaman senin evlenmene çok büyük katkısı oluyor,bundan dolayı senin evine gelip gidiyor,bu süreçte aile içi sorunlarında sizlere akıl veriyor,lakin bu süreçte siz anlaşamayıp boşanıyorsunuz,çok değer verdiğin,baban gibi sevdiğin insan bir süre sonra onca hanımı olmasına rağmen ,senin eski eşinle evleniyor,sen dergaha gitmeye devam edermisin,şıhına ilk günki gibi sevgi beslermisin

cevabını evet ve hayır şeklinde kısa tutarsan seni daha iyi anlarım.

not:benim başıma gelse bu yaptığının ahlaksızlık olduğunu içimden ,yüzüne bağırarak söylerim.
  • quote:

şöyle okuyorum,okuyorum,sorumun cevabını bulamadım.

tekrar senin anlayacağın şekilde sorayım

şimdi sen bir dergaha takılıyorsun,dergahın herkes tarafından sevilen şıhı sana özel ilgi gösteriyor,ve senin baban yaşında,sen yetim büyüdüğün için, bu ilgi senin hoşuna gidiyor,gel git zaman senin evlenmene çok büyük katkısı oluyor,bundan dolayı senin evine gelip gidiyor,bu süreçte aile içi sorunlarında sizlere akıl veriyor,lakin bu süreçte siz anlaşamayıp boşanıyorsunuz,çok değer verdiğin,baban gibi sevdiğin insan bir süre sonra onca hanımı olmasına rağmen ,senin eski eşinle evleniyor,sen dergaha gitmeye devam edermisin,şıhına ilk günki gibi sevgi beslermisin

cevabını evet ve hayır şeklinde kısa tutarsan seni daha iyi anlarım.

not:benim başıma gelse bu yaptığının ahlaksızlık olduğunu içimden ,yüzüne bağırarak söylerim.
    Dostum sen anlamıyor musun? İşine gelecek sekilde evet veya hayır demem. Sana ben bizzat olayı anlattım. Anlaşamayıp boşandılar. Daha sonra Allah bizzat peygamber efendimize Zeynep ile evlenmeni sana helal kıldık diyor. Önce peygamber efendimizde yanlış anlaşılır diye düşünüyor, daha sonra emir Allahtan geldiği için gözü kapalı evleniyor. Hz zeynepte bu evlilikten gayet memnun oluyor. Direk sana örneklendirme yapmadan ayetin olayını anlattım. Daha ne olsun istiyorsun? :D zaten müslüman karşıtı sen ve senin gibilerin tek tutunacak dalı peygamber efendimizin evlilikleri kaldı onuda her yönden çürütebilirim sorun yok :) sana olayı anlatıyorum hala evet hayır de diyorsun bu kadar mı düz mantıksın ne duymak istiyorsun ki kafanda kurduğun şekilde cevaplar almıyorsun çünkü dimi çevrendeki gibi :D

Kıvır ,kıvır dur, senin başına gelse ne dersin diyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    yaw anlama özürlümüsün 40 defa senin başından böyle bir olay geçse diyorum sen konuyu zeydin durumuna bağlıyorsun,onun mezhebi geniş olabilir senin cevabını merak ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: SnavS

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    dünya toplumlarında bu ahlaksız bir davranıştır,allah emretse bile ,bir yanlışını düzelteyim peygamberinin eşinin yaşları ile ilgili
    https://islamingercekleri.wordpress.com/2013/07/01/14-hz-muhammedin-esleri/comment-page-1/

mekkedeki genç kızları vaadeden pezevenkler kimmiş bi öğrende bilgi ver cahil kalmayalım ,yoksa kendi hüsnükuruntusu olmasın,

• quote:

dünya toplumlarında bu ahlaksız bir davranıştır,allah emretse bile ,bir yanlışını düzelteyim peygamberinin eşinin yaşları ile ilgili
    https://islamingercekleri.wordpress.com/2013/07/01/14-hz-muhammedin-esleri/comment-page-1/

mekkedeki genç kızları vaadeden pezevenkler kimmiş bi öğrende bilgi ver cahil kalmayalım ,yoksa kendi hüsnükuruntusu olmasın,

Alıntıları Göster
    Aişe 9 yaşında değil 20 yaşında idi. Baktığın kaynaklarda senin gibi beş para etmiyor maalesef iyi araştır. Putları kullanarak insanları kandırıp para kazanan müşrikler bizzat ebu talibi çağırıp git muhammede bunları söyle vaadlerimizi ona bildir diyorlar. Mekkenin en güzel kadınları, reis olmayı, mal mülk bolluğu öneriyorlar ve peygamber efendimiz düşünmeden reddediyor. Bilim insanları dahi hz muhammedin bilim adamı düzeyinde bi zekaya sahip olduğunu söylüyorlar, inanılmaz bi fizikçi, matematikçi. Senden benden akıllı yani. Emin ol bi bildiği vardı ki o kadar kadın mal mülkü elinin tersiyle itti. Ama pardon çok eşi olmaması lazım dimi :D

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.