Şimdi Ara

. (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
482
Cevap
0
Favori
8.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kuran'ın kendisi mucizedir zaten ,şu kadar ayet şu sayıda geçiyor demeden de anlayan anlar
    ama anlamayan için peygamber getirsen bir şey fark etmez

dünde bahsettim bir yıl 365 gün değildir ve müslümanlar hem güneş hemde ay hesabını yapar
    misal oruç ve hac başlangış bitişi için ay ,namaz için güneşin doğuşu ,yükselmesi ,batışı hesaplanır

Kameri yılın ortalama süresi günlerin yıllara göre dağılımından (19x354+11 x 355) / 30=354 gün 8 saat 48 dakika olarak hesaplanır. Bugün kullanılan güneş yılı yaklaşık 365 gün 5 saat 48 dakika olduğundan Kameri yıl güneş yılından yaklaşık 10 gün 21 saat daha kısadır.

üstelik kelimeler aynı sayıda geçmese dahi çelişki yada ihtilaf var denilemez ,sadece bunun Allah katından olduğuna delil gösterilebilir
    ki buna da gerek yoktur ,çünkü 1500 yıldır Kuran'ın bir benzerini yazabilecek kimse çıkmamıştır (başaramamıştır)

bu arada konuya ben cevap verdim ama ben ateist değilim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

Kuran'ın kendisi mucizedir zaten ,şu kadar ayet şu sayıda geçiyor demeden de anlayan anlar
    ama anlamayan için peygamber getirsen bir şey fark etmez

dünde bahsettim bir yıl 365 gün değildir ve müslümanlar hem güneş hemde ay hesabını yapar
    misal oruç ve hac başlangış bitişi için ay ,namaz için güneşin doğuşu ,yükselmesi ,batışı hesaplanır

Kameri yılın ortalama süresi günlerin yıllara göre dağılımından (19x354+11 x 355) / 30=354 gün 8 saat 48 dakika olarak hesaplanır. Bugün kullanılan güneş yılı yaklaşık 365 gün 5 saat 48 dakika olduğundan Kameri yıl güneş yılından yaklaşık 10 gün 21 saat daha kısadır.

üstelik kelimeler aynı sayıda geçmese dahi çelişki yada ihtilaf var denilemez ,sadece bunun Allah katından olduğuna delil gösterilebilir
    ki buna da gerek yoktur ,çünkü 1500 yıldır Kuran'ın bir benzerini yazabilecek kimse çıkmamıştır (başaramamıştır)

bu arada konuya ben cevap verdim ama ben ateist değilim :)
    Kuran'ın ne açıdan benzeri yazılamamıştır?

• mumuş kullanıcısına yanıt
    bu konuda ayet var "bir benzerini getirsinler" şeklinde
    yani bu söz bana ait değil ,yaratıcı getiremeyeceklerini söylüyor

ve şu zamana kadar getiren olmadı

Kuran'ın ne açıdan benzeri ,şeklinde soru da garip doğrusu ?
    söylüyoruz ya işte Kuran'ın bir benzeri
  • dinde olmayanı getirip birileri inansın müslüman olsun diye söylemek nasıl bir iştir ?
    inanmak isteyen okusun kitabı ,inanmayandan bize ne ?
    zaten ben söylemesem başka birisi gelip yanlışları gösterecektir

bu kitap kendini ispatlamak için ayrı sistemlere ,sırlara ,sayılara gerek duysaydı zaten içinde olurdu
    kitabı okuyup anlamak yerine ,vay be şu sayılar şöyleymiş diyerek inanan varsa ,zaten onun amacı başkadır

bu kitap insanın yaşam kılavuzudur ,başka şeylere gerek duyulmaz

dinler tarihinde en büyük kötülük ,bilmemekten değil ,aksine çok bilmekten gelmiştir (olmayanlar eklene eklene)
    biz peygamber değiliz ,bize şunları söyle ve insanlar müslüman olsun diye vahiy gelmiyor
    kötü zannettiğimiz iyi ,iyi zannettiğimiz kötü olabilir

biz yasa koyucu değil ,uygulayıcıyız
    şöyle yaparsak daha iyi olur deme yetkimiz yok
    üstelik her müslümanım diyende acaba yaratıcı katında gerçekten müslüman mı ?

o nedenle peygambere bile ne demiş "sen sadece tebliğ et ,sana zorla inandırma gibi bir görev vermedik"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.CEMİL -- 28 Aralık 2018; 1:36:12 >

• quote:

bu konuda ayet var "bir benzerini getirsinler" şeklinde
    yani bu söz bana ait değil ,yaratıcı getiremeyeceklerini söylüyor

ve şu zamana kadar getiren olmadı

Kuran'ın ne açıdan benzeri ,şeklinde soru da garip doğrusu ?
    söylüyoruz ya işte Kuran'ın bir benzeri
    Boyle bir ayet oldugunu biliyorum. 19 sistemini saglamak bakimindan bir benzeri getirilemiyor mesela. Baska hangi ozelligi benzetilemez diye soruyorum. Kafiyesi benzetilir mesela. Baska? Madem bir sey soyledin, acikla

Diyelim birisi oturdu, bir kitap yazdi ve bunu Allah yolladi bana dedi. Hangi kriterler bakimindan inceleyip de "Kur'an gibi olmamis, bunu tanri yollamis olamaz" dersin? Tabii Muhammed peygamberin son nebi oldugunu bir kenara birakarak cevapla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mumuş -- 28 Aralık 2018; 9:17:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Allah'ı ve kitabını küçümsemiyorum, haşa. Arkadaşın Kuran'ı hangi açılardan taklit edilemez bulduğunu öğrenmek istedim. Çünkü bence mantıklı, bilime ters olmayan, kafiyeler içeren bir başka kitap da yazılabilir. Kuran'ın tabii farkında olmadığımız birçok hikmeti vardır da benim en somut şekilde farkında olduğum hikmeti 19 sistemini içermesi. Bu yüzden Müslüman olmamı sağlayan şey bu oldu.

Bu arada Mesnevi'nin ön sözünü Celaleddin Rumi yazmamış sanırım, o yüzden o alıntı Rumi'nin şirk içinde olduğuna delil teşkil etmez ama Mesnevi'nin içeriği de şirkle dolu sanırım. Örnek:

.

Kaynak şuymuş, kontrol etmedim: Mevlana, Mesnevi, cilt 4, 1852-1854. beyitler. Milliği Eğitim Basımevi, ikinci basım, 1953

İşte bu alıntı, Rumi'nin şirk içinde olduğuna delil teşkil eder

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mumuş -- 28 Aralık 2018; 11:22:45 >

• seyfi_19 kullanıcısına yanıt
    ah kadir mısır unu ah
  • quote:

Orijinalden alıntı: mumuş

Boyle bir ayet oldugunu biliyorum. 19 sistemini saglamak bakimindan bir benzeri getirilemiyor mesela. Baska hangi ozelligi benzetilemez diye soruyorum. Kafiyesi benzetilir mesela. Baska? Madem bir sey soyledin, acikla

Diyelim birisi oturdu, bir kitap yazdi ve bunu Allah yolladi bana dedi. Hangi kriterler bakimindan inceleyip de "Kur'an gibi olmamis, bunu tanri yollamis olamaz" dersin? Tabii Muhammed peygamberin son nebi oldugunu bir kenara birakarak cevapla.

Alıntıları Göster
    şu harcadığın zamanı Kuran okuyarak geçirsen bu soruyu asla sormazdın :)
    ha bu arada oku derken internetten falan demiyorum ,kitabın kendisini oku

işte o söylediklerini kimse diyemiyor
    aslında peygamber döneminde birisi bir şeyler yazmış ama ona müşrikler bile gülmüş :)

• diğer arkadaşa cevap vermeyeceğim ,çünkü kendisi Kuran'da geçen her kelimenin sadece yaratıcıya ait sıfat olduğunu zannedecek kadar bilgisiz

misal Samet kelimesi kullanılamaz (bunun gibi bazı kelimeler sadece Allah'a aittir) ama çoğu vasıf insanlar ve diğer canlılar içinde kullanılır

misal Rahim : Merhamet eden, bağışlayan

ne yani bir insan başka birisine merhamet edip ,bağışlayamaz mı (alemlere rahmet ayeti yok mu )

misal bunlar Allah'ın isimleri olarak söylenir ,peki bunları bir insan için kullanamaz mıyız ?
    Müheymin Gözeten ve koruyan
    Adl Son derece adaletli olan
    Latîf İşlerin bütün inceliklerini bilen
    Halîm Yumuşak davranan
    Kerîm Çok ikram edici. Keremi ve mağfireti bol olan
    Metîn Çok sağlam olan

sabrun cemîlun : güzel (bir) sabırdır
    cemîlen : güzel
    es safha el cemîle : güzel (bir) şekilde, güzellikle yüz çevirmek

cemal Güzellik, özellikle yüz güzelliği
    misal Cemal Kaşıkçı Arapça bilmediği için mi bu adı taşıyordu ?

El-Bâtın Gizli olan
    El-Ganîyy Çok zengin olan
    El-Mânî Bazı şeylerin meydana gelmesine müsaade etmeyen, engelleyen
    Es-Sabûr Çok sabırlı olan

Es-Selâm Kullarını selâmete çıkaran

eğer düz mantık düşüneceksek o zaman selam demek şirke mi sokuyor yani ?
    iki ayet okuyup millete ders vermeye kalkmak nasıl bir cesarettir ?

• quote:

şu harcadığın zamanı Kuran okuyarak geçirsen bu soruyu asla sormazdın :)
    ha bu arada oku derken internetten falan demiyorum ,kitabın kendisini oku

işte o söylediklerini kimse diyemiyor
    aslında peygamber döneminde birisi bir şeyler yazmış ama ona müşrikler bile gülmüş :)

Alıntıları Göster
    Yahu okudum, okuyorum da Allah Allaaah. Bence kaçamak cevap vermeyi bırakıp soruya cevap ver :D
  • mumuş kullanıcısına yanıt
    cevap veriyorum ama anlamadığına göre okumamışsın
    bu kitap öyle sağından solundan okuyarak anlaşılabilecek bir kitap değil
    daha önce söylemiştim ben ilk okuduğumda tam 5 yılda ancak bitire bilmiştim ,çünkü anlamadığın yerler oluyor ,düşünüp araştırman gerekiyor vs.

yazamaz kardeşim yok işte yazan kimse

seyfi beyin gösterdiği mesnevi yi açın bir okuyun ,hiç Kuran'a benzer bir yanı var mı ?
  • quote:

cevap veriyorum ama anlamadığına göre okumamışsın
    bu kitap öyle sağından solundan okuyarak anlaşılabilecek bir kitap değil
    daha önce söylemiştim ben ilk okuduğumda tam 5 yılda ancak bitire bilmiştim ,çünkü anlamadığın yerler oluyor ,düşünüp araştırman gerekiyor vs.

yazamaz kardeşim yok işte yazan kimse

seyfi beyin gösterdiği mesnevi yi açın bir okuyun ,hiç Kuran'a benzer bir yanı var mı ?
    Yahu kıyaslaya kıyaslaya Mesnevi saçmalığıyla mı kıyasladın :D

Bana somut maddeler sıralayabilecek misin şu şu özellikleri taklit edilemez diye?
  • seyfi_19 kullanıcısına yanıt
    siz kendi adınıza istediğinizi yapabilirsiniz ama ben birileri dine girecek diye şirinlik yapmaya çalışamam

ki peygamber dahi bir defa buna benzer bir şey yaptığında ,Allah peygamberini çok sert biçimde uyarıyor
    rivayetlere göre zengin makam sahipleriyle toplantı yaptığı sırada ,birisi geliyor ve "ya Muhammed bana dini öğretir misin" diyor
    peygamber ise şimdi sırası mıydı gibisinden suratını ekşitiyor

"sakın bir daha böyle yapma" diye uyarı geliyor

aslında peygamberin niyeti tek tek insanları dine sokmaya çalışmaktansa ,bu güçlü ve emrinde bir sürü kişi olan şahısları ikna edip ,bu sayede çok sayıda kişinin dine girmesini sağlamakmış (yani çok iyi niyetle yaptığı halde uyarılıyor)

"sen benim kullarımın hangisinin daha üstün olduğunu bilemezsin ,üstelik sana insanları zorla dine sokma görevi vermedik" deniliyor

Kuran kıssalarla doludur ,örneği olan bir konuda Allah ve peygamberinden öne geçmeye çalışmak yasaktır

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.