Şimdi Ara

. (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
482
Cevap
0
Favori
8.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu bölümde çok eski zamanlarda çok kaliteli yorumlar olurdu (ben üye olmadığım zamanlarda dahi bir müddet takip etmiştim)
    şimdi ise sadece dalga geçmek için gelenler var

adam bütün sayfaları karikatür tarzı resimlerle dolduruyor ,konu sahibi ise onu veya ateistleri bırakıp ,inançlıyım diyenlerle kavgaya tutuşuyor

yazık ki ne yazık ,hem insanlara hemde forum adına çok yazık

hele ki çoğu kişinin felsefenin "f" sinden ,bir dirhem dahi anlamadığı ise ayrı bir vahamet
    felsefi olarak bir örnek getiriyorsun ,karşındaki kişide felsefe sıfır olduğu için anlamıyor ,anlamadığı bir kenara birde anlamış gibi cevap veriyor ,muhaha benim sorduğuma cevap olarak bunu mu getirdin diyor

hadi din bilmeyebilirsin ama felsefe bilmiyorsan bu bölümde işin ne demezler mi adama :)
    zaten bazıları sadece bu bölüm için üyelik alıyorlar ,en fazla üyeliği siliniyor ama çok kısa süre sonra yeni üyelik açıp geliyor aynı üyeler

bana göre bu bölüm forumdaki en önemli bölümlerden birisi ama ne yazık ki bir türlü oraya gelemiyor
    gerçi özellikle din konusu fazla kişinin ilgisini çekmiyor ,zaten yeterli bilgisi olmadığına inananlar buraya pek gelmiyor ,gelenler ise sağa sola sataşıp ,bağırıp çağırıp giden kişiler oluyor

tabi birde ben bir şeyler anlatırsam insanların fikirleri değişir diye düşünüp dil dökenler var
    ben bu yaşıma kadar bir şeyler anlatılınca fikirleri 180 derece değişen kimse görmedim ,aksine daha çok inatlaşma gördüm

zaten dini konularda inançlılar % 100 anlaşabiliyor mu ki diğerlerini ikna edebilsinler ?
    hepsini geçtik en kötü olanı ise dayatmacı kişiler ,biz böyle düşünüyoruz doğrusu budur diye başkalarının da mutlaka öyle düşünmesi gerektiğini dikte edenler çok var

inanç kalbi bir eylemdir ,dışarıdan silahla dahi sokamazsın ama birileri silah zoruyla dahi sokmaya çalışıyor

bir köyde herkes namaz kılarmış ama sadece 1 kişi kılmazmış
    o kadar anlatmışlar ,uğraşmışlar ama kıldıramamışlar
    en sonunda kara veriyorlar ,zorla camiye getirip kıldıralım sonrasında kılmaya devam eder diye
    adamı yakalıyorlar zorla abdest aldırıyorlar ,camiye zorla sokup namaz kıldırıyorlar
    namaz sonrası dışarı çıktıklarında herkes adamın yanında toplanıyor ve diyorlar ki ,bak gördün mü ne güzel kıldın işte

adam cevap veriyor ;
    kıldım ama okumadım ki :)

kıssadan hisse (felsefe ilmi olanlar için tabi)

• C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    O kadar cahilsinki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "tabi birde ben bir şeyler anlatırsam insanların fikirleri değişir diye düşünüp dil dökenler var
    ben bu yaşıma kadar bir şeyler anlatılınca fikirleri 180 derece değişen kimse görmedim ,aksine daha çok inatlaşma gördüm"

demişsin. Bu, kişinin ne kadar samimi olduğuna bağlı.

Ben yıllaaaar önce Facebook'ta gördüğüm bir yorum üzerine hadisleri dini kaynak olarak görmenin yanlış olduğuna ikna olmuştum.
    Zeitgeist belgeseli ile İslam'ı tanrının yolladığı ne malum düşüncesi içerisine girip deist olmuştum.
    19 sistemini bana doğru şekilde anlatan biri sayesinde de Müslüman oldum.

Amacım ego tatmini için değil, gerçekleri bulmak için tartışan kişilere ulaşmak.
  • WILDBOYS kullanıcısına yanıt
    sayende

ya kardeşim seni çok önceden blokladığımı söylediğim halde ne diye alıntı yapıp duruyorsun ?
    çok alim olduğundan mı ?
  • mumuş kullanıcısına yanıt
    o zaman kusura bakmayın ama siz her duyduğunuza göre sürekli değişiyorsunuz demektir ?

ayrıca müslümanlık da 19 sistemi falan yoktur ,öyle gizli saklısı olan bir kitap değildir
    ama bazıları kendi kafasına göre bir şeyler çıkartmaya bayılıyor
    misal bir ayet sayısı ile diğerini çarparak yada toplayarak bir şeyler çıkartıyor (bunun gibi bir yığın örnek var)

ama adamın dinden Kuran dan haberi yok ,çünkü Kuran'ın aslında sure-ayet-cüz numarası gibi sayılar yoktur ,sadece sure sırası vardır
    hatta noktalama işaretleri gibi , / gibi hiçbir işaret yoktur

ana dili Arapça olmayanların daha kolay okuması için sonradan eklenmiştir bunlar

gerçekleri bulmak isteyen ana kaynağa (Kuran'a) bakmalıdır ,diğer türlü aynı dini bin çeşit anlatan var ve bu durumda hangisinin gerçekten en doğrusunu anlattığını nereden bileceksin ?

o zaman sen hindistana gitsen hindu ,ab.ye gitsen hristiyan ,israile gitsen yahudi ,arabistana gitsen vahabi olacaksın demektir
    kişilere ,ülkelere bakarak dindar olunmaz ,olunursa uzun sürmez ,başka birine bakarsın o hoşuna gider ve ona yönelirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

o zaman kusura bakmayın ama siz her duyduğunuza göre sürekli değişiyorsunuz demektir ?

ayrıca müslümanlık da 19 sistemi falan yoktur ,öyle gizli saklısı olan bir kitap değildir
    ama bazıları kendi kafasına göre bir şeyler çıkartmaya bayılıyor
    misal bir ayet sayısı ile diğerini çarparak yada toplayarak bir şeyler çıkartıyor (bunun gibi bir yığın örnek var)

ama adamın dinden Kuran dan haberi yok ,çünkü Kuran'ın aslında sure-ayet-cüz numarası gibi sayılar yoktur ,sadece sure sırası vardır
    hatta noktalama işaretleri gibi , / gibi hiçbir işaret yoktur

ana dili Arapça olmayanların daha kolay okuması için sonradan eklenmiştir bunlar

gerçekleri bulmak isteyen ana kaynağa (Kuran'a) bakmalıdır ,diğer türlü aynı dini bin çeşit anlatan var ve bu durumda hangisinin gerçekten en doğrusunu anlattığını nereden bileceksin ?

o zaman sen hindistana gitsen hindu ,ab.ye gitsen hristiyan ,israile gitsen yahudi ,arabistana gitsen vahabi olacaksın demektir
    kişilere ,ülkelere bakarak dindar olunmaz ,olunursa uzun sürmez ,başka birine bakarsın o hoşuna gider ve ona yönelirsin
    “Niçin mi fikir değiştiriyorum; çünkü ben fikirlerimin sahibiyim, kölesi değil.” Cenap Şahabettin

19 sistemi vardır. Bunun gizli saklıyla alakası yok. Geçmiştekilere deliller sunulsun da bize niye sunulmasın? Matematiksel delil. Rastgele çarpıp toplamalar değil, sistematik çarpıp toplamalar var. Buna örüntü denir.

Merak etmeyin, Kuran'ın içeriğinden de harekelerin sonradan eklendiğinden de haberim var. Onlar noktalama işareti değil, sesli harf yerine geçen işaretler.

bir kitapta ayet sayısı yoksa nasıl matemetiksel hesap yapabiliyorsun ?
    ki çoğu ayet numarası da tartışmalıdır

fikirlerinin kölesi değilsen yarın başka yere savrulacağın kesindir ,o nedenle senin şuyum demen bile bir şey ifade etmez
    birini dinle ona inan ve o tarafa yönel ,bir gün sonra başka birini dinle ve o tarafa yönel vs.

neyse sen bildiğin gibi yap
    çocukluğun saf zamanında dayatılanlar kalbi bir eylemmi bunumu söylüyorsun,sen belki zekan ile karikatürden anlam çıkaramazsın,biz çıkaranlara mesaj veriyoruz ,senin gibi kelimelere safsatalara boğmadan
  • Birini dinle o tarafa yönel tarzı bir insan olsaydım 8 sene deist kalmazdım. Fikrim zırt pırt değişiyor değil.

Ayet sayısı olmasa bile sonradan ekleneceğini Allah biliyor, değil mi? Sonradan delil oluyor zaten 19. Böyle sığ sularda boğulmamak lazım. Her şeye kadir olan tanrıdan bahsediyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mumuş -- 25 Aralık 2018; 23:57:7 >
  • .
  • tekcan heper T kullanıcısına yanıt
    burası normal bir bölüm olsaydı seni çoktan sınırsız gönderirlerdi ama değil işte ,bu yaptığını istersen çok müsamaha gösteriliyor denilen konudışı bölümünde yap görelim ne kadar kalabiliyorsun ?

çocukluğunda dayatılanları büyüyünce araştıracak kadar zeka yok mu millette ?
    ne yani diğer insanlar geri zekalı da ,bir senin gibiler mi zeki ?

öyle internetten resimler falan bularak mı anlamlı mesajlar veriyorsun ,bilgin varsa getir konuşalım ama yine google sorup ,gidip bir ateist sitesinden kopyala yapıştır yapacaksan hiç uğraşmayalım

peygamberin evlilikleri ,kafa kesme gibi konular dışında ne biliyorsunuz ?
    toplasan 10 ayeti bulmaz sizin getirdikleriniz ama nedense 114 sure de olanları hiç görmezsiniz

neyse sen zaten blokluydun ,tekrar bloklamaya gerek yok
    blokladım dediğim kişiler benden alıntı yapıp durmasın ,fikirlerinizi beni etiketlemeden de yapabilirsiniz

Şimdi sana desemki, duâ için açılan milyarlarca elden ,çalışan iki el evladır.bu sözümle inanlarla dalgamı geçiyorum olur.zeusta biliyorki,ben seni zeusun hatırına sevdim,ve bloklamadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mumuş

Birini dinle o tarafa yönel tarzı bir insan olsaydım 8 sene deist kalmazdım. Fikrim zırt pırt değişiyor değil.

Ayet sayısı olmasa bile sonradan ekleneceğini Allah biliyor, değil mi? Sonradan delil oluyor zaten 19. Böyle sığ sularda boğulmamak lazım. Her şeye kadir olan tanrıdan bahsediyoruz.
    Allah içki içenlerin içeceğini de biliyor ,o zaman niye alkolü yaratmış o zaman ?
    madem biliyor o zaman niye ayetleri numarandırmamış ?
    birileri gelip çarpma toplama yapsın diye mi o numaralar verilmiş yani ?

o zaman kitaba ne gerek var ,birileri çıkıp bir şeyler yazsın ve olsun bitsin

bu kitap oyun ,oyuncak olsun ,üfürülsün diye gelmemiş ,okuyup ona göre yaşansın diye gelmiş
    yaratıcı bir kitap gönderecek ,içine sırlar gizleyecek ve birilerinin gelip o sırlarını çözmesini bekleyeceğiz ,vay be ?

peki daha önce bunu bilmeyerek yaşayanlar ne olacak ?
    yani böyle bir sırrı peygamberine dahi söylemeyecek mi ?

birilerine inanıp 8 sene deist kalmışsın ,şimdi yine birilerine inanıp ateist olmayacağın ne malum ?
    üstelik kendi okuma yazman yok mu ,aç oku kitabı doğru buluyorsan inanırsın ,bulmuyorsan inkar edersin
    illa birilerinin bir şeyler söylemesi mi gerekiyor ?

hangi ayette 19 diyor da inanç sistemin değişti ?
    sen yaratıcının dediklerine bakıp ona göre değil de ,başkalarının dediğine bakarak mı din seçiyorsun ?
    19 olmasa inanmayacak mıydın , olmayan şeyi var gibi kabul edince inanmış mı oluyorsun ?

• WILDBOYS kullanıcısına yanıt
    çalışma ile duanın ne ilgisi var ?
    hem çalışıp hemde dua edemiyor musun ?

sende beni blokla ki bir daha benim mesajlarımı görüp alıntı yapıp durma
  • quote:

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

Allah içki içenlerin içeceğini de biliyor ,o zaman niye alkolü yaratmış o zaman ?
    madem biliyor o zaman niye ayetleri numarandırmamış ?
    birileri gelip çarpma toplama yapsın diye mi o numaralar verilmiş yani ?

o zaman kitaba ne gerek var ,birileri çıkıp bir şeyler yazsın ve olsun bitsin

bu kitap oyun ,oyuncak olsun ,üfürülsün diye gelmemiş ,okuyup ona göre yaşansın diye gelmiş
    yaratıcı bir kitap gönderecek ,içine sırlar gizleyecek ve birilerinin gelip o sırlarını çözmesini bekleyeceğiz ,vay be ?

peki daha önce bunu bilmeyerek yaşayanlar ne olacak ?
    yani böyle bir sırrı peygamberine dahi söylemeyecek mi ?

birilerine inanıp 8 sene deist kalmışsın ,şimdi yine birilerine inanıp ateist olmayacağın ne malum ?
    üstelik kendi okuma yazman yok mu ,aç oku kitabı doğru buluyorsan inanırsın ,bulmuyorsan inkar edersin
    illa birilerinin bir şeyler söylemesi mi gerekiyor ?

hangi ayette 19 diyor da inanç sistemin değişti ?
    sen yaratıcının dediklerine bakıp ona göre değil de ,başkalarının dediğine bakarak mı din seçiyorsun ?
    19 olmasa inanmayacak mıydın , olmayan şeyi var gibi kabul edince inanmış mı oluyorsun ?

Alıntıları Göster
    Allah eski toplumlara mucize göndermişse şimdi de gönderebilir. 19 sır değil. Gayet açık bir delil.

Her zaman deliller mevcut. Yeter ki samimi olunsun. Allah deliller sunuyor. Ben deistken 20 gündür kayıp olan kedim, İslam'ın Allah'ına dua ettiğim gün ortaya çıkmıştı (Kedim ortaya çıkarsa İslam'ı daha iyi araştıracağım diye dua etmiştim). Sonra tekrar gitti.

Tabii ki Kuran kılavuz olarak gönderildi. Ama Kuran'ın tanrıdan geldiğine dair delillere de ihtiyacımız var değil mi?

Hangi ayette 19 diyor demişsin. Buyur:

Müddesir Suresi

16. Hayır, umduğu gibi olmayacak. Çünkü o, bizim âyetlerimize karşı inatçıdır.
    17. Ben onu dimdik bir yokuşa sardıracağım.
    18. Çünkü o, düşündü taşındı, ölçtü biçti.
    19. Kahrolası nasıl da ölçtü biçti!
    20. Yine kahrolası, nasıl ölçtü biçti!
    21. Sonra derin derin düşündü.
    22. Sonra yüzünü ekşitti, kaşlarını çattı.
    23, 24. Sonra arkasını döndü ve büyüklük taslayıp şöyle dedi: "Bu ancak nakledilegelen bir sihirdir."
    25. "Bu, ancak insan sözüdür."
    26. Ben onu Sekar'a sokacağım.
    27. Sekar'ın ne olduğunu sen ne bileceksin?
    28. Geride bir şey koymaz, bırakmaz.
    29. İnsanlar için levhalardır.
    30. Onun üzerinde on dokuz.
    31. Ateş halkını meleklerden başkası kılmadık. Onların sayısını inkar edenler için bir imtihan vesilesi yaptık ki kendilerine kitap verilenler kesin olarak bilsinler, iman edenlerin imanı artsın, kendilerine kitap verilenler ve mü'minler şüpheye düşmesin, kalplerinde bir hastalık bulunanlar ile kâfirler, "Allah örnek olarak bununla neyi anlatmak istedi" desinler. İşte böyle. Allah dilediğini saptırır, dilediğini doğru yola iletir. Rabbinin ordularını ancak kendisi bilir. Bu, insanlar için ancak bir uyarıdır.

• Bu arada Kuran'ı okuyup bitirdim. Hala okuyorum. Arapça da öğrendim bir miktar, devam ediyorum. Sen rahat ol.

Birilerinin söylemesiyle bir şeye inanacak son kişilerdenim. Tanımadan etmeden yargılarda bulunuyorsun. Muhalefet etmek için konuştuğun çok belli oluyor. Zaten fikrini değiştirenlere saygı duymamandan anlaşılıyor fikirlerini savunmak için savunduğun. Sana fikirlerinle mutluluklar. İyi akşamlar.
    orada geçen 19 sayısı ahiret ile ilgili , 19 melekten bahseder sır falan değildir

25. "Bu, ancak insan sözüdür."
    26. Ben onu "Sekar"a (cehenneme) sokacağım.
    27. Sekar'ın ne olduğunu sen ne bileceksin?
    28. Geride bir şey koymaz, bırakmaz.
    29. Derileri kavurur.
    30. Üzerinde on dokuz (görevli melek) vardır.
    31. Biz, cehennemin görevlilerini ancak meleklerden kıldık. Onların sayısını inkar edenler için bir imtihan vesilesi yaptık ki kendilerine kitap verilenler kesin olarak bilsinler, iman edenlerin imanı artsın, kendilerine kitap verilenler ve mü'minler şüpheye düşmesin, kalplerinde bir hastalık bulunanlar ile kâfirler, "Allah örnek olarak bununla neyi anlatmak istedi" desinler. İşte böyle. Allah dilediğini saptırır, dilediğini doğru yola iletir. Rabbinin ordularını ancak kendisi bilir. Bu, insanlar için ancak bir uyarıdır.
  • 19 sayısının imtihan olduğundan ve inananların inancını pekiştirdiğinden, kafir olanların (gerçeği örtenlerin) Allah bunla ne demek istiyor dediğinden bahsediyor. Bu 19 isterse meleklerin sayısı olsun, isterse başka bir şeyin. Vurgu sayıda. Sayının kendisinin imtihan olduğundan bahsediyor.

Koca kitapta sadece 19 sayısı için imtihan diye bahsedilmesi ve 19 sayısı üzerine çeşitli örüntüler olması tesadüf diyorsanız, lafım yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mumuş -- 26 Aralık 2018; 1:27:24 >
    ben 25 yılı aşkın zamandır okuyorum ve hala tam öğrendim diyemiyorum ama birkaç ayet okuyan her şeyi öğrendim diye ortaya çıkıyor
    gerçi bende ilk defa okuduğumda (ki bitirmem 5 yılı bulmuştu) her şeyi öğrendiğimi zannetmiştim ama daha sonraları okudukça ,hiçbir şey öğrenmediğimi anladım

aksine çok yanılıyorsun ben başkalarının inançlarına karışmam ,ister ateist olsun ister inançlı ,benim anlatmaya çalıştığım konu çok başka
  • Ben her şeyi öğrendiğim iddiasında değilim. Ancak ortada tesadüf olamayacak ve insan eliyle yapılamayacak bir sistem olduğu çok açık. Bunu söylemem her şeyi bildiğimi iddia etmem anlamına gelmiyor. Bilmediğim çok şey var. Öğrenmeye, anlamaya çalışıyorum. Arapça öğrenme sebebim de bu. Meallere güvenmiyorum ve kendim çevirebilmek istiyorum. Bu da başkasının sunduğu bilgiye güvenmediğimin, nereye çekerlerse oraya gitmediğimin bir delilidir aslında :D

Neyse, şimdi çıkıyorum. İyi akşamlar.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.