Şimdi Ara

. (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
482
Cevap
0
Favori
8.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ya kardeşim işte açık seçik anlatılmış 19 nedir daha ne sırrı olacak ?
    imtihan olan kısmı peygambere inanmak ,vahiy geldiğine inanmak ,19 meleğe inanmak ile ilgili
    zaten ilk ayetten itibaren okuyan anlar ,aslında bir kişiye hitap ettiği belli oluyor
    19 sayısı dışında başka ayetlerde başka sayılarda verilmiştir ama sır olduğundan falan değil

buradaki 19 sayısına ,yani 19 meleğe inanan yada inanmayanlar için imtihan deniliyor

18. Çünkü o, düşündü taşındı, ölçtü biçti.
    19. Kahrolası nasıl da ölçtü biçti!
    20. Yine kahrolası, nasıl ölçtü biçti!
    21. Sonra (Kur'an hakkında) derin derin düşündü.
    22. Sonra yüzünü ekşitti, kaşlarını çattı.
    23, 24. Sonra arkasını döndü ve büyüklük taslayıp şöyle dedi: "Bu ancak nakledilegelen bir sihirdir."
    25. "Bu, ancak insan sözüdür."

ki bunun gibi çok sayıda imtihandan bahseden ayet vardır ,bir ayeti bir yerlerden kesip anlam ekleyemezsiniz ,diğer türlü her çeşit şeyi var gibi gösterebilirsin

çocuklarınızı imtihan vesilesi yaptık
    malı mülkü intihan için verdik

şeklinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.CEMİL -- 26 Aralık 2018; 1:56:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mumuş

Ben her şeyi öğrendiğim iddiasında değilim. Ancak ortada tesadüf olamayacak ve insan eliyle yapılamayacak bir sistem olduğu çok açık. Bunu söylemem her şeyi bildiğimi iddia etmem anlamına gelmiyor. Bilmediğim çok şey var. Öğrenmeye, anlamaya çalışıyorum. Arapça öğrenme sebebim de bu. Meallere güvenmiyorum ve kendim çevirebilmek istiyorum. Bu da başkasının sunduğu bilgiye güvenmediğimin, nereye çekerlerse oraya gitmediğimin bir delilidir aslında :D

Neyse, şimdi çıkıyorum. İyi akşamlar.
    ha bak işte bu mesajına diyecek laf yok :)

gerçi Arapça öğrenmek o kadarda kolay bir iş değil
    sadece Arapça öğrenmekte yetmiyor ,her dilde olduğu gibi Arapçada da vurgulama dahi bazı şeyleri değiştiriyor ,yan anlam-kinaye-teşbih-mecaz gibi bir sürü konuyu da bilmek gerekiyor

sen bilirsin ama bence Arapça öğrenmeye çalıştığın zamanı ,değişik mealler okuyarak (karşılaştırmalı) harcamak çok daha iyi olacaktır
    çünkü çok sayıda hatalı çeviri var ve ancak çok sayda çeviri okuyarak anlayabiliyorsun

diğer konu ise şuan olan çevirileri yapanlar çok ileri derecede Arapça bilen kişiler ,peki biz o seviyeye ulaşabilir miyiz yada kaç senemizi vermemiz gerekiyor ?

hatta hiçbir dili kendi ülkesinde öğrenmediğin sürece tam öğrenemezsin
    hatta ve hatta tam olarak Arapça öğrensen dahi yetmeyecektir
    diyeceğim ve sen çıldıracaksın ama gerçek bunlar :)

• quote:

Bu arada Kuran'ı okuyup bitirdim. Hala okuyorum. Arapça da öğrendim bir miktar, devam ediyorum. Sen rahat ol.

Birilerinin söylemesiyle bir şeye inanacak son kişilerdenim. Tanımadan etmeden yargılarda bulunuyorsun. Muhalefet etmek için konuştuğun çok belli oluyor. Zaten fikrini değiştirenlere saygı duymamandan anlaşılıyor fikirlerini savunmak için savunduğun. Sana fikirlerinle mutluluklar. İyi akşamlar.
    Yanlislarini anlatinca klasikmuslimler gibi tepinip duruyorsun.

19.cu reisiniz 19 mucizesi nin dogru olmafigini kabuledip islam dunyasindan affinidilwdi senin gibi2 kelimeyi bi araya getirmeyi becermis din simsarlarinin bombarfimanina maruz kalmis kisiler hala inkar edilemez delildir diyor.

Birde herkesin lafina bakip zirt pirt inancimi degistirmem diyorsun.

Bi belgesel izleyip deist bi simsarla muhabbete muslim olmussun gelmis burda celik character ayaklari yapiyorsun.

Kavak agaci gibiyel nerden eserse..

Bu kafaya sentetik hic bi madde neden olmaz.

Bu olsa olsa dogal bi madde.

Hatta din olma ihtiamlide epey fazla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• uzaktan boş boş üfleyenler var galiba :)

19 sistemi diyor adam ,var mı böyle bir sistem ?

getirdiği ayette ise 19 melekten bahsediliyor ,sır ise 19 melek nasıl sır oluyor
    diyeceğim ama daha dini bilmediği için inkar edenlere nasıl anlatacağız ?

Kuran'da bir açık arayanlar ,aynı şekilde dini anlatanlarda acaba bir açık bulabilir miyim diye adeta pusuya yatıyor
    gel diye alıntı yapsan gelmez ama kendince bir yanlış gördüğünde anında damlar
    aslında tüm gözüm burada ,birileri bir hata yapsa da dalga geçsem havasında tabi

üstelik ben alelade bir insanım ,her şeyi % 100 bildiğimi söyleyemem ,ki bunu söyleyen birisi varsa kesin yalancıdır

19 sistemi sözüyle
    19 melek sözünü

aynı zannedip dalga geçtiğini zanneden birisine ne denir acaba :)

birde demez mi iki kelimeyi bir araya getiremeyen :)
    adam birkaç cümlede kaç tane hata yapmış haberi yok

• şunu anlamayan birisi için zaten ayet kendisi söylüyor

31 - Biz o ateşin muhafızlarını hep melekler yaptık. Bunların sayılarını da ancak kâfirler için bir imtihan kıldık ki, kendilerine kitap verilenler kesin bilgi edinsinler, iman edenlerin de imanı artsın. Kendilerine kitap verilenler ve müminler şüpheye düşmesinler. Kalplerinde hastalık bulunanlarla kâfirler de: "Allah bu misalle ne demek istedi?" desinler. İşte böyle, Allah dilediğini şaşırtır, dilediğini de yola getirir. Rabbinin ordularını ancak Rabbin bilir. Bu, insanlar için uyarıdan başka bir şey değildir.

daha önceki ayette sekar (cehennem) geçer ,sonrasında ondokuz geçer ,sonraki ayette ise oradakileri anlatır

eğer sır olsa o zaman bu ayette geçen

"kendilerine kitap verilenler kesin bilgi edinsinler, iman edenlerin de imanı artsın. Kendilerine kitap verilenler ve müminler şüpheye düşmesinler."

sözlerin anlamı kalır mı ?

neyse dediğim gibi anlamak istemeyene ne yapılabilir ,adam zaten komple Kuran'ı inkar etmekten korkmazken ,benim anlattıklarıma tamam diyecek hali yok

• Ben bunu dedim

duâ için açılan milyarlarca elden ,çalışan iki el evladır

C.cemil de bunu dedi

çalışma ile duanın ne ilgisi var ?

Daha burda ne demek istediğimi anlamadı,gelmiş felsefeden bahsediyor.

Gerçi aynı yerde saymasından belli

• Kuran ,ın arapça olarak indiğini nerden biliyorsunuz :) süryaniceden
    çevirmek zorunda kalmış olmasınlar ...
    keçiyi de unutmayın derim ..
  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Zaten mealleri karsilastirmali olarak okuyorum.

Arkadaslar muhalefet etmek icin konusuyorsunuz. Belgesel kafamda bir ampul yakmisti ailemden gordugum icin dine inandigim konusunda. Bunun nesi nereden cekseler oraya gitmek anlamiyorum. Bir siz aydinlanabilirsiniz, diger insanlar nereye ceksen oraya gider! Size karakterimi kanitlamak zorunda degilim. Beb karakterimi cok begeniyorum. Benim kadar objektif insanlar cok az. Bu objektifligim sayesinde karsi tarafin dogrusunu gorup o dusunceyi benimseyebilme yetenegine sahibim. Bu guzel bir seydir. Elestirilecek bir sey degildir. Amma vırvır ettiniz.

19'u kafaniz almiyorsa da benden bu kadar.

Cevap yazmayacagim size daha fazla.

• quote:

Orijinalden alıntı: nantenami

Kuran ,ın arapça olarak indiğini nerden biliyorsunuz :) süryaniceden
    çevirmek zorunda kalmış olmasınlar ...
    keçiyi de unutmayın derim ..
    Iddia uzre o doenmde baskin dil arapca degil suryanicedir.

Insan allah sozu bi kenara ilk metinlerin en azindan suryanice kelimelerin vokca kullanildigini en yobaz ilahiyatci bile inkar edemez.

Yine ilk metinlerin suryanice yazildigina dair guclu deliller mevcut.

Keciyi meciyi bos verin.

Uyanik tum ilahiyatcilarin programa cikmadan spikere sorulmamasi gereken sorulara bakmak lazim..

• quote:

Zaten mealleri karsilastirmali olarak okuyorum.

Arkadaslar muhalefet etmek icin konusuyorsunuz. Belgesel kafamda bir ampul yakmisti ailemden gordugum icin dine inandigim konusunda. Bunun nesi nereden cekseler oraya gitmek anlamiyorum. Bir siz aydinlanabilirsiniz, diger insanlar nereye ceksen oraya gider! Size karakterimi kanitlamak zorunda degilim. Beb karakterimi cok begeniyorum. Benim kadar objektif insanlar cok az. Bu objektifligim sayesinde karsi tarafin dogrusunu gorup o dusunceyi benimseyebilme yetenegine sahibim. Bu guzel bir seydir. Elestirilecek bir sey degildir. Amma vırvır ettiniz.

19'u kafaniz almiyorsa da benden bu kadar.

Cevap yazmayacagim size daha fazla.
    dün başkaları yüzünden biraz agresif davrandım o nedenle özür dilerim
    sen doğru yoldasın (henüz yolun başında gibisin ama doğru yerden başlamışsın) Kuran okuma ve dinini oradan öğrenme konusunda doğru yolda olduğun görülüyor

tabi bunları 19 için söylemiyorum :)
    aksine benim aklım alıyor ama sen biraz nasıl derler ,dinle fazla uğraştığı için uçulabildiği gibi yerlerden yaklaşıyorsun izlenimi veriyor
    bir zamanlar çölakır diye birisi vardı ,o da sayıları çarpıp bölüp kendince bir şeyler bulduğunu iddia ediyordu
    ilk başlarda öyle bir şeyden bahsediyorsun zannettim ama yine de 19 konusunda kesin yanılgı içindesin

ama ben öyle düşünüyorum ,öyle kabul ediyorum diyorsan sen bilirsin
    zaten Kuran'ı baştan sona birkaç kez okuyup bitirdikten sonra ne demek istediğimi anlayacaksın

cevap yazmama konusunda da özgürsünüz ,saygı duyarım :)

• seyfi_19 kullanıcısına yanıt
    yani gün kelimesinin 365 defa geçmesinin ne hükmü olacak ?
    üstelik 1 yıl 365 gün değildir

19 hakkında bir sürü örnekler verdim ,hala anlamayan varsa ben ne yapayım ?

19 u müslümanların biliyor olması gerekiyor yoksa imanlarını niye artırsın ?
    bu sayının sadece kafirler için bir imtihan olduğundan bahsedildiğine göre ,aslında onların da bildiğini ama kabul etmedikleri anlaşılıyor
    yani benim canım böyle anlamak istiyor denilecekse, o zaman o din olmaz ,senin dinin olur

bu arada son mesajı bana yazmışsan ben ilham falan alma yaşını da ,din bilgisi konusunda da geçtim o yollardan
    o bahsettiğimiz arkadaş henüz bocalama devresinde ve dikkat etmişseniz bazı durumlardan çok kolay etkilenip taraf değiştirebildiği görülüyor

Ali imran 159: O vakit Allah'tan bir rahmet ile onlara yumuşak davrandın! Şayet sen kaba, katı yürekli olsaydın, hiç şüphesiz, etrafından dağılıp giderlerdi. Şu halde onları affet; bağışlanmaları için dua et; iş hakkında onlara danış. Kararını verdiğin zaman da artık Allah'a dayanıp güven. Çünkü Allah, kendisine dayanıp güvenenleri sever.

bu ayette bahsedildiği gibi forumlarda ben çok uğraştım ama nafile ,üstelik biz peygamber değiliz
    ayrıca peygamber döneminde okuma yazma oranı çok düşük ,insanlara ilk defa bilmedikleri bir dinden bahsediliyor
    şimdi ise bilmeyen var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

dün başkaları yüzünden biraz agresif davrandım o nedenle özür dilerim
    sen doğru yoldasın (henüz yolun başında gibisin ama doğru yerden başlamışsın) Kuran okuma ve dinini oradan öğrenme konusunda doğru yolda olduğun görülüyor

tabi bunları 19 için söylemiyorum :)
    aksine benim aklım alıyor ama sen biraz nasıl derler ,dinle fazla uğraştığı için uçulabildiği gibi yerlerden yaklaşıyorsun izlenimi veriyor
    bir zamanlar çölakır diye birisi vardı ,o da sayıları çarpıp bölüp kendince bir şeyler bulduğunu iddia ediyordu
    ilk başlarda öyle bir şeyden bahsediyorsun zannettim ama yine de 19 konusunda kesin yanılgı içindesin

ama ben öyle düşünüyorum ,öyle kabul ediyorum diyorsan sen bilirsin
    zaten Kuran'ı baştan sona birkaç kez okuyup bitirdikten sonra ne demek istediğimi anlayacaksın

cevap yazmama konusunda da özgürsünüz ,saygı duyarım :)

Alıntıları Göster
    Önemli değil. Şuraya yazdığım mesajı okursanız sevinirim:https://forum.donanimhaber.com/muslumanlik-bu-degil--136208366-2#136462734

Gün kelimesinin 365 kez geçmesiyle 19 sisteminin bir ilgisi yok bu arada =) Gün kelimesinin 365 kez geçmesi zaten basitçe sağlanabilecek bir şey, insan ona bakıp "vaay bunu tanrı yollamış olmalı" demez :) Bu tür denklikler sadece "Eğer Kuran'a birileri bir şeyler ekleyip çıkarsaydı bu denklikler bozulurdu" demek için faydalı olabilir.

• Arapların dininin Arapça olmadığını dahi iddia eden süper zekalar görüyoruz :)
    yok yok aslında o dönemde Araplar ingilizce konuşurdu
    at atabildiğin kadar :)
  • mumuş kullanıcısına yanıt
    zaten yaratıcı her şeyi bir ilimle yarattığını bildiriyor ,tabi ki bunun en büyük ispatı matematik,fizik,kimya,biyoloji vs. ama Kuran'da geçen sayıların matematik ile ilgisi yok

yok derken 2 gün -3 gün ,3 defa gibi geçen matematiksel rakamların ,bir şeylerle toplanıp ,çıkartıp yada çarpıp toplayıp ortaya ilgisiz bir şeyler çıkartmak olmadığından bahsediyorum

Kuran da 19 sayısının geçtiğini gördük ama ben ondan bahsetmedim ,19 sistemi nerede geçiyor dedim ?

bu kitap 114 sure ve 6 binden fazla ayet var
    siz yıllarca bu kitabı okuduğunuzda kafanızda bir şeyler oluşuyor
    misal siz 19 sistemi dediğinizde benim beynim "yok öyle bir ayet dedi" ,çünkü Kuran sistematiği çok farklıdır ,o sistemin dışında bir kelime yada cümle duyduğunuzda beyin tepki verir :)

ileride inşallah sizde çok fazla okursunuz ve o zaman ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız

ateist olduğunu söyleyenler aklınca açık yakaladım diye sevinip dalga geçtiğini zannediyorlar ama Kuran'ı çok fazla okumuş olsalar asıl kendilerinin çok komik durumlara düştüklerini anlayacaklar :)

her ne olursa olsun sürekli okuyup ,araştırıyor olman çok doğru yolda olduğunu gösteriyor
    bazılarının dediğinin aksine ,kendin okuyup kalben inanmadığın sürece hep bir şeyler boşlukta kalır

• seyfi_19 kullanıcısına yanıt
    Salavat kelimesi bütün Kuran'da 5 kere geçer

salavat kelimesinin geçtiği ayetleri söyler misin ?

salat geçtiğini biliyorum ama salavat geçen bir ayet görmedim
  • Evet ben de görmedim.

Seyfi, okumanı öneririm:

https://kurandan.org/salavat-carpitmasi/
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.